![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Tayyareler | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Sayfa 2 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
jarjarbinks
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17/06/2010 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 268 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 15/10/2011 Saat 18:12 |
Merhaba
Kit Tamiya tesviyede ?uana kadar macuna ihtiyaç duymadym (Seviyoruz caponlary), kokpitle biraz u?ra?tym, Emre beyin yapty?y kuru boya cinli?inin aynysyny yaptym.Spitfire silsilesinden sonra buda çok güzel geldi vallahi sanyrym after market dekal alaca?ym ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
"If you are going through hell keep going" Sir Winston Churchill
|
|
![]() |
|
jarjarbinks
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17/06/2010 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 268 |
![]() ![]() ![]() |
Uça?yn alty hellblau, üstü dunkelgrün ve grauviolett.
Uça?yn üzerinde parlak vernik var, after-market dekal almaya ü?endim Tamiyalarla bitecek. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Clio172
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 511 |
![]() ![]() ![]() |
Berk,
- kantlardaki geçi?ler daha keskin ve düz hatly olmayacak my? - Bazy yerler kapanmamy?, - fuselage'yn üzerindeki renklerden a?a?yya (benekli bölüme do?ru) boya akmasy tarzy dalgaly bir görünüm olmaly, - beneklerin tekrar elden geçmesi gerekiyor gibi, me?hur olmazsa olmaz grauviolett bu muymu??.... :) Kolay gelsin. |
|
Hakan Yalcinkaya
M-41 "Bulldog", M-36 "Jackson" R.I.P. (2002-2011) |
|
![]() |
|
KucukEniste
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
![]() ![]() ![]() |
Boyanynca ortaya çykmy? ki, kanat tesviyesine daha çok dikkat etmen gerek. Alt-üst birle?im yerlerinde açyklyklar ve çizgiler kalmy?.
Bir de RLM 76'nyn 74/75'ten ayryldy?y çizgi bir tuhaf geldi bana. Kuyru?a do?ru oradaki panel çizgisini takip ederken sonra kontrolsüz bir ?ekilde hoplayyp zyplama yapyyor. Belki seçti?in profil böyledir ama çok Dora gördüm, çizgi düzensiz gitse de bu kadar sert geçi?li ve a?a?y-yukary hareket edenini görmedim. Bir de bunu yeni bir boya tabancasyyla my boyadyn? Son yaptyklarynyn aksine, boyama kapatycy fakat bir kontrolsüzlük var gibi. Sanki yabancysy oldu?un bir boya tabancasyyla ayar tutturamamy?syn gibi duruyor? |
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
![]() |
|
Clio172
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 511 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: KucukEniste
...Bir de bunu yeni bir boya tabancasyyla my boyadyn?... Süper tespit...:) |
|
Hakan Yalcinkaya
|
![]() |
|
jarjarbinks
![]() ![]() ![]() |
Tavsiyeler-Ele?tiriler ve boyama ?emasynyn do?rultusnda kitta birkaç de?i?iklik yaptym.
Emre abi evet Airbrushym yeni sa?olsun ismini vermek isteyen :P (Hakan Yalçynkaya) hayyrsever bir modelci tarafyndan hediye(hibe) edilmi? bir Badger Airbrushym var onla yapty?ym ilk model... P.S:Sa?olsun kar?yly?nda hiçbir?ey istemedi ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Clio172
![]() ![]() ![]() |
Gövdenin sol tarafy daha do?ru sanki Berk..
Orjinalini yazan: jarjarbinks
P.S:Sa?olsun kar?yly?nda hiçbir?ey istemedi Daha dur bakalym, bunu da nereden çykardyn... |
|
Hakan Yalcinkaya
|
![]() |
|
Clumsy
Üye ![]() ![]() Pervane Sever Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1408 |
![]() ![]() ![]() |
Selam;
Naçizane olarak kuyruk bantlarynyn altynda beyaz olsaymy? renkler daha iyi kendilerini belli ederlermi? demek geldi içimden. Kanat üstündeki geçi?ler denildi?i gibi biraz kalyn ancak aceleye gelmi? oldu?undan böyle kaynaklandy?yna inanyyorum ?ahsen. Azycyk sabyr ilave olursa sorun kalmayacaktyr :) Yyi maketler! Not: Benim kula?ymda çykynty olmasyna ra?men hep sizler cinlik pe?indesiniz. Babamyn mirasyny o kadar kolay kaptyrmam ona göre ;P |
|
-Sorumluuu...
-Yok, yoook kesinlikle sorumlu de?il canym. Olsa olsa ancak sorunlu olur! -Peki o zaman. Sorunluuu... |
|
![]() |
|
Clio172
![]() ![]() ![]() |
Valla bizim kulaklarda byrakyn uzantyyy tüy bile çykty ama.... :P
|
|
Hakan Yalcinkaya
|
![]() |
|
stuka
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07/10/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 45 |
![]() ![]() ![]() |
Sevgili Berk,
sol taraftaki svastikada bir sorun mu var acaba? Sanki sol üst uç açysyny kaybedip içe dönmü? gibi duruyor. Fotograf açysy da yanyltyyor olabilir. |
|
![]() |
|
jarjarbinks
![]() ![]() ![]() |
Dora dün ö?leden sonra "13 kalibrelik Karde? Flaki"nin açty?y ate? sonucu dü?mü? hakkyn rahmetine kavu?mu?tur,yapylan SAR çaly?malary sonuç vermemi?tir...
|
|
|
|
![]() |
|
Clio172
![]() ![]() ![]() |
Ele?tirilere açyk olmalysyn ama Berk. Bu gibi durumlarda model gözden uzak bir yerlere kaldyrylyr ve en erken 5 sene sonra bulunarak "aaa zamanynda güzel yapmy?ym" denilir ve yeniden giri?ilir.
|
|
Hakan Yalcinkaya
|
![]() |
|
gokce
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23/02/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 383 |
![]() ![]() ![]() |
Her yepty?yn modelde açyk ara fark atyyorsun bence , kyymasaydyn ke?ke modeline...
|
|
Rivet Making Academy
|
|
![]() |
|
KucukEniste
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
![]() ![]() ![]() |
Dora dün ö?leden sonra "13 kalibrelik Karde? Flaki"nin açty?y ate? sonucu dü?mü? hakkyn rahmetine kavu?mu?tur,yapylan SAR çaly?malary sonuç vermemi?tir... Y?e iyi yanyndan bak. E?er "Buydu, ?uydu, ?u niye yok" diye iyi niyetinden ?üphe etmedi?in insanlar tarafyndan ele?tiriliyorsan bunun tek bir anlamy var. Senin daha iyisini yapabilece?inin farkyndayyz, neden yapmady?yn/yapamady?yn konusunda fikir yürütüyoruz. Dora vasat bir modelin üstünde. Ancak senden son gördü?ümüz modellerin de kalite olarak altynda. Ayryca tabiri caizse bir "?a?kynlyk" var modelin üzerinde; ki yeni bir boya tabancasy kullanmaya ba?lady?yny direk anladym, belli oluyor. Tabanca kontrolü sa?layamadan heves edip modele giri?mi?sin, o yüzden tekrar acemile?men do?al. Genel olarak gördü?üm bir sorunun fazla acele etmen. Ha ben etmiyor muydum, senden de kötü ediyordum :) Tecrübe kazandykça geçecek bir ?ey. Dora'ya dönersek... düzeltilmeyecek kadar hasarlyysa ve/veya hevesin tamamen kaçtyysa daha u?ra?ma. Bu sefer maket i?inin kendisinden so?ursun. En kötü Hakan'yn dedi?i gibi dolaba koyarsyn. Ben nadasa byrakyp son bir rövan? maçy için tezgaha alyyorum. O zaman da canymy sykarsa evden yolluyorum ki sinirimi bozmasyn daha fazla. Sana tavsiyem, bir sonraki modele ko?arak ba?lamadan önce elindeki boya tabancasyyla biraz aly?tyrma yapman. Aynen yeni bir araba veya bisiklet kullanmak gibi, elin aly?ty?y ayarlary bulamayynca acemilik ya?aman do?al. Aly?tyrma yaparak Badger kullanmayy da kyvyryrsan kysa zamanda acemili?ini atarsyn. Son olarak, Dora için üzülmeye de?mez, zira maketin kendi de yanly? bildi?im kadaryyla :P |
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
![]() |
|
jarjarbinks
![]() ![]() ![]() |
Evet o iki mm olayy var bende okudum.
Onun dy?ynda hayyr modele ben kyymadym (50 Günah points) karde?imin dalgynly?yna geldi... Evet tabancaya aly?tym sayylyr boyayy çok koyu atmy?ym ?imdi ba?lady?ym sea fury'de baya ince ataca?ym.. |
|
|
|
![]() |
|
Clumsy
Üye ![]() ![]() Pervane Sever Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1408 |
![]() ![]() ![]() |
Lebt noch dein Bruder?
:)))) Ben olsam önce onun yuvasyny kazar sonrada oraya sy?ynmasy için 2 saniye verirdim; sonrasynda artyk benden günah giderdi :) Bence Emre' nin demi? olduklaryny yine de dikkate al derim. |
|
-Sorumluuu...
-Yok, yoook kesinlikle sorumlu de?il canym. Olsa olsa ancak sorunlu olur! -Peki o zaman. Sorunluuu... |
|
![]() |
|
jarjarbinks
![]() ![]() ![]() |
Arkut abi elim aya?ym titredi hatta elim ekmek byça?yna gider gibi oldu ama sonra kendimi toparladym :) :P
Tabiki bana güzel bir Tamiya finanse ederek kendini affetirecek.. :) |
|
|
|
![]() |
|
Clio172
![]() ![]() ![]() |
Tabiki bana güzel bir Tamiya finanse ederek kendini affetirecek.. :) Bunu ancak tamiya 1/32 spit ya da mu_stang telafi eder... |
|
Hakan Yalcinkaya
|
![]() |
|
Sayfa 2 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |