![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Tayyareler | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
<< Önceki Sayfa 2 |
Yazar | Mesaj |
KucukEniste
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
![]() ![]() ![]() |
Kanopide ?iddetli bir deformasyon yok. Sadece maskeleri kaldyryp bakty?ymda buzlanma gördüm. Ancak tabii bu buzlanmanyn ne kadary kanopinin erimesi, ne kadary kanopi üzerindeki boya ve Tamiya bant yapy?kanlarynyn laker tinerle bulamaç hale gelip sa?a sola syva?masy bilemiyorum. Belki de alkol ve compound ile temizlenirse kurtarylabilir. Hiç olmady ben de "Çaputlu modelciler" kervanyna katylaca?ym.
Dün gece tüm hasarly yüzeyleri yslatyp 800 numara su zymparasy ile ovaladym. Görünen o ki Mr Surfacer 1200 günü kurtarmy?, laker tiner plasti?e kadar inememi?. Bir çok yerde zymparalamak kafi geldi, sadece bir iki yerde daha ciddi hasar vardy. Üstüne bir kat daha olive drab rengi atynca pek bir ?ey kalmady. ![]() Bu sabah da erkenden kalkyp tonlama i?ine geçtim. Olive Drab'e Tamiya XF-57 Buff, XF-4 ve XF-3 gibi sary tonlaryyla beyaz ve çok açyk gri katyp çe?itli tonlar yapyp biraz oynadym. Sonrasynda Olive Drab'e siyah katyp iyice koyu bir ye?ille panel aralaryny belirginle?tirip uçu? yönünde ince geçi?ler yaptym. Fikirlere açy?ym, daha oynayabilirim de... ![]() ![]() |
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
![]() |
|
mithat
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 10/11/2008 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 233 |
![]() ![]() ![]() |
haydi geçmi? olsun. pek güzel gidiyor... ;)
|
|
mithat
|
|
![]() |
|
KFKF
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26/08/2006 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 378 |
![]() ![]() ![]() |
Emre, çok geçmi? olsun.
Yeni tonlama ile son durum güzel olmu?. |
|
Koray Fenman
|
|
![]() |
|
KucukEniste
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
![]() ![]() ![]() |
Te?ekkürler Mithat ve Koray.
Mithatçym, macundan yeni SR-71 yapaca?yna açsaydyn bir kutu Tamiya sen de böyle güzel güzel tonlama yapyyor olurdun :) |
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
![]() |
|
Rahmi K.
Admin Group ![]() ![]() + + + Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1212 |
![]() ![]() ![]() |
Gayet iyi olmu?, devam :)
|
|
|
|
![]() |
|
levburkara
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11/12/2009 Konum: United States Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 579 |
![]() ![]() ![]() |
Emre Bey muthis olmus. Tamiri orjinalinden de iyi nerdeyse. Fotograflariniz da cok doyurucu (buyukluk, detay, isik vs.), ayrica tebrik ediyorum.
|
|
![]() |
|
Atilla Güç
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30/09/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 193 |
![]() ![]() ![]() |
Sevgili Emre, geç kaldym ama geçmi? olsun. Ancak son hali gerçekten çok güzel, nazar de?mesin. Harika tonlamalar yapmy?syn. Ellerine sa?lyk.
|
|
![]() |
|
KucukEniste
![]() ![]() ![]() |
Te?ekkürler Atilla ve sayyn Kutsal Dalgyç :)
Levent Bey te?ekkür ederim. Sizinkilerin yanynda gerek cehaletim ve gerekse acemili?imle lafy bile olmaz. Foto?raflary da zamanynda yapty?ym Nikon D80 ve prime lens yatyrymyna borçluyum. Florasan altynda direk foto çekiyorum o biraz renkler ve parlama açysyndan sykynty yaratyyor. Syrf foto?raf çekecek bir yer olsa çok daha güzel sonuçlar olabilir. Biraz önce alt kysmy ayyran maskeleri söktüm. Kötü bir sürprizle kar?yla?tym, laker tiner aralardan syzarak buralarda da tahribat yaratmy?. Boya hattyny ayyrmak için kullandy?ym Uhu-taclary ve mavi bantyn yapy?kanlaryny eritip bozup yüzeyi da?ytmy?. ![]() ![]() Oturmu?ken beyaz tanytma ?eritlerini de boyar, çykartmalar için verni?e hazyrlarym diyordum ama sanyrym öncelikle buralary zymparalayyp bir tamir de gri boyaya yapmam gerekecek. 2 saniye sürmeyen bir kaza 2 günüme maloldu... |
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
![]() |
|
onurku
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23/10/2005 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 440 |
![]() ![]() ![]() |
Sende de ne talihsizlik varmy? be Emre. Ne zamandyr olive drab P-47 yapayym kafam da?ylsyn diyordum. Tyrstym ?imdi sabah sabah. Gerçi sen halledersin sorun olmaz ama gene de keyif kaçyryyor tabi.
|
|
![]() |
|
KucukEniste
![]() ![]() ![]() |
Valla buralary da kolayca tamir ettim Onur, bence hiç dü?ünmeden giri? sen de :)
|
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
![]() |
|
KucukEniste
![]() ![]() ![]() |
Kanat altyny düzgünce tamir edip beyaz tanytym çizgilerini çektim.
![]() Burun ve kuyru?un da beyazlary boyandyktan sonra sabah parlak vernik attym. Ak?am çykartmalary yapar bitiririm diyordum. ![]() Tabii ki bunlary planlarken bu maketin alenen lanetli oldu?unu unutmu?um. Güzel güzel çykartmalary yaparken bir anda her ?ey ters gitmeye ba?lady. Çykartmalardan biri garip bir ?ekilde üstüste katlanyp kullanylmaz hale geldi. Derken boyasy çizildi. Sabrym ta?maya ba?lamy?ty ki yine durduk yere masanyn üzerinden kaydy ve bu sefer tepemin tasyny attyracak ?eyi yapty. ![]() Eh, maket tezgahyna artyk kan döküldü?üne göre maket tanrylary kurban istiyordu. Cinnet ?alterini "Açyk" konumuna getirdim, "Emin misiniz" uyarysyna da aldyrmadan "Öyle pekyrkyedi de?il böyle pekyrkyedi olur hüleeen" diyerek maketi yere çaldym. Bu i?lemi bir kaç kere tekrarladyktan sonra sa?lam kalan parçalaryn üzerinde tepindim ki, tamir etmeye falan kalky?an olmasyn. ![]() Yakla?an synav stresinin üzerine maket stresi de çekilmiyormu?. Byrakyyorum bir süre maketi falan arkada?. |
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
![]() |
|
Blackbird
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17/09/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 660 |
![]() ![]() ![]() |
Modern sanat eseri gibi
|
|
![]() |
|
levburkara
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11/12/2009 Konum: United States Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 579 |
![]() ![]() ![]() |
Cok da guzel gidiyordu, gecmis olsun. Stresinizi atip kurtulduysaniz bu sekilde (ki oyle gorunuyor), gerisi onemli degil. Cocuklugumda yaptigim maketleri torpille patlattigim gunler aklima geldi. Fisegini yakip kacardik... Bum. Sonuc yukaridaki gibi.
|
|
![]() |
|
Clio172
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 511 |
![]() ![]() ![]() |
Razorback'tir yapar. Tekrar geçmi? olsun.
|
|
Hakan Yalcinkaya
M-41 "Bulldog", M-36 "Jackson" R.I.P. (2002-2011) |
|
![]() |
|
erhntly
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 824 |
![]() ![]() ![]() |
Motor sa?lam ?ükür . Bahsetit?in SPK synavynda ba?arylar dileyip kapatmaly bu ba?ly?y da zaten....
|
|
![]() |
|
arko
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 04/03/2008 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 212 |
![]() ![]() ![]() |
Tanrylaryn gazaby ?imdi ba?layacak olmasyn; ne ettin?
Neyse, bir daha ki sefere. Belki de sakynan göz misali oldu. Synavda basarylar. |
|
![]() |
|
onurku
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23/10/2005 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 440 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: KucukEniste
bence hiç dü?ünmeden giri? sen de :) Tabi tabi söylemesi kolay. Sabah ofise gelince girip bakyyordum foruma sayende iyice gerildim iki gündür. :) Neyse benim koltu?u kokpiti falan kaybedersem alyrym senden yedek parçalary. Synavda ba?arylar bu arada. |
|
![]() |
|
Artt
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23/10/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 634 |
![]() ![]() ![]() |
Bence parçalar kalsyn. Cinnet geçirmi? modelci vinyeti yapylyr ileride :)
|
|
Tüfek icad olundu mertlik bozuldu...
http://medievaldio72.blogspot.com/ |
|
![]() |
|
<< Önceki Sayfa 2 |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |