![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
AFV | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Sayfa 2 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
KucukEniste
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 02/04/2012 Saat 10:00 |
Herkese selamlar,
2010 yyly asker dönü?ü bir arkada?ymla askerlik boyu geyi?ini yapty?ymyz bir konuda ona bir hediye hazyrlayayym diye nizamiyeden çykyp Istanbul'a dönmeden Hobbytime'a u?rayyp Tamiya'nyn Opel Blitz kitini almy?tym. Amacym 16 plakaly sivil ve uzun yyllar kullanyldyktan sonra pestili çykmy? bir kamyon yapmakty. Kit hakkynda internette yy?ynla bilgi bulmak mümkün. Epey eski olan Italeri kitine göre birle?tirmesi falan daha güzel, ancak o kitte olan bazy detaylar ne hikmetse bu kitte yok. O yüzden "Italeri kitinden çok daha iyidir" diyemem. Diyen de yalan söylüyordur. Bu ikisinin birle?imi bir kit olsa o i?te en acayip Opel Blitz kiti olurdu... ![]() Kamyonun içini ?öyle toplamy?ym. 2 sene oldu?u için unuttum ne yapty?ymy. ![]() Daha sonra iyice aykyrylyk olsun diye kamyonu Tamiya'nyn cart mavisi ile boyamy?tym. Proje de zaten burada patlady. O zamanlar yeni moda olan saç spreyi metodunu deneyeyim derken kontrol edemedim ve saç spreyi boyayy eriterek dökmü?, bir sürü yerden boyayy patlayyp yüzeyi bozmu?tu. Ben de sinirlenip dolaba kaldyrmy?tym. |
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
![]() |
|
KucukEniste
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
![]() ![]() ![]() |
Bu da cart mavi hali.
![]() Kasada da ya?lyboyayla fantazilere atylmy?ym. Eskitilmi? sandyk efekti için güzel olabilir ama kamyon kasasynda açykçasy sonradan bakynca gözümü ysyrdy. ![]() Kurtarma projesine kamyonu tekrar astarlayarak ba?ladym. Yüzeyde bir sürü bozulma, çatlama vardy. Bunlary aynen byraktym, zira eskitme yaparken epey i?ime yarayabileceklerini farkettim. ![]() |
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
![]() |
|
KucukEniste
![]() ![]() ![]() |
Üstündeki boya eskilikten patlayyp paslanmy? bir kamyon yapmak için kollary syvadym. Foto?rafta görülen Tamiya renklerini kary?tyrarak kyzyl-kahve bir renk elde ettim. Renk istedi?im gibi olunca kamyonu bu renkle tamamen boyadym.
![]() Ardyndan kamyona saç spreyi syktym. Tekrar mavi boyamayy dü?ünüyordum, ancak o syrada fikir dany?ty?ym ve pis-çamurlu tanklara bayylan e?im açyk ye?ilin daha güzel duraca?yny söyledi. Eh deneyelim bakalym diye Tamiya'nyn "Light Green" dedi?i ye?ili fyslattym. "Ninca Tosba?a" rengi deseler yeriymi? açykçasy. Fosforlu Ye?il de diyebilirlermi?. ![]() Ardyndan boya dökme çaly?malaryna ba?ladym. Ancak bir noktayy atlamy?ym. Saç spreyini sykyp o kuruduktan sonra boyayy atmak, boya daha yeni kururken dökmeye ba?lamak lazymmy?. Ben biraz bekledi?im için üstteki boya kuruyup katyla?ty ve dökmek açykçasy biraz zorlady. Ylk boya dökülmü? hali böyle oldu. ![]() |
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
![]() |
|
KucukEniste
![]() ![]() ![]() |
Ye?ille birlikte kasanyn rengi hiç ho?uma gitmedi. Fazla koyu ve kyzyl duruyordu. Üstüne kyrmyzy atyp bu rengi döküp alttan tahtasy çykmy? gibi yapmaya karar verdim, ancak bu kadar kyzyl-kahve bir renkle çok güzel durmayacakty.
![]() Kaybedecek bir ?eyim yok diye rengi sökmeye karar verdim. Kurumu? ya?lyboyaya ne etki eder diye elimde ne varsa üstüne atyp saldyrdym. Selülozik tineri bile sallamady. Terebentin, laker tiner, sentetik tiner, selülozik tiner... Yok. Ylacy alkolmü? me?erse... Yzopropil alkolü görünce bir gev?eyip kendinden geçti boya. ![]() Temizledi?im kasayy Tamiya'nyn XF-78 Wooden Deck Tan rengiyle ba?tan boyadym. ![]() |
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
![]() |
|
KucukEniste
![]() ![]() ![]() |
Bu a?amaya gelince ah?ap konusunda tecrübesiz oldu?umu farkedip "Bir bilene dany?ayym" dedim. ?anssyz talihsiz ki?i Rahmi oldu, MSN'de kendisini görmemle soru ya?muruna tuttum (o da Birinci Dünya Sava?y uça?y yapmasaydy, de?il mi?). Rahmi'nin yönlendirmesiyle kasayy tonlamaya giri?tim. De?i?ik tonlarda kahverengiyi baz renk olan XF-78'e katyp kalaslary ayry renk boyadym. Sonra Raw Umber rengiyle bir kaç kez yykama yaptym.
![]() ![]() Kamyonun cartlak ye?il kebini de biraz soldurdum, boyasy yer yer incelmi? gibi yaptym. Ardyndan bir kaç kat koyu renk filtre uygulayyp eski suratly hale getirmeye çaly?tym. Ye?il a?yry y?yk yansytty?y için makinamyn kafasyny kary?tyryyor, mevcut (ve yetersiz) foto?rafçylyk tecrübemle bu kadaryny çekebildim. ![]() Bu da bir sonraki a?amaya geçmeden önceki son hali. Syrada kamyonun kebinde akynty-kokuntularyn yapylmasy ve kasanyn kyrmyzyya boyandyktan sonra boyanyn iyice dökülmesi i?leri var. ![]() |
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
![]() |
|
stuka
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07/10/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 45 |
![]() ![]() ![]() |
Güzel olacak güzeeeeeeel !
Kasa rengindeki dönü? bence de do?ru bir karar. Acaba kasada ki mevcut rengi hiç çykarmaya çaly?madan üzerine uygun bir renk atyp yer yer dökülmeler yapsan çok syrytyrmyydy diye dü?ündüm. Devamyny bekliyoruz Emre. |
|
![]() |
|
KucukEniste
![]() ![]() ![]() |
Sa?ol Tahir abi. Kasadaki ilk renk çok baskyn oldu?u için üstüne açyk bir renk atsam muhtemelen alttan kendini belli edecekti. Çok kalyn boya atsam tahta yüzeyin dokusu kaybolacakty. Ye?ille kontrast olu?tursun diye kasayy kyrmyzy gibi boyamak istedi?imden komple söküp daha açyk ve sary-kahverengi tonlarynda bir renge dönmeyi o yüzden tercih ettim.
|
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
![]() |
|
KucukEniste
![]() ![]() ![]() |
Bu ak?am mesaisinde ilk olarak kasaya saç spreyi syktym. 10 dakika kadar kurumasyny bekledikten sonra laker tinerle inceltilmi? Tamiya XF-7 kyrmyzy boyayla kasayy boyadym.
5 dakika kadar boyanyn kurumasyny bekleyip yslak görünen bir yeri kalmady?yna kanaat getirince orta boy bir fyrçayla yüzeyleri yslatyp su vermeye ba?ladym. Boya suyu çekince alttak saç spreyi ile reaksiyona girdi. Do?ru yolda oldu?unuzu sabun gibi köpürmesinden anlayabilirsiniz. Köpüren saç spreyi çözülmeye ba?layynca boyalar da kopup da?ylyyor. Ne kadar çok su verir ve büyük bir nesne ile ovalar/fyrçalar/bastyryrsanyz o kadar büyük dökülmeler oluyor. Daha ufak ve hafif etki için ufak fyrçayla ince ince çaly?mak ?art. Benimki çok yypranmy? bir yük kamyonu olaca?y için abartmaktan çekinmedim. Sonuç ?öyle bir ?ey oldu: ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
![]() |
|
emrerkaplan
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06/07/2011 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 274 |
![]() ![]() ![]() |
çok ?yk görünüyor, takpiteyim hararetle
|
|
why so serious
|
|
![]() |
|
onur2234
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16/01/2012 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 17 |
![]() ![]() ![]() |
slm eni?te xf-78 ile kary?tyrdy?yn kahverengilerin kodlaryny ve oranlaryny ö?renebilirmiyim eline sa?lyk ba?arylar
|
|
![]() |
|
KucukEniste
![]() ![]() ![]() |
Te?ekkürler ada?ym.
Onur Bey, XF-78'e katty?ym renkler Gunze H310, H72, H71, Tamiya XF-52 ve XF-57. Oranlary hakkynda bir ?ey diyemem zira tamamen göz karary hareket ediyorum. |
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
![]() |
|
Veli
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 28/04/2010 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 88 |
![]() ![]() ![]() |
Emre,gayet ba?aryly olmu? kasa.Bunun üzerine detaylary belirtmek için,siyah ya?ly boya girebilirisin.Daha sonrada filitemeler çok ?yk olacaktyr.Birde kasanyn ortasyndaki tahtalaryn kenarlaryny maket byça?y ile biraz alabilirsen tahtalar a?ynmy? gözükür çok da ?yk olur.Ylgiyle takipteyim.Kolaylyklar dilerim.
|
|
![]() |
|
KucukEniste
![]() ![]() ![]() |
Te?ekkür ederim Veli bey. Kasayy varillerle dolduraca?ym için a?ynma yapmam gerekmeyecek, zira yapsam da görünmeyecekler.
Tabii varilleri yapmak ayry mesele. Kamyonu oldukça a?ynmy? eski varilleri ta?yrken hayal ettim. Sonra kasayy doldurmak için kaç varil gerekece?ini ölçtüm. 15 varil gerekti?ini bulunca elimdeki Tamiya'nyn bidon ve varil setlerine ba?vurdum. Her setten 6 varil çykyyor, mevcut 3 setin tamamyny kullanmam gerekti. Y?in en e?lencesiz kysmy. 15 varili sa?-sol birle?tirip tesviye etmek gerekecek. ![]() Öte yandan kamyona da ya?lyboyalarla biraz müdahale edip pasly bölgeleri belirginle?tirdim ve akyntylar yaptym. ![]() ![]() |
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
![]() |
|
KucukEniste
![]() ![]() ![]() |
Dün ak?am varilleri boyama i?ine giri?tim. Renk olarak uçlary koyu ye?il, ortalary beyaz olsun diye dü?ündüm. Arap ya?y bol bulmu? misali varillerde de dökülme yapmaya karar verdim. Ancak tek seferde beyazy ye?ili boyayyp dökmek zor olaca?y için i?i ikiye böldüm. Her rengi ayry ayry boyayyp dökece?im.
Ylk olarak alttan çykacak renk için Tamiya XF-64 Kyzyl Kahverengi rengine siyah kattym ve varilleri tamamen boyadym. Ardyndan saç spreyini boya tabancama nakledip varillerin ortalaryna syktym. Biraz kurumasyny bekledikten sonra tüm varillerin ortalaryny Tamiya mat beyazla boyadym. Boyama i?lemi biterken ilk varilin boyasy kurumak üzereydi. Bir kaba su alyp hemen dökme i?lemine ba?ladym, zira çok beklerseniz üstteki boya kuruyup sertle?iyor. Böyle olunca suyu emmedi?i için alttaki saç spreyi düzgün çözülmüyor ve hem zor hem de kontrolsüz bir dökülme oluyor. Bende sonuç ?imdilik böyle. Bu ak?am vakit bulursam beyazlary vernikleyip maskeledikten sonra ayny i?lemi ye?il bölümler için tekrarlayaca?ym. ![]() |
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
![]() |
|
KucukEniste
![]() ![]() ![]() |
Bazy arkada?lardan kamyonu tamamen varillerle doldurunca çok syradan duraca?yyla ilgili ysrarly ele?tiriler aldym. Hatta varillerden vazgeçip tamamen öteberi doldurmam gerekti?i konusunda görü? bildirenler de oldu. Bu kadar varillerle u?ra?tyktan sonra açykçasy hepsini kenara byrakmak istemedim. Kamyonun kasasynyn yakla?yk yarysyny dolduracak kadar varil seçip boyamaya ba?ladym. 9 tane varilin bile üç ayry renkle boyanyp boyalarynyn dökülmesi epey sürdü.
![]() Elimde kasaya tyky?tyracak ne vardyr diye sto?u inceleyip Plus Model'in tahta kutu setini gördüm. Buradan uygun ebatly 2 de?i?ik tahta kutu seçtim. Kutu kutu pense olmasyn diye de Plus Model'in ba?ka bir araç yükü setinden iple sabitlenmi? örtümsü bir ?eyi de aparttym. Bunlary "casting block" denen o resinin döküm yeri çykyntysyndan testereyle kese kese ayyrmak da 1 saat falan sürdü herhalde. Plus Model iyi güzel de bu ayyrma kysmy insanyn canyna okuyor. ![]() Kamyonun yüklenmi? hali ?öyle olacak. Yçeri bulursam uygun boyutta zincir ve ba?ka öte beri de atabilirim. Yeterince dolu sanki? ![]() |
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
![]() |
|
emrerkaplan
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06/07/2011 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 274 |
![]() ![]() ![]() |
elinize sa?lyk çok iyi gidiyor
|
|
why so serious
|
|
![]() |
|
KucukEniste
![]() ![]() ![]() |
Bo? buldu?um aralarda kamyona devam ettim. Öncelikle arkaya doldurulacak kutulary boyayyp eskittim.
![]() Tekerlerin kauçuk bölümlerini Gunze'nin Tire Black rengiyle boyadym. Yple saryly çaputu da Tamiya XF-65 ile renklendirdim. ![]() |
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
![]() |
|
KucukEniste
![]() ![]() ![]() |
Yükleri en sona byrakyp kamyona yo?unla?tym. Tekerleri kirlettim. Dikiz aynasy ve burundaki çubuklary hazyrladym ama kyrylmasynlar diye henüz takmadym. Egzoz borusunu paslandyryp kamyonun altyny tozlandyrdym. Ufak detaylary da boyayyp neredeyse hazyr ettim.
![]() ![]() ![]() |
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
![]() |
|
Sayfa 2 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |