Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Tayyareler
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler
Mesaj icon Konu: Spitfire Mk.IXc, Eduard 1/48 Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
Clumsy
Üye
Üye
Simge
Pervane Sever

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1408
Alıntı Clumsy Cevaplabullet Konu: Spitfire Mk.IXc, Eduard 1/48
    Gönderim Zamanı: 15/01/2014 Saat 21:29
Sevgili Ufuk'un benden aylar sonra ba?layyp yine aylar önce bitirdi?i maketin aynysy.

Gövde cok parçaly; malûm, bir sürü alt tip basacaklar diye bölüp parçalamy?lar.

Az bir dikkat ile sorun çykarmadan tesviye tamamlanyyor. Detaylar ise fazlasyyla tatminkâr. Neyse...

Bu uça?y önce burunda kadyn figürü ile yapmayy dü?ünüyordum ancak sonradan yapmy? oldu?um büyük dü?üncesizlikten sonra vazgeçmek zorunda kaldym. (Makineli tüfek çyky?laryny kapaly yapmy? olmam gerekiyordu)
Elimde daha en az 3 ayny modelin maketi oldu?unu göz önünde bulundurursak çok da sykynty de?il.

Hâl böyle olunca ben de elimde ilerideki bir zamanda kullanmak istedi?im Victory Productions'yn dekallerini ?imdi kullanmaya karar verdim. Içlerinde Alman uçaklaryndan çok dü?ürdü?ü belli olan seçene?i uyguladym.

Dekaller Cartograf tarafindan basyldy?y için muhte?em denirse abartmy? olmam herhalde.

Renkleri Gunze'nin akrilik ve laker serisinden kullandym. Alt gri akrilik, üst gri laker, ye?il ise yine akrilik.

Parlak vernik niyetine 'Testors Sealer' atyp dekalleri uyguladyktan sonra yine 'Testors Sealer' uyguladym. Sonra AK Interactive'den 'Wash for Green Vehicles' syvy ya?lyboya kary?ymyny bütün makete sürüp kuruyunca bezle sildim.
Kary?ym çok syvy oldu?undan ve altta 'sealer' bulundu?undan bir sykynty olmadan yüzeyde detaylar haricinde ya?lyboya kalmady.
Sonra Xtracrylic'in ayny isimli grisini kullanarak tonda oynama yaparak renk solmasy havasi vermeye çaly?tym. Ye?il içinse Gunze'nin ba?ka bir ye?ilini kullandym.

Alt rengine böyle bir uygulamanyn ugun olmayaca?yny dü?ünerek sadece bir iki kapak ve paneli farkly renklere boyadym.

Düzenleyen Clumsy - 15/01/2014 Saat 21:30
-Sorumluuu...
-Yok, yoook kesinlikle sorumlu de?il canym. Olsa olsa ancak sorunlu olur!
-Peki o zaman. Sorunluuu...
IP
Clumsy
Üye
Üye
Simge
Pervane Sever

Gönderilenler: 1408
Alıntı Clumsy Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15/01/2014 Saat 21:40
Yukarydakileri yaptyktan sonra mat vernik uygulayyp boya dökülmeleri için i?lemelere ba?ladym. Tabii ki daha önceden bu yslemi uygulayaca?ym yerlere metal reng atyp üzerine 'sealer' ve astar ye?ili uygulayarak korumaya atmy?tym.

Boya atmalary için maket byça?y ucu ve silgi kullandym.

Bundan sonrasynda hücum kenarlarynda boya eskimesine devam edip ya? eskimelerini de ekledikten sonra eksoz kurumunu uygulayyp maketi nihayete erdirmeyi planlyyorum.

Yyi maketler!
-Sorumluuu...
-Yok, yoook kesinlikle sorumlu de?il canym. Olsa olsa ancak sorunlu olur!
-Peki o zaman. Sorunluuu...
IP
Ares
Admin Group
Admin Group
Simge

Gönderilenler: 3654
Alıntı Ares Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15/01/2014 Saat 23:37
Oldukça iyi gidiyor, bir evvelki a?amasyny da çyplak gözle gördü?üm için gene ders tadynda uygulamalar oldu?unu söyleyebilirim tesviye ve boya konusunda.
Masanyn üstünde bir ben yokum herhalde bu arada.
Ares
If you're in a fair fight, you didn't plan it properly...
IP
Rahmi K.
Admin Group
Admin Group
Simge
+ + +

Gönderilenler: 1212
Alıntı Rahmi K. Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16/01/2014 Saat 13:21
Yine harika bir boya i?çili?i eline sa?lyk :) O masa senin tezgah my hakkaten?

IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2741
Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16/01/2014 Saat 15:05
Merkür geri gidiyor herhalde. Ufuk'tan temiz, nizami masa foto?rafly maketler gelirken Arkut'un foto?raf çekti?i masadan Tazmanya canavary geçmi? gibi :)

Güzel görünüyor Arkut, boya solmalaryny çok be?endim. Ben uçaklaryn üstünü soldurdu?um zaman alt kysmynda da panel aralaryny biraz daha koyultuyorum "Bu kadar uçtuysa elbet kirlenmi?tir" diyerek. Ya? eskimesi derken öyle bir ?eyler yapacak mysyn yoksa bu haliyle daha sade mi kalacak?

Eduard'yn kitini benim gibi "dandik" bir modelciye önerir misin? Spitfire yapasym var ama Tamiya Spitfire yapasym yok.
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
"Tutmayyn küçük eni?teyi!"
IP
arko
Üye
Üye

Gönderilenler: 212
Alıntı arko Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16/01/2014 Saat 20:19
Ya? eskimesinden tabii ki en çok nasibini motorun ve gövdenin alt kysymlary yer alacak .
Eduard'yn kitini ?iddetle tavsiye ederim. Sadece alynan kutudan çykan seçeneklere istinaden yapym planyna dikkat etmek gerekiyor.

Masa konusuna hiç girmeyelim, rezil bir durum.
Ufuk'un dedi?i gibi bir de o olsa e?i "Kocam senin yüzünden kayboldu, hayyn herif!" diye beni palayla kovalar.
IP
Nahit
Üye
Üye

Gönderilenler: 146
Alıntı Nahit Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16/01/2014 Saat 21:53
O hava alyklary F-101 habercisi mi :D
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla