![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Tayyareler | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
Clumsy
Üye ![]() ![]() Pervane Sever Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1408 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 19/02/2012 Saat 18:57 |
Askere gittim geldim, hâlâ bitiremedim. (Askerden önce ba?lamy?tym)
Ama ?u aralar fyrsatym varken bitirmeye çaly?ayym dedim. Tipik bir Hasegawa kalitesi. Yine gövdeyi kyrk parçaya bölmü?ler. E bu da sykynty yaratyyor biraz. Her zamanki gibi yapym planynyn biraz dy?yna çykyp gövdeyi sa?ly sollu birer parça hâline getirip öyle yapy?tyrdym. Bu sefer makete ortadan dalmy? oldum ama özellikle yapayym dedim. (belki de gerekmiyordu ancak bu aralar biraz ?ymarykly?ym üzerimde) Astary uyguladyktan sonra hücum kenarlaryna ve açylyr kapanyr kapaklaryn oralara metal boya uygulayyp ayny alanlara "sealer" attym. Bir sonraki a?amada yüksek olasylykla her yerine astar sarysy uygulayyp kamuflesini atmaya ba?layaca?ym. Umarym sizleri fazla sykmadan sonuna bir kaç ay içinde ula?yrym. ![]() ![]() ![]() Yyi maketler! |
|
-Sorumluuu...
-Yok, yoook kesinlikle sorumlu de?il canym. Olsa olsa ancak sorunlu olur! -Peki o zaman. Sorunluuu... |
|
![]() |
|
onurku
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23/10/2005 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 440 |
![]() ![]() ![]() |
Gariban metalik boya saldyryya u?ramy? gözüküyor. Isyrarak my açmaya çaly?tyn yoksa.
|
|
![]() |
|
Clumsy
Üye ![]() ![]() Pervane Sever Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1408 |
![]() ![]() ![]() |
Herhalde yakla?yk 8 senedir kullanyyorum bu ?i?eyi.
(?i?enin dinideki kalanlary siyirmaya devam ediyorum.) Artyk, ysyrmy?ymdyr, kerpetenle sykmy?ymdyr... her ?ey olmu?tur :))) |
|
-Sorumluuu...
-Yok, yoook kesinlikle sorumlu de?il canym. Olsa olsa ancak sorunlu olur! -Peki o zaman. Sorunluuu... |
|
![]() |
|
ardeth
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1368 |
![]() ![]() ![]() |
O boya nasyl oldu da kurumady Arkut? :)
Düzenleyen ardeth - 26/02/2012 Saat 04:05 |
|
Bu dünya fanidir sakyn aldanma, ma?rur olup tac-ü tahta dayanma, yedi iklim benim deyu güvenme...
|
|
![]() |
|
Clumsy
![]() ![]() ![]() |
Bir kaç ay dedikya illaha ki o olacak :)
?imdilik son hâli budur: ![]() ![]() |
|
-Sorumluuu...
|
![]() |
|
Clumsy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() Yine ola?an olan hâle gelen eskitme yöntemlerimi burada da kullandym. Sanyrym alt tarafynda biraz daha ya? eskimesi yapmama gerekecek. Ya da biraz Gunze 'Smoke' ile i?i çözebilirim. Yyi maketler! |
|
-Sorumluuu...
|
![]() |
|
Jolly Roger
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2436 |
![]() ![]() ![]() |
Yuuuh bunlaryn alty da my ye?ilmi?? Adamlar kara kuvvetlerine ba?ly diye tank muamelesi yapmy?lar resmen! Eh alt taraf sanki biraz daha ister gibi evet evet, yap bunu evet!
Düzeltme. Tamam griymi? sonradan farkettim. Parrrrrdon. Düzenleyen Jolly Roger - 25/08/2012 Saat 10:22 |
|
Consume Ergo Sum
|
|
![]() |
|
KucukEniste
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
![]() ![]() ![]() |
Arkut foto?raflar beyaz beyaz patlamy? biraz. Biraz daha temiz foto?raf alma ?ansymyz nedir? Ye?ilde sanki renk oyunlary yapmy?syn ama beyaz harelenme yüzünden çok net görünmüyor.
|
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
![]() |
|
Clumsy
![]() ![]() ![]() |
Tekrar merhaba,
Sonunda bu da bitti. Emre'nin dedi?i gibi beyaz harelenme var ancak gerçek rengini en iyi yansytan da bu kombinasyon diye dü?ünyorum. Tabii bir de çadyr kullanynca ye?il üzerindeki farklylyklar hemen hemen hiç belli olmuyor. Bunun bir sebebi de ye?il renk üzerindeki farklylyklar, tonun oynanamasyndan ziyade yüzeyin gerekli yerlerde parlakla?tyrylmasyyla sa?lanmaya çaly?yldy. Bir tek, buna yardymcy olmasy için, Gunze'nin RLM 81'ini kullandym ki Polly Scale USAAF Olive Drab'le arasynda fark neredeyse yok! Makedi çyplak gözle gördü?ünüz gibi maalesef foto?rafa yansytamadym. Herhalde bu biraz da y?yk ve ve foto?raf açysyna ba?ly. Yapycy ele?tirileriniz için ?imdiden te?ekkürler! ![]() ![]() ![]() |
|
-Sorumluuu...
|
![]() |
|
Clumsy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
-Sorumluuu...
|
![]() |
|
arko
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 04/03/2008 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 212 |
![]() ![]() ![]() |
Aly?ylagelmi? eksitmelerini yaptym derken biraz açyklama yapmamda fayda olabilir.
En yukaryda belirtti?im gibi uça?y boyaya hazyrladyktan sonra tümünü astar sarysyna boyadym. Zira uçaklaryn kamufle boyasyndan önce astarlandy?y biliniyor. Bundan sonra da altyny White Ensign Neutral Grey rengine boyadym. Üstünü ise Polly Scale'in kar?ylyk USAAF Olive Drab rengine boyadym. Y?in cycy?yny çykartmak isteyenlere not: Burada dikkat edilmesi gereken kullanylacak olan boyalaryn do?ru kodlamasy. Zira sava?yn ortalaryna kadar Amerikan ordusu 41,43 numaraly renkleri kullanmy?. Daha sonrasynda da bu renkleri ANA kodlu 613 ve 603 renkleriyle de?i?tirmi?. Ben de bu yüzden yukarydaki boyalary kullandym. Diyeceksiniz ki " e be karde?im bu kadar kyl olmaya gerek var my" yok tabii ki ancak bir ?ekilde kafa da?ytmak amacyyla u?ra?ty?ym bu hobiye ba?ka nasyl yo?unla?yp günün ola?an sykyntylaryndan uzakla?abilirim ki? Tabii yine söylüyorum, eskime yapylynca zaten her bir ?ey birbirine kary?yyor, kullandy?ynyz boyanyn tonu da o kadar önemli olmuyor. Neyse... Sonrasynda Tamiya'nyn eskime setlerindeki "ya?"y kullanarak gerekli gördü?üm yerlerde kaçaklary ve kirlenmeleri yaptym. Daha sonra buralaryn üzerinden Gunze'nin duman rengiyle üzerinden geçtim. Ykincil olarak da silgi kalemini kullanarak hücum kenarlaryny, yürüme yerlerini vb. parlattym. Çünkü, bana göre gerçekte de olan bu. Bir yerle ne kadar çok u?ra?yrsanyz ya da bir yerler ne kadar sürüklemeye maruz kalyrsa oralary a?ynma sebebiyle parlamaya ba?lar. Tabii bazy yerlerde i?i abartyp metal rengine kadar ula?tym. ( örne?in kanat hücum kenarlary, en çok ayak basylan kanatdibi gibi) Daha sonrasynda daha ince ?eritler halinde parlaklyk sa?lamak içinse (çünkü silgi kaleminin ucu bunun için çok kalyn) Gunze'nin RLM 81 rengini kullandym. Sonradan farkettim ki bu renk Polly Scale'in rengine ton olarak çok yakyn, neredeyse aradaki farky anlayamyyorsunuz. Ama parlakly?yndan dolayy da çyplak göze ho? gelen bir eskime sa?lady?yny dü?ünüyorum. En son olarak da maket byça?ynyn ucuyla panel kö?eleri ve vidalaryn üzerindeki boyalary kaldyrdym. Anten içinse 0,06 mm kalynly?ynda tel kullandym. Üç noktadan kuyru?a giden antenleri 0,5 mm kalynly?ynda yayda birle?tirdim. Yyi maketler! |
|
![]() |
|
Rahmi K.
Admin Group ![]() ![]() + + + Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1212 |
![]() ![]() ![]() |
Arkut, tek kelimeyle mükemmel. Özellikle kanat üstündeki efektler çok güzel olmu?, ne zamandyr yakalamaya çaly?ty?ym bir efektti bu, harika. Egzoz, dümen, elevatör vs. eskitme detaylary, modeli yapacaklar için referans niteli?inde olmu? resmen, tebrik ederim.
Yalnyz ?u 0,5 yayy sen mi yaptyn ? De?ilse umarym internette satylan bir malzemedir zira çok lazym o tip yaylar bana da :) |
|
|
|
![]() |
|
arko
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 04/03/2008 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 212 |
![]() ![]() ![]() |
Rahmi, selam,
Aslynda yazmy? oldu?um gibi sadece silgi kullanarak parlakly?y elde etmeye çaly?tym. Referans demi?ken foto?raflaryny çektikten sonra bir hatamy düzeltmeye çaly?yyorum. O da yakyt doldurma kapa?yny yanly? yerde dü?ünmü? olmamdan kaynaklandy. Ama ?u an için problemin yarysy çözüldü:)) Yayy Japonya'dan getirtebiliriz. Ama daha dün internette gitar telini kullanmy? olduklaryny da gördüm; ne dersin?! |
|
![]() |
|
Rahmi K.
Admin Group ![]() ![]() + + + Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1212 |
![]() ![]() ![]() |
Esasen ben online sipari? verebilece?im memba?yny aryyorum :) Çe?it çe?it lazym oluyor, bir kaç kez getirtmekle çözülecek bir durumum yok pek. Elde yaptyklarym artyk pek ho?uma gitmiyor zira hatve ve çap ölçüsünü sabit tutmak neredeyse imkansyz, biçimsiz oluyor yaylar. Bu dedi?im bobin gibi yana?yk düzen sarylmy? yaylary kapsamyyor tabi. Hele bir de konik yay gerekti?inde tam bir kabus. Bu sebeple gitar teli de olmuyor. Yaylary kullanan yabancy modelciler yerel elektronik dükkanlaryndan temin ettiklerini söylüyor, online saty? için bir adres veremiyor. Belki sen online sipari?le almy?syndyr diye ?ansymy denedim sa?ol :)
|
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |