Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Tayyareler | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler |
Konu: Focke Wulf 190 Aa3 Tamiya 1/48 | |
Yazar | Mesaj |
jarjarbinks
Üye Kayıt Tarihi: 17/06/2010 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 268 |
Konu: Focke Wulf 190 Aa3 Tamiya 1/48 Gönderim Zamanı: 28/01/2012 Saat 02:51 |
Merhaba
Sömester tatili ba?lady, bende modele döndüm Pazartesi günü bu modeli arma?an hobi'den aldym. Dekaller (anlady?ym kadaryyla Ayhan Toplu'nun çykardy?y) "Rivals of WWII Fighters under the Turkish Flag - Part1" seti, çok be?endik. Tavsiye edilir.Hobbytime'dan dekallere ula?abilirsiniz.Kendisine te?ekkür ediyorum. Bu uçakta farkly bir boya ?emasy var. RLM Grey, RLM Dunkelgrün ve RLM Lichtblau* renklerini kullandym(Hellblau'da olabilir yanly? olmasyn ?imdi) Tamiya Smoke kullanarak detaylaryn ve perçinlerin olmasy gereken yerlerin üzerinden hafifçe geçtim. Yeni bir?ey denemi? oldum gözümde canlandyrdy?ym yorgun 190 görünümünü gerçe?e ta?ydy ve bence güzel gözüktü. Selamlar Berk Tüzüner |
|
"If you are going through hell keep going" Sir Winston Churchill
|
|
KucukEniste
Üye Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
Gönderim Zamanı: 28/01/2012 Saat 11:08 |
Güzel olmu? Berk eline sa?lyk. Yalnyz kanadyn hücum kenarynda boya kapatycy olmamy?. Biraz daha ilerde durmalary ve açyk mavinin görünmemesi gerek.
O kablo nedir? Prop-action kit için pervane döndürme motoru kablosu? Profillerde bir hata var sanyrym. Gerçek 11 numaranyn foto?rafyna bakylyrsa burunda ye?illi kamuflajly kysmyn daha a?a?ydan, neredeyse egzoz parçasynyn ba?lady?y yere kadar inmesi gerek sanki? Bir de uça?yn aslynda benekler var. Bu da malyn gerçe?i. Gövde kysmynda çok yansyma oldu?undan belli olmasa da, benekler kuyruk kysmynda oldukça belirgin. Ben de bundan bir tane yapmy?tym. Yaparken foto?rafy bulduktan sonra boyada düzeltme yapmam gerekmi?ti. E?er çok kasmazsa sen de üstünden geçebilirsin. Yoksa da dert de?il, bir sonrakine de geç. http://www.modelsitesi.com/forum2/forum_posts.asp?TID=7108&PN=1 |
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
jarjarbinks
Üye Kayıt Tarihi: 17/06/2010 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 268 |
Gönderim Zamanı: 28/01/2012 Saat 13:10 |
Evet bu resmi görmemi?tim Emre abi bu uçaklaryn çokça boyandy?yny okumu?tum o yüzden mottle i?ine girmedim
Profillerde bir hata yok çünkü sayfanyn en altyna kendi referanslarynyzy kontrol edin diye yazmy?lar ke?ke sete bu foto?rafyda dahil etselermi? :( bende böyle bir resmi baya aradym ama bulamadym. Ayryca evet do?ru tahmin propeller action kiti bu :) Not mottle nasyl yapylyr 101 dersini verebilirsen denerim mottle yapmayy :) Evet biliyorum hazyrlopçuluk yapyyorum ama onuda aradym ama bulamadym Düzenleyen jarjarbinks - 28/01/2012 Saat 13:12 |
|
|
|
Clio172
Üye Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 511 |
Gönderim Zamanı: 28/01/2012 Saat 13:19 |
Berk eline sa?lyk. Emre'nin yazdyklaryna katylyyorum. Ek olarak pitot tüpü yamuk duruyor.
Kablo nedir? Retract'lary açylyr kapanyr my yaptyn? Bu arada verdi?im RLM02 güzelmi?, getirebilirsin. |
|
Hakan Yalcinkaya
M-41 "Bulldog", M-36 "Jackson" R.I.P. (2002-2011) |
|
jarjarbinks
Gönderim Zamanı: 28/01/2012 Saat 13:56 |
Yok RC de?il bu Retrakt neyin yok sadece pervane dönüyor.
Pitot tüpünü düzelttim. RLM 02 konusunda olayy çirkinle?tirmeyelim derim... Düzenleyen jarjarbinks - 28/01/2012 Saat 15:06 |
|
|
|
jarjarbinks
Gönderim Zamanı: 28/01/2012 Saat 20:22 |
Ve bitti
|
|
|
|
jarjarbinks
Gönderim Zamanı: 01/02/2012 Saat 02:49 |
Bir mottle çabasyna girdim.
"benekler elips, yuvarlak, mitoz bölünmeye hazyrlanan terliksi hayvan gibi ?ekillerde olabilir zira gerçe?inde de adam eline boya tabancasy alyp pa?a gönlüne göre yapyyor" bu büyük ilham kayna?y oldu te?ekkürler Emre Efli bende o ?ekillere benzetmeye çaly?tym... olmu? mu bilmiyorum ama umarym umut vadediyordur :lol: |
|
|
|
KucukEniste
Gönderim Zamanı: 01/02/2012 Saat 09:39 |
Uça?yn gerçe?inin foto?rafyny bastym, inatla bakmyyorsun ya :) Sol kuyruk tarafynda çok rahat görebilece?in benekler var. Onlar da yardymcy olurdu, bari sol kuyru?u da ona uygun yapsaydyn.
|
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
arko
Üye Kayıt Tarihi: 04/03/2008 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 212 |
Gönderim Zamanı: 01/02/2012 Saat 10:38 |
Sol?
Bu yasymda artyk saka anlamyyorum :))) Bu arada kuyrukta ust üste duran 3 bene?in ortada olanynyn rengi farkly duruyor. Bu yüzden belki de beneklerin tek de?il iki rengi olabilir mi? Hala su fokelerin renklerini çözemedik gitti;) Yyi maketler! |
|
KucukEniste
Gönderim Zamanı: 01/02/2012 Saat 10:48 |
Sa? yahu :) Sa?ym solum kary?ty sabah sabah, arabayy gömüldü?ü yerden kurtaryp ofise gelinceye kadar tüm enerjimi harcady?ymdan beynimde ?eker kalmamy?!
|
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
Ares
Admin Group Kayıt Tarihi: 04/01/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3654 |
Gönderim Zamanı: 01/02/2012 Saat 13:44 |
Ares
If you're in a fair fight, you didn't plan it properly... |
|
Clio172
Üye Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 511 |
Gönderim Zamanı: 01/02/2012 Saat 16:01 |
Orjinalini yazan: jarjarbinks
Bir mottle çabasyna girdim. "benekler elips, yuvarlak, mitoz bölünmeye hazyrlanan terliksi hayvan gibi ?ekillerde olabilir zira gerçe?inde de adam eline boya tabancasy alyp pa?a gönlüne göre yapyyor" bu büyük ilham kayna?y oldu te?ekkürler Emre Efli Tamam da sandy?yn kadar da sürrealist takylamyyor de?il mi?.... :P |
|
Hakan Yalcinkaya
M-41 "Bulldog", M-36 "Jackson" R.I.P. (2002-2011) |
|
jarjarbinks
Gönderim Zamanı: 01/02/2012 Saat 19:36 |
Ve son durum egzos eskitmesi+hafifçe wash yapyldy, diorama tabanyyla ilgili öneri-fikirlerinizi bekliyorum.
|
|
|
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |