Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Tayyareler
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler
Mesaj icon Konu: 1:48 Albatros D.III (OAW) / Törki? Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
Rahmi K.
Admin Group
Admin Group
Simge
+ + +

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1212
Alıntı Rahmi K. Cevaplabullet Konu: 1:48 Albatros D.III (OAW) / Törki?
    Gönderim Zamanı: 02/06/2012 Saat 22:28
Yok bu eski konu de?il :D Yeni bir Albatros ve syrada en az iki tane daha var.
Hep yapmayy istedi?im bu uça?yn 1:32'si -Roden- nedense bana hiç makul gelmedi?i için (fiyat olarak) yapylacaklar listesinden çykyp da tezgaha bir türlü geçemiyordu. Eduard'yn Albatros serisi için de ayny ?eyi dü?ünüyorum. Ya?yna ve sundu?u kutu içeri?ine göre fiyaty bence çok yüksek. Bir kampanya dahilinde edindi?im bir takym Eduard Albatroslar sanyrym bir ba?ka kampanyaya kadar alaca?ym son Albatroslar olacak (Eduard olarak).

Konumuzun kahramany bu maket de bahsetti?im kampanya dahilinde tezgaha gelenlerden. Maket Eduard'yn weekend ibaresiyle satty?y 1:48 Albatros D.III. Yçinden AW ve OAW yapylabilmesi için iki tane dümen ve iki ayry tip üst kanat çykyyor. Dekaller önceki tecrübemden hatyrlady?ym kadaryyla naylon.

Biraz da uçaktan bahsedeyim.

Ylk göze çarpanlar; muhafazasyz tel jantlar, çift radyatör, uzun OAW dümen ve lozanj kanat kaplamalary, deforme motor kaputu, muhtemelen mile fazla çakyldy?y için biraz içerde kalan pervane, a?yrlyk bilgilerinin altynda rigging diagram ?eklinde listelenebilir.

Eduard'yn bütün Albatroslary (Oeffag nasyl bilmiyorum) 160hp motorla geliyor. Esasen muazzam farklar yok ama yapylmasy da atla deve de?il. El de?mi?ken düzeltmekte fayda var. Beygirini sevdi?imin motorunun hangisinde kullanyldy?yny nereden bilece?iz derseniz, pratik olarak; 1917 ve sonrasynda üretilen, Mercedes D.III kullanan tüm uçaklarda 180 veya 200hp motor kullanylmy? bilgisi yeterli olacaktyr.

Yukarydaki fotoda motorun ön/üst tarafynda kahve de?irmeni kylykly hava pompasy 180hp motorlaryn alametifarikasy oldu?undan ve zaten uçak da OAW oldu?undan motor konusunda fazla akyl yürütmeye gerek kalmyyor.

Gelelim Eduard'yn verdi?i motoru dönü?türmeye.

Sübap mekanizmasy kutulary 160hp motorda, pistonlarla ayny hizadadyr. Biraz kesip biçip kaydyrynca, kabaca yukarydaki gibi montajy yapylyrsa durumu kurtaryyor. Ben hyzymy alamayyp a?a?ydaki gibi sübap yaylaryny ve kollaryny da eklemi?, gözüme kaba görünen bazy detaylary da temizlemi?tim.

IP
Rahmi K.
Admin Group
Admin Group
Simge
+ + +

Alıntı Rahmi K. Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/06/2012 Saat 22:28

Sonrasynda hazyr yapmy?ken bari çok a?a?yda olan bujileri de olmasy gereken yere ta?yyayym, kablo ve ucunu yapayym, manifold giri?lerini detaylandyrayym derken baya?y zamanymy motora harcadym. Daha da çok i?i var. Kabaca i?lem syrasyna göre foto roman tadynda göstereyim. (Detaylary prova basky foteçten kullandym.)

IP
Rahmi K.
Admin Group
Admin Group
Simge
+ + +

Alıntı Rahmi K. Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/06/2012 Saat 22:29
Uçak P-40 de?il Albatros oldu?u için motor haliyle dy?arda kalyyor ve kaldy?y kadaryny bu kadar olmasa bile bahsetti?im ?ekilde kabaca toparlamakta fayda var diyerek bir sonraki detaya geçiyorum.

Eduard, yukaryda sa?da gördü?ünüz gibi kalyplady?y için pervane ve muhafazasyna yukaryda bahsetti?im efekti vermek pek mümkün de?il. Syrf bu sebeple, basit bir ameliyatla gereksiz yerleri temizledim.

IP
Rahmi K.
Admin Group
Admin Group
Simge
+ + +

Alıntı Rahmi K. Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/06/2012 Saat 22:29
Bu kadar u?ra?tyktan sonra ben bunun motor kaportasyny açyk yaparym diyerek ?eytana uydum. Ancak silahlar ve üst kanat altynda kalan kysymlar gözükmedi?i için gövde içi detaylaryny Eduard vermemi?. Bu durumda buralara da detay eklemek ?art oldu.
Önce yakyt tankyny foteç olarak yaptym. O günlerde teknolojim biraz geri oldu?u için çykan parça çok ba?aryly de?ildi. Ama yine de kullandym.

Biraz ordan biraz burdan u?ra?yp, yakyt tanky haline getirdim. Saplamalaryn çektirme somunu saklama yuvalary biraz overscale oldu ama sonuç idare eder.

?art olmasa da i? aralarynda veridi?im küçük molalarda sykyntydan bir de minder yaptym. Malzeme olarak artyk çerçeve parçalary kullandym.

IP
Rahmi K.
Admin Group
Admin Group
Simge
+ + +

Alıntı Rahmi K. Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/06/2012 Saat 22:30
Gövde içi kaburgalar üzerinde çaly?malarym devam ediyor. Ray Rimmel'in ölçekli çizimlerinden yapty?ym ilk üretimler do?al olarak oturmady. Zira Eduard gayet mantykly bir ?ekilde maketin dy?yny Albatros'a benzetme gayretinde bulunmu?. Yçi baya?y u?ra? gerektiriyor. Çiz, bas, ölç tekrar çiz bas ölç. Prova basky yap onu dene ?eklinde çok zahmetli bir süreçte henüz iki tane kaburga yapabildim. Darysy kalan 4-5 tanesinin ba?yna.

Motor kaportasy parçalaryny foteç olarak yapmayy dü?ünüyorum. Ölç, biç, çiz, bas döngüsünden çykan ilk örnek kaporta ?u ?ekilde. Olacak gibi...

IP
Rahmi K.
Admin Group
Admin Group
Simge
+ + +

Alıntı Rahmi K. Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/06/2012 Saat 22:30
Radyatörler ve jantlar üzerinde zaten uzun zamandyr u?ra?yyordum. Onlary da üretip, kullanyma hazyr olarak bir kenara koydum. Polonya ev usulü falan diyordum ama basbaya?y Eduard'a yakla?tym my ne !?:)

Eduard'yn kanat sinir detaylaryna sinir oldu?um için "yerse" diyerek bir i?e giri?tim. Sanyrym bu da oldu gibi... Biraz zymparalanyp detaylaryn öldürülmesi gerekiyor yine de.

Biraz uzun oldu artyk idare edin :) Güncelleme aralyklary uzun olacak ona sayalym :)

Haa bu arada kaming suuun :D

IP
Clumsy
Üye
Üye
Simge
Pervane Sever

Gönderilenler: 1408
Alıntı Clumsy Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03/06/2012 Saat 04:35
Ahanda ba?ymyza Albatros phixer çykty derken cihanda ikinci bir phantomphixer vakasy ya?anyyor diye ekledim ?imdi.
Aslynda basitçe Mr.Phixer desek daha do?ru olur.

Ufukcu?um, Avusturalya'daki arkada?tan önce ?ehrin do?u yakasyndan temizlik i?ine ba?lasak :)

Iyi maketler!
-Sorumluuu...
-Yok, yoook kesinlikle sorumlu de?il canym. Olsa olsa ancak sorunlu olur!
-Peki o zaman. Sorunluuu...
IP
Burak Özdil
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 719
Alıntı Burak Özdil Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03/06/2012 Saat 20:37
Elinize sa?lyk, çaly?malarynyzy büyük bir keyif ile takip ediyorum, arada gaza geliyorum iyi i? çykartaca?ymy bilsem alacam vallaha WW1 uçaklaryndan :)
Bu arada F4 PE'si 2020 modeli mi?
Artyk 1/72 AFV yapyyorum (arada kaçamak yapmayaca?ym anlamyna gelmez :) )

http://miniafv.blogspot.com/
IP
Rahmi K.
Admin Group
Admin Group
Simge
+ + +

Alıntı Rahmi K. Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03/06/2012 Saat 21:10
Te?ekkürler :) 1/32 Wingnut Wings Albatros veya Pfalz tavsiye ederim. Rigging i?i en kolay uçaklardan ve renkli boyama seçenekleriyle sizi "tahta" efekti yapmaya zorlamayacaktyr. ?iddetle tavsiye. Ama Pfalzyn bazylary lozenge kaplamadyr, aman diyim sonra ilenmeyin bana :)

Evet 2020. Bu ilk çykan numune, detaylar oldukça kötü. Sanyrym bir ay içinde eli yüzü düzgün bir MFD'li set olu?acak, akabinde montajy biraz daha çetrefilli süper detayly versiyonunu da yapmayy dü?ünüyorum. Formasyon y?yklary ve hud da bonus olarak ekleyebilirim. Tabii ki 1:48 ?imdilik.

Arkutcum selamlar :) Anzak operasyonu halen geçerli beni kary?tyrma o i?e :=P

IP
mithat
Üye
Üye

Gönderilenler: 233
Alıntı mithat Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03/06/2012 Saat 22:38
LSD kafasy di mi bu?!!
yatayym ben en iyisi daha da halüsile olmadan...
tövbe tövbe...
mithat
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2741
Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04/06/2012 Saat 06:46
LSD de?il, foto-eç eritirken kullandy?y hidroklorik asit kafasy :) Pink Floyd e?li?inde asit buharyna maruz kaldy?y için bunlar oluyor diye dü?ünüyorum ben.
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
"Tutmayyn küçük eni?teyi!"
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme