![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Tayyareler | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Sayfa 2 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
seth
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31/01/2006 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 608 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 09/02/2006 Saat 20:06 |
Arkadaşlar bir model dört yılda mı biter?
Evet bu model dört yılda bitti.Çok üretkenimde.... Kokpit boyaması ve modelin montajını 1999 yılında yaptım.Çok güzel bir kitti.Academy firmasının bazı hoş olmayan kitleri var piyasada ama bu kit gerçekten çok güzeldi ön gövdenin ana gövdeye birleşimi esnasında oluşan çok büyük uçurum dışında.O sıralarda elimde güzel bir airbrush olmadığı için bu modeli heba etmeyip ileride pistolemi alınca yaparım düşüncesiyle rafa kaldırdım.2003 yılında pistolemi alınca ilk olarak bu modeli ele aldım ve işte sonuç.O zamanki malzeme ve bilgi eksikliğinden dolayı şimdi yapmadığım bazı hataları yapmışım şimdi baktığımda farkediyorum. Çok hoşuma giden bu modeli sizlerle paylaşmak istedim.Umarım sizinde hoşunuza gider. ![]() ![]() ![]() |
|
Private Glider Pilot
www.izmirmaket.com |
|
![]() |
|
seth
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31/01/2006 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 608 |
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() Bu arada moderatör ve admin arkadaşlardan özür diliyorum.Bu resimlerin olması gereken yer galeri olmalı. Ama bir şey dikkatimi çekti.Nedense diğer arkadaşlarda da gördüm yapılan modelleri burada yayınlamak çoğunlukta. Bende kendi sitemizde moderatörüm sizin çektiğiniz sorunları bende yaşıycam ileriki zamanlarda. Acaba bu sorunu nasıl halledebiliriz diye düşünüyorum. Üyelerimizi galeriye yönlendirmek için ne yapmamız gerektiği konusunda yorumlarınızı bekliyorum. Tekrar özür dileyerek herkese iyi çalışmalar dilerim..... |
|
Private Glider Pilot
www.izmirmaket.com |
|
![]() |
|
saral100
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16/11/2005 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1029 |
![]() ![]() ![]() |
Güzel olmuş elinize sağlık.Ancak biraz eskirdi bu.
![]() Toz pastelle falan panelleri belli etseydin tadından yenmezdi. ![]() Selamlar |
|
![]() |
|
mentor1
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31/01/2006 Konum: İzmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 38 |
![]() ![]() ![]() |
eksiklerini dedaylı göremedim ama olsun neticede bitmiş güzel bir model sanırım biraz kirletme çalişsan çok daha güzel olçak
![]() |
|
![]() |
|
saral100
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16/11/2005 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1029 |
![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
seth
![]() ![]() ![]() |
teşekkürler arkadaşlar
eksiklerden kastım eskitme eksikliği ve decal yapıştırmasıydı.Panel çizgilerini düşünmedim değil ama bu haliylede kendini çok iyi belli ettiğini düşünmüştüm. Düşüncelere saygı duyuyorum ama düzeltme imkanım yok çünkü model bir arkadaşıma hediye gitti. Ama aynı modeli tekrar yapacağım mutlaka.O kesinlikle daha iyi olacak.Teşekkürler... |
|
Private Glider Pilot
www.izmirmaket.com |
|
![]() |
|
BoMBaCi
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 85 |
![]() ![]() ![]() |
Üstat, kit güzel olmuş, elinize sağlık. ön gövdenin arka gövdeye birleşimi hariç, gözünüze çarpan bir oturma problemi varmı acaba? bende iki kişilik versiyonunu yapmak istiyorumda... bilgi verebilirseniz çok sevinirim...
|
|
![]() |
|
pilotcuk
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27/10/2005 Konum: Eskisehir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1228 |
![]() ![]() ![]() |
nesimi abi sanki ben bu modelin fotolarını görmüştüm daha önce.o zaman da aynı şeyi söylemiştim.çok güzel olmuş.ama ben bir türlü alışamadım şu rus uçaklarına gitti.zaten yapacağım tek mig(Su veya başka bir marka)muhtemel olursa ukrayna şahinleri gösteri ekibi olur.acedemy i hala anlayabilmiş değilim.çok güzel modeller üretmemesine rağmen epeyi bir pahalı.
abi ellerine sağlık.yeni modellerini görmek dileğiyle..... |
|
I feel the need The Need for Speed...
|
|
![]() |
|
idris
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: BoMBaCi
bende iki kişilik versiyonunu yapmak istiyorumda... İki kişiliğin kafa bölümü çok parçalı ve biraz sorunlu. Plandan farklı bir sırayla montaj yapman gerekecek. Birgün planı alıp gel.İzah edeyim. |
|
![]() |
|
idris
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: pilotcuk
acedemy i hala anlayabilmiş değilim.çok güzel modeller üretmemesine rağmen epeyi bir pahalı. Academy güzel modeller üretir. Türkiyedeki fiyat politikasını bende anlamış değilim. |
|
![]() |
|
seth
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: seth
bende iki kişilik versiyonunu yapmak istiyorumda... bilgi verebilirseniz çok sevinirim. çok teşekkürler kit gerçekten çok güzel ama kusurları var ufak tefek.Bu kitten iki tane yaptım ikisindede aynı problem vardı.İki kişilik versiyonu arkadaşımda var ama onu inceleme fırsatım olmadı.Cumartesi onunla görüşeceğim kiti sizin için inceleyip düşüncelerimi söylerim. Düzenleyen seth |
|
Private Glider Pilot
www.izmirmaket.com |
|
![]() |
|
seth
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: pilotcuk
muhtemel olursa ukrayna şahinleri gösteri ekibi olur melihcim galiba abine vermiştim bu resimleri ondan görmüşsündür.Aslına bakılırsa kit çokda pahalı değil.Bu kaliteye bu para verilir bence. Aynı kitin UKrayna Falcons decal ve boyama şeması mevcut.Piyasada bulabilirmisin bilmiyorum fakat eski boyama şeması olduğunu söylemeliyim.Yanlış hatırlamıyorsam Falcon lar yaptıkları kazadan sonra boyama şemalarını değiştirdiler.Sen hangisini yapmak istiyorsun bilmiyorum. Bahsettiğim kiti ben yaptım şu anda evin en ücra köşesinde bir yerde senin için fotolarını çekeceğim. O kiti senin airbrusla yapmıştım.Yani sende yapabilirsin. Düzenleyen seth |
|
Private Glider Pilot
www.izmirmaket.com |
|
![]() |
|
seth
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: İDRİS
Academy güzel modeller üretir. İdris Bey buna tam olarak katılamıyacağım.Bende aynı düşünceyle Academy 1/48 F-16 almıştım. Şaşkınlığımı nasıl belirteyim bilmiyorum.Böyle saçma bir kit olamaz.Hoş zaten o kit diğerlerinden de bayağı ucuzdu. Thunderbirds decallarıyla gelen bir kit. Decalları tam olarak yerleştirebilmek için uçağın kanatlarını ve dümenlerini kesmek gerekiyordu.O yüzden o kiti yarım bir şekilde bıraktım belki normal bir F-16 yaparım düşüncesiyle bekletiyorum. Diğer kitlerini bilemiyorum ama gerçekten de çok güzel kitler yapıyor bu firma.Fiyat konusunu bir şekilde aşması gerekiyor bencede. İlginiz için teşekkürler... Düzenleyen seth |
|
Private Glider Pilot
www.izmirmaket.com |
|
![]() |
|
idris
![]() ![]() ![]() |
Academy firmasının ürettiği ilk modellerin kalıpları kendine ait değil.
48 lik F-4,A-4,F-5,Mirage,MD-500 serisi,72lik Mig 23-27,350 lik Bismarck-Tirpitz ve daha birçoğu eski kalıp Japon maketleri. 35 ölçekli tanklarının hemen hemen tamamı tamiya. Uçaklar Hasegawa,Fujimi vs. F-16 makedi tam olarak neyin kalıbı bilmiyorum ama Academy olmama ihtimali çok yüksek. |
|
![]() |
|
pilotcuk
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27/10/2005 Konum: Eskisehir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1228 |
![]() ![]() ![]() |
ooo nesimi abi bak bana böyle söylüyorsunuz yaparsın diye girişveriyorum sonra hemen yaaa.
![]() |
|
I feel the need The Need for Speed...
|
|
![]() |
|
seth
![]() ![]() ![]() |
Zafer Bey
size söz verdiğim gibi Mig-29 UB modelini inceledim.Arka ve ön gövde birleşimi bu kitle tamamen aynı.Eğer yapmayı düşünüyorsanız benim yaşadığım sorunla karşılaşmanız muhtemel.Ama aşılamayacak bir sorun değil.Aslında sistem güzel ve sorun çıkarmaması lazım.Belki de benim yanlış yaptığım bir şeyler vardır. Eğer o kiti yaparsanız benide sevindirirsiniz çünkü çok sevdiğim bir model ve onu bitmiş haliyle görmeyi çok isterim. İyi çalışmalar..... |
|
Private Glider Pilot
www.izmirmaket.com |
|
![]() |
|
mito
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04/02/2006 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 8 |
![]() ![]() ![]() |
hocam boya spreymi hava püskürtmeli mi
|
|
mito
|
|
![]() |
|
seth
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: mito
hocam boya spreymi hava püskürtmeli mi mito bey boya airbrushla atılmış enamel boyadır.İlgi için teşekkürler.... |
|
Private Glider Pilot
www.izmirmaket.com |
|
![]() |
|
Sayfa 2 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |