Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Tayyareler
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler
Mesaj icon Konu: Albatros DVa - 1/32 Wingnut Wings Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   4
Yazar Mesaj
Rahmi K.
Admin Group
Admin Group
Simge
+ + +

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1212
Alıntı Rahmi K. Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25/05/2011 Saat 07:38
Yok yahu ne maketi, bir sabah bir de ö?len yarym saat oturuyorum ancak :) Bu ba?ly?a bakarken aklyma geldi. Yoksa nerde o günler.

IP
erhntly
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 824
Alıntı erhntly Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25/05/2011 Saat 09:34
Y?yerinde maket yapmak :)) Nasyl güzel bir modelci fantazisi olurdu ...

Düzenleyen erhntly - 25/05/2011 Saat 09:34
IP
Rahmi K.
Admin Group
Admin Group
Simge
+ + +

Alıntı Rahmi K. Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25/05/2011 Saat 23:50
Üst kanat ve gergi i?leri dy?ynda bitti. Bir de son kat mat vernik gelecek tabi.

Artyk gerisini Ankara'da görürsünüz der kaçarym :)

IP
ardeth
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1368
Alıntı ardeth Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26/05/2011 Saat 15:34
Benim gibi Ankaraya gelmeyecek olanlar için bari bi?itini görebilseydik. :(

Düzenleyen ardeth - 26/05/2011 Saat 15:35
Bu dünya fanidir sakyn aldanma, ma?rur olup tac-ü tahta dayanma, yedi iklim benim deyu güvenme...
IP
Baris Can
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 385
Alıntı Baris Can Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26/05/2011 Saat 15:56
Bunu Ankara'ya de?il, Yeni Zelanda'ya göndermek lazym. Adamlarda ?a?yryr "bizim maket yapylynca böyle oluyormuydu ?" diye :-)

Makette son nokta.

Saygylar.
Dü?ünenin gücü, dü?leyebildi?i dü?üncelerin synyrlary kadardyr.
IP
Rahmi K.
Admin Group
Admin Group
Simge
+ + +

Alıntı Rahmi K. Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23/02/2015 Saat 20:39
Olur ya birisi arayyp da bulursa bu konuyu, bitmi? hali de bulunsun :)

IP
lamurt
Üye
Üye

Gönderilenler: 144
Alıntı lamurt Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23/02/2015 Saat 21:10
harika görünüyor. düz ah?ap üzerine lozanj enteresan geldi gözüme ciddi ciddi, elinize sa?lyk.
IP
Rahmi K.
Admin Group
Admin Group
Simge
+ + +

Alıntı Rahmi K. Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24/02/2015 Saat 09:03
Te?ekkürler!

IP
KFKF
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 378
Alıntı KFKF Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24/02/2015 Saat 22:56
Çok güzel olmu?. Elinize sa?lyk
Koray Fenman
IP
Rahmi K.
Admin Group
Admin Group
Simge
+ + +

Alıntı Rahmi K. Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25/02/2015 Saat 11:51
Te?ekkürler Koray Bey.

IP
Mueve
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 581
Alıntı Mueve Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28/02/2015 Saat 01:30
3 gündür hayranlykla, ara ara bu konuya dönüp, okuyup foto?raflara bakyyorum. Bunu söylemek haddime mi bilemiyorum ama muhte?em olmu?, tebrik ederim.

Ben de 48 ölçek Eduardlardan 8-10 kadar 1. dünya sava?y modeli stokladym. Aylardyr yine ara ara döküman toplayyp ara?tyrma yapyyorum. Hem lozengeli hem de Türk Albatros oldu?unu bilmiyordum, bunun için de ayryca te?ekkürler.

Lozenge olayyna ayryca bayylyyorum zaten. 1/1 ölçek çizimlerini de buldum. Ylerleyen zamanda ham kuma? alyp, maskeleyip, büyük boy pistole yardymyyla kuma? boyasyyla boyayyp, lozenge haline getirip, perde, koltuk kylyfy için kullanmayy dahi dü?ünüyorum :)

Yzninizle birkaç sorum olacak. Vaktiniz olur da cevaplayabilirseniz çok sevinirim.

Kanatlaryn hücum ve firar kenarlaryndaki rib tapes denen bantlar tüm lozengeli uçaklarda, bahsetti?im bölgelerde var mydyr? Yoksa yapylacak uça?yn ara?tyrylmasy daha my uygun olur? Eduard 48 modellerde, kanatkardaki lozengeleri dikine kesen bölümlerdeki bu bantlar verilirken, hücum ve firar kenarlaryndakiler verilmiyor. Bu sebeple soruyorum. Malum ww1 uçaklaryyla ilgili foto?raf, adet, kalite ve açylary nispeten kysytly

Bir di?er merak etti?im konu; Bazy lozenge ve ah?ap decalleri 2 tip oluyor, base white ve transparan. Siz beyaz astar kullanyp ayny zamanda transparanlyktan faydalanmy?synyz. Bahsetti?im decallerden base white olanyn da transparanly?y olaca?yny dü?ünüyorum. Yoksa neden beyaz astar önerilsin diye dü?ünüyorum. Oysa di?er türü de transparan olarak geçti?i için kafam kary?yyor. Bu durum saty? takti?i midir, yoksa benim bilmedi?im ba?ka bir sebep var mydyr? Hangi tip decali kullanmak daha mantyklydyr?

Son olarak ww1 Türk uçaklary hakkynda bilgi ve foto?raflary için önerebilece?iniz web siteleri var mydyr?

Tekrar tebrikler, iyi çaly?malar ve te?ekkürler.
IP
Rahmi K.
Admin Group
Admin Group
Simge
+ + +

Alıntı Rahmi K. Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28/02/2015 Saat 14:36
Caner Bey, esta?furullah! Olumlu veya olumsuz her türlü yorumu yapmak tabii ki hakkynyz. Forumlaryn amacy payla?ymla birlikte bu zaten. Açykçasy ben de güzel bir soru geldi?i için çok memnun oldum, te?ekkür ederim.

Lozanj konusunu kafanyzda ?u ?ekilde oturtursanyz çok faydasyny görürsünüz. Belli bir tarihten sonrasy neredeyse tüm uçaklarda lozanj kullanylmy?. Gövdesi bez kaplama olan D.VII'lerin gövdesi de buna dahil.

Ylk olarak diki? sa?lamla?tyrmak için kullanylan ?eritler tüm kaplama kanatlarda var. Olmayan dedi?iniz yerlerde, orjinal kuma?tan ?eritler kesilip dikilmi?tir mutlaka. Bu ?eritlerin renkleri üreticiye göre de?i?iyor. OAW üretiminde soluk mavi, Albatros üretimlerinde somon rengi, bir de krem gibi bir renk var ama ?u an hatyrymda de?il zaten pek de yaygyn de?il. Albatros model uçaklary bir kenara ayyryrsak lozanj kaplamada ?erit olarak yaygyn olarak kendi kuma?yndan ?eritler kesilip kullanylmy?, örne?in üzerinde ara syra çaly?ty?ym Pfalz D.IIIa

Dekal konusu ise tamamen modelcinin tercihine byrakylmy?. ?effaf olanlaryn altyna yapty?ynyz tüm efektler görünüyor, beyaz olanda çok çok az da olsa görünüyor bunun için beyaz önerilmi? olabilir. Konuyla ilgili yine ayny modelden örnek vereyim. Bütün lozanjy be?enmedi?im için söküp, wood&wire marka (emin de?ilim ?u an markasyndan) ?effaf dekal kullanarak tekrar kaplamaya ba?ladym. ?effaf kullanacaksanyz kusursuz bir zemin hazyrlamanyz gerekli (boya ve efekt olarak) aynen gösteriyor çünkü. Beyaz zeminlilerin tek avantajy, üstüste geldi?i kesi?me noktalarynda saçma bir doku olu?turmaz, kaplamasy daha kolaydyr. ?effaf ile kusursuz birle?me silsilesi yakalamak zorundasynyz, bu da fire oranyny arttyryyor. Yani pazarlama de?il, tercih olarak sunulmu?.

ww1 uçaklary ile ilgisi size ilk olarak tayyareci.com'u öneririm ama sadece model ve kuyruk numarasy bilgisi için. Sonra bu bilgiyi http://www.theaerodrome.com/ adresindeki forumda biraz ara?tyryn. Genelde ecnebiler bu konuda bizden daha bilgili oluyor. Tayyarecide bulunan profil ve renk bilgilerinin neredeyse tamamy yanly?. Buna en güzel örnek ye?il boyaly bir Fokker D.VII ve tamamen erken dönem D.III'lerin sadece ilk on-on be? tanesinde görülen morlu, ye?illi profil.

Size konu hakkynda önerece?im yöntem ?u olacak; önce kuyruk numarasyny bulun. Tamamen tutmak zorunda de?il, hepsinin kayytlary var bir ?ekilde bulunuyor. Yani elinizde en fazla 10-15 uçaklyk bir liste olacak bu durumda. Windsock serisinden o uça?yn kitabyny edinin (pdf veya basky size kalmy?) Bu kitaplarda üretim yyllary ve sayylary yazar. Yapmayy dü?ündü?ünüz kuyruk numaraly uça?yn hangi üretim bandynda oldu?unu bulun. Yine ayny kitapta o üretim hattynyn temel özellikleri mutlaka yazar. Kanatlar 5 renk lozanj, gövde açyk sary vs. gibi. Temel yakla?ymynyz bu olsun, kesinlikle benim "modelcilik ve inanç dünyasy" diye adlandyrdy?ym, bu olsa olsa ?öyledir gibi bir yakla?yma girmeyin :) Zira bir süre sonra bilgi biriktikçe bu yöne sapmalar oluyor ister istemez. Konunun çok iyi durumda bir foto?rafyny görmedi?iniz sürece bu yakla?ym do?ru olandyr. O zamanyn foto?raf teknolojisinin tuhaflyklary da var tabii. Kanat gölgeleri bant veya boyanmy? yüzey olarak algylanabiliyor. Bu durumda farkly açydan, farkly bir foto?raf i?i çözüyor. Bu benim ba?yma Pfalz D.IIIa örne?inde geldi. Uça?yn sa? taraftan bir foto?rafyny buldum konu netle?ti mesela.

Uzun oldu biraz, aklymdan yazdy?ym kadaryyla hatalar olabilir. Bilahare düzeltirim, aklynyza takylan olursa lütfen çekinmeyin. WW1 pek ilgi görmüyor, zevkle cevaplarym.

Size de iyi çaly?malar.

IP
Mueve
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 581
Alıntı Mueve Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28/02/2015 Saat 14:56
Çok te?ekkür ederim. Sorularymyn cevaplaryny, beklentimin üzerinde aldym. Di?er modelleri de takipteyim :) Kolay gelsin.
IP
<< Önceki Sayfa   4
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.04