Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
AFV
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : AFV
Mesaj icon Konu: M1A2 Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
oy61
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1471
Alıntı oy61 Cevaplabullet Konu: M1A2
    Gönderim Zamanı: 01/12/2005 Saat 07:16
Link 1

M1 A2 için bu ölçekte bu kit nasıldır? Yoksa bunun yerine Tamiyanı şu kiti 3 katı fiyat vermeye değer mi?

Link 2

Diaroma filan yapmıyacağım sadece çıplak bir tank yapmak istiyorum fakat gerçekçilik benim için önemli.
Hayat bos!!!
Öyleyse epoxi ile dolduralim       
IP
Batur
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 759
Alıntı Batur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01/12/2005 Saat 07:29
trumpeterin kitini yapmadım ama alacağım kitler arasında,kutusunda inceledim fena durmuyordu,üstelik fiyatı çok uygun....tamiyanın 35156 no'lu abramsını şu anda yapıyorum,parçalar kusursuz oturuyo,arka tarafta motor kapağının olduğu yerde ufak bi detay hatası var ama,çok önemsiz.25 eur civarı galiba...resmini bastığınız kiti ise geçen sene incelemiştim,kalıbı 35156 ile aynı sanırım,ama kesin emin değilim...fiyatının yüksekliği içindeki ıvır zıvırdan kaynaklanıyo...fiyat permormans olarak bence;
1.tamiya 35156
2.trumpeter...(hatta bunun önünde mayın zoziği olan var.onu alırsan daha güzel olur)
IP
oy61
Üye
Üye
Simge

Alıntı oy61 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01/12/2005 Saat 07:41
Resmini bastığım tamiya abramsın en son versiyonu şu an Irakta kullanılan.

Birde şu çıktı sizin söylediğiniz tamiyadan biraz daha pahalı.

Link
Hayat bos!!!
IP
Batur
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 759
Alıntı Batur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01/12/2005 Saat 07:50
tanışıyoruz kendisiyle,uzak dur...fiyat önemli değilse tamiyanın son çıkardığı abramsı al.şeker gibi kit,güle oynaya yaparsın...daha hesaplı olsun diyosan 35156,yada trumpeter al...ırak versiyonu yapacaksan onlarda oradaydı sonuçta...ancak bana sorarsan abramsa kamuflaj yakışıyo,güzel eskitmede yaparsın,hafif solmuş falan,tadından yenmez...

35156

Düzenleyen Batur
IP
ardeth
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1368
Alıntı ardeth Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01/12/2005 Saat 08:12
M1 A2 Trumpeter yapmıştım. Fena bir kit değildi. Ayriyeten iki versiyon palet çıkıyor. bir de motor
Bu dünya fanidir sakyn aldanma, ma?rur olup tac-ü tahta dayanma, yedi iklim benim deyu güvenme...
IP
idris
Üye
Üye

Gönderilenler: 3861
Alıntı idris Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01/12/2005 Saat 09:51
Gerçekçilik önemli derseniz Trumpeter alın derim.
Abramslar arasında en kötü kit tamiyanınki.Parçalarının iyi oturuyor olması başka bir konudur.
IP
carlgustav
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 1190
Alıntı carlgustav Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01/12/2005 Saat 16:52
Trumpeter mi, kitech mi (galiba yepsi aynı kalıp) birini Ufuk'ta görmüştüm.

Alet zamk tutmayan, böyle tuhaf, sert, sarı bir plastiğe basılmıştı. Detaylar falan fena değildi (Paletler vinil değil kitle aynı plastikten). Ancak galiba japonla yapıştırılırken bazı yerler oturmayınca problem olmuştu.

Daha detaylı bilgiyi, ilk elden tecrübe sahibi, Ufuk verebilir.

Tamiya kiti görmedim. Bir kaç dergide üretilmişine rastlamıştım. Oturma problemi olmadığından bahsediliyordu. Ancak İdris'in yazdığı gerçekçilikle ilgili herhangi bir hata olduğunu bilmiyorum.

Burda hiç adı geçmeyen Italeri alternatifleri de var. Hem M1A1 hem de M1A2.

Diğer yandan eğer orjinalinin tam kopyası olmak konusunda kesinlik sizin için önemliyse, bildiğim kadarıyla, piyasada bulunan Trumpeter, Tamiya, Dragon, Italeri, Heller, Kitech, vs 1/35 Abrams'ların tamamının epey elden geçmesi gerekiyor.

Kule arkası APU'dan (Auxiliary Power Unit - ikincil güç ünitesi) SEP programında içeri alınana, kule arkası antenlerin sonradan zırhlandırılmış kablolarından, peşpeşe eklenmiş kule sepetlerine kadar(Irak Tecrübesi), kafayı takan adamın eklemesi gereken bir dünya malzeme tüm markalardaki kitlerde eksik. Eğer niyetiniz böyle bir şey ise M1 Abrams versiyonları ile ilgili internette bir dünya malzeme mevcut.

Ancak benim tavsiyem, aklınıza yatan, kesenize uyan bir M1 kiti alın. Fazla detayla uğraşmadan üretin. Tadını çıkarın. Onun sapı, bunun kulbu derken "model üretmeyen bilgi hammalı modelciye" dönüşüyoruz.

Bu sebeple, üretim üretim üretim.
A critic, is a legless man who teaches running.
IP
ardeth
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1368
Alıntı ardeth Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01/12/2005 Saat 19:08
Ufuk un yaptığı trumpeter diye biliyorum.
zamanında trumpeter kit yaparken araştırmıştım Italeri, Trumpeter Dragon arasında bir kıyaslama yapılmış bir sitede en gerçeğe yakın sonuçta trumpeter çıkmış.

ben de şu şekilde yapmıştım. En büyük hatam wash yapmak oldu. Zira asıl renginden uzaklaştı. Sonrasında öğrendiğime göre çöl versiyonlarında tozlamak yeterliymiş.

Düzenleyen ardeth
Bu dünya fanidir sakyn aldanma, ma?rur olup tac-ü tahta dayanma, yedi iklim benim deyu güvenme...
IP
oy61
Üye
Üye
Simge

Alıntı oy61 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/12/2005 Saat 02:17
Yorumlardan en mantıklı seçeneğin trumpeter olduğu kanaati edindim. Yardımlar için teşekkürler.
Hayat bos!!!
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma