Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Sivil Araçlar
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Sivil Araçlar
Mesaj icon Konu: ITALERI FREIGHTLINER CONVENTIONAL TRUCK Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Sayfa   2 Sonraki >>
Yazar Mesaj
Moses
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 372
Alıntı Moses Cevaplabullet Konu: ITALERI FREIGHTLINER CONVENTIONAL TRUCK
    Gönderim Zamanı: 31/03/2006 Saat 20:48
Tüm üyelere koccaman bir merhaba :)))

Yine uzun bir ayrilik doneminden sonra karsiniza ITALERI 1/24 Freightliner Conventional Truck ile geldim. Bu kit bir zamanlar benim hayallerimi susleyen ama bir turlu sahip olamadigim bir kitti.
Nerden baksaniz 15 sene uzeri bir gecmisi var ve uretimden kaldirilmis bir model. Son derece detayli ve bir o kadar da uyumlu parcalari var. Kiti Avusturyadan cok uygun bir fiyata getirttim. Ne yazik ki o zamanin kaliplarindan olsa gerek, nikelaj parcalarin bazi yerlerinde fabrikasyon boyama hatalari vardi. Hic kurcalamayip oylece biraktim.
Decalleri ise sanirim uzun zaman gecmesinden oturu bayatlamislar :))))) bazilari suya koymamla birlikte catlayip dagildilar. Toparlamasi uzun surdu. Allahtan decal uygulamasindan once lazer fotokopide tüm decallerini seffaf bir asetata kopyalattim. Seffaf aseat kendineden yapiskanli ve bu uygulamayi herkese oneririm ozelliklede zor bulunan decallerin basina bir kaza gelmeden once. Renklerde cok az bir oynama oluyor ama hic yoktan iyidir.
Ana renk olarak önce bakır rengi uyguladım ama memnun kalmayınca hoooopp dogruca hidrolik banyosu. Tayfun bey'deki sprey boyalarin canliligini gorunce hemen Sprey serisinden TS 20 Metallic Green rengini uyguladim. Bence cok hos durdu :) Sizce?????
Sasi rengini ise yine Maroon rengi sprey ile elde ettim. Acikcasi cok pratik ve airbrush gibi 40 saat temizleme sökme derdi yok :)))))
Benzin depolarinin uzerklerinde yer alan nikelaj kabartmalarini yine yurt disindan getirttigim ozel kamyon decalleri sayesinde gizledim. Bazi yerlerde olmamasi gerekn decaller var bunlar tamamen catlak kisimlari ortmek icin kullanildi. Motor blokunda ise tamiyanin sprey serisinden dark yellow kullanildi. Dİger aksamlar ise chrome silver.
Kamyonun arkasina bitisik yatak kisminda ise yine kadife uygulamasini yaptim ve cok hos durdu. Ama sitede yer isgal etmemek acisindan bu resimleri cekmedim.
Arka bölüme bagli photo etch parcalar ise yurt disindan geldi. Elektrik baglanti kablolari son derece basarili. Ucundaki civatalar ise tam yenecek cinsten :)))))))
Farlarda tamiya clear yellow, orange uygulandi. Kitten cikan egzost uclari yukari dogru duz gidiyordu. Ben onlari extradan aldigim kit aksesuarlarindan sectigim hafif egik egzost borulari ile degistiridim ve bence cok hos durdu.
Koltuklara mat deri havasi verdim. On konsolda ki bie decal suda eriyince aklima photoshop geldi. Önce dijital makine ile diger decalden bir bölüm aldim. Daha sonra photoshop yardimi ile gerekli ölcülere indirgeyip benzerini yaptim :))))))
Kamyonun yuruyen aksaminda ve motor kisminda hicbir ayrinti atlanmamis. Cok keyif aldim acikcasi. Aslinda buna elektrik tesisati da doseyecektim ama bir sonraki modelde uygulamaya karar verdim. Artik bazi seyleri asmak gerek:))))
Vitrinimin en guzel yerini ona ayirdim. Doya doya seyrediyorum. Bir aksilik olduki tum denemelerime ragmen motor kaputunu yerine monte ettikten sonra sol kismin tam olarak yerine oturmadigini gordum. Egdim, kastirdim ama olmadi. Ancak yakindan bakilinca goruluyor. Keyfe keder deyip onu da biraktim.
Iste size Amerikan Ruyası devasa bir kamyon. Doya doya seyredin gözünüz gönlünüz acilsin :)))))))
iyi calismalar

IP
Moses
Üye
Üye
Simge

Alıntı Moses Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31/03/2006 Saat 20:50

IP
Moses
Üye
Üye
Simge

Alıntı Moses Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31/03/2006 Saat 20:51

IP
Moses
Üye
Üye
Simge

Alıntı Moses Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31/03/2006 Saat 20:52

IP
Moses
Üye
Üye
Simge

Alıntı Moses Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31/03/2006 Saat 20:53

Düzenleyen Moses
IP
Moses
Üye
Üye
Simge

Alıntı Moses Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31/03/2006 Saat 20:58

IP
F-4E
Üye
Üye

Gönderilenler: 1158
Alıntı F-4E Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31/03/2006 Saat 21:10
sevgili Yavuz,bizlere bu görsel şöleni yaşattın ya...ne diyelim...ellerine,emeklerine sağlık....bir önerim var...tabanca ile hafiften siyah...koyu kahve gibi renklerle ince ince geçsen bazı yerlere...basamaklara...motora...şasiye...vs...ne dersin...bu benim fikrim sadece...kimse üzerine alınmasın lütfen....tekrar ellerine sağlık....yenilerini bekliyoruz....kal sağlıcakla...
IP
Kesifci
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 591
Alıntı Kesifci Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31/03/2006 Saat 22:07
Ben,önde üç plaka birden olmasını anlamadım!
-Ispanaktan agaç olur mu?
-Olmaz mi?
IP
Flashback
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 321
Alıntı Flashback Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31/03/2006 Saat 22:08
Elinize sağlık fakat içi boyasız bir egzosmu görüyorum aman diyim başka biriside görmesin. :))))
Tuna Onay
IP
Korkut
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 1409
Alıntı Korkut Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31/03/2006 Saat 22:10
Orjinalini yazan: Moses

Seffaf aseat kendineden yapiskanli ve bu uygulamayi herkese oneririm ozelliklede zor bulunan decallerin basina bir kaza gelmeden once.

Yani asetatı "sticker" olarak mı kullanıyorsun? Kalınlık sorun olabilir bence. Böyle anladığım gibi ise, onun yerine çıkartma kağıdına renkli fotokopi çekmek çok daha iyi.

Orjinalini yazan: Moses

Kamyonun arkasina bitisik yatak kisminda ise yine kadife uygulamasini yaptim ve cok hos durdu. Ama sitede yer isgal etmemek acisindan bu resimleri cekmedim.

Şimdi burası hayret verici... Site bu tür çalışmalarla işgal edilmek için değil mi zaten? O resimleri de istiyoruz....

Biraz da sataşayım... Siyah boyan bitti mi; egzoz içleri ve cam lastikleri öylece kalmış? Radyatör önüne ve susturucunun üstündeki deliklere de siyah bir yıkama iyi giderdi. Biraz da lastik çapak traşı...

Ama çok göz banyoluk bir model yapmışsın, ellerine sağlık. Spiral hava hortumları çok gerçekçi duruyor. Çok temiz bir çalışma, seyirlik bir model...

IP
Kesifci
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 591
Alıntı Kesifci Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31/03/2006 Saat 22:18
Plakalar diyorum!
-Ispanaktan agaç olur mu?
-Olmaz mi?
IP
yıldırayalioğlu
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 105
Alıntı yıldırayalioğlu Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31/03/2006 Saat 22:26
evet çok güzel ve çok iyi olmuş.aynı kit bende mevcut.acemilik dönemimde yapmıştım.açıkcası seninki kadar iyi değil.ilerde elden geçirmeyi düşünüyorum.selamlar.eline sğlık.bu arada sana lastiklerin dış çapını zımparalamayı önerebilirim.:)

Düzenleyen yıldırayalioğlu
IP
VoGi
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 193
Alıntı VoGi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31/03/2006 Saat 22:31
Elinize sağlık..Yeşil yeşil içim açıldı valla....
Bombs Away!!!
IP
Clio172
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 511
Alıntı Clio172 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31/03/2006 Saat 22:52

Ellerinize sağlık, çok temiz bir çalışma (benim için belki biraz fazla temiz), Korkut Bey'in yazdıklarına katılıyorum. En azından lastiklerin zımpara ister gibi bir halleri var. Tekrar tebrikler.

Orjinalini yazan: Keşifçi

Ben,önde üç plaka birden olmasını anlamadım!

Keşifçi kardeşim, yanılmıyorsam ABD'de bir eyalette yaptığınız mesleği başka bazı eyaletlerde de icra edebilmeniz için ehliyet, ticari ruhsat vs. gibi şeyleri o eyalet için de almanız gerekli. Herhalde bununla alkalı bir durum.

Saygılar.
Hakan Yalcinkaya
M-41 "Bulldog", M-36 "Jackson" R.I.P. (2002-2011)
IP
seth
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 608
Alıntı seth Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31/03/2006 Saat 23:07
Yavuz Bey valla gözümüz gönlümüz açıldı.Çok güzel bir çalışma ellerinize sağlık....
Private Glider Pilot
www.izmirmaket.com
IP
HAKAN
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 876
Alıntı HAKAN Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01/04/2006 Saat 00:24
Önce bir tebrik edeyim,oldukça zahmet vermişsin ve ortaya oldukça güzel bir model çıkartmışsın.Eline sağlık.Çok beğendim.Bunu sergide yakından inceleriz artık dimi Aslan?
Korkut hocamın saptamalarına ilave olarak bende hava filtresi ve yakıt deposuna takıldım.Parça ek yerleri çok sırıtıyor.Onları hafiften bir zımpara çekip daha sonra bmf ile kaplasaydın tatından yenmezdi.
Cam fitilleride bence siyahtan ziyade krom daha güzel görüntü verirdi kanısındayım.Burada Korkut hocamla ters düştüm:)
Lastikler çok yeni duruyor ama bence özür değil hepside yeni alınmış olabilir ama çapaklar işi bozuyor.Buralarda biraz aceleci davranmışsın galiba.
Egzostların beyazlığı hakkında arkadaşlar görüş bildirmişle hiç girmiyorum.
''Bu kadar gözden kaçan şey haricinde hiçmi güzel bir tarafı yok abi''dersen,tabiiki var.Birkere tertemiz finişlenmesi beni hasta etti, sonra renk bence mükemmel,bilirsiniz böyle janjanlı renkler her zaman favorimdir.Detay çalışmalarında gözümden kaçmadı.
Geneli oldukça başarılı bir çalışma.Gönülden tebrik ederim.
IP
Moses
Üye
Üye
Simge

Alıntı Moses Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01/04/2006 Saat 00:36
Selamlar,

Herkese yorumları icin tesekkur ederim :)) Bugün itibari ile adim sitede Yavuz olarak degistirilmistir :)P Benim bile simdik haberim oldu :))))))) hehe
Ne yalan söyliyim o kadar cok ugrastim ki ancak korkut bey soyledikten sonra cam fitillerinin siyah olmadigini fark ettim. Dun sabaha karsi 4 de yattim. Epey bir ozendigimi soyleyebilirim. Ozellikle nikelajli parcalari yapistirirken, yerlerine monte ederken elimde surekli bir bez habire uzerinde kalan parmak izlerini silip durdum. Bu kamyon icin epey bir photo etch parca siparis etmistim ama elimde bir freightliner kamyon daha var ve ona kullanmayı düsünüyorum.
" Korkut Beeeyyyyy :))))) egzostları ozellikle boyamadim" Bu kamyon bildiklerimizden degil. O yanlarda gorulen nikelajli buyuk depolar sizleri aldatmasin. Onlar uzun yolda soför susadiginda su icsin diye yapilmis temiz ve soguk su tanklari. Soldakinde Soguk su sagdaki depoda ise soguk Coca cola var :))))))))))) heheheheh
Malum bir eyalettne digerine epey yol var. Egzostlar da süs diye yapilmislar zaten. Bu kamyonun hybrid motoru var. Yoksam bu kamyona mazotmu dayanir.
Plakalar eyalatlere gore degisiklik gosterebiliyor. Bu yüzden 3 plakasi var. Zaten yapim kilavuzunda da 3 tanesi konulmus. Sirada oyle kamyonlar varki yemede yaninda yat cinsten. Yalniz bu seferki kamyon hakikatten ilginc olacak. Hevesinizi kursaginizda birakmak gibi olmasin ama ne yapacagim bir sürpriz. Bitince hep beraber goruruz artikin:)))))))))
Hepinize iyi calismalar iyi maketler:)))))
Korkut beye'de bol egzostlu günler:)))) hehe
IP
crow
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 583
Alıntı crow Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01/04/2006 Saat 00:46
ellerine sağlık çok güzel olmuş aslan özellikle renk çok yakışmış.
www.crowmodelcars.com
IP
Sayfa   2 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma