Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
AFV
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : AFV
Mesaj icon Konu: KV-1 Ekhranami (Trumpeter, 1/35) Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2741
Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Konu: KV-1 Ekhranami (Trumpeter, 1/35)
    Gönderim Zamanı: 26/01/2012 Saat 00:50
Herkese selam,

Trumpeter'yn KV-1 Ekhranami kiti. Standart KV-1 tankyndan üzerindeki ek zyrhlarla ayrylyyor. Kit, zamanynda epey ucuza aldy?ym fakat çapak sorununu bir kenara byrakyrsak epey güzel ve detayly bir kit. 3-4 senedir yarym vaziyette sürünüyordu, yarymlary alyp sopalama projesi kapsamynda tezgahtan geçti. Arada üç kere ba?tan boyadym, sonuç herhalde idare eder. LionRoar firmasynyn metal namlusu hariç kutudan çykty?y gibi. Sarkyk paletler Trumpeter'yn marifeti, kutudaki plastik kalyply paletler böyle geliyor.

Çamur renginde bir sürü deneme yaparken kantaryn topuzu kaçty, netice çok ho?uma gitmese de daha kurcalamyyorum ki 5. kere aleti tekrar boyamak zorunda kalmayayym.

"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
"Tutmayyn küçük eni?teyi!"
IP
stuka
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 45
Alıntı stuka Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26/01/2012 Saat 13:11
Eline sa?lyk Emre,
Güzel bi çaly?ma. Gövdedeki renk varyasyonlary ve soldurma ho? duruyor. Taretteki beyaz harflere ki sanyrym dekal, biraz renk kirltemesini yapsan gövdedeki eskitmeyle daha uyumlu olsacak sanki. Çok beyaz kalmy? gibi. Bir de öndeki anten özellikle mi yatyk ?
Iyi modeller !
Tahir Özcivan

Modelistan
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26/01/2012 Saat 13:52
Te?ekkür ederim. Taretteki harfleri ben boyadym. Aracyn üzerine sonradan boyanmy? gibi dursunlar diye çok kirletmedim, hatta boyasyny hafif akmy? gibi yaptym.

Antenin kaidesi ileri do?ru e?imli duruyor. E?er ben parça montajynda bir hata yapmadyysam öne yatyk durmasy gerek. Tabii kaide parçasynyn önünü arkaya gelecek ?ekilde takmy? da olabilirim, 4 yyla yakyn süredir yatyyor dolapta ne yapty?ymy bile unuttum :)
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
IP
erhntly
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 824
Alıntı erhntly Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26/01/2012 Saat 20:15
Bu tür renk oyunlaryny gerçeklik adyna kendi manty?yma ba?da?tyramasam da (benim de her yapty?ymyn gerçekçi oldu?unu iddia edemeyece?im), güzel oldu güzel :) Denemeli aynysyndan. Yazysyny da 72 ölçek olarak Emre'ye yazdyrmaly..
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26/01/2012 Saat 20:46
Biraz çaly?yrsam yazarym her türlü slogany Erhan neden olmasyn :) Bence de çok gerçekçi olmuyor ama modasy artyk böyleymi?, daha estetik duruyormu?mu? diye deneyeyim dedim. Ylk deneme çok iyi olmady ama olayyn kendine göre olan manty?yny anlamamy sa?lady. Artyk sonrakilere...

Bu arada kendi mesajlarymy okuyunca biraz anlam kary?ykly?y olmu?. Kiti yakla?yk 4 sene önce topladym, üstüne geli?igüzel bir boya atyp byraktym. Sonra 1 sene geçti, o boyayy be?enmedim tekrar boyadym. Sonra 2 sene daha geçti, bakyp bu i?e girmeye karar verdim. Ylk sefer yapty?ymy da be?enmeyip bir daha söktüm. O yüzden dördüncüye boyanmy? oldu.

Montajda kaybolan parçalar var, aradan 4 sene ve bir ev ta?ynmasy geçti?i için bulamadym. O yüzden çekme halatlary vs yok, hatta faryn cam kysmy falan da kayypty ba?ka bir Trumpeter KV-2 kitinden artakalany uydurdum. Yine de zamanynda 12 Euro'ya (ki Euro 1.50lerdeydi o zaman) aldy?ym bir kit için epey kaliteli ve güzel kit.
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
IP
emrerkaplan
Üye
Üye

Gönderilenler: 274
Alıntı emrerkaplan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26/01/2012 Saat 23:20
çok ho? görünüyor,taretteki yazyya bayyldym. kolay gelsin.
why so serious
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27/01/2012 Saat 00:40
Te?ekkür ederim.

Kendimi tutamayyp biraz önce çamur kysymlaryyla biraz daha oynadym, renk biraz daha uyumlu oldu. Müsait bir zaman bulup beyaz fon ile düzgün foto?raflaryny çekmek lazym.
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme