Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
AFV
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : AFV
Mesaj icon Konu: Sdkfz 234/2 PUMA İmalatı Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Sayfa   2 Sonraki >>
Yazar Mesaj
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2741
Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Konu: Sdkfz 234/2 PUMA İmalatı
    Gönderim Zamanı: 21/04/2006 Saat 04:44
Selamlar modelciler,

Modelimiz Italeri firmasının 35 ölçekte ürettiği Sdkfz 234/2 Puma modeli, 8 tekerlekli 50mm top taşıyan ve özel geri gitme sistemi olan zırhlı bir araç. Kendisini İtrix'in 2. el tank tükanından makul bir fiyata kapattım, eve geldim, arkadaşı bir kenara "yığdım".

Bu pazartesi itibariyle içimde bir anda hızlıca bir AFV toplama isteği doğdu (haftabaşından beri 7'de eve dönmemin payı çok büyüktür), kenarda köşede gezen ve bitirilmeyi bekleyenlerin arasına dalarak Puma'yı seçtim.

Pazartesi günü, saat 19:04'teki haliyle:

1 saate yakın bir uğraşla yürür aksamı topladım. Kiti yapmak isteyecek arkadaşlar için, yürür aksam inanılmaz detaylı ve çok parça var, her şey birbirine göre ilerliyor. Bu aşamada dikkatli olmakta fayda var. Bana ikinci el geldiği için bazı parçalarda fazladan onarım gerekti, bazı yerlerde ise tesviyeden kurtulmuş oldum. Bu da alt taraf toparlanmış ve montaj bekler halde, kenarda köşede duran tüm parçalar araca ait:

Burada ekleyeceğim bir şey daha... Araç kalıplanma zamanına göre çok ileri, kalıpları çok temiz(bende kutusunda yatan bir tane daha var) ve aracın "içi" de çıkıyor. Ben gerek kapalı yapmak istediğim gerekse zaman kaybetmeden toparlamak istediğim için (içine girince detay ekleme şevki gelir, takılırım diye korktum) hiçbir şey eklemedim, zaten kapatınca görünmeyecek. Ama taret dahil bir çok iç detay araçta mevcut. Görürseniz ve yapmaya niyetiniz varsa, tavsiye ederim.

Neyse efendim, ben durmadım, gövdenin alt ve üstünü yapıştırdım. Burada eski sahibinin biraz fazla yapıştırıcıyla bozduğu yerler vardı, tesviyeleyince de tam tutmadı. Birleşme noktası biraz kendini belli etmekte:
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
"Tutmayyn küçük eni?teyi!"
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21/04/2006 Saat 04:48
Hemen tesviyeye girişmedim, çünkü birleşme noktalarının çoğu aracın yan zırhlı altında kalacaktı. Yan zırhları dikkatlice birleştirince öyle olduğunu gördüm:

Aracın burnunu ve kıçını da macunlayıp birleşme noktalarını tamamen ortadan kaldırdım. Bu aşamada saat ilerlemeye başlamıştı, taretin de kabasını toparlayıp eski sahibinin fazla yapışkan vs ile bozduğu noktaları zımparalayıp uykuya yollandım.

Salı günü akşamı da yine eve erken dönmenin şevkiyle modelin başına oturdum. Bu sırada kafamda boyama planları dönmeye başlamıştı ve kesinlikle preshade yapmayı düşünüyordum. Gelgelelim evdeki hesap çarşıya uymadı, o kadar çok detay parça var ki, aracı bitirmem geceyarısını buldu. O saatten sonra da tinerdir, oda havalandırmaktır uğraşmak istemediğimden yenilgiyi kabullenip bu akşamlık bu kadar dedim:

Düzenleyen Emroglan
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21/04/2006 Saat 04:53
Çarşamba günü de eve erken gelerekten (ki farkettiyseniz bugün de erkenciyim, inanılmaz bir hafta :) )maketin başına çöktüm. Tekrar bir gözden geçirip (ki inatla sağ taraftaki yangın söndürücüdeki enjeksiyon deliğini görmemişim) ana rengi atmaya karar verdim. Vakitten tasarruf ve tenk renkli bir modelde yapma kararıyla preshade işleminden vazgeçtim. Modelin tümüne katlar halinde Humbrol no: 84 uyguladım. Dark yellow rengine göre sanki biraz koyu ama üzerinde çok tonlama yaparım düşüncesi ağır bastı (anlamı 84 numara bitene kadar bende dark yellow bu).

Bu akşam itibariyle de plandaki iki seçenekten birine abanıp (ki Matchbox 1/76 kitinden de çıkan 1111 numaralıyı yapacağım sanırsam) yarına kamuflajlı bir Puma'yla girmeyi planlamaktayım. Eğer bu sefer tutarsa haftasonuna bitecek ve ömrümdeki en hızlı çalışmayı yapmış olacağım.

Haydi hayırlısı...
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
IP
Burak Öztan
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 682
Alıntı Burak Öztan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21/04/2006 Saat 05:26
Emre eline sağlık çok güzel gidiyoda bu araç yer çekimine nasıl karşı koyuyo onu anlayamadım.:))
IP
ardeth
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1368
Alıntı ardeth Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21/04/2006 Saat 05:30
Eline sağlık. Bitmiş halini bekliyorum. En çok yapmak istediğim araçlardan olur.

Bir de cam zemine koymadan şunun fotosunu çekebilirsen güzel olacak ;)

Düzenleyen ardeth
Bu dünya fanidir sakyn aldanma, ma?rur olup tac-ü tahta dayanma, yedi iklim benim deyu güvenme...
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21/04/2006 Saat 06:01
Orjinalini yazan: Paranoyak

Emre eline sağlık çok güzel gidiyoda bu araç yer çekimine nasıl karşı koyuyo onu anlayamadım.:))

"Cam"ın büyüsü :)

Işık tekerlerin yanından yansıyor ama aracın gölgesi düştüğü için hemen tekerlerin dibinden yansımıyor, o yüzden sanki araç havada duruyormuş gibi.

Yok yok yalan söyledim, bu "Puma Magic Flight" :)
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
IP
Burak Öztan
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 682
Alıntı Burak Öztan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21/04/2006 Saat 06:46
Orjinalini yazan: Emroglan

Yok yok yalan söyledim, bu "Puma Magic Flight" :)

Ok.Ona inanırım bak. :))
IP
idris
Üye
Üye

Gönderilenler: 3861
Alıntı idris Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21/04/2006 Saat 07:21
Ön tampon eğik duruyor.
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21/04/2006 Saat 07:56
Bu gecelik çalışmanın sonucu budur:

İdris abi eğik derken? Aşağıya sarkık?

Renkler, beyaz florasan yüzünden olduklarından daha gri-beyaz görünebilir.

Burak bak mıknatısı çıkardım yere basıyor :)

Düzenleyen Emroglan
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
IP
idris
Üye
Üye

Alıntı idris Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21/04/2006 Saat 08:32
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21/04/2006 Saat 08:54
Oooof yanarım tampon konusunda. İtaleri tampondan arkaya uzanan kollar vermiş, ittim kaktım çektim baktım ancak öyle oluyor bıraktım. Neyse bir dahakine yaparım artık. Bu resimde tampondan geri uzanan kol mol yok...

Bir de anlamadığım konu bu 1111'in niye 100 tane farklı kamuflajda resmi var? Benim bulduğum çizimde (ki italeri plandaki de onun gibi) yeşilli parça kamuflajlı, çizimler hariç siyah beyaz resimlerden de bir şey anlaşılmıyor.
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
IP
idris
Üye
Üye

Alıntı idris Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21/04/2006 Saat 09:08
IP
idris
Üye
Üye

Alıntı idris Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21/04/2006 Saat 09:13
Burada o kollar var.
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21/04/2006 Saat 09:28
O zaman italerininki hala hatalı, kesip düzeltmem lazım. İtalerideki kollar düz geliyor buradaki gibi kavisle değil, bir de uzunlar, düz olarak geriye uzatınca çamurluğun oradan uçları çıkıyor. İlk baştaki eğik yapıştırmamın sebebi de oydu zaten.

Not: Ben de hatalı olabilirim, çamurlukla tampon kollarının birleşme noktasını anlamak konusunda aptallık yaptığımdan ciddi anlamda şüpheleniyorum. Var bir nane çözemedim.

Düzenleyen Emroglan
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
IP
idris
Üye
Üye

Alıntı idris Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21/04/2006 Saat 09:37
Bence İtaleri doğru.
Resimdeki aynı araç değil ama....

IP
idris
Üye
Üye

Alıntı idris Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21/04/2006 Saat 09:41
Bi amca da böyle yapmış.

IP
ardeth
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1368
Alıntı ardeth Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21/04/2006 Saat 10:48
Emre güzel olmuş. Tamponu da düzelt işte :)
Bu dünya fanidir sakyn aldanma, ma?rur olup tac-ü tahta dayanma, yedi iklim benim deyu güvenme...
IP
erhntly
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 824
Alıntı erhntly Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21/04/2006 Saat 18:40
Cam üzerinde resim çekmeni ben de kınıyorum. Bunun dışında herşey çok güzel gidiyor, ellerine sağlık. Bende bir daha bulumam diye arşivin derinliklerine sakladığım Matchbox 1/76 kitinden de çıkan 1111 numaralıyı mı yapsam acaba :)
IP
Sayfa   2 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.04