![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Sivil Araçlar | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Sayfa 6 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
seth
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31/01/2006 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 608 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 17/06/2006 Saat 18:59 |
Her iki modelde yaşadığım bazı olumsuzluklar nedeniyle bir süre kafa dinlemek için ara vereceğim.Tabi bu zamanı en iyi F-1 aracı yaparak değerlendirebilirim.
Bu kit Revell firması tarafından bu yılın başlarında piyasaya çıkarıldı.Önceki F-1 modellerine göre gelişmeler var.Kitin kalitesi bence çok iyi.Öncelikle kiti resimleriyle tanıtalım. ![]() ![]() ![]() Düzenleyen seth |
|
Private Glider Pilot
www.izmirmaket.com |
|
![]() |
|
seth
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31/01/2006 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 608 |
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() Görüldüğü üzere parçalar üç sprue üzerinde ve gövde ayrı geliyor.Decallar yine İtalya'da basılmış. Bu modelin yapısı daha öncekilerden biraz farklı olduğu için öncelikle kokpiti toplamam gerekiyor.Onun için ana renk olan mat siyahla boyandı. ![]() |
|
Private Glider Pilot
www.izmirmaket.com |
|
![]() |
|
seth
![]() ![]() ![]() |
Hava alığı iki parçadan oluşuyor.İki parçayı birleştirelim.
![]() Boyamanın düzgün olabilmesi için ön takımların üst parçalarını ön gövdeyle birleştirelim.Bu parçanın altına gövdenn alt kısmı eklenecek.Boyamanın düzgün olması için ön takımın şu anda yerleşmesi gerekiyor. ![]() Boyaması gövde boyandıktan sonra bilahare yapılacak.Bir yandanda motoru toplamak gerekiyor.Çok parçalı gelen motor detay yönünden çok iyi olmasada gövde kapandığında neredeyse hiç görünmeyeceği için çok önemli değil. ![]() |
|
Private Glider Pilot
www.izmirmaket.com |
|
![]() |
|
seth
![]() ![]() ![]() |
Diğer taraftan arka takımlarında toplanmasına başladım.Bu sefer parçaları sprue üzerinde boyamayacağım.
![]() Buda arka takımların kalan parçası. ![]() Şimdilik bu kadar.Yaptığım testler neticesinde parça uyumsuzluğu yaşamayacağımı gördüm.Sizlerinde görebileceği gibi parçalar temiz bir şekilde geliyor.Çok fazla uğraştırmayacak ama parçalar toplandıktan sonra tesviye işi biraz çok çıkıyor. |
|
Private Glider Pilot
www.izmirmaket.com |
|
![]() |
|
saral100
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16/11/2005 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1029 |
![]() ![]() ![]() |
Kolay gelsin,kırmızı rengin uğursuzluğuna inancın bitti zannedersem.....:)
|
|
![]() |
|
seth
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: saral100
Kolay gelsin,kırmızı rengin uğursuzluğuna inancın bitti zannedersem.....:) Sağol abi de başka şansım var mı bu arabada???? İnancım hala devam ediyor.. |
|
Private Glider Pilot
www.izmirmaket.com |
|
![]() |
|
oy61
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1471 |
![]() ![]() ![]() |
F2005 hafızamda hiçde güzel anılar bırakmamış olduğu için araba olarak hiç sevmem. Ama kit güzel ve kaliteli görünüyor. Güzel bir son dileğiyle kolay gelsin.
|
|
Hayat bos!!!
Öyleyse epoxi ile dolduralim |
|
![]() |
|
Ediz
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 173 |
![]() ![]() ![]() |
Kolay gelsin Nesimi.Her aşamanın fotoğrafını çekmen çok güzel,kutulardan ne çıkacağını görmüş oluyoruz.
Düzenleyen Ediz |
|
![]() |
|
seth
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: Ediz
Kolay gelsin Nesimi.Her aşamanın fotoğrafını çekmen çok güzel,kutulardan ne çıkacağını görmüş oluyoruz. Sağol EDİZ.Artık makine geldi.Herbişeyin fotoğrafını çekiyoruz bunu mu çekmiyelim.Her aşamanın fotosu olacak. |
|
Private Glider Pilot
www.izmirmaket.com |
|
![]() |
|
ogunkunt
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 131 |
![]() ![]() ![]() |
Nesimi selam.
Yine güzel bir çalışma.İyi başladı sonuna kadar da iyi gitsin.Ellerine sağlık Ogün |
|
![]() |
|
shaw
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21/03/2006 Konum: İzmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 513 |
![]() ![]() ![]() |
Nesimi abi kolay gelsin, çok hoş bir kitmiş, hadi baklım bu sefer finişh isterim :D
|
|
////////////// CRIME SCENE DO NOT CROSS //////////////
|
|
![]() |
|
pilotcuk
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27/10/2005 Konum: Eskisehir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1228 |
![]() ![]() ![]() |
nesimi abi kolay gelsin.Güzel bir kit olacağa benziyor.Umarım temiz ve hatasız bir finish görürsün abi.Kolay gelsin...
|
|
I feel the need The Need for Speed...
|
|
![]() |
|
seth
![]() ![]() ![]() |
Arkadaşlar herkese teşekkür ediyorum.Umarım güzel bir sonuç olur.
Cumartesi akşamı öncelikle koltuğun geri kalan kısımlarını yani kemer ve tokaları boyadım. ![]() Sonrasında üst hava alığının içerisine gerektiği kadar putty uyguladım.Ömer kulaklarımı çınlatacak bu resmi görünce. ![]() Revellin kıllanma kılavuzuna inat gövde yanlarını birleştirdim.İyiki yapmışım.Resimden de görüleceği üzere neredeyse 1mm den fazla fark oluştu.Eğer kılavuza göre gidip boyadıktan sonra birleştirseydim kıl olacakmışım. ![]() Düzenleyen seth |
|
Private Glider Pilot
www.izmirmaket.com |
|
![]() |
|
seth
![]() ![]() ![]() |
Tabii gövdenin ön alt kısmınıda unutmamak lazım.Ama burada fazla sorun yok.
![]() Bu arada motorda renklenmeye başladı. ![]() Ve gövdeyle aynı renk olupta şu aşamada takılması gereken parçalar yerlerine sabitlendi. ![]() Gövdede şu anki aşama gerekli yerlerin güzelce zımparalanıp, yine gereken yerlerin macunlanıp boyaya hazırlanması.Plastikleri daha önce yıkamamıştım.Boyaya hazır olduğu zaman yıkayıp boyayacağım. |
|
Private Glider Pilot
www.izmirmaket.com |
|
![]() |
|
seth
![]() ![]() ![]() |
Şasi altı olması gerektiği gibi mat siyahla boyandı.
![]() Ayrıca zamandan tasarruf için beyaz olması gereken parçalar Testors İnsignia White ile boyandı. ![]() Bugünlük bu kadar.Şu ana kadar herhangi bir problemle karşılaşmadım.Gövdenin zımpara isteyeceğini daha önceden tahmin ediyordum.Sürpriz olmadı.Herkese iyi çalışmalar.... |
|
Private Glider Pilot
www.izmirmaket.com |
|
![]() |
|
seth
![]() ![]() ![]() |
Üretim dün akşamda devam etti.Arka takımlar, ön takımlar vs... karbon olması gereken kısımlar Revellin önerisiyle %80 parlak siyah ve %20 altın karışımı boya ile boyandı.
![]() Tabii motorda son halini almaya başladı. ![]() Şasinin üst kısmı Revelle inat parlak siyahla boyandı. ![]() Düzenleyen seth |
|
Private Glider Pilot
www.izmirmaket.com |
|
![]() |
|
seth
![]() ![]() ![]() |
Elimizde bir adet parçaları birleştirilmiş, zımparası yapılmış, boyanmaya hazır bir F-2005 gövdesi var şimdi.
![]() Diğer modelinde hazırlanmasıyla ikisi beraber kardeş kardeş boyahaneye gidecekler...... Düzenleyen seth |
|
Private Glider Pilot
www.izmirmaket.com |
|
![]() |
|
shaw
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21/03/2006 Konum: İzmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 513 |
![]() ![]() ![]() |
çok güzel gidiyor maşallah x 41 :D
|
|
////////////// CRIME SCENE DO NOT CROSS //////////////
|
|
![]() |
|
Sayfa 6 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |