Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
AFV
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : AFV
Mesaj icon Konu: pastel Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
VEDAT
Yeni Üye
Yeni Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 49
Alıntı VEDAT Cevaplabullet Konu: pastel
    Gönderim Zamanı: 24/11/2005 Saat 18:30
herkese günaydın,
zahmet olmazsa kuru pastelin toz haline getirilip modele tatbik edilme olayını detaylarıyla öğrenmem mümkün mü acaba?
IP
carlgustav
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 1190
Alıntı carlgustav Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24/11/2005 Saat 18:41
Vedat bey;

Oldukça basit bir malzemedir.

1. Kuru pastel zımparaya sürtülerek toz hale getirilir(bir kağıt veya kutu içinde yapılır ki etrafa saçılmasın).

2. Çıkan toz fırçayla modele tatbik edilir.

3. Toz pastel eğer vernikle sabitlenmezse zamanla dökülür. Model üzerinde kalmaz.

4. Modele toz pastel uygulandıktan sonra vernikleyene kadar ellememek gerekir yoksa parmak izimiz direk modele çıkar.

Vedat bey;

Tavsiyem, daha önce de belirttiğim gibi, önce hiç eskitmesiz, toz pastelsiz, yağlı boyasız, verniksiz, ön gölgelemesiz, son gölgelemesiz, düz bir AKA modeli bitirmenizdir. Önce elimiz bir modeli standart haliyle toplamaya alışsın. Sonra tüm teknikler, adım adım yerine gelecektir. Umarım ilk yaptığınız modelin fotolarını bizimle paylaşırsınız. İyi modeller.
A critic, is a legless man who teaches running.
IP
VEDAT
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı VEDAT Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24/11/2005 Saat 18:55
çok saygıdeğer barkın bey ,
umarım bilgi açgözlülüğümü mazur görüyorsunuzdur.
ben tankın birleştirme işini boyamaya müsaade edecek kadar tamamladım.boya işini halledince olacakları ben de merak ediyorum.zaten diğer aşamalara da ona göre geçeceğim.
ama şunu da tekrar ifade edeyim ki beni bu hobiyi tekrar bırgalamaya iten ana sebeplerden en önemlisi internette gördüğüm boyanmış ve detaylandırılmış , gerçekçileştirilmiş maketlerdir.dolayısıyla ben şu an elimdeki makette öğrendiğim şeyleri aşama aşama denemeyi düşünüyorum.fotoları sizin beğeninize sunmaktan da şeref duyacağız tabii ki!

IP
carlgustav
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 1190
Alıntı carlgustav Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24/11/2005 Saat 19:05
Vedat bey;

İlk tankta amacımız: Modeli kutudan çıktığı gibi (KÇG- ecnebiler Out-of-the-box "OOTB" diyor) toplamaya elimizin alışması. Ayrıca fırça tekniğimizi, boyalarla aşinalığımızı geliştirmek.

İlk modelimizi KÇG bitirelim. Sonuç bir çıksın ortaya bakalım duruma. Benim tavsiyem bu modeli bu haliyle saklayıp elimizde standart olarak bitmiş, arada bir bakabilieceğimiz bir referansımız olsun.

Bu sayede 2. modelimizde vernik + yağlı boya + kuru fırçalama yapınca ne tür zorluklarla karşılaşıp karşılığında ne tür farklar elde ettiğimizi görebileeğimiz bir mihenk taşımız olur.

3. Modelimizde uyguladığımız toz pastel, ön gölgeleme gibi tekniklerin farkını daha iyi görürüz.

4. Modelimizde yapacağımız eskitmenin sonucunda ilk modelimizde karşılaştırıp "nerdeen nereye" diyebiliriz.

Daha ilk modelden Steven Zaloga gibi üretmeyi herkes ister. Ancak yarı yolda bir aksaklık modelcinin gazının kaçmasına neden olabilir. Keyifler kaçar. Kendimize olan güvende kayıp yaşayabiliriz. Bu tıpkı yeni ehliyet almış vatandaşı Paris-Dakar rallisine sokmak gibi bir şey olur. Sonuç çok büyük ihtimalle tatsız olabilir. Bizim da amacımız sizi burdan bilgi paylaşımıyla önce otoparkta, sonra arka sokakta, sonra ana yollarda otomobil kullanmaya yönlendirmek. Zamanı gelince siz zaten Paris-Dakar'ı kupasını kaldıracaksınız.

Bu sebeple, bence kedinin kuyruğunu fazla çekiştirmeden, iyi-kötü, ilk modeli standart, verniksiz bitirip, sonra bir başka modelde, 2. aşamaya geçmenizi tavsiye ederim.

Küçük adımlarla Vedat bey. Acele yok. Herşeyi bir anda uygulama denemesi yok. Adım adım. Umarım acelesiz (kazasız) keyifli bir seyahat olur.

Düzenleyen carlgustav
A critic, is a legless man who teaches running.
IP
VEDAT
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı VEDAT Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24/11/2005 Saat 19:22
understood

thanks

see you

Düzenleyen Tamer Özkan
IP
Captainairbus
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 701
Alıntı Captainairbus Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25/11/2005 Saat 07:12
Sayin Vedat burada hepimiz yardimci olmak icin haziriz. Yaptiklarinizi fotograflayip bizimle paylasirsaniz seviniriz hep beraber degerlendiririz. Eminim ki muhtesem maketler yapacaksiniz.
ex copilot.
IP
VEDAT
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı VEDAT Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25/11/2005 Saat 18:20
yardım , yardım teklifi , tavsiye , uyarı ve destekleriniz için çok teşekkürler.

elbette ki mütevaziyen becerebildiğim kadarıyla yapacağım maketleri sizlerle paylaşacağım , beğeni ve eleştirilerinizi merakla bekleyeceğim.

IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.04
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide