Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Tayyareler | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler |
Konu: PBY-5A Catalina /48 monogram | |
Sayfa 2 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
HADES
Üye Kayıt Tarihi: 05/12/2005 Konum: Balikesir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 118 |
Konu: PBY-5A Catalina /48 monogram Gönderim Zamanı: 19/01/2006 Saat 21:15 |
Sonunda bitirebildim.1/48 Monogram bolca parça uyumsuzlugu,versiyon karmasası, cok kötü hatalar sonucu defalarca "gaz kaçması" durumu.. ve sonunda bitti Güya rahatlatacak bir hobinin, sinir sahibi yapabileceğinide öğrendim bu modelde. vernik asamasından sonra yaglı boya ıle basladıgım eskitme calısmalarını, guaj boya ile sona erdirdim. su bazlı oldugu için alttaki vernige zarar vermedi. Anteni gitar telinden yaptım çok kalın görünmüyorsa tavsiye ederim işlemesi çok kolay.
|
|
Salih ARIT / BANDIRMA
|
|
HADES
Üye Kayıt Tarihi: 05/12/2005 Konum: Balikesir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 118 |
Gönderim Zamanı: 19/01/2006 Saat 21:17 |
Düzenleyen HADES |
|
Salih ARIT / BANDIRMA
|
|
HADES
Gönderim Zamanı: 19/01/2006 Saat 21:19 |
|
|
Salih ARIT / BANDIRMA
|
|
oy61
Üye Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1471 |
Gönderim Zamanı: 19/01/2006 Saat 21:42 |
Bence harika bir çalışma olmuş hiç sorun yaşatmış gibi durmuyor.
|
|
Hayat bos!!!
Öyleyse epoxi ile dolduralim |
|
KucukEniste
Üye Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
Gönderim Zamanı: 19/01/2006 Saat 21:52 |
Decallerle ilgili problem oldu mu? Sanki gövde altı decalleri fazla belirgin, tabii ışık ve flaştan da öyle görünüyor olabilir...
Bunun harici gayet güzel gözüküyor, elinize sağlık, daha fazlasını demek zaten bana düşmez. |
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
HADES
Gönderim Zamanı: 19/01/2006 Saat 21:55 |
Tam tersine daha fazlasını söyleyin. Evet dekallerde cok problen yasadım. birdahakine aynı hataları yapmıyacagım. Eleştirilerinizle eksiklerimi kapamak amacım.
|
|
Salih ARIT / BANDIRMA
|
|
KucukEniste
Gönderim Zamanı: 19/01/2006 Saat 22:45 |
Problem derken? Oturmama falan gibi mi, yoksa decallerin kalınlığı, vs gibi mi?
Kullanmıyorsanız, ilk etapta bütün kullananların önereceği şey Microscale firmasının microsol ve microset ürünleri (grip olan birine ilk asprin önerilmesi gibi herhalde) olacaktır herhalde. Kullanmadıysanız kesin kullanın derim. |
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
HADES
Gönderim Zamanı: 19/01/2006 Saat 22:53 |
dekal de ilk defa böyle bir sorun yasadım.. altında bembeyaz bir bosluk kaldı yapısmamaıs gibi.. vernik atarsam düzelir diye dusundum..duzelmedi tabi. o urunleri almak uzereyım kullanımı bıraz zor gibi geldi ama denemeden bilemeyiz dimi
|
|
Salih ARIT / BANDIRMA
|
|
oy61
Gönderim Zamanı: 19/01/2006 Saat 23:04 |
Kullanımı çok kolay ve inanın bir kullandınız mı bir daha bırakamıyorsunuz.
|
|
Hayat bos!!!
|
KucukEniste
Gönderim Zamanı: 19/01/2006 Saat 23:07 |
Yooo aksine çok kolaydır. Decal uygulayacağınız yere mavi yazılı şişede olan sıvıyı sürersiniz, decali yerine oturtur ve kuruyana kadar ellemezsiniz. İşin püf noktası ellememek, çünkü bu sıvılar decalleri yumuşatır ve ellerseniz decal genelde parçalanır.
Baktınız mavi olanı kesmedi, çok girinti çıkıntı var decal oturmayacak gibi, üzerine kırmızı şişeden takviye yaparsınız, decal iyice yumuşar, yüzey tansiyonu artar ve bütün şekli alır. Gerekirse ilk anda küt bir şeyle hafifçe bastırıp şekil verdirebilirsiniz, fakat biraz bekleyip ellerseniz yine decali riske atarsınız. Microsol ve microset kullanırken, ilk anda yapacağınızı yapıp ayarlayıp sonradan ellememek tek püf noktası. Unutmadan, bunlar decalleri yumuşatırken decal kırış kırış olabilir, sakın müdahale etmeyin. Kuruyunca düzgün şekil alacaktır. Decal iyice kuruduktan sonra(bir kaç saat) içinde hava kabarcığı, vs kaldıysa, bir iğnenin ucu yardımıyla ufacık bir delik delip havayı alıp, yine bu solüsyonlarla kabaran yerin kaynamasını sağlarsınız. Decal probleminiz olmaz. Altının beyazlanması(doğru anladıysam silvering denen durum) decalin tam oturmamasından, fazla kalın olmasından veya yüzeyin yeterince temiz olmamasından ileri gelebilir. Decal uygulayacağınız yere önceden parlak vernik uygulayıp, yüzeyi düzgün ve temizce kurutursanız, uygulama esnasındaki sıkıntı en alt düzeye iner. Microsol ve microset de kullanırsanız, karşınıza çıkabilecek tek problemler sakarlık ve kalın decallerdir. İlki için şahsi önlem lazım, ikincisi için cambazlık. Daha fazla bilgiyi daha tecrübeli arkadaşlar verebilir. Sizin durumunuzda asetonla yapılan bir işlem işe yarayabilir, ben kendi Desert Chevy'imde denedim, fakat çok tehlikeli, makete ve decale zarar verebiliyor, ben az hasarla kurtardım ama olaya hakim olmadan ASLA tavsiye etmiyorum. (Bakınız Chevy'nin ön tarafındaki decallerin hacamat olması) |
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
teomanK
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 15/01/2006 Konum: İzmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 277 |
Gönderim Zamanı: 19/01/2006 Saat 23:35 |
Sayın Salih bey çalişmanız gayet güzel ve gösterişli olmuş, decal problemlerinizi sayın Emroğlan da açıklık getirerek önerilerde bulunmuş ben de katılıyorum.Ancak eskitme konusuna benimde bazı önerilerim olacak. Eskitme de yağlı boya kullanmışınız tamam fakat biraz sabırlı davranıp alttaki vernik iyice kuruduktan sonra uygulama yapmak daha uygun olabilr. Ben resim öğretmeniyim bu yüzden boyalarla fazla içiçeyiz guvaj boyayı pek tavsiye etmem çünkü su bazlı olan bu boyayı biz daha çok emici yüzeylere uygulatırız resim ve süsleme çalişmalarında kağıt karton ip ve kumaşla yapılmış çalışmalarda. Yağlı boyanın yanında toz pastel boya da kullanabilrsiniz bu boya ile eskitme çalışmalarında daha iyi verim alabilirsiniz.
|
|
F-4E
Üye Kayıt Tarihi: 11/11/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1158 |
Gönderim Zamanı: 20/01/2006 Saat 04:22 |
Salih bey ellerinize sağlık...süper....Teoman beyin dediklerine katılıyorum....kulak ardı etmeyin derim....ben asetonla kaldırıyorum artık dekal parlaklığını...yalnız Emre kardeş belirtmiş...dikkatli olmanızda fayda var...öle üzerinde fırça ile git gel yapmayın....fırçadaki asetonu bırakın dekal yüzeyine hemen...o kadar...su-27 deki kuyruk numarası olan 66 nın altısını kuyruğu gitti bir anda....bu seferde yağlı boya ile kapattık olayı...ama ince iştir...ona göre...iyi modeller
|
|
saral100
Üye Kayıt Tarihi: 16/11/2005 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1029 |
Gönderim Zamanı: 20/01/2006 Saat 04:45 |
Süper bir çalışma olmuş elinize sağlık.
Selamlar. |
|
nezih
Üye Kayıt Tarihi: 02/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1077 |
Gönderim Zamanı: 20/01/2006 Saat 05:57 |
Sabriniza ve emeginize büyük saygi duymak lazim.. ve bence
dekallerlerde yasadiginiz sorunlar haricinde.. nefis duruyor elinize saglik.. sevgiler.. pasific ucaklari 1 numaraa... Düzenleyen nezih |
|
Sweat saves blood!
|
|
HADES
Gönderim Zamanı: 20/01/2006 Saat 19:51 |
Tavsiyeleriniz için tesekkurler
1- microset/sol alınacak,aseton(dikkatlice)denenecek. 2- eskitmede daha fazla pratik yapılacak. baska?? Gitar teli cok mu kalın? kullanımı cok kolay ama sizin fikriniz ne. |
|
Salih ARIT / BANDIRMA
|
|
oy61
Gönderim Zamanı: 20/01/2006 Saat 19:53 |
Gitar teli bence çok iyi olmuş.
|
|
Hayat bos!!!
|
KaanX
Admin Group Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 883 |
Gönderim Zamanı: 20/01/2006 Saat 19:55 |
Çok güzel olmuş. Gitar teli de bence iyi duruyor, ayrıca sanıyorum sağlamlık gibi bir artısı da olur...
Microset ve sol yeterlidir, bence aseton olayına pek bulaşmayın. Riskli çünkü. Ya da en azından önce başka bir yerde deneyin. Alttaki verniğe göre davranışı değişebilir. Bir modelde problem çıkarmazken bir sonrakinde nasılolsa birşey olmadı diyip sürersiniz, bozar verniği boyayı... |
|
Yeminli modelci
|
|
Erinç Özgür
Moderator Group Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 579 |
Gönderim Zamanı: 20/01/2006 Saat 20:35 |
Orjinalini yazan: HADES
Tavsiyeleriniz için tesekkurler 1- microset/sol alınacak,aseton(dikkatlice)denenecek. 2- eskitmede daha fazla pratik yapılacak. baska?? Gitar teli cok mu kalın? kullanımı cok kolay ama sizin fikriniz ne. 1.Salih bey, birisi size asetonla ilgili kötü bir şaka yapmış anlaşılan. Asetonla dekali aynı satırda bile yanyana getirmeyin, maazallah Hatırlıyorum da HS'de 4-5 yıl önce benzer bir şaka yapılmıştı. Dekali buruşan genç bir arkadaşa "8 eşit parçaya kes, asetona at, çalkala, bir akşam beklet sabah toparla" gibi bir tavsiyede bulunmuşlardı, çok gülmüştüm Mikroset değilse de Mikrosol (kırmızı şişe) modelciliğin olmazsa olmazıdır. Alternatifi yoktur. 2. Gitar teli bu büyüklükte bir maketi kurtarmış gibi duruyor ama aynı ölçekte daha küçük bir uçakta palamar boyutunda kalır, tavsiye etmem. En kolayı alevde ısıtılıp çekilerek iplik haline getirilmiş yolluktur (sprue). Hemen şimdi deneyin, en kötüsü üçüncü denemenizde işi kaparsınız. Eskitme için öncelikle fotoğrafınız olsa iyi olur. Kafadan eskitmeye girmeyin, makette eskitme zorunlu değildir. Güzel görünebilir ama yanlış olabilir, vs. vs. |
|
Y'ar not afraid of the dark, are ya ?
|
|
Sayfa 2 Sonraki >> |
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |