Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Tayyareler
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler
Mesaj icon Konu: -Mitsubishi Zero A6M5 1:48 Monogram Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   2
Yazar Mesaj
BonusDaHousecat
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 17
Alıntı BonusDaHousecat Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10/05/2012 Saat 22:04
Sevgili Holy Diver,
bir pronlemim olacak kadar derin bir modelcilik gecmisim olmamasi ile birlikte (prof baslangic anlaminda :) ) gectigimiz sene revell plastonun akibetine ugrayip macun hüsrani yasamam sebebiyle yeni bir ürün arayisi icerisine girdim. Hani spatula felan degilde rahatca firca vasitasiyla kücük birledim yeri bosluklarini doldurma amaciyla kullanacagim...lütfen kusuruma bakmayin cok soru soruyorum ama gectigimiz sene gerekli gereksiz bilmeden cok malzeme aldim, dünyanin parasi gitti bosuna, sürekli tecrübelrinizi göze alarak malzeme alimi yapmak istiyorum...Peki vallejonun da sivi maskeleme ürünü var gunzeninde mr. masking solu var, kanopi maskelemek ve nester vasitasiyla kesip bicmek acisindan hangisini tavsiye edersiniz? (vallejo mu Gunzemi...acikcasi fiyatlari yari yariya farkediyor...bu yüzden de biraz ikilemde kaldim)

Lütfen liquid putty ve maskeleme ürünü icin tavsiyenizi (ihtiyacim ve tecrübem dogrultusunda) bekliyorum)

Sevgiler...

Düzenleyen BonusDaHousecat - 10/05/2012 Saat 22:06
:))
IP
Rahmi K.
Admin Group
Admin Group
Simge
+ + +

Gönderilenler: 1212
Alıntı Rahmi K. Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10/05/2012 Saat 22:47
Vallejo putty fyrça veya kürdan ile sürülebilir ama fyrça temizli?i pek mümkün olmaz sanyrym. Dissolved putty zamanla kyvamy koyula?sa bile yine Mr. markaly laker tiner veya selülozik tinerle incelebildi?i ve fyrça temizli?i yine selülozik tinerle yapylabildi?i için tavsiye ederim. Ama kurumasy için bir gün izin verin, daha güzel tesviye ediliyor. Küçük bo?luklarda macunu biraz kuruduktan hemen sonra, alkolle yslatylmy? pamuk veya makyaj temizleme çubu?u ile silmek suretiyle, zymparasyz tesviye yapabilirsiniz. Tavsiyem dissolved putty.
Her türlü maskeleme için Tamiya bant tavsiye ediyorum. Kanopi maskelemek için syvy maskeler tek ba?laryna yeterli olmayacaktyr. Kenarlary Tamiya bant ile maskeleyip ortada kalan kaba kysymlar için syvy maske kullanabilirsiniz. Yoksa süreyim, ne?terle kesip, biçeyim gibi bir ?ey yapabilece?inizi pek sanmyyorum. Zira oldukça elastiktir.
Özetle: Dissolved Putty ve Tamiya maskeleme banty tavsiye ederim.

IP
BonusDaHousecat
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı BonusDaHousecat Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10/05/2012 Saat 23:03
Holy diver,
tamiya maskeleme bandi elimde mevcut ama henüz kanopi boyamaya cesaret edemedim. Cunku bandi nesterle bile dogru düzgün kesemedim. Gunzenin neo versiyonu bir maske likiti var ve bu ürününün normal maske likitinden farki uygulamadan sonra nesterle kesip boyamak istedigin bölgeleri cimbiz vasitasiyla kaldirabiliyormuz. En iyisi iki ürünüde gunzeden temin etmek almisken bi kere en iyisini almak sonucka ikiside uzun vadede yetecek ürünler. Ilgi alaka ve hizli cevaplarin icin tesekkür ederim...son sorum parafilm kanopi icinde maskeleme yapmak icin uygunmudur degilmi`?

saygilar...
IP
Rahmi K.
Admin Group
Admin Group
Simge
+ + +

Alıntı Rahmi K. Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10/05/2012 Saat 23:24
Maskelemek için o dediklerinizin hiç birini kullanmadym, o yüzden yanly? bir ?ey söylemeyim. Tamiya banty ince, ince dilimleyip, en ince noktalarda sorunsuz kullandym. Bence biraz çaly?yn üzerinde. Esnek, iz byrakmayan ve boya geçirmeyen, herkesin en çok kullandy?y ürünlerin ba?ynda gelir.
Çok zorlu maskeleme i?lerinde o makede özel üretilmi? hazyr maskeler de iyi bir çözümdür, ilerisi için aklynyzda olsun.

IP
BonusDaHousecat
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı BonusDaHousecat Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10/05/2012 Saat 23:49
tesekkür ederim ilginiz ve sabriniz icin :)
IP
Rahmi K.
Admin Group
Admin Group
Simge
+ + +

Alıntı Rahmi K. Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10/05/2012 Saat 23:52
Rica ederim :)

IP
BonusDaHousecat
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı BonusDaHousecat Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11/05/2012 Saat 00:38
http://www.youtube.com/watch?v=XNdkL6ooubE

yukaridan parafilm sorumun cevabini bulabilirsiniz..:) bu iyi oldu!!!

Düzenleyen Holy Diver - 11/05/2012 Saat 00:51
IP
cemavci
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 67
Alıntı cemavci Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15/05/2012 Saat 00:40
Vatanda? aynen ?u yorumu yazmy?:
man that parafilm looks like a pain in the ass haha
leonzav 1 year ago

14 dakika 16 saniyelik zaman kayby.
IP
BonusDaHousecat
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı BonusDaHousecat Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15/05/2012 Saat 03:24
walla biraz zor ama, benim gibi tamiya bantla maskeleme yapma özürlüler icin gayet iyi rahat bi ürün...aldim geldi denedim..basarili yani benim nacizane görüsüm bu...
IP
<< Önceki Sayfa   2
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma