![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Tayyareler | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Sayfa 2 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
sbayar
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10/03/2010 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 189 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 19/12/2013 Saat 10:10 |
Merhabalar.
Elimdeki 32lik UH-1'i tekrar yapmaya niyetlendim. zira çok sevdi?im bir helikopterdir kendileri:) Dot3 için eatyp boyalary söktüm. Bir çok parçayy yeniledim ve olmayanlary ekledim (Arka koltuklar ve kemerleri, kokpit aksamlary vs.) ![]() ![]() ![]() |
|
Sertaç Bayar
|
|
![]() |
|
sbayar
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10/03/2010 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 189 |
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Sertaç Bayar
|
|
![]() |
|
sbayar
![]() ![]() ![]() |
Motor havalandyrma yerlerini kesip çykarttym ve tel örgü ile kapattym.
Motor az çok görünece?i için, göze gelen yerlere bir kaç kablo ekledim foto?raflara bakarak. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Sertaç Bayar
|
|
![]() |
|
sbayar
![]() ![]() ![]() |
Arka pervaneyi kaybedince yenisini çykma pallerden kesip biçip uydurdum. Ara parçalary da elde yaptym.
![]() Son detaylary ekledim. Hava alyklary, antenler, pitot tüpü, tyrmanma basamaklary ve pervane ba?lama halkalary. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dekal seti de geldi... ![]() ?imdilik bu kadar. Ak?am in?allah son kat astary atyp boyaya devam edece?im. |
|
Sertaç Bayar
|
|
![]() |
|
sbayar
![]() ![]() ![]() |
Ylk astar ardyndan düzeltmeleri yaptym. Sonra son kat astar.
![]() ![]() Rotordaki dümen kollary kyrylmy?ty zamanynda. Ataç tellerinden yenilerini yaptym. ![]() |
|
Sertaç Bayar
|
|
![]() |
|
sbayar
![]() ![]() ![]() |
Ylk renk olarak Flat Tan ile ba?ladym boyamaya.
Model Master 1567 ![]() ![]() ![]() |
|
Sertaç Bayar
|
|
![]() |
|
sbayar
![]() ![]() ![]() |
Dün ak?am açyk ye?il ile devam ettim. Humbrol 117.
Önce kylavuz çizglerini çekip sonra içlerini boyadym. Maskeleme yapmadan serbest el ile boyadym. Bu ak?am koyu ye?il ile devam. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Sertaç Bayar
|
|
![]() |
|
sbayar
![]() ![]() ![]() |
Koyu ye?ili boyadym sonunda :) Humbrol 116.
Ufak tefek ta?malar oldu. Yaryn ak?am rötü?leri yapaca?ym ve verni?e girecek. Bu arada koyu ye?il kurumaya ba?lady?ynda pervane uçlaryndaki ba?lama halkalaryny ve kancalaryny yaptym. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Sertaç Bayar
|
|
![]() |
|
deniztoker
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16/09/2009 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 821 |
![]() ![]() ![]() |
Sertaç walla kiti iyi topladyn he i?çilik harika oldu eline sa?lyk....
|
|
arif deniztoker
|
|
![]() |
|
sbayar
![]() ![]() ![]() |
Eh i?te elimden geldi?ince toparlamaya çaly?tym. Sa?olasyn. ;)
|
|
Sertaç Bayar
|
|
![]() |
|
sbayar
![]() ![]() ![]() |
Boyama tamamen bitti sonunda. Vernik ile devam bu ak?am.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Sertaç Bayar
|
|
![]() |
|
lamurt
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12/07/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 144 |
![]() ![]() ![]() |
Sertaç beycim 2 sorum var
1- kullandy?ynyz vernik ve basynç neler? 2- pallerin e?imi do?al my? elinize sa?lyk. |
|
![]() |
|
sbayar
![]() ![]() ![]() |
Merhaba
Bu fotolarda gördü?ünüz kadaryyla üzerinde vernik yok. Boyamanyn bitmi? hali bu. Fakat, Parlak vernik Future Mat vernik Revell 2 kullanyyorum. Paller maketten çykty?y gibi görünüyor resimde. Esasynda do?al de?il. biri a?a?yda ise di?eri yukarda olmaly yada ikisi de ayny hizada olmaly. Bunu düzeltmeye çaly?aca?ym. Düzenleyen sbayar - 26/12/2013 Saat 09:32 |
|
Sertaç Bayar
|
|
![]() |
|
lamurt
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12/07/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 144 |
![]() ![]() ![]() |
Resimde parlama yapmayan parlak verni?in ne oldu?unu merak ediyordum ben de..... :D
|
|
![]() |
|
sbayar
![]() ![]() ![]() |
:) Verni?i dün ak?am attym. Parlak olarak Future. Ama resim çekmedim. Dekallerden sonra parlak olarak eklerim.
X-22 deneyeyim ilk defa dedim ama beyaz bir tozlanma yada karlanma gibi bir ?eyler yapty boya üzerinde. Bende Future'a geri döndüm. |
|
Sertaç Bayar
|
|
![]() |
|
lamurt
![]() ![]() ![]() |
toz/kar sorununu vallejo mat vernikle ya?yyorum.
henüz nedenini bulabilmi? de?ilim ancak inceltici olarak pronto ah?ap yer cilasy (yassy beyaz ?i?e mavi kapak) kullanyp 15-20psi civary basynçla uyguladym my ço?unluklasorun yapmyyor - istisnasy metalik yüzeyler... örne?in f15 gibi motor/egzos yüzeyi geni? modellerde neredeyse her daim tozlu bitiyor - ne alakasy oldu?unu henüz bulabilmi? de?ilim o ayry mevzu....?! garip i?ler i?te... |
|
![]() |
|
Ares
Admin Group ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04/01/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3654 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: lamurt
toz/kar sorununu vallejo mat vernikle ya?yyorum. henüz nedenini bulabilmi? de?ilim ancak inceltici olarak pronto ah?ap yer cilasy (yassy beyaz ?i?e mavi kapak) kullanyp 15-20psi civary basynçla uyguladym my ço?unluklasorun yapmyyor - istisnasy metalik yüzeyler... örne?in f15 gibi motor/egzos yüzeyi geni? modellerde neredeyse her daim tozlu bitiyor - ne alakasy oldu?unu henüz bulabilmi? de?ilim o ayry mevzu....?! garip i?ler i?te... Basyncy dü?ürün ve yakyndan atyn. F-15 türevlerindeki sorun yüzeyin geni? olmasy de?il, iki adet dikey stabilize arasynda kalmasy; dik yüzeylerden seken vernik kuruyarak dü?mekte a?a?yya ve tozlu bir görünüme sebebiyet vermekte. |
|
Ares
If you're in a fair fight, you didn't plan it properly... |
|
![]() |
|
lamurt
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: Ares
... Basyncy dü?ürün ve yakyndan atyn. F-15 türevlerindeki sorun yüzeyin geni? olmasy de?il, iki adet dikey stabilize arasynda kalmasy; dik yüzeylerden seken vernik kuruyarak dü?mekte a?a?yya ve tozlu bir görünüme sebebiyet vermekte. ba?ly?y daha fazla i?gal etmeyeyim ancak ilk fyrsatta denemek üzere not aldym, çok te?ekkürler! :) |
|
![]() |
|
Sayfa 2 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |