Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Tayyareler
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler
Mesaj icon Konu: -Mitsubishi Zero A6M5 1:48 Monogram Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Sayfa   2 Sonraki >>
Yazar Mesaj
BonusDaHousecat
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 17
Alıntı BonusDaHousecat Cevaplabullet Konu: -Mitsubishi Zero A6M5 1:48 Monogram
    Gönderim Zamanı: 05/05/2012 Saat 02:18
Uzun bir aradan ve elimden gecirdigim 4 ameliyattan ve kendime yeni bir üretim tezgahi yaptiktan sonra sonra yeniden bir acemi olarak araniza döndüm.Ilk olarak bu mitsubishi Zeroyu yapmak sitiyorum.Bu modeli icini filan incelemeden satin aldim. Fakat sorun sudur ki kabin icinde pilot haricinde detay namina hicbirsey yok. Fakat ben bu modeli böyle yalin eksik yapmak istemiyorum. Simdi bu eduardin veya hasegawanin detay setleri satilmakta. Acaba assagidaki linklerden hangisini satin alsam bir acemi olarak kolay ve temiz bir sonuc cikartabilirim.

Tesekkürler, Selamlar.

http://www.ebay.de/itm/Atzteilset-A6M2-Zero-Hasegawa-Eduard-1-48-/350561520795?pt=Standmodelle_Baus%C3%A4tze&hash=item519f184c9b#ht_1146wt_1252

veya

http://www.ebay.de/itm/Atzteilset-A6M5c-Zero-Tamiya-1-48-Part-/390413549550?pt=Standmodelle_Baus%C3%A4tze&hash=item5ae675ffee#ht_1109wt_1252
[/IMG]

:))
IP
idris
Üye
Üye

Gönderilenler: 3861
Alıntı idris Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05/05/2012 Saat 05:38
Verdi?iniz linklerden gördü?üm kadaryyla bu metal parçalar mevcut bir kokpiti detaylandyrmak için yapylmy?.
Oysa sizin sahip oldu?unuz makette kokpit hiç yok.
Bence yapylacak en güzel ?ey az çok kokpiti bulunan ba?ka bir zero alyp onu yapmak.
IP
BonusDaHousecat
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı BonusDaHousecat Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05/05/2012 Saat 13:19
Idris bey yeni bir acemi olarak(ki bu modeli tezgahin üstüne koymus bulunmaktayim) gaza geldim yani gercek su ki elimdeki bu...boyle eksik gedik bile olsa yapacam,bakalim nolacak,en azindan alistirma olur :) Tesekkür ederim bilgi ve paylasiminiz icin..
IP
BonusDaHousecat
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı BonusDaHousecat Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05/05/2012 Saat 18:23
idris bey peki bu mr. Hobbynin 57 nosunu bulamiyorum ben internette, acaba vallejonun blue greeni ile aliminiumunu karistirsam o renk olurmu?
IP
Clumsy
Üye
Üye
Simge
Pervane Sever

Gönderilenler: 1408
Alıntı Clumsy Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05/05/2012 Saat 20:00
Metalik rengi uyguladyktan sonra ?effaf ye?il ile maviyi kary?tyryp o kary?ymy metali?in üzerine atarsanyz daha iyi olur.
Yyi maketler!
-Sorumluuu...
-Yok, yoook kesinlikle sorumlu de?il canym. Olsa olsa ancak sorunlu olur!
-Peki o zaman. Sorunluuu...
IP
idris
Üye
Üye

Gönderilenler: 3861
Alıntı idris Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06/05/2012 Saat 01:29
Orjinalini yazan: BonusDaHousecat

Idris bey yeni bir acemi olarak(ki bu modeli tezgahin üstüne koymus bulunmaktayim) gaza geldim yani gercek su ki elimdeki bu...boyle eksik gedik bile olsa yapacam,bakalim nolacak,en azindan alistirma olur :) Tesekkür ederim bilgi ve paylasiminiz icin..

Sanyrym bir yanly? anlama oldu.
E?er kokpiti olan bir zero yapmak istiyorsanyz yardymcy set olarak bunlary almayyn,zira i?inize yaramaz,o paraya eski ve ucuz olup bu maketten daha iyi bir kokpiti olan bir maket alyn demek istemi?tim.
Bu maketi eksiklerine aldyrmadan,kutudan çykty?y gibi bitirip biraz elinizi aly?tyrabilirsiniz.
Metal parçalar gibi sykyntyly i?lere sonra da girilebilir.
IP
BonusDaHousecat
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı BonusDaHousecat Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06/05/2012 Saat 20:47
Iyi pazarlar herkeze,
co pilot clumsy tavsiyeniz icin tesekkür ederim. Idris bey ben sizi yanlis analmadim ama kendimi dogru ifade edemedim, ben de tam sizin söylemek istediginizi söylemeye calistim. Ama yine de moral oldu sagolun :)

Yeni sorum su, yesilden once alminyum renk atmak icin elimde tamiyanin xf 16 si yok acaba yerine x11 chrome silver, x32 titanium silver ya da xf56 metaliic grey alternatiflerinden birini mi kullansam? ya da yarin gidip bir tane xf16mi alsam..Aslinda elimde enamel (revell) aluminyum var ama geri kalan boyalarimin hepsi acrylic :S ikisini karistirmak da mantiksiz...tavsiyelerinizi bekliyorum :)

Düzenleyen BonusDaHousecat - 06/05/2012 Saat 20:48
IP
balpete?i
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 386
Alıntı balpete?i Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07/05/2012 Saat 12:02
Vay vay vay...Kolay gelsin de bence de ba?ka bir marka zero deneseniz. Monogram...yani ne bileyim, çylgyncasyna dy?a detay vs vs...
161...
IP
BonusDaHousecat
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı BonusDaHousecat Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07/05/2012 Saat 14:53
bindik bir alamete gidiyoz kiyamete..sonumuz hayrolsun balpetegi :))
IP
BonusDaHousecat
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı BonusDaHousecat Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07/05/2012 Saat 15:11
bu arada yeni tezgahim, insallah ugurlu gelir...

IP
BonusDaHousecat
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı BonusDaHousecat Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07/05/2012 Saat 15:12
dün bütüb parcalari söktüm, zimparalama ve temizlik isi % 90 oraninda bitti...

IP
BonusDaHousecat
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı BonusDaHousecat Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07/05/2012 Saat 15:17
yeni sikinti sudur, kuru montajdan sonra farkettim, kabin ici detay vb. bulunmadigindan dolayi herhangi bir kabin zemini de yok. Buna mütemadüyen inis takimlarini acik yapacagim icin assagidan bakildiginda kanopiyi cok rahat görebiliyoruz. Bunu da eski bir chinook helikopter enkazinin parcalarindan faydalanarak gidermeye caliscam. bknz...

IP
BonusDaHousecat
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı BonusDaHousecat Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07/05/2012 Saat 15:21
artik yeni aldigim karar sebebiyle proflarin tavsiyeleri dogrultusunda devam edecem.Diger modellerim hüsran oldu aceleciligim ve amatörlügüm yüzünden. Amatör olusumu degistiremem bari en azindan sabirli ve yavas olayim. Forumu 1 haftadir tekrar hatmettim ama agirdan alacam bu kez..Cünkü sadece okumak, bilgiyi depolamak ise yaramiyor, Ufuk beyinde bir konuda dedigi gibi o bilgiyi kullanabilmek onemli...o yüzden tavsiye ve yonlerdirmelerinizle model yapmaya devam edecem. Hepinize tesekkürler.
IP
KFKF
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 378
Alıntı KFKF Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08/05/2012 Saat 15:01
Orjinalini yazan: balpete?i

Vay vay vay...Kolay gelsin de bence de ba?ka bir marka zero deneseniz. Monogram...yani ne bileyim, çylgyncasyna dy?a detay vs vs...

Resimlerden gördü?üm kadary ile perçin detayy dy?a do?ru. Uzman de?ilim ama galiba böylesi esasynda daha do?ru.

Yeni modellerde bugün ki kitlerin detay seviyesi ve kalitesinde ama perçinler dy?a detay olsa acaba daha iyi olur muydu?
Koray Fenman
IP
BonusDaHousecat
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı BonusDaHousecat Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09/05/2012 Saat 23:47
Orjinalini yazan: KFKF

Orjinalini yazan: balpete?i

Resimlerden gördü?üm kadary ile perçin detayy dy?a do?ru. Uzman de?ilim ama galiba böylesi esasynda daha do?ru.

Yeni modellerde bugün ki kitlerin detay seviyesi ve kalitesinde ama perçinler dy?a detay olsa acaba daha iyi olur muydu?

Ben sizler kadar tecrübeli degilim ama percinlerin ice dogru olmasi bence daha pratik, en azindan yanlislikla veya tesfiye esnasinda silinen percinleri yeniden rivetmaker vasitasiyla acma lüksümüz var.Ama disa dogri gitti mi gidiyor...

selamlar...
IP
Rahmi K.
Admin Group
Admin Group
Simge
+ + +

Gönderilenler: 1212
Alıntı Rahmi K. Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10/05/2012 Saat 00:10
O zaman tavsiyede bulunayym. Dy?a detay maketlerde kaybolan panel çizgilerini olu?turmak için yüksek kenarly sert bir bant veya esnek çelik cetvel yardymyyla, yeni açylmy? 11 numara uç ile hatty takip ederek yeniden olu?turabilirsiniz. Kaybolan perçin ve civata ba?laryny da uygun incelikte bir diki? i?nesini batyrmak suretiyle olu?turup, nispeten durumu toparlamanyz mümkün. Monogram P-40 yapty?ymda bu yöntemleri kullanmy?tym.

IP
BonusDaHousecat
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı BonusDaHousecat Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10/05/2012 Saat 20:24
Peki arkadaslar Vallejo vea mr.Dissolved liquid puttyler hakkindaki görüs ve tecrübeleriniz var ise yazarmisiniz?
IP
Rahmi K.
Admin Group
Admin Group
Simge
+ + +

Gönderilenler: 1212
Alıntı Rahmi K. Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10/05/2012 Saat 21:17
Konuya daha net cevaplar almanyz adyna sorayym; modelcilik macunlaryyla ilgili bir probleminiz veya özel bir kullanyma yönelik bir beklentiniz mi var ?
Sorduklarynyz gayet iyidir. Özellikle dissolved putty.

IP
Sayfa   2 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.04