![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
AFV | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Sayfa 2 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
Lonewolf
Admin Group ![]() ![]() Tekniker Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 437 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 28/03/2006 Saat 07:39 |
Uzun bir aradan sonra bir maket bitirebilmenin mutluluğunu yaşıyorum :).
Artık havalar ısındı, en azından haftasonları birşeyler üretebileceğim. Aracı Humbrol 32 gri üzerine Model Master 2099 ile boyadım. Boyama sırasında sebebini bilmediğim bir nedenden ötürü boyada çatlaklar oluştu. Çatlakların çöl sıcağı, boyanın çöl ortamında olumsuz koşullarda atılması falan gibi nedenlerle oluştuğu şeklinde bir bahane bulduk :) . Boya sökülme ve dökülme efektlerini hamur silgi ve tuz kullanarak elde ettim. Hafif bir yağlıboya yıkama ardından PollyS Dust ve Tamiya Buff karışımını yüksek basınçla attım. Paletler çok gerildi, ön tarafta içe doğru eğildiler. Paletleri çok ince kat Tamiya Redbrown ile boyayıp toz pastele buladım. Yere değen kısımlara kurufırça ile silver uyguladım. ![]() ![]() ![]() Düzenleyen Lonewolf |
|
Kaank
|
|
![]() |
|
idris
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
![]() ![]() ![]() |
Güzel olmuş.Eline sağlık.
Sana bide iş çıkarıp antenide boyatiim. |
|
![]() |
|
volkan
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24/10/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 442 |
![]() ![]() ![]() |
Kaan Bey merhaba,
Çok güzel olmuş modeliniz, ellerinize sağlık. Benim de aynı model sırada bekliyor malum ortak projemiz :) Daha önce bu modeli üretmemiş birine ne gibi önerileriniz olur? nelere dikkat etmek gerek? mesela vinil paletlerin kasması sizin yapıma özgü mü gelişti yoksa genel bir problem midir sizce? |
|
Sevgi ve Saygylarymla,
volkan. |
|
![]() |
|
idris
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
![]() ![]() ![]() |
Korkarım genel bi durum.
Baştaki ve sondaki tekerlekleri yapıştırıp iyice kurumasını beklemek lazım.Yoksa palet o tekerlekleri eğiyor. |
|
![]() |
|
volkan
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24/10/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 442 |
![]() ![]() ![]() |
Hımm.. kötü o zaman, vinil paleti bir iki mm uzatmak mı gerek acaba, tekerleklerin iyi kuruması çok mühim tabii. Ben herhalde bir hafta bekletirim ;) zaten ancak haftada bir uğraşabiliyorum malesef...
Aynı olay 1/72'lik matchbox panzer III de başıma gelmişti, vinil paletlerin dezavantajı da bu sanırım. |
|
Sevgi ve Saygylarymla,
volkan. |
|
![]() |
|
Lonewolf
Admin Group ![]() ![]() Tekniker Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 437 |
![]() ![]() ![]() |
Teşekkür ederim.
Orjinalini yazan: volkan
Daha önce bu modeli üretmemiş birine ne gibi önerileriniz olur? nelere dikkat etmek gerek? mesela vinil paletlerin kasması sizin yapıma özgü mü gelişti yoksa genel bir problem midir sizce? Paletler dışında can sıkan birşey yok kitte. Zaten çok az parçası olduğu için montajı çabucak bitiyor. Orjinalini yazan: idris
Sana bide iş çıkarıp antenide boyatiim. Aa evet anteni unutmuşum :) |
|
Kaank
|
|
![]() |
|
idris
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: volkan
Aynı olay 1/72'lik matchbox panzer III de başıma gelmişti, vinil paletlerin dezavantajı da bu sanırım. Bazende manasız derecede uzun çıkabiliyorlar.Jolly iyi bilir. |
|
![]() |
|
Jolly Roger
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2436 |
![]() ![]() ![]() |
76, rica ederim:} PzII'm Matchbox kalıp olup Revell tarafından basıldığı için paletler biraz uzundu:}
Yaşasın Matchbox, Kahrolsun Tamiya:P Düzenleyen Jolly Roger |
|
Consume Ergo Sum
|
|
![]() |
|
panzerjager
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 651 |
![]() ![]() ![]() |
ortak proje kapsamında yapacağım panzer II için öncelikle daha önceden yaptığım modeli hidroliğe yatırdım ve kobay olarak kullanmaya başladım. bakalım neler yapabileceğim. şimdilik 2 şey denedim
![]() ![]() |
|
![]() |
|
idris
![]() ![]() ![]() |
Bakalım daha neler göreceğiz.
|
|
![]() |
|
ardeth
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1368 |
![]() ![]() ![]() |
Sanıyorum ki çelik plakalardan oluşan, birleşme yerleri kaynak yapılmış ve perçinlenmiş bir tank :D
|
|
Bu dünya fanidir sakyn aldanma, ma?rur olup tac-ü tahta dayanma, yedi iklim benim deyu güvenme...
|
|
![]() |
|
panzerjager
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 651 |
![]() ![]() ![]() |
aaaaa ben hiç çyle şeyler yaparmıyım. sadece çamurlukları, alet edavat kurularının bazılarını ve anteni kendim yapacağım. ıııı şeyyy... bide egsotu ve taret arkasındaki kutuyu ve.....
|
|
![]() |
|
volkan
![]() ![]() ![]() |
:) geriye de birşey kalmıyor ki Burak Bey :)
Ne diyeyim o pürüzsüz plastiğe excellerle çekinmeden girişmek cesaret işi! tebrik ederim... |
|
Sevgi ve Saygylarymla,
volkan. |
|
![]() |
|
ardeth
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1368 |
![]() ![]() ![]() |
Yakında malzeme bulamayacak foruma yazamamak zorunda kalacak ki endişem o zaten :)
|
|
Bu dünya fanidir sakyn aldanma, ma?rur olup tac-ü tahta dayanma, yedi iklim benim deyu güvenme...
|
|
![]() |
|
The_King
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 112 |
![]() ![]() ![]() |
Burak çamurluktaki dokuyu nasıl verdın? Çok guzel duruyor. |
|
![]() |
|
panzerjager
![]() ![]() ![]() |
kalın folyoyu kopyalayacağınız kısmın üstüne koyup ucu sivri olmayan birşeyle üstünden defalarca geçin. bu denemeolduğu için pek uğraşmadım. daha iyi görünecek birşeyler deneyeceğim. perçin deliklerini yanlışa açmışım zaten
|
|
![]() |
|
idris
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: panzerjager
perçin deliklerini yanlışa açmışım zaten Oh olmuş :p. |
|
![]() |
|
KucukEniste
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
![]() ![]() ![]() |
Olacakları söyleyeyim... Burak delirir, kazara bir ikimizi de delirtir... Sona eskiden A-takımında yaptıklarından ilham alır bir Hacı Murat'ı Panzer 2'ye çevirir ve yarışmaya getiririz. Topun kazara ateşlenmesinden sonra (Aygün çalışıyor mu diye denemek istemiştir) merminin Amerikan Büyükelçiliği'nde patlamasıyla kriz olur. İdris cozuttuk diye bizi paylar. Olur mu olur hani :)
|
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
![]() |
|
Sayfa 2 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |