Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Tayyareler | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler |
Konu: h-19-ilk görüntüler | |
Sayfa 2 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
hudaverdi
Üye Kayıt Tarihi: 01/10/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 337 |
Konu: h-19-ilk görüntüler Gönderim Zamanı: 27/11/2005 Saat 09:17 |
selam arkadaşlar,
kısa bi süre önce yaşadığım h-21 travması(bkz:ilgili topik)ya da bazı arkadaşların yorumu ile nazar değmesinden sonra muska niyetine buna giriştim. italerinin 1/72,yumuşak,gri plastiğe basılı,oldukça temiz,uyumlu,terapi sayılabilecek bir sorunsuzluğu var.yaklaşık 1 yıl önce başlayıp,sonra tüm modellerim gibi yarım bıraktığım bir modeldi.ha gayret deyip başladım.bazı detaylar,vernik-dekal-vernik ıvır zıvır işleri kaldı.renkler:italeri floresent red demiş,bi şey anlamadığım için elimdeki kırmızıya göz kararı sarı karıştırıp uyguladım.gri renk gunze nin satin ghost gray i.gri bazı yerlerde hafif kumlanma,tükürük yapmış gibi geldi.su altında zımpara veya kolonya ile ovma gibi bi şeyler aklıma geldi,fakat anlayanlar suya değdirme,zımparalayıp yeniden boya dediler.böylece bıraksam mı karar veremedim.yeniden boyamaya niyetim yok(çok da göze batan bi problem yok gibi gözüküyo).akrilik boyalardan pek anlamam,uygulanabilecek bir tavsiyeniz varsa dinlemek isterim. |
|
Burak
Üye Kayıt Tarihi: 22/10/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1559 |
Gönderim Zamanı: 27/11/2005 Saat 14:06 |
çok güzel hayırlısıyla biter inşallah
|
|
Clumsy
Üye Pervane Sever Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1408 |
Gönderim Zamanı: 27/11/2005 Saat 17:48 |
İyi de bence çok güzel oluyor, devam devam.
Saygılarımla, |
|
-Sorumluuu...
-Yok, yoook kesinlikle sorumlu de?il canym. Olsa olsa ancak sorunlu olur! -Peki o zaman. Sorunluuu... |
|
me109
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 11/09/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 47 |
Gönderim Zamanı: 27/11/2005 Saat 21:28 |
kabin içinde detay varmı bu kitte?
|
|
hudaverdi
Gönderim Zamanı: 27/11/2005 Saat 22:55 |
iltifatlar için teşekkürler arkadaşlar,bitecek inşaallah.
kabin detaylı sayılır.maskeler sökülmediği için şimdilik bi şey gözükmüyor,ama detaylı sayılabilecek bir kabin var... boyamadan önce kabin pek detaylı bi resmini almamışım.en net bu reimde görülüyo.bununla idare ediver şimdlik. |
|
Atilla Sülün
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 579 |
Gönderim Zamanı: 28/11/2005 Saat 00:15 |
camları nasıl maskelediniz?
|
|
hudaverdi
Gönderim Zamanı: 28/11/2005 Saat 00:46 |
camları maskelemek tam bir kabus+kaos oldu benim için.yan camları tamiya banttan ince şeritler keserek maskelemeye başladım.çok küçük bir kaç camın maskelenmesi saatler sürünce daraldım ve kokpit camını microscale in şeffaf cam yapıştırıcısı ile kapatmaya başladım.bu yapıştırıcı garip bir sıvı.çok kalın sürülünce günler sonra bile tek tabaka halinde kopuyor.fırça ile biraz ince çalışmak gerekiyor.ama yeterince ince olabildiğimi sanmıyorum.elimde maskol kalmadığı daha doğrusu en son 10 yıl önce kullandığım humbrol maske şişenin içinde kuruduğu için böyle yaptım.maskeleri sökünce aslında çok da iyi bi görüntü ile karşılaşcağımı sanmıyorum ama yaptık işte.soru hayırlı olur inşaallah:)))
|
|
idris
Üye Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
Gönderim Zamanı: 28/11/2005 Saat 00:52 |
Olaya yeni bi boyut getirmişsin.
Şeffaf cam yapıştırıcısı dediğin micro kristal klear mi?? |
|
hudaverdi
Gönderim Zamanı: 28/11/2005 Saat 01:31 |
evet,cristal clear.yuvarlak camlar ve bantlanamıycak yerlerde işe bi ölçüde yarar gibi gözüküyo.üstüne kat kat boya ve vernik de gelince bir kabuk gibi söküldüğünü fark ettim.(koparırken boyanın altında kalan yerlerde biraz hassasca koparmak gerekebilir)önceki h-21 in yuvarlak camlarını böyle maskelemiştim.cam ve çerçeve arasında milimetrik bi boşluk var,oraya sızan clear ı temizlemek biraz zor oldu,dahası orada sıvışık olarak kaldı,ama yinede iş gördü.(camlardaki matlık ve beyazlıklar clear dan değil zımpara ve yapıştırıcı izleridir).
yinede arkadaşlar bu işi gözü kapalı yapmasınlar,ancak mecbur kalındığında uygulanabilecek ve sonu kestirilemiyecek bi yöntem.kullanmadıkları farklı camlarda deneyip de sonucu görsünler.(olabilecek facialardan sorumlu olmak istemem:)))) |
|
KucukEniste
Üye Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
Gönderim Zamanı: 28/11/2005 Saat 04:16 |
Aynı şey için, İdris abinin tavsiyesiyle "Suluboya Maske Sıvısı" (Winsor&Newton) denilen bir şey almıştım, bence bir onu deneyin, Kristal Klear harcamayın. Bu sıvı da biraz kalınca, sürünce donuyor ve kaldırdığınız zaman tamamen birbirine yapışık sökülüyor, yalnız kenarlarını yine maske bantıyla belirlemekte yarar var çünkü gözünüzden kaçıp akarsa, sökerken çok acı çektirir.
|
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
hudaverdi
Gönderim Zamanı: 01/12/2005 Saat 11:35 |
efendim,hain italeri firmasının tüm komplolarına(suyun içinde hamur olan,kopan,kaybolan,yapışmayan,şekillenmeyen decaller)rağmen h-19 davamız sürmektedir.decal aşaması binbir zorlukla bitip kit üzerindeki bilumum işlemler(seyrüsefer lambaları,tekerlekler,pervane aparatları,motor kısmının etrafındaki ızgaraların boyanması)elden gelen tüm çaba ile tamamlanmaya çalışılacaktır.son durum budur.
modelcilik camiasına arz ederim. |
|
idris
Gönderim Zamanı: 01/12/2005 Saat 12:17 |
Hain İtaleri decalleri tamamen mi kayboluyor yoksa etrafındaki film tabakası baki kalıp kalanı mı uçuveriyor?
Birde hamur meselesi var.Onu hiç anlamadım . Maketleri çok saklama kardeşim.Rutubet iyi gelmez decal denen nesneye.İtalerinin zaten efsanevi derecede kazma,eğilip bükülmeyen decalleri var. |
|
hudaverdi
Gönderim Zamanı: 01/12/2005 Saat 12:25 |
suyun içinde ecüş-bücüş oldular işte...bayağı uğraştım(çoğu da benım beceriksizlikten)sağ yüzdeki us air force nin us si yamuldu.ilgisiz bi maket in decal setinde almanca uzun uzun yazılar vardı.ordan bi u,bi s kesiverdim.ilk resmin u ve s si garip duruyo dikkat edersen
|
|
idris
Gönderim Zamanı: 01/12/2005 Saat 15:41 |
Noktaları yok sadece.
Bişi belli olmuyo.Sen obselenmeye başladın gene. |
|
oy61
Üye Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1471 |
Gönderim Zamanı: 02/12/2005 Saat 02:46 |
Gerçekten bencede çok güzel görünüyor kafaya takacak birşey yok yola devam
|
|
Hayat bos!!!
Öyleyse epoxi ile dolduralim |
|
F-4E
Üye Kayıt Tarihi: 11/11/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1158 |
Gönderim Zamanı: 02/12/2005 Saat 03:06 |
Hüdo....ellerine sağlık...nede olsa kimin talebesi ama...İdris o kalan film tabakasını asetonla yok et....dene bi yerde görecen...öle faş fuş yıkama...üstüne damlat bi geç hemen...buda sana hediyem olsun..
|
|
idris
Gönderim Zamanı: 02/12/2005 Saat 12:06 |
Sağolasın İzzet abi ama ben sadece Hüdo ya takılıyordum.
Bilmediğimden değil. |
|
saral100
Üye Kayıt Tarihi: 16/11/2005 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1029 |
Gönderim Zamanı: 02/12/2005 Saat 18:27 |
Bu kiti biliyorum fena sayılmaz uğraşmaya değer yani.Gördüğüm kadarıyla da iyi gidiyor.Ellerinize sağlık
|
|
Sayfa 2 Sonraki >> |
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |