Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Tayyareler | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler |
Konu: 1/48 Italeri A-10 | |
Yazar | Mesaj |
baris
Üye Kayıt Tarihi: 10/08/2006 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 211 |
Konu: 1/48 Italeri A-10 Gönderim Zamanı: 25/08/2012 Saat 23:54 |
Merhaba herkeze...
Kit italerinin yeni sayylabilecek A-10 kiti. Kit hakkynda bi?eyler yazacak olursam. Gövde parçalarynyn yüzeyi portakal kabu?u kyvamynda oldu?undan zymparalayarak düzeltmem gerekti. Benden mi kaynaklanyyor bilemiyorum ama gövde iki yarysyny birle?tirince arka alt kysymda detay çizgileri birbirini kar?ylamady. Zympara macun ve detay açma ile düzeltmeye çaly?tym. Kitin kokpitinde detay yok. dekal var :) Koltuk yeterli detay seviyesinde de?il. Bu nedenle eduard detay seti kullandym. Motor hava giri?leri oldukça hataly bir dizaynda, monte edilince iki seviyeli bir hal alyyor. Bu kysma içten ince plastik yuvarlayyp ilave ederek. hava giri?inin dy? kysmy ile macun yardymy ile montajyny yaptym. Bu ?ekilde daha kabul edilebilir oldu. Parça uyumlary orta seviyedeydi. Motor kysmyny gövdeye yerle?tirirken epey zorlandym, araya plastik levha koyup ?ekillendirdim. Sonuç olarak bitince güzel duran fakat bekledi?im kalitede olmayan bir kitti. Yapymda gunze boyalar ve izopropil alkol inceltici kullandym. Yapylacak uçak olarak da gri kamolu olan ve internetten referanslaryny da bulabildi?im Michigan ANG ye ait Battle Creek yazyly filoya air uça?y seçtim. Bu arada bu filo 2009 da söndürülmü?... Önce herzamanki gibi referans uça?yn resimleri sonra da modelin resimleri: Yorumlarynyzy bekliyorum.. Herkeze iyi modeller... |
|
baris
Üye Kayıt Tarihi: 10/08/2006 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 211 |
Gönderim Zamanı: 25/08/2012 Saat 23:55 |
|
|
baris
Gönderim Zamanı: 25/08/2012 Saat 23:56 |
|
|
baris
Gönderim Zamanı: 25/08/2012 Saat 23:57 |
|
|
baris
Gönderim Zamanı: 25/08/2012 Saat 23:58 |
|
|
lamurt
Üye Kayıt Tarihi: 12/07/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 144 |
Gönderim Zamanı: 26/08/2012 Saat 01:41 |
sözüm size de?il - italeri'ye veya bu maketin kalyby kime aitse, uça?yn burnu bariz yanly?.
maket çok güzel görünüyor, elinize sa?lyk :) |
|
KFKF
Üye Kayıt Tarihi: 26/08/2006 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 378 |
Gönderim Zamanı: 26/08/2012 Saat 12:16 |
A-10'a daha çok silah yaky?yrmy?. Temiz ve güzel bir model olmu?.
|
|
Koray Fenman
|
|
deniztoker
Üye Kayıt Tarihi: 16/09/2009 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 821 |
Gönderim Zamanı: 27/08/2012 Saat 11:40 |
elinize sa?lyk cok temiz ve basaryly bir caly?ma olmus ....
|
|
arif deniztoker
|
|
oy61
Üye Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1471 |
Gönderim Zamanı: 27/08/2012 Saat 12:15 |
Çok güzel bir çaly?ma olmu?, ellerinize sa?lyk.
|
|
Hayat bos!!!
Öyleyse epoxi ile dolduralim |
|
baris
Gönderim Zamanı: 27/08/2012 Saat 19:07 |
Orjinalini yazan: lamurt
sözüm size de?il - italeri'ye veya bu maketin kalyby kime aitse, uça?yn burnu bariz yanly?. maket çok güzel görünüyor, elinize sa?lyk :) Te?ekkürler... Kitle ilgili böyle bir yoruma ben de geç de olsa rastlamy?tym. Burunda sadece en uçtaki parça biraz dikdörtgenimsi duruyor gibi, gerçekte daha sivri ve üst kysmy a?a?y do?ru e?imli olmasy gerekiyor gibi. Ben bunu görebildim. Bunun haricinde profilde hata varsa açyklayabilirseniz sevinirim. En azyndan bu kiti benden sonra yapacaklara yardymy dokunur. |
|
baris
Gönderim Zamanı: 27/08/2012 Saat 19:10 |
Orjinalini yazan: KFKF
A-10'a daha çok silah yaky?yrmy?. Temiz ve güzel bir model olmu?. Te?ekkürler... Aslynda ben de silahly bir A-10 yapmak istiyordum ama referanslary inceledikten sonra italerinin verdi?i roket lançerlerinin ve ismini ?imdi hatyrlamady?ym bombalaryn ?ekil olarak çok do?ru olmady?yny dü?ündü?ümden, referanslarda genelde rastlady?ym bu silahlary koydum. Bir yerden bulabilirsem ileride bir ACMI podu da eklenebilir. |
|
baris
Gönderim Zamanı: 27/08/2012 Saat 19:13 |
Orjinalini yazan: oy61
Çok güzel bir çaly?ma olmu?, ellerinize sa?lyk. Te?ekkürler Osman bey, Sizin jetleri uzun süredir göremiyoruz maalesef... |
|
lamurt
Üye Kayıt Tarihi: 12/07/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 144 |
Gönderim Zamanı: 28/08/2012 Saat 04:39 |
Orjinalini yazan: baris
Orjinalini yazan: lamurt
sözüm size de?il - italeri'ye veya bu maketin kalyby kime aitse, uça?yn burnu bariz yanly?. maket çok güzel görünüyor, elinize sa?lyk :) Te?ekkürler... Kitle ilgili böyle bir yoruma ben de geç de olsa rastlamy?tym. Burunda sadece en uçtaki parça biraz dikdörtgenimsi duruyor gibi, gerçekte daha sivri ve üst kysmy a?a?y do?ru e?imli olmasy gerekiyor gibi. Ben bunu görebildim. Bunun haricinde profilde hata varsa açyklayabilirseniz sevinirim. En azyndan bu kiti benden sonra yapacaklara yardymy dokunur. baris bey aynen katiliyorum, ekleyecek bir sey yok. belki kitin genel kalitesine oranla cok ufak bir hata olabilir ama ne yazik ki cok goze batiyor... |
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |