Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Tayyareler | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler |
Konu: ch-54-ilk görüntüler | |
Sayfa 2 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
hudaverdi
Üye Kayıt Tarihi: 01/10/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 337 |
Konu: ch-54-ilk görüntüler Gönderim Zamanı: 24/12/2005 Saat 10:07 |
kayıtsız şartsız dünya modelcilik tarihinin en kötü maketlerinden biri olmaya aday bir model.revell,1-72.çapaklar,uyumsuz parçalar gırla gidiyor.bir parça öbür parçaya uyum gösterse gam yemeyecem...yaklaşık 2 yıl önce başlamış,bir-iki ay debelenip bi kenara fırlatmıştım.(revell sonradan daha yeni bir kutu ile piyasaya sürdü,belki düzeltilmiş kalıplardandır bir kez daha alıp onuda bi kenara fırlatmıştım)1 hafta kadar önce yeniden elime aldım,torna-tesviye ile uğraşıp bu hale getirebildim.üstünde bir hayli sorunlu nokta olduğu için en kalınından 500 numara mr.surfacer i üzerine boşalttım,sorunların bir kısmını gözden sakladı.(güzel bir astarmış).yarın ana boyayı atarım herhalde.
bu modeli kimler yapar:1-ağbi,ben maketçi olmak istiyorum,bana ucuz ve az parçalı,kolay bi maket tavsiye et diyenler...(çok az parça var,ama az çok anlayan biri için tesviye çok,hiç anlamayan biri için kolay sayılır).2-torna-tesviye elimden gelir,az bulunur-görülür,dönemsel araçlar yapıyorum diyenler....onun dışındakiler pek bulaşmasın,adamı maketçilikten tövbe ettirebilir. alet 50 ler ve 60 ların ilginç bir aracı ve pek bilinen bi alet değil.küçük bir araştırma sonucu böyle bi alet olmadığını farkettim:))))) evet,buna benzer bi ch-54 var ama buna benzerliği tartışılır:)))kapı olması gereken yerde revell bi halt vermemiş,pencere olması gereken yerlerde,motor ve diğer aparatlar olması gereken yerlerde de keza aynı...yani orijinal ch-54 den çok uzak,baştan savma bi şekilde hazırlanıp piyasaya sürülmüş...biraz detay,kapı,pencere uğraşsam iyi olurdu ama hiç halim yok,bu helikopter adamda pek şevk bırakmıyor... (umarım ilerleyen aşamalarda da elimden fırlatıp atmam) FOTO 1 FOTO 2 Düzenleyen Typhoon |
|
hudaverdi
Gönderim Zamanı: 24/12/2005 Saat 10:16 |
ha bide şöyle bi şey ayapan ağbiler varki,hiç bişey demem,adamın elinden öper susarım...
|
|
idris
Üye Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
Gönderim Zamanı: 24/12/2005 Saat 10:40 |
Kurtulmaz senin elinden bu.Hadi canım devammm.
|
|
saral100
Üye Kayıt Tarihi: 16/11/2005 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1029 |
Gönderim Zamanı: 24/12/2005 Saat 18:30 |
Siz başlayıp bitirmişsiniz..Ben bundan iki yıl önce başladım..sinir katsayım tavana vurunca verdim bi arkadaşa sağolsun o bitirdi..Ama sizinki kadar iyi durmuyor.Elinize emeğinize sağlık.Güzel olmuş
Selamlar |
|
F-4E
Üye Kayıt Tarihi: 11/11/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1158 |
Gönderim Zamanı: 24/12/2005 Saat 18:52 |
aynen....hadi canım devam....yada modelciliği bırak...ya bu deveyi güdecen,yada bu diyardan gidemiyeceğine göre....aynen devam......ellerine sağlık
|
|
Terminatör
Üye Kayıt Tarihi: 07/12/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 220 |
Gönderim Zamanı: 25/12/2005 Saat 07:02 |
Sevgili Hocam, yapmış olduğunuz modelin son durumunu buradan göremiyorum resimler açılmıyor,onun için ne yapılması gerekiyor bilemiyorum, model tamamen bitmiş durumdamı.? yoksa bitirmeyemi çalışıyorsunuz.Anlayamadım özür dilerim. Sayın F-4E sizde deveyi güdmesine yardımcı olursanız bence... daha iyi olur değilmi..Kıymetli ustacım. |
|
oy61
Üye Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1471 |
Gönderim Zamanı: 25/12/2005 Saat 10:15 |
Valla deveyi gütmek için görüntülerden gördüğüm kadarıyla sayın hüdaverdi'nin yardıma ihtiyacı yok. Biraz gaz yeterli ki arkadaşlarda vermiş. Bu arada ikinci fotodaki elemanda iyi iş çıkarmış yoruma gerek yok sadece alkışlıyorum.
|
|
Hayat bos!!!
Öyleyse epoxi ile dolduralim |
|
hudaverdi
Gönderim Zamanı: 25/12/2005 Saat 10:53 |
Orjinalini yazan: Terminatör
Sevgili Hocam, yapmış olduğunuz modelin son durumunu buradan göremiyorum resimler açılmıyor,onun için ne yapılması gerekiyor bilemiyorum, model tamamen bitmiş durumdamı.? yoksa bitirmeyemi çalışıyorsunuz.Anlayamadım özür dilerim. Sayın F-4E sizde deveyi güdmesine yardımcı olursanız bence... daha iyi olur değilmi..Kıymetli ustacım. sevgili terminatör,problemi anlayamadım...astarlanmış durumda gösterir 2 resim yayınladım ve ekranımda normal gözüküyor...sanıyorum ayarlarınızla ilgili bi sorun olabilir.(model henüz bitmedi,sadece astar boya atılmış halini yayınladım:))) efendim modelimizde son durum budur.molak oliv drab mebzull miktar humbrol sarı ile karıştırılmak sureti ile bu renk elde edildi...(modelin orijinal fotolarında sarı-kahve-haki-yeşil garip bi renk gözüküyo,göz kararı bu renk tutturuldu,bi de dijital makinemin renk ayarlarını ve sarı-beyaz ışık zımbırtısını ayarlayabilsem daha iyi olacak ama neyse:)) gaz veren ve destek mesajları ile yüreklendiren tüm dostlara teşekkür eder,üzerime yüklenen bu ağır sorumluluk duygusu ve psikolojik baskı sayesinde modeli bitirme konusunda kararlılığımın süreceğini camiaya arz ederim:))) FOTO 1 Düzenleyen Typhoon |
|
Clio172
Üye Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 511 |
Gönderim Zamanı: 25/12/2005 Saat 12:04 |
Orjinalini yazan: hudaverdi
alet 50 ler ve 60 ların ilginç bir aracı ve pek bilinen bi alet değil.küçük bir araştırma sonucu böyle bi alet olmadığını farkettim:))))) Hudaverdi Bey elinize sağlık diyorum ancak yukarıdaki alıntıda ne demek istediğinizi pek anlayamadım. Çünkü bu modelin iki askeri (CH-54A, CH-54B) ve iki adet te sivil tipi (CH-64E, CH64F) mevcut. 1962'de askeri hizmete sunulmuş olup 1969'da sivil uçuş lisansı almış ve toplam 99 adet üretilmiştir. Halen askeri ve sivil (1992'de Erickson Air Crane) birtakım işlerde kullanılmaktadır. Kendileri "Skycrane" olarak da bilinir. Bilginize. Saygılar. |
|
Hakan Yalcinkaya
M-41 "Bulldog", M-36 "Jackson" R.I.P. (2002-2011) |
|
hudaverdi
Gönderim Zamanı: 25/12/2005 Saat 12:53 |
Orjinalini yazan: Clio172
alet 50 ler ve 60 ların ilginç bir aracı ve pek bilinen bi alet değil.küçük bir araştırma sonucu böyle bi alet olmadığını farkettim:))))) Hudaverdi Bey elinize sağlık diyorum ancak yukarıdaki alıntıda ne demek istediğinizi pek anlayamadım. Çünkü bu modelin iki askeri (CH-54A, CH-54B) ve iki adet te sivil tipi (CH-64E, CH64F) mevcut. 1962'de askeri hizmete sunulmuş olup 1969'da sivil uçuş lisansı almış ve toplam 99 adet üretilmiştir. Halen askeri ve sivil (1992'de Erickson Air Crane) birtakım işlerde kullanılmaktadır. Kendileri "Skycrane" olarak da bilinir. Bilginize. Saygılar. sevgili dostum,bu helikopter in var olduğunu biliyorum,gerek internet,gerek ise squadron kitaplarında değişik versiyonlarını gördüm.hatta bazı sinema filmlerinde (independence day veya mars attack)dahi kullanıldı.benim söylemek istediğim kutudan çıkan maket ila gerçek helikopter in şekli arasında farklar olduğu...camların şekli,kapılar,motorlar vs vs.konusunda revell in kitinde çok fazla eksikler var.tabii ki değişik versiyonlar ve yükler-ekler sözkonusu olduğunda bazı farklar hoş görülebilir ama revell bu kiti çok baştan savma ve eksikler ile sunmuş.bu aletin gerçeği yok derken bu anlamda kullanmış ve :)))ifadesini eklemiştim. |
|
Mueve
Üye Kayıt Tarihi: 28/09/2005 Konum: Muğla Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 581 |
Gönderim Zamanı: 25/12/2005 Saat 14:05 |
Hüdaverdi bey, son fotoğraf çok güzel. Hatalara ve sorunlara rağmen çok güzel olacağa benzer.
Kolay gelsin. |
|
idris
Üye Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
Gönderim Zamanı: 25/12/2005 Saat 14:27 |
Bakmayın sızlandığına.Mis gibi yapar o.
|
|
Clio172
Üye Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 511 |
Gönderim Zamanı: 25/12/2005 Saat 21:50 |
benim söylemek istediğim kutudan çıkan maket ila gerçek helikopter in şekli arasında farklar olduğu... Hah, işte mesajda anlayamadığım bu idi |
|
Hakan Yalcinkaya
M-41 "Bulldog", M-36 "Jackson" R.I.P. (2002-2011) |
|
HAKAN
Üye Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 876 |
Gönderim Zamanı: 25/12/2005 Saat 22:07 |
Ya hüdaverdi yani seni tanımasam neyse.Böyle sızlanmayı kimden öğrendin be abi.
Benim bildiğim hüdaverdi leğen plastiğinden alemicihan çıkartır. İdris'in dediği gibi''hadi canım devam''. Yemezler. |
|
Erinç Özgür
Moderator Group Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 579 |
Gönderim Zamanı: 26/12/2005 Saat 18:44 |
[QUOTE=hudaverdi] ha bide şöyle bi şey ayapan ağbiler varki,hiç bişey demem,adamın elinden öper susarım...
[QUOTE] Maketteki Tarhe'nin ne taşıdığına dikkat eden var mı? BLU-82(Big Blue)! Nakliye amaçlı mı dersiniz, yoksa operasyonel mi, bilgisi olan ? Bir daha bakınca dikkat ettim ki Tarhe 1.Süvari'ye ait. Eh, koskoca 1.Tim, Hava Kuvvetlerine nakliye hizmeti yapmayacağına göre operasyonel olarak atmışlar sanırım. Biraz daha araştırınca bu linki buldum. Test herhalde Düzenleyen Erinç Özgür |
|
Y'ar not afraid of the dark, are ya ?
|
|
VoGi
Üye Kayıt Tarihi: 19/12/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 193 |
Gönderim Zamanı: 26/12/2005 Saat 19:05 |
Valla bence güzel oluyor mutlaka devam edin.Severim bu helikopteri o yüzden bitmiş halini görmeyi isterim.Öteki bitmiş modele zaten bişey diyemiyorum kolay gelsin....
|
|
Bombs Away!!!
|
|
Terminatör
Üye Kayıt Tarihi: 07/12/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 220 |
Gönderim Zamanı: 27/12/2005 Saat 00:02 |
Hocam... Resimleri gördüm şimdilik iyi görünüyor tahmin edebiliyorum harkulade olacak kolay gelsin. |
|
hudaverdi
Gönderim Zamanı: 27/12/2005 Saat 03:19 |
Orjinalini yazan: Erinç Özgür
[QUOTE=hudaverdi] ha bide şöyle bi şey ayapan ağbiler varki,hiç bişey demem,adamın elinden öper susarım... [QUOTE] Maketteki Tarhe'nin ne taşıdığına dikkat eden var mı? BLU-82(Big Blue)! Nakliye amaçlı mı dersiniz, yoksa operasyonel mi, bilgisi olan ? Bir daha bakınca dikkat ettim ki Tarhe 1.Süvari'ye ait. Eh, koskoca 1.Tim, Hava Kuvvetlerine nakliye hizmeti yapmayacağına göre operasyonel olarak atmışlar sanırım. Biraz daha araştırınca bu linki buldum. Test herhalde maketi yapan herifçioğlunun referansı bu olsa gerek...(pdf formatında squadron'vietnam-airmobile kitabı.sayfayı kes-yapıştır yapamayınca böyle yapmak zorunda kaldım) |
|
Sayfa 2 Sonraki >> |
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |