Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Tayyareler
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler
Mesaj icon Konu: F-4E Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
Burak Özdil
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 719
Alıntı Burak Özdil Cevaplabullet Konu: F-4E
    Gönderim Zamanı: 19/10/2012 Saat 07:52
Arkada?lar merhaba,

Uzunca bir süredir AFV modelleri yapmaktayym ancak kysa bir ara vererek Türk Hava Kuvvetleri'ne ait bir F-4E 2020 Terminator modeli yapmaya karar verdim.
Konuya tamamen yabancy oldu?um için bilgi birikiminize ihtiyacym olacak.

Öncelikle Kit olarak Hasegawa'nyn 07208 kutu numaraly "F-4E Phantom II 30th Anniversary" kitini kullanmaya karar verdim. Sanyyorum bu en do?rusu olacak.

* Ylk sorum daha önce "true details" den aldy?ym Martin Baker Mk7 koltuklaryny Türk modeli için kullanabilirmiyim? Yoksa kitin koltuklary ile mi devam etmeliyim?

* Standart F-4E'yi 2020 modeline çevirmeye yardymcy olacak bir makale varmydyr? Bildi?im kadaryyla kokpit göstergeleri haricinde yapysal tek fark syrtta yer alan anten.Onun dy?ynda de?i?tirmem gereken bir yer var my?

?imdiden te?ekkür ederim.

Yyi modeller
Burak ÖZDYL

IP
KursadA
Üye
Üye

Gönderilenler: 608
Alıntı KursadA Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19/10/2012 Saat 14:00
Koltuklar ve kokpit disinda hemen hemen her sey sizin belirttiginiz gibi ayni. Sirttaki yeni telsiz anteni disinda eklenmesi gereken bir-iki ufak anten daha var. Tum onemli farkliliklari listelersek:

1-Elisra SPS-1000 sisteminin kuyruktaki RWR antenleri
2-Yeni UHF haberlesme anteni
3-Yeni VHF haberlesme anteni
4-GPS anteni

Bunun disinda dis farklilik olarak ucaklara son 3-4 yilda takilmaya baslanan iri cakar isiklari sanirim gormezden gerebilirsiniz, hala bunlari tasimayan ucaklar var.

Son birkac yilda bir suru F-4E/2020 modeli gorduk ama cogu bir-iki ayrintiyi atladigi gibi hemen hicbiri de bu ucaklari ozgun kilan Elta 8222 ECM podu, Popeye gibi harici yukler tasimiyordu. Bunlari da kullanmayi dusunurseniz iyi olur, herhangi bir sorunuz olursa burada yardim alabileceginizden eminim. Benim F-4E/2020 dekallerimin yapim kilavuzu da bu dis farkliliklari temel hatlariyla acikliyor.

Düzenleyen KursadA - 19/10/2012 Saat 17:54
IP
Burak Özdil
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 719
Alıntı Burak Özdil Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19/10/2012 Saat 21:54
Orjinalini yazan: KursadA

Koltuklar ve kokpit disinda hemen hemen her sey sizin belirttiginiz gibi ayni. Sirttaki yeni telsiz anteni disinda eklenmesi gereken bir-iki ufak anten daha var. Tum onemli farkliliklari listelersek:

1-Elisra SPS-1000 sisteminin kuyruktaki RWR antenleri
2-Yeni UHF haberlesme anteni
3-Yeni VHF haberlesme anteni
4-GPS anteni

Bunun disinda dis farklilik olarak ucaklara son 3-4 yilda takilmaya baslanan iri cakar isiklari sanirim gormezden gerebilirsiniz, hala bunlari tasimayan ucaklar var.

Son birkac yilda bir suru F-4E/2020 modeli gorduk ama cogu bir-iki ayrintiyi atladigi gibi hemen hicbiri de bu ucaklari ozgun kilan Elta 8222 ECM podu, Popeye gibi harici yukler tasimiyordu. Bunlari da kullanmayi dusunurseniz iyi olur, herhangi bir sorunuz olursa burada yardim alabileceginizden eminim. Benim F-4E/2020 dekallerimin yapim kilavuzu da bu dis farkliliklari temel hatlariyla acikliyor.

Kür?ad bey merhaba,

Aslynda F-4'ü 2020 yapmamdaki temel sebep decal setinizdir, bugün elime ula?ty. Uzun zamandyr 1/72 AFV yapty?ym için decal ile çok i?im olmady, kaliteden çok anlamam ancak sizin decaller gerçekten mükemmel göründü gözüme. Öncelikle tebrik etmek istedim.

Evet yazynyzy da bugün gördüm, ayryca verdi?iniz bilgiler için de çok te?ekkür ederim.

Bu kit benim için bir ilk olcak, Daha önce 1/48 helikopter yapmy?tym ancak arkada?yma hediye olarak yapty?ym ve do?rulu?unu çok gözetmedi?im bir Italeri F-16C'sini saymazsam ilk jet modelim olacak.

Artyk 1/72 AFV yapyyorum (arada kaçamak yapmayaca?ym anlamyna gelmez :) )

http://miniafv.blogspot.com/
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.04