Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
AFV
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : AFV
Mesaj icon Konu: Trumpeter 1/72 Sturmtiger Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
erhntly
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 824
Alıntı erhntly Cevaplabullet Konu: Trumpeter 1/72 Sturmtiger
    Gönderim Zamanı: 29/10/2011 Saat 11:30
Geçenlerde tamamlanan bir model, yaparken zorlayan tek nokta vinil paletleri oldu...

IP
erhntly
Üye
Üye
Simge

Alıntı erhntly Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29/10/2011 Saat 11:33

Sevgiler...
IP
Burak Özdil
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 719
Alıntı Burak Özdil Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29/10/2011 Saat 20:51
Erhan selam,

Müthi? bir i? çykartmy?syn sadece cyzyklar büyük kaçmy? ama yakyn çekimde 35'lik gibi durdu?undandyr :) fyrça ile çaly?malaryn güzel ama airbrush ?art oldu sana :)

Düzenleyen Burak Özdil - 29/10/2011 Saat 20:51
Artyk 1/72 AFV yapyyorum (arada kaçamak yapmayaca?ym anlamyna gelmez :) )

http://miniafv.blogspot.com/
IP
erhntly
Üye
Üye
Simge

Alıntı erhntly Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29/10/2011 Saat 21:10
Burak selam, çiziklerim ve gözüm ancak bu kadar uyum sa?layabildiler :) Bunun 35 ölçe?i için millet hazyr maskeler alyp kullanyyor.mu?. Keyfe bak. Ha o zaman lazym bir airbrush dersen, ben o maskeleri almasam da olur, zaten maske alyrsam bir de 35 ölçek kit bulmak gerekecek. iyice vazgeçtim. :)

IP
stuka
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 45
Alıntı stuka Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01/11/2011 Saat 11:23
merhaba Erhan,
resimlere bakarken modelin ölçe?ini unutup acabalara gark oldum ama 72 ölçek oldu?unu hatyrlayynca kendime güldüm. Eline, eme?ine sa?lyk karde?. Gayet güzel ve temiz bir i? çykmy?.
Iyi modeller !
Tahir Özcivan

Modelistan
IP
erhntly
Üye
Üye
Simge

Alıntı erhntly Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01/11/2011 Saat 14:13
Sevgili Tahir merhaba, te?ekkür ederim yorumun için, artyk en büyük ölçek küçük ölçek :)

Trumpeter'in son yyllardaki ürün çe?idi bu ölçekte güzel alternatifler yaratty, benim de ilk yeni kalyp Trumpeter deneyimim, paletleri dy?ynda ben de be?endim. Üretici de çok ele?tiri almy? olsa gerek, son çykan kitlerde, sert plastik ve bütün palet ?eklinde kalyplary çaly?maya ba?lamy?.
Lafy açylmy?ken, distribütörün Trumpeter ithalatyny yaparken, bu ölçekteki kitleri listeye almady?y, bunun yerine ayny ölçekteki diecast modellerini getirmeyi tercih etti?ini de söylemek lazym. Ticari anlamda ne derece do?ru bir strateji bilmem, anlamam ama, belliki alycylaryn bu ölçe?i sevdiklerini ancak yapmak de?il, hazyryny almak istediklerini dü?ündüler.. Kime sordular merak ettim aslynda :) minik bir protesto mesajy olsun bu da, belki bir sonrakine not alyrlar.

Hazyr konu açyldy, ayny ?ekilde, Hasegawa ve Dragon ithalatlarynda da bu ölçe?in ihmal edildi?ini gözlemledim.

Seçenek yurtdy?yndan almak ise, alyyorum/alyyoruz. Ucuza da mal ediyorum. Ama ?u da bir gerçek, yurtiçinden temin edebilme seçene?i olsa, çok yüksek fiyat farky olmamasy halinde pahaly olmasyna ra?men, memlekette bu sektörün ayakta kalmasy adyna, yurtiçini tercih edece?iz.

Burada arz my talebi yaratyr, talep mi arzy zorlar artyk münazara etmek lazym tabiki..:) ama ben arz yönünden ciddi bir giri?im görmüyorum.

Sevgilerimle
IP
stuka
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 45
Alıntı stuka Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03/11/2011 Saat 11:49
Sevgili Erhan,

zamanynda 1/76 ölçek Matcbox kitlerini çok yaptym. O yüzden yapan bilir diyorum. Bunlarla çaly?mak oldukça da keyifliydi. Hatta içlerinden vinyet tarzy kaideler bile çykyyordu. Bunlarla bile çaly?mak ayry bir zevkti. Hala saklarym bu kaideleri.
Ama dedi?in gibi olay arz talep meselesine dönünce i? farkly bir boyuta geliyor. Kimse satylmayan ürünün stok maliyetine girmek istemiyor olabilir. Ama 35 i, 48 i getiren az da olsa 72 yi getirebilir diye dü?ünüyorum.

Sevgiler
Iyi modeller !
Tahir Özcivan

Modelistan
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme