Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Tayyareler
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler
Mesaj icon Konu: 1:32 Ta-152C-1 PCM Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
Rahmi K.
Admin Group
Admin Group
Simge
+ + +

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1212
Alıntı Rahmi K. Cevaplabullet Konu: 1:32 Ta-152C-1 PCM
    Gönderim Zamanı: 12/10/2015 Saat 14:53

1:32 Focke Wulf serisinin 2. modeline ba?ladym. Model, Pacific Coast Models'e ait, bir düzine marka ady altynda üretim yapan Çek firmasynyn plastik parçalaryny basty?y, Eduard PE takviyeli, kimden aldyklaryny bilmedi?im resin kokpit ve motor detay parçalaryyla ?enlikli bir model. Model sahibi, Hasegawa'nyn late kitindeki kuyruk parçalaryny ve kitte bulunmayan açyk pozisyonda radyatör flaplaryny da kite ekle?tirmi?. Çek firmasy (deyip duruyorum ama MPM, Special Hobby'den tanyrsynyz) kanat dihedral açysy, gövde simetrisi ve parça uyumundan sabykaly oldu?undan ciddi bir zamany parça kontrolüne harcadym. Sanyrym iyi bir planlama ile fazla güre?meden bu kiti kotaraca?ym.

Kokpiti topladym, gövdeye birle?imi biraz sancyly oldu?undan tekrar tesviye gören yerleri oldu.

Kitin sizden enteresan ?ekilde parçalarla olu?turmanyzy istedi?i formu biraz güre?, biraz da PE deste?iyle tamamladym.

Bütün tesviyesi tamamlanmy?, perçin açylmaya hazyr gövde ortaya çykty sonunda. Silah kaportasyndaki detay çizgisini model sahibinin ysrary yüzünden doldurup, tesviye ettim. Çizimlere ra?men kendisi bu çizgilerin olmady?y konusunda ysrarcy. Ancak kanatlardaki çizgileri düzeltmeye ikna ettim. O kysymlar macunlandy, perçin için syrasyny bekliyor.

IP
Rahmi K.
Admin Group
Admin Group
Simge
+ + +

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1212
Alıntı Rahmi K. Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19/10/2015 Saat 16:01
Gövde ve kanat yapysy birle?ti, perçinler açyldy. Kanat kökü bo?luklarynda hiç putty polemi?ine girmedim, epoksiyi bastym geçtim. Yyice kurusun sonra bildi?imiz türden macunlarla tesviyesine devam edece?im.

IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.04
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide