![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
AFV | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Sayfa 2 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
mk_ozkir
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 296 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 09/05/2006 Saat 06:15 |
Kit 1/72 Airfix Tiger seramik macunu ile zimmerit denemesi yapıyorum. hataları söylerseniz düzeltmeye çalışırım. fotoğrafları 1.3 mpx webcamle çektiğim için kalitesi düşüktür.
![]() ![]() Düzenleyen mk_ozkir |
|
![]() |
|
mk_ozkir
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 296 |
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
freeman
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17/11/2005 Konum: Germany Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 959 |
![]() ![]() ![]() |
Elinize saglik ancak enine cizgileri 1/72 ölcek icin cok genis yapmissiniz gibi geldi bana??
|
|
![]() |
|
Jolly Roger
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2436 |
![]() ![]() ![]() |
Malzeme de bir parça kalın kalmış sanıyorum ancak ben de 1/76 Tiger üzerinde denediğim için bilirim pek kolay bir iş değil. Bir de taret'in arkasındaki kutuyu yerleştirip girişseniz daha sağlıklı olurdu sanki. Kolay gelsin.
|
|
Consume Ergo Sum
|
|
![]() |
|
erhntly
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 824 |
![]() ![]() ![]() |
Bu arada airfixin tigeri de 1/76 zaten :)
Bu ölekte maketlerde zimmerit uygulaması insanı gerçekten zorluyor. Kolay gelsin. Ölçek olarak macunun kalın geldiği hususuna katılıyorum. Çİzgiler de kalın olmuş. Aklıma geldi, aynı kit üzerinde zimmeriti Alguhan Akşar da denemişti, bir fikir verebilir diye düşündüm ![]() |
|
![]() |
|
Panzerace
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 198 |
![]() ![]() ![]() |
-
Düzenleyen Panzerace - 01/05/2008 Saat 21:45 |
|
![]() |
|
mk_ozkir
![]() ![]() ![]() |
söküp bir daha yapayım daha ince şekilde, yorumlar için teşekkurler
|
|
![]() |
|
onge
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14/03/2006 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 336 |
![]() ![]() ![]() |
Aynı kiti ben de çalıştım. Gerçekten ölçekte problem var mı?
Dur bakiim ben bi çizim falan buliim.... Düzenleyen onge |
|
"cure" le yeah tank cho she calcar
|
|
![]() |
|
onge
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14/03/2006 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 336 |
![]() ![]() ![]() |
Beyler çok güzel bir referans buldum. Belki sizin için yeni birşey değildir ama, bi bakın:
http://www.alanhamby.com/tiger.html |
|
|
|
![]() |
|
KucukEniste
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
![]() ![]() ![]() |
Bence şekil olarak başarılı, fakat çizgilerin ölçeği 35 ölçek olmuş, bu çizgileri bir de 35 ölçek tankta denesene :)
Kolay gelsin. |
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
![]() |
|
Captainairbus
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Konum: Antarctica Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 701 |
![]() ![]() ![]() |
Bence 35 ölçek alıp bu işkence ve insanlık dışı uygulamalardan kurtulun :)
|
|
ex copilot.
|
|
![]() |
|
mk_ozkir
![]() ![]() ![]() |
I LOVE 1/72 diyerek ölçek değiştirmeyi düşünmediğimi belirteyim ve sizleri de 72 ölçekte görmek isterim. Geçen haftasonu Ankara Tıp taki seminer nedeniyle uğraşamadım umarım bu haftasonu ilgilenebilirim.
|
|
![]() |
|
Lonewolf
Admin Group ![]() ![]() Tekniker Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 437 |
![]() ![]() ![]() |
Ben I love 72 diyenlerdenim. Ama işin kolayına kaçıp Dragon'un kendinden zimmeritli kitlerini tercih ediyorum :)
|
|
Kaank
|
|
![]() |
|
Captainairbus
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Konum: Antarctica Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 701 |
![]() ![]() ![]() |
48e kadar indik ama 72 ne olur bilmiyorum, meraktan bir tane edinip yapmak lazım.
Kolay gelsin. |
|
ex copilot.
|
|
![]() |
|
Panzerace
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 198 |
![]() ![]() ![]() |
-
Düzenleyen Panzerace - 01/05/2008 Saat 21:42 |
|
![]() |
|
KucukEniste
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
![]() ![]() ![]() |
Bu konuda ben I Love Dragon diyenlerdenim.
35 ölçek denerseniz söz 72 denerim ben de :) (Lonewolf çok kötü beyin yıkama yapıyor ona da kanabilirim her an) |
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
![]() |
|
mk_ozkir
![]() ![]() ![]() |
odam 35 ölçeği kaldırmaz koyacak yr sorun olur 72lerin yanında hormonlu kalır hos olmaz
|
|
![]() |
|
onge
![]() ![]() ![]() |
Beyler en sonunda çizim bulup karşılaştırma yapmayı başardım. Airfix'in Tiger kitinin ölçeği 1/76 civarında. Civarında diyorum çünkü uzunluk ve genişlik ölçüleri 1/76 ölçeği de tam tutmuyor. Ayrıca fotolarla karşılaştırdığımda paletlerin olması gerekenden daha geniş olduğu hissine kapıldım. Bu arada bendeki Sherman'lara da baktım onların ölçeği de kutuda yazan ölçek değil, 1/76. Ölçüleri ise Tiger'a göre çok daha tutarlı. Peki 1/72 yerine 1/76 olunca ne oluyor? Tankın uzunluğu 1-2mm daha kısa oluyor ve 1/72 figürlerin yanında biraz rahatsız edici duruyor. Benim gibi AFV olayına yeni merak saran arkadaşlara duyrulur.
|
|
|
|
![]() |
|
Sayfa 2 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |