![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
AFV | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Sayfa 2 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
relicks
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 150 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 11/01/2006 Saat 09:18 |
![]() |
|
carlgustav
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12/01/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1190 |
![]() ![]() ![]() |
Kerem bey;
Elinize sağlık. Özellikle çimen+çamur karışımlı yürür aksam güzel olmuş. Yalnız cehaletime verin, niçin fors, taktik işaret, vs yok? Sizden ricam, modelinizin ölçeği, hangi renkleri, nasıl tekniklerle uyguladığınızla misal olarak burada niçin dekal olmaıdğıyla ilgili, 1-2 satır açıklama yazmanızdır. |
|
A critic, is a legless man who teaches running.
|
|
![]() |
|
judas
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 772 |
![]() ![]() ![]() |
Elinize sağlık. Bir bakıma beklediğimize değmiş. Eskitmesi, kamuflajı ve kirletmesiyle guzel bir arac ortaya cıkmıs.
Ama aracı bir diorama için tek edilmiş olarak mı yapmayı mı dusundunuz. Affınıza sıgınarak bu soruyu sormamın nedeni alette mesela mg nin bulunmaması . Ayrıca antenleri de keşke sprue eriterek imal etseydiniz. Bu halleriyle kalınlıkları bana biraz fazla geldi. Kolay gelsin... |
|
feed the troll
|
|
![]() |
|
idris
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: judas
Ama aracı bir diorama için tek edilmiş olarak mı yapmayı mı dusundunuz. Affınıza sıgınarak bu soruyu sormamın nedeni alette mesela mg nin bulunmaması . Bu hali ile diorama lazım bence ama mg nin yokluğu bir sebep değil.Bazen içeride bazen dışarıda olur. |
|
![]() |
|
ardeth
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1368 |
![]() ![]() ![]() |
Elinize sağlık. Diorama için ideal ancak tek başına statik bir model için fazla eskitilmiş. (çamur, çim vs.) bir de yedek tekerleklerin çevresi siyaha boyanıyor diye biliyorum.
Düzenleyen ardeth |
|
Bu dünya fanidir sakyn aldanma, ma?rur olup tac-ü tahta dayanma, yedi iklim benim deyu güvenme...
|
|
![]() |
|
idris
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
![]() ![]() ![]() |
Tekerleklerin dış çevrelerinde lastik var ,siyah boya değil.
Ama gözlem doğru.Günümüzde her nekadar bazı müzelerde tank ile aynı renge boyansada oraları tank ile aynı renk değil. |
|
![]() |
|
carlgustav
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12/01/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1190 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: ardeth
Elinize sağlık. Diorama için ideal ancak tek başına statik bir model için fazla eskitilmiş. (çamur, çim vs.) Bu duyduğum en mesnetsiz(dayanaksız) modelcilik fikri. Modelci, AKA modelini istediği gibi eskitir, dioramaya da gerek yoktur. Aksini iddia etmeden evvel AKA modelciliğiyle ilgili nette biraz dolaşmanızı tavsiye ederim. Bu tür fikirleri hangi kaynaktan edindiğiniz merak uyandırıyor. |
|
|
|
![]() |
|
idris
![]() ![]() ![]() |
""Bu duyduğum en mesnetsiz(dayanaksız) modelcilik fikri.""
Zevk için yapılan birşeyde farklı zevklerin farklı bakış açıları olabilir. Doğu veya yanlış demek zor bence. |
|
![]() |
|
Ares
Admin Group ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04/01/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3654 |
![]() ![]() ![]() |
Bu senelerdir süren şu tartışmayı aklıma getirdi, arazi etkenlerinin (çamurdu çimendi) eskitme olarak kullanıldığı bir model, model olarak mı yoksa diorama olarak mı değerlendirilmelidir (teoride tabii ki, ipms kurallarından bahsetmiyorum), sabahlara kadar geyiği yaplabilecek bir konu size:)
Not: alemin önde gelen modelcileri bile buna tez ve antitez üretmekten cevabı bulamadı, o yüzden benim dediğim kesin doğrudur yaklaşımı baştan yanlış olacaktır ![]() Mavi masa? Kırmızı masa? diğer katılımcılar istedikleri rengi seçmekte özgürdürler (fuşya, morcivet, buz mavisi) |
|
Ares
If you're in a fair fight, you didn't plan it properly... |
|
![]() |
|
idris
![]() ![]() ![]() |
Sonunda birileri mor masaya oturmasında
![]() |
|
![]() |
|
carlgustav
![]() ![]() ![]() |
Buradaki amacımız, iyi niyetle, daha fazla model üretilmesini sağlamak.
Modelcileri bir takım saçma sapan kısıtlamalarla olaydan soğutmak değil. Her gördüğüne kulp takan zihniyetle uğraşmak hiç değil. Elitist yaklaşımlar için (ki bunlarda çoook tartışmalı konular)çok erkendir. |
|
|
|
![]() |
|
Ares
Admin Group ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04/01/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3654 |
![]() ![]() ![]() |
Tez ve antitez lütfen, iğne ve çuvaldıza gerek yok, tekrarlamayalım
|
|
Ares
|
![]() |
|
Ares
![]() ![]() ![]() |
Elitisizm ve populizmin "doğru"yu bulmakla ilintisi ne kadardır soru işareti.
Amaca; iyiniyetle doğruyu ve insanlara "araştırmacılık ruhunu" da vermeyi daha doğru buluyor olmam, hala yukardaki ikileme bir açıklık kazandırmamıza olanak sağlamamakta ![]() |
|
Ares
|
![]() |
|
carlgustav
![]() ![]() ![]() |
Senin sabaha kadar klavyeşörlük yapma hevesin olduğu belli.
Ben daha dükkanı kapatacağım. Yarın gelirsen dükkana bizzat izah edebilirim. Kısaca diyorum ki, Kerem beyin AKA modeli güzel. Ne zemine, ne dioramaya ihtiyacı var. Sadece modellediği cihazı temsil ediyor. Yeterlidir. Sana yetmiyorsa benim yapabileceğim bir şey yok. 1/48 B1 falan yap belki o yeter. |
|
|
|
![]() |
|
Ares
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: carlgustav
Sana yetmiyorsa benim yapabileceğim bir şey yok. 1/48 B1 falan yap belki o yeter. Bu son söze seviye tespiti yapmak yerine hakkı abiyle giriştiğim AFV "üretme" olayına devam etmemi ortak "amacımız" açısından daha hayırlı görüyorum. Saygılar. |
|
Ares
|
![]() |
|
Clumsy
Üye ![]() ![]() Pervane Sever Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1408 |
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
-Sorumluuu...
-Yok, yoook kesinlikle sorumlu de?il canym. Olsa olsa ancak sorunlu olur! -Peki o zaman. Sorunluuu... |
|
![]() |
|
freeman
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17/11/2005 Konum: Germany Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 959 |
![]() ![]() ![]() |
Yahu arkadaslar bu gerginlik neden acaba?? Sabahtan beri baktigim topiklerin cogunda ayni hava var, yapmayin lütfen.. Herkes asgari müsteregin zevk almak oldugu bir mesgale ile ugrasmakta. Kisisel zevklerde kisilere birakilmali, isteyen istedigi gibi yapar, sonucta cogumuz bu isi profesyonel amaclar olmadan yapiyoruz, o zaman, isin profesyonelligini baglayan tartismalar niye ki?? Isteyen yasil Me-109 yapar, isteyen metalik gümüs tank.. Isteyen resmini koyar istemeyen koymaz.. Agresiflesmek yapilmasi gereken en son sey sanirim..
Neyse, bu kadar konu disindan sonra birazda maketten söz edim, gayet güzel olmus bence, camur ve eskitmeyi özellikle begendim.. Gerisi zaten sizin zevkiniz, güzelde olmus hani.. Selamlar.. |
|
![]() |
|
Flashback
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13/10/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 321 |
![]() ![]() ![]() |
Hakkaten yaw gerginlik rüzgarları esiyor,ama geçmiştir belkide dağıtalım konuyu bence model gayet güzel olmuş tek başına statik model için eskitme bence olur,bende hiç diorama yok ama modellerimin hepsi eskitme uygulanmış durumda,bu durumdan bende modellerimi görende memnun,ama karar modelcinin tabiki ister eskitir ister eskitmez,adam belki eskitmeye kıyamaz(bana çok oldu)neyse sonuçta herkes bindiği atı sürer(son lafı salladım ama hoşuma gitti konuya uyuyormu bilmiyorum uykuluyum henüz.)
![]() Düzenleyen Flashback |
|
Tuna Onay
|
|
![]() |
|
Sayfa 2 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |