Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
AFV | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : AFV |
Konu: tamiya 1/35 jagdpanther | |
Sayfa 3 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
grond
Üye Kayıt Tarihi: 21/06/2006 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 235 |
Konu: tamiya 1/35 jagdpanther Gönderim Zamanı: 17/08/2006 Saat 06:11 |
Slm gene ben gene sorular :) Bir evvelki modelden sonra gaza gelip buna başladım. Ama arkadaş bir kaç problem yaşadı. İlk boyaması evdeki boyalar karıştırılıp elde edilen bir renkle oldu ama gözüme çok kahve rengi geldiği için forumdan öğrendiğim fırın temizle zımbırtısıyla boyasını söktüm. Sonra gidip model master panzer dungelb 1943 diye bir boya aldım. Modelin yapım şemasında renk kodu vermemişler ama 1943 panzerlerinde dark yellow standart kullanılıyor tarzı bir şey belirtilmiş. Ama bu renk bana fazla yeşilmiş gibi geldi ilk katı attım ve daha kurumadan sizden yardım istiyorum renk hatalımıdır yoksa bendemi bi anormallik var. ikinci konuda aletin resimlerinde motor havalandırmasında ızgara benzeri şeyler olduğunu gördüm bende bunları cam sinekliğinden keserek yaptım bi de anten yoktu plastik eriterek antenide yaptım. Bu zımbırtıları doğru yapmışmıyım yapmam gereken başka bir şeyler varmıdır ? Düzenleyen grond |
|
SADAK taşıyıcı
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 18/01/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 86 |
Gönderim Zamanı: 17/08/2006 Saat 06:34 |
bu da kamuflaj referansı naçizane
kolay gelsin.......... Düzenleyen SADAK taşıyıcı |
|
judas
Üye Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 772 |
Gönderim Zamanı: 17/08/2006 Saat 06:45 |
Renk tamam gibi. Zaten ww2 Alman zırhlı araçlarında renk konusuna fazla takılı kalmayın. ;)
Havalandırma ızgaraları ise biraz aralıklı olmuş, bence başka bir malzeme araştırın derim. Ama ilk sefer için yeterli. Kolay gelsin... |
|
feed the troll
|
|
freeman
Üye Kayıt Tarihi: 17/11/2005 Konum: Germany Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 959 |
Gönderim Zamanı: 17/08/2006 Saat 06:47 |
Isiktan tam secilemiyor ama renk olmus gibi.. En azindan sari olarak.. Ama en azindan red-brown´a ihtiyaci var aracin.. Tek renk gec dönem Jagdpanther yok bildigim kadariyla.. Sordugunuz icin söylüyorum, izgaralar cok büyük oluklu olmus, dolayisiyla gercekcilikten oldukca uzak, sineklik yerine cüzdanlarin icinde olan fileli gibi olan yeri kullanabilirsiniz, daha gercekci görünür.. Antenin yeri dogru ama fazlaca kalin gibi.. Biraz daha inceltmelisiniz.. Yada ilk modellerinizde böyle ayrintilari es gecip, kiti, kutudan ciktigi gibi biterbilirsiniz.. Temel yapima eliniz alistikca, diger ekstralari yavas yavas yeni modellerinizde uygulamaya baslarisiniz..
Kolay gelsin.. |
|
judas
Üye Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 772 |
Gönderim Zamanı: 17/08/2006 Saat 06:55 |
Orjinalini yazan: freeman
Tek renk gec dönem Jagdpanther yok bildigim kadariyla.. Özgür zaten bu geç dönem değil. Hatta bir döneme bile ait değil. Egzos cıkışlarına dikkat... :) |
|
feed the troll
|
|
freeman
Üye Kayıt Tarihi: 17/11/2005 Konum: Germany Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 959 |
Gönderim Zamanı: 17/08/2006 Saat 07:24 |
Orjinalini yazan: judas
Özgür zaten bu geç dönem değil. Hatta bir döneme bile ait değil. Egzos cıkışlarına dikkat... :) Haklisin, dikkatimden kacmis.. ee Tamiya böyle mi veriyormus bunu?? |
|
grond
Üye Kayıt Tarihi: 21/06/2006 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 235 |
Gönderim Zamanı: 17/08/2006 Saat 08:41 |
Saolun. Bu arada öyle bi kamuflajın altından kalka bilirmiyim bilmiyorum. Boyama işini fırca ile yapıyorum. Renk konusu takılmama babında şu red brown u kırmızı ve kavre rengi karıştırıp elde etsem olurmu bide paletler için ne renk önerirsiniz
|
|
ardeth
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1368 |
Gönderim Zamanı: 17/08/2006 Saat 20:03 |
Izgara için tül tavsiye edilir.
Ayrıca fırça ile kamuflaj da yapılabilir. Vakti zamanında bir sdkfz 250/3 Greif'e uygulamıştım. http://www.modelsitesi.com/forum2/forum_posts.asp?SID=503221 131&TID=370&PN=12&TPN=2 http://img64.imageshack.us/img64/3382/greiffinish25md.jpg Düzenleyen ardeth |
|
Bu dünya fanidir sakyn aldanma, ma?rur olup tac-ü tahta dayanma, yedi iklim benim deyu güvenme...
|
|
grond
Gönderim Zamanı: 17/08/2006 Saat 20:58 |
yok kamuflaj yaparım ama sadak taşıyıcısının referans verdiği kamuflajı yapmak çok kasar gibi geldi. Neyse bu akşam biraz daha renk katarız artık alete :)
|
|
ardeth
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1368 |
Gönderim Zamanı: 17/08/2006 Saat 21:33 |
Eh doğal olarak öyle tabii. Fırçayla o tarz bir kamuflaj zor. Ancak başka bir kamuflaj paterni deneyebilirsin.
|
|
Bu dünya fanidir sakyn aldanma, ma?rur olup tac-ü tahta dayanma, yedi iklim benim deyu güvenme...
|
|
grond
Gönderim Zamanı: 18/08/2006 Saat 08:05 |
idris
Üye Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
Gönderim Zamanı: 18/08/2006 Saat 08:31 |
Bu renk nedir?
|
|
grond
Gönderim Zamanı: 18/08/2006 Saat 08:57 |
Bu renk nedir ? Güzel soru tam olarak bilmiyorum kırmızıyla kahve rengini karıştırdım desem, ama sanırım biraz açık oldu. Gerçi fotoları tam kurumadan çektim ama kuruduktan sonra rengi değiştirmek gerekicek heralde
( şimdi baktım aletin rengi fotolardakine hiç benzemiyor ışık ayarındanmıdır nedir anlamadım burda turuncu cıkan renk aletin üstünde baya koyu gözüküyor.) bu fotoğraf biraz daha çıplak gözle görülen renge yakın ışık kaynağını biraz uzaklaştırdım ama tam olarak bu kadar koyuda deği altaki kağıt rengi vele veriyor sanırım. Bide birileri bana fotoğraf çekerken renk ayarları ne olucak ışığa yakınlık ne olucak anlatsa çok mu şey istemiş olurum Düzenleyen grond |
|
freeman
Gönderim Zamanı: 18/08/2006 Saat 17:08 |
Modelcilikte böyle durumlar icin kullanilan bir tabir vardir.. "Hidrolik banyosu"!!
Yada tecrübe anlaminda devam edebilirsiniz tabiki?? |
|
grond
Gönderim Zamanı: 18/08/2006 Saat 20:35 |
Ehe bu aletin 2. banyosu olucak desenize
|
|
pilotcuk
Üye Kayıt Tarihi: 27/10/2005 Konum: Eskisehir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1228 |
Gönderim Zamanı: 18/08/2006 Saat 20:48 |
ya da hidrolik banyosu yerine MR.Muscle n işeyarar tahminimce fırın temizleyicisi var.Onu uygluayın.Sprey köpük gibi bir şey zaten.Sıkın bi süre bekleyin sonr a suda ya da elinizle biraz ve ya fırçayla boyayı çıkartabilirsiniz.
|
|
I feel the need The Need for Speed...
|
|
grond
Gönderim Zamanı: 18/08/2006 Saat 21:26 |
ilk seferindede fırın temizleyicisi kullandım çok güzel bi alet 30 dakikada tamamen söktü boyayı fırçalamaya bile gerek kalmadı gener onu kullanıcaz anlaşılan
|
|
freeman
Gönderim Zamanı: 18/08/2006 Saat 21:29 |
Orjinalini yazan: pilotcuk
ya da hidrolik banyosu yerine MR.Muscle n işeyarar tahminimce fırın temizleyicisi var.Onu uygluayın.Sprey köpük gibi bir şey zaten.Sıkın bi süre bekleyin sonr a suda ya da elinizle biraz ve ya fırçayla boyayı çıkartabilirsiniz. Hidrolik banyosunu tabir olarak kullandim.. Bu metotla boya cikarmayi bir iki kere kullandim, ama simdi baska metotlar kullaniyorum ;) |
|
Sayfa 3 Sonraki >> |
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |