![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Tayyareler | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Sayfa 2 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
Rahmi K.
Admin Group ![]() ![]() + + + Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1212 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 18/03/2013 Saat 19:09 |
Devam eden maketlerimin incik boncuk i?leri delirtince, terapi olarak bir Albatros yapayym dedim. Fazla detaya girmeden, elde avuçta ne varsa yapmak üzere açtym Eduard'yn limited ibareli çift Albatroslu paketini.
Kutu içine koydu?u di?er Albatroslardan çykmayan, %90'y i?e yarar PE set ile ?a?yrtsa da önerdi?i profil ve dekallerin tamamyny yanly? vermesiyle pek ?a?yrtmady, tipik Eduard kazmaly?y. Hakkynda bilinen en az be? temiz foto?raf, sayysyz profil çaly?masy olan uça?y bile yanly? verebilen bir kazmalyk bu, her önerisini dikkatle incelemek gerek. Neyse ben zaten baronun uça?yny yapaca?ym için pek sorun te?kil etmiyor. Yanly? saymadyysam baronun 11. uça?y bu yapty?ym. Hakkynda çe?itli bilgiler mevcut. Her zaman oldu?u gibi en kabul gören yakla?ymy benimseyip, biti?i buna göre yapaca?ym. 160 Beygir motoru elden geçirmeye gerek yok. Kokpit PE parçalarla yeterince güzel toparlanyyor. Bu kysymlary hyzla geçip gövdeyi kapattym. Kontrplak kaplamalaryny yaptym. ![]() ![]() Yok denecek kadar kötü radyatör ve kanat detaylaryny elden geçirdim. Önceki maketler için yapty?ym parçalary kullandym bunun için. Ayryca oynar parçalary da söküp, tutucu parçalaryny daha makul boyutta olanlaryyla de?i?tirdim. ![]() ![]() Ylk resimdeki yamukluklar fark edilip, düzeltildi. Bkz. ikinci resim. Terapi makedi oldu?undan daha da detaya girmiyorum. Bu ?ekilde bitecek bu hafta umuyorum. |
|
|
|
![]() |
|
mithat
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 10/11/2008 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 233 |
![]() ![]() ![]() |
Bu detaya girmemi? olan halinizi kutlar, sizi Allah'a havale eder, saygylar sunarym!.. ;)
|
|
mithat
|
|
![]() |
|
Rahmi K.
Admin Group ![]() ![]() + + + Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1212 |
![]() ![]() ![]() |
Te?ekkür ederim Mithat Bey :)
Yaptyklarym, Roden'in büyük Albatroslaryna yapacaklarymyn denemesi diyelim. Daha da detayyna girmem Eduard'yn yamu?unu düzeltmek bana my kaldy diyerek :D |
|
|
|
![]() |
|
erhntly
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 824 |
![]() ![]() ![]() |
Bu hafta biter kysmyndayym ben daha :)
|
|
![]() |
|
Rahmi K.
![]() ![]() ![]() |
Bir kaç gün sarkabilir Erhan :)
Çünkü Eduard'yn verdi?i dikmelerle bitirince uça?y, albatrostan çok örde?e benziyor. Yni? takymlaryny 3'er mm uzattym, dolgusunun kurumasy bir kaç gün sürecek. Ayaklary üzerine dikmeden gergi i?ine girmek istemiyorum önceki tecrübeler y?y?ynda. Düzelttikten sonra fark inanylmaz gerçekten. Kazmalyk syralamasynda Trumpeter ile ayny syrada artyk benim için Eduard. ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Rahmi K.
![]() ![]() ![]() |
Dikmeler boyandy
![]() Saatlerce gölgeleme yapmayynca pek yavan oluyor maket. Dekalleri bitsin de bir ?eyler yapayym böyle temiz bir garip oldu. Ama uçak güzelmi?. Adam gibi en ba?tan WnW olarak yapylacaklar listesine eklendi. ![]() ![]() Boya kaçaklary ikibin zymparayla düzeltilecek, önce kurusun güzelce... |
|
|
|
![]() |
|
arko
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 04/03/2008 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 212 |
![]() ![]() ![]() |
.
|
|
![]() |
|
Rahmi K.
![]() ![]() ![]() |
Dekaller yerine oturdu, olmasy gereken efekt verildi.
![]() ![]() Eskitmeden mi bitirsem acaba ? Böyle gayet iyi görünüyor, kararsyz kaldym. Kyyydan kö?eden tel germe i?ine giri?tim, ama süreç zorlu olacak gibi. Zira kalite kontrol müdürü bu a?amaya fazla ilgili:) ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Rahmi K.
![]() ![]() ![]() |
Fini?e be? kala
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
arko
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 04/03/2008 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 212 |
![]() ![]() ![]() |
Adam olacam da maket yapacam... PEHHH!
|
|
![]() |
|
Rahmi K.
![]() ![]() ![]() |
Sen mi ?? Yok artyk :))
|
|
|
|
![]() |
|
deniztoker
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16/09/2009 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 821 |
![]() ![]() ![]() |
rahmi bey gerçekten çok ba?aryly bir çaly?ma olmu? ...ellerinize sa?lyk ....bu gergileri nasyl sabitlediniz bu konuda çok yeterli bi bilgi kayna?y bulamadym kendimce de zamnynda bi?eyler denemi?tim ama çok i?reti olmu?tu ...
?öyle hakkyny vererek wwI sava? uça?y yapmak istiyorum ama gergiler konusu beni hep bu i?ten so?utuyor açykçasy .... |
|
arif deniztoker
|
|
![]() |
|
Ares
Admin Group ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04/01/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3654 |
![]() ![]() ![]() |
Yp olayyna bakyp bakyp gerilmeye devam ediyorum, eline sa?lyk:)
|
|
Ares
If you're in a fair fight, you didn't plan it properly... |
|
![]() |
|
Rahmi K.
![]() ![]() ![]() |
Sa? olunuz :)
Arif Bey, 1/32 yapyn. O zaman gergiler pek sorun olmuyor, tykyr tykyr bitiyor. Kabaca ?öyle yapyyorum. Boru ve eyeletleri göstereyim önce ![]() Kulak çubuklaryny ysytyp, uzatty?ynyzda formunu kaybetmiyor. Yani boru halinde uzuyor. Bunlary dilimleyip misinaya geçiriyorum. Sonra telden büktü?üm ve olmasy gereken yerlere sabitledi?im eyeletlerden geçirip, dönü?te tekrar ayny borudan geçiriyorum. Uygun pozisyonu aldy?yny gördü?ümde borulara küçük bir damla ince CA yapy?tyrycy dokunduruyorum, iyice kuruyunca da fazlaly?y kesiyorum. Bu yöntemle ipler gerçek gergi vazifesi görüyor. Albatroslaryn ini? takymlary narindir, bu yöntemle oldukça sa?lamlyyorum. ?öyle bir ?eyler oluyor i?te; ![]() Ölçeksiz görünmemesi için gelelim ölçülere; Misina 1/48 için 0.10mm 1/32 için 0.15mm Olta satan yerlerde rahatlykla bulunuyor. Boru ebatlary 1/48 için 1mm uzunluk 0,3-0,4mm dy? çap yeterli. 1/32 için 1.5mm uzunluk 0,5mm dy? çap yeterli. Veya Gas Patch Models'in beyaz metal dökümleri var ama pahaly ve uygulamasy biraz sykyntyly görünüyor. Bu ölçüler her modelde de?i?ir ben optimum bir ?eyler söyledim, en azyndan görünümü kurtaryr. |
|
|
|
![]() |
|
emrerkaplan
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06/07/2011 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 274 |
![]() ![]() ![]() |
Çok ?yk, çok güzel,kare kare baktym içimin ya?lary eridi,çok keyifli,ellerinize sa?lyk, kedinizin bilgeli?i de takdire ?ayan:)
|
|
why so serious
|
|
![]() |
|
Rahmi K.
![]() ![]() ![]() |
Te?ekkürler. Bakmayyn öyle durdu?una bildi?iniz soytarydyr kendisi :)
|
|
|
|
![]() |
|
deniztoker
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16/09/2009 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 821 |
![]() ![]() ![]() |
Açyklama için te?ekkürler ... En kysa zamanda elimde sopwith camel war 1/32 ölçek bilare bu tekni?i uygularym sa?olun tekrardan ...
|
|
arif deniztoker
|
|
![]() |
|
Rahmi K.
![]() ![]() ![]() |
Fyrsat bulunca derli toplu hale getirip, galeriye yükledim. Ana sayfayy pas geçip, foruma gelenlere duyurulur.
Red Baron galeri |
|
|
|
![]() |
|
Sayfa 2 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |