Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Tayyareler
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler
Mesaj icon Konu: P-47D "Rozzie Geth" (Tamiya, 1/48) Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Sayfa   2 Sonraki >>
Yazar Mesaj
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2741
Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Konu: P-47D "Rozzie Geth" (Tamiya, 1/48)
    Gönderim Zamanı: 29/11/2011 Saat 09:11
Herkese selam,

2012 öncesi bir uçak daha bitirip sezonu kapatayym diyordum. Aklymda Trumpeter'yn 1/72 F-105G'sini yapmak vardy, ancak Trumpeter olmasyna güvenemedim. Derken yorgun ve dolduru?a gelmeye açykken Rahmi kanyma girdi ve kendimi bir anda Tamiya'nyn me?hur P-47'sini yaparken buldum.

Daha önceleri P-47 ile ilgili Tolga Ülgür'ün makalelerini okudu?umdan sa?olsun daha elimde kit yokken Ultracast'yn ürünlerine hallenmi?tim. Arada kendimi tutamayyp Eduard da almy?ym, kitin fiyaty kadar (muhtemelen daha da fazla) detay seti yatyrymy var. Y?in komi?i, oradaki en pahaly ürün Ultracast'yn rezin Hamilton Standard pervanesi ve kendisi Ultracast'yn sipari?i hazyrlarken hata yapmasy sonucu öpülmem sonucu orada.

Ha ?imdi siz detay setli falan bir yapym bekler, "Ohh ne güzel Tamiya'ya detay setini göm çok ?ekil maket yaptym diye gez" diye beklersiniz. Eh ben de öyle bekliyordum, ancak kullanaca?ym çykartma setinde bir sürpriz beni bekliyordu. Seçti?im profil, 21.5 uçak dü?ürmü? Amerikan asy Fred Christensen'in me?hur Rozzie Geth/Boche Buster isimli P-47si ve kendisi bir D-10 modeli. Bu sebeple oradaki Eduard set, Hamilton pervane, teker seti kullanylamyyor, zira Christensen'in 10.5 uçak dü?ürdü?ü Rozzie Geth, Curtiss Electric pervaneye ve kapakly tekerlere sahip. Sadece rezin koltu?u katyk edip yola devam ettim, di?erleri ba?ka bir bahara (D-20 ve sonrasy bir P-47 modeline) kaldy. Zaten niyete girerseniz bence Eduard sete de pek gerek yok, zira kitin kendisi acayip detayly, rezin bir koltuk veya sadece PE kemerler i?ini pekala görür.

Neyse, bunca laf salatasy bir yana, kokpitten i?e giri?tim. Üs.tadlar Republic'in kokpit ye?ili için Gunze H302 tavsiye etmi?ler, ben de onlara uydum.

Dün ak?am itibariyle gövdeyi kapattym. Gerçekten lego gibi oturan bir kit. Kapanmy? kokpit de bu kadar görünüyor. ?u ana kadar yapty?ym uçaklary dü?ünerek diyorum ki, rezin koltuklar asit indirmeyle desteklenmi? plastik koltuklardan daha iyi. Zira kemerlerin bir kalynly?y oluyor ve daha tok duruyor. Tabii 48 (veya 72) kere küçültülmü? bir nesnede bu ne kadar farkeder tarty?ylyr.

Bu sabah da i?e gitme öncesi epey erken kalkyp önce mat siyahlary, sonra da Alclad ile alüminyum olacak yerleri boyadym. Bu iki kümenin kesi?ti?i pervanenin uçtaki sarylaryny da yapyp kenara koydum.

Macera a?yr a?yr devam edecek.
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
"Tutmayyn küçük eni?teyi!"
IP
Clio172
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 511
Alıntı Clio172 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29/11/2011 Saat 12:55
P51B'den sonra Razorback içime do?mu?tu Emre. Kolay gelsin.
Hakan Yalcinkaya
M-41 "Bulldog", M-36 "Jackson" R.I.P. (2002-2011)
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29/11/2011 Saat 13:49
Sa?ol Hakan, ama P-51A o yapty?ym, B-Clerin muadili MkIII olanlar :)

Aslynda P-51D dü?ünüyordum bir sürprizle, ama üstüste Mus.tang yapynca byktyrdy. Kysmet bunaymy?... Belki bunun üstüne de Mus.tangi yaparym.
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01/12/2011 Saat 23:39
Double Wasp motorunu toparladym, MIG Dark Wash ile yykayyp biraz kullanylmy? havasy katayym dedim.

Astara hazyr.

Yalnyz bu a?amada bir sorum var. Tamiya B-18 isimli fana benzer parçayy kyrmyzyyla metalik griyi kary?tyryp boyayyn diyor, ben de kastetti?i herhalde odur diye Testors'un Burnt Iron rengiyle boyadym. Fakat bu parçanyn yarysy dy?ary çykyk duruyor. Bu parçanyn arkasyna gelen B-2 de ayny parçanyn uzantysy gibi. Bunun ne kadary gri, ne kadary burnt iron olacak? Kasttetti?im yer foto?rafta koyu renk olan yer ile hemen o yuvarlak çykyntynyn gerisi, boyaly parçadan kuyru?a do?ru olan yer.

"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
IP
Clio172
Üye
Üye
Simge

Alıntı Clio172 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/12/2011 Saat 13:43
Emre orada turbo-supercharger + intercooler sistemleri var. Bahsetti?in parçalaryn nasyl göründü?ünü bilmiyorum ve bu parçalaryn belli bir rengi oldu?unu da sanmyyorum. Gerçekte bütün bu sistem yüksek ysylara maruz kalyr. turbocharger'a giren egzoz borusu pasly olabilir. Turbo blo?u burnt iron ve intercooler-ya? radiator'u alu. olabilir. Ya? kaça?y efekti mantyksyz olur ve parçanyn bozuldu?unun göstergesidir.

Kolay gelsin.

Düzenleyen Clio172 - 02/12/2011 Saat 13:46
Hakan Yalcinkaya
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/12/2011 Saat 14:31
Sa?ol Hakan. Tamiya'nyn verdi?i B-18 numaraly olarak bahsetti?im parça arkadaki türbünün çyky? fany. Sanyrym parçanyn en içinde, benim çekti?im foto?rafta görünmeyen fan kysmyny burnt iron byrakyp kalan boyady?ym kysmy dy?ardan da görünebilece?i dü?üncesiyle gri renge çevirece?im.

Aslynda elim de?mi?ken ke?ke motorun ate?leme kablolaryny da yapsaymy?ym diyorum ?imdi. Daha önce yapty?ym ve motoru önden görünen uçaklara göre P-47'de motor çok daha belirgin ?ekilde görünüyor.
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03/12/2011 Saat 13:34
Yava?tan devam.

Mr Surfacer 1200 ile astar.

Akabinde alt yüzeylere Amerikan "Neutral Grey", yani bitaraf gri rengini Gunze H53 ile uygulama, ayny grinin açyk ve koyu tonlaryny kary?tyryp onlarla da y?yk oyunu:

Yni? takymlary ve yakyt tanky gibi yvyr zyvyrlaryn halledilmesi:

Bugünlük bu kadar. Bunlar kurusun, üst tarafyn Olive Drab (Zeytuni ye?il) renginin tatbiki ba?layacak. Tekdüze rengi kyrmak için orada epey bir kary?ym fantazisi dönecek gibi.
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04/12/2011 Saat 23:46
Biraz önce nasyl oldu?unu anlayamadym ama, ayny anda uçak Tamiya boya standyndan dü?tü ve boya tabancasy bir ?ekilde bir yere takyldy ve içindeki laker tiner aletin üzerine boca oldu. Havada laker tinerle birle?en boyaly maket de aynen kuca?yma indi. Sonuç, üstüm ba?ym pert. P-47 de sizlere ömür. Laker tiner boyayy eritmi?, üstüme de sürtündü?ü için börçük börçük olmu?. O dert de?il de, kanopi asyl tinere en yo?un maruz kalan yer olarak "buzlu cam" formatyny almy? bile.

Üstüne de söylenerek boya tabancasyny temizleyip kaldyrayym derken bu sefer yyllardyr huzurla tiner doldurdu?um ?i?enin kapa?y patlady ve tiner börrr? ?eklinde her yana syva?ty. Bu sefer de sa? elim tinerden nasibini aldy, kyzardy ve yanyyor. Üstüm ba?ym ba?yndan a?a?y tiner yemi? boyacy gibi. Keyfim çok yerinde anlayaca?ynyz.

An itibariyle bir sonraki emre kadar maketi byrakyyorum.
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
IP
Snake Eye
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 608
Alıntı Snake Eye Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05/12/2011 Saat 00:17
Geçmi? olsun. Büyük ?anssyzlyk gerçekten.
SI VIS PACEM PARA BELLUM
IP
nezih
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1077
Alıntı nezih Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05/12/2011 Saat 01:51
Naptin oglum bi anda kontrolden cikmis ucak kazasi raporu gibi... nazar nazar... kanopi bulunur boyasini tekrar atip kurtarirsin gecmis olsun
Sweat saves blood!
IP
idris
Üye
Üye

Gönderilenler: 3861
Alıntı idris Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05/12/2011 Saat 03:01
Bu seneki 13. maketindi bu de?il mi?
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05/12/2011 Saat 09:40
Bu seneki 13. uçak maketiydi, daha komi?i kaza foto?rafy da maketin 13. foto?rafy. Tadynda byrakmak lazymmy? herhalde.

?aman gelip "Maket tanrysy kurban istiyor" da dememi?ti ama...
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
IP
Clumsy
Üye
Üye
Simge
Pervane Sever

Gönderilenler: 1408
Alıntı Clumsy Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05/12/2011 Saat 10:30
bence hâlâ kurtarma ?ansyn var.
azycik bilek gücüyle camy parlatyp bir de biyayi yava?tan sökersen i? hâllolmu? olur derim.
-Sorumluuu...
-Yok, yoook kesinlikle sorumlu de?il canym. Olsa olsa ancak sorunlu olur!
-Peki o zaman. Sorunluuu...
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05/12/2011 Saat 11:10
Biya yazym yanly?y ve boya demek de?il mi? Bilmedi?im bir uçak parçasy olmasyn da (cehalet zor i? gerçekten).

Bugün öfkemi yapycy ?ekle çevirmeye çaly?yyorum. Yapabilirsem ak?am ba?yna oturup tamire ba?layaca?ym ama en çok kanopi canymy sykyyor. Bakalym ne olacak.
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
IP
Clumsy
Üye
Üye
Simge
Pervane Sever

Gönderilenler: 1408
Alıntı Clumsy Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05/12/2011 Saat 18:31
eh, toronto ellerden anca bu kadar oluyor ne yapayym.
o ile i' nin yanyana oldu?unu da gözönünde bulundurursak yazym yanly?y i?te, pavdon :))
kurtar ?u mereti, aslansyn kaplansyn.
hintya?y??!!
-Sorumluuu...
-Yok, yoook kesinlikle sorumlu de?il canym. Olsa olsa ancak sorunlu olur!
-Peki o zaman. Sorunluuu...
IP
Clio172
Üye
Üye
Simge

Alıntı Clio172 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05/12/2011 Saat 20:09
Geçmi? olsun. Canopy için Tamiya(JP)'ya bir mail salla istersen.
Hakan Yalcinkaya
IP
idris
Üye
Üye

Gönderilenler: 3861
Alıntı idris Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06/12/2011 Saat 01:19
Orjinalini yazan: KucukEniste

?aman gelip "Maket tanrysy kurban istiyor" da dememi?ti ama...

Gidip sorsaydyn ke?ke :)

Kanopi için bir ara?tyrma yapmak lazym.Bildi?im kadaryyla Testorsun P-47 maketinden her 2 versiyonu yapmak için yeterli parça çykyyordu.Dolayysyyla her iki kanopi de mevcut o kutuda.
Belki o kiti alyp razorback yapmamy? biri çykar.Aklymda Tora Bora da o kit var diye kalmy?.Ara,rahatsyz et,dürt onu.
IP
gokce
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 383
Alıntı gokce Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06/12/2011 Saat 02:05
Emre geçmi? olsun kanopi ne kadar eridi ? yüzeysel mi yoksa deformasyon da varm yapysynda yardymcy olmaya çaly?yrym
Rivet Making Academy
IP
Sayfa   2 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma