![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Tayyareler | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
<< Önceki Sayfa 4 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
KursadA
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 608 |
![]() ![]() ![]() |
Bunlar da setteki F-16D Block 40/Block 50 secenekleri:
![]() ![]() ![]() ![]() Düzenleyen KursadA - 16/10/2011 Saat 17:14 |
|
![]() |
|
KursadA
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 608 |
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
KursadA
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
KursadA
![]() ![]() ![]() |
Son olarak da yeni envantere alinan F-16D Block 50+:
![]() Düzenleyen KursadA - 16/10/2011 Saat 18:43 |
|
![]() |
|
KursadA
![]() ![]() ![]() |
Her iki 1/48 F-16 setinde de ortak olan Turk Hava Kuvvetleri F-16 uyari ve bakim isaretleri seti. Her dekal setinde bu uyari isaretleri setinden iki tane dahil olacak. Temelde her biri bir ucaga yeterli olacak sekilde tasarlanmis olmasina ragmen bazi uyari isaretlerinin degisik stillerde (erken ve gec donem) verilmis olmasi sebebiyle kit dekallerinin de yardimiyla belki 2-3 ucak cikarmak bile mumkun olabilir. Bu dekallerin en az birkac sene guncel olmasini istedigim icin (gerektikce guncelleme setleri de cikarmayi planliyorum) envantere yeni alinan Block 50+ ucaklarinda kullanilan gri isaretler de var. Bunlari Lockheed-Martin'in resmi boya planlari ve arsivimdeki cok sayida fotografin dikkatlice analizi yardimiyla tasarladim ve cizdim.
![]() |
|
![]() |
|
KursadA
![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
KursadA
![]() ![]() ![]() |
15 Kasim geldi ve dekalleri paketlemeye basladim. Yapim kilavuzlari 2-3 gun geciktigi ve hesapta olmayan bir is seyahati ciktigi icin sanirim bunlari bir hafta kadar gecikmeyle gondermeye baslayabilecegim. On siparis veren arkadaslarin ilgisine tesekkur ederim, dekallerin neredeyse yarisi simdiden satildi bile. IHMPMUK uyesi arkadaslarin toplu siparislerini Aralik basi kulup toplantisina yetistirme sozu vermistim, sanirim bir problem olmaz.
Sette dahil olan dekaller sunlar: ![]() Bakim ve uyari isaretleri (stencils) ile ilgili birkac detay: ![]() |
|
![]() |
|
KursadA
![]() ![]() ![]() |
Tasarim sirasinda resmi boyama semasi dokumanlari ve yine resmi renk skalalarini kullanmaya ozen gosterdim. Ornek vermek gerekirse Turk F-16'larindaki "RESCUE/KURTAR" ok isaretinin zemininde kullanilan bej renk daha once gordugumuz calismalarda cogu kez tam olarak tutturulamiyordu. Lockheed-Martin ve TAI dokumantasyonu bu zemin rengini FS23617 olarak belirtiyor. Asagida Amerikan Federal Standard (FS595c) renkleri konusunda resmi referans olan FS595C renk yelpazesini (fan deck) dekallerin yaninda resimledim.
![]() ![]() |
|
![]() |
|
arko
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 04/03/2008 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 212 |
![]() ![]() ![]() |
Sipari?i nereden verip ödeme yapabiliyorduk; paypal oluyor muydu?
Yyi maketler! |
|
![]() |
|
KursadA
![]() ![]() ![]() |
PayPal ile on siparis linki burada.
|
|
![]() |
|
Clumsy
Üye ![]() ![]() Pervane Sever Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1408 |
![]() ![]() ![]() |
Hyzly cevap için te?ekkürler zira linki verilen sayfanyn bir öncesinde "yakynda geliyor" ibaresi insany ?a?yrtyyor ;)
Sabahyn köründe o ibareyi göre göre bir sonraki sayfayy açmak aklyma gelmediydi. |
|
-Sorumluuu...
-Yok, yoook kesinlikle sorumlu de?il canym. Olsa olsa ancak sorunlu olur! -Peki o zaman. Sorunluuu... |
|
![]() |
|
KursadA
![]() ![]() ![]() |
Sayfayi firsat bulur bulmaz yenileyecegim, o zaman o "yakinda geliyor"'u da degistiririm ;-) Tesekkurler.
Düzenleyen KursadA - 03/12/2011 Saat 08:51 |
|
![]() |
|
KursadA
![]() ![]() ![]() |
Hesapta olmayan bir is seyahati nedeniyle dekalleri gondermeye baslamam biraz gecikti ama bu hafta ilk dekaller yola cikiyor olacak; paketlemeye bugun basladim. Ben sonuctan oldukca memnunum ve sizlerin de begenecegini umuyorum. Henuz Turkce'si hazir olmamakla birlikte dekallerle birlikte verilecek olan Turk F-16C/D "modelci notlari"'ni paylasmak istedim, PDF dosyasi (2MB) asagida. Dekallerin 8 sayfalik yapim brosuru Ingilizce/Turkce; modelci notlari ve boyama/stencil yerlesimini belirten tek sayfalik ek sadece Ingilizce olacak (Turkcesini sirket sitesinden indirmek mumkun olacagi gibi Turkce versiyonu biraz daha kapsamli olacak)
http://www.caracalmodels.com/cd48006info/CaracalModels_TurkishF16ModelingNotes.pdf ![]() Düzenleyen KursadA - 27/11/2011 Saat 09:43 |
|
![]() |
|
aga77
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27/12/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 133 |
![]() ![]() ![]() |
pay bal harici ülke genelinde temin ?anmsymyz nedir? belirli yerlerde siterelerde saty?y mümkünmü?
|
|
![]() |
|
KursadA
![]() ![]() ![]() |
Bu dekaller ve gelecekte cikarmayi dusundugum butun Turk dekalleri Turkiye'de Hobbytime'dan temin edilebilecek. Sanirim bu F-16 dekalleri de en gec 1-2 hafta icinde Hobbytime'a ulasir.
|
|
![]() |
|
KursadA
![]() ![]() ![]() |
Bugun ilk dekalleri postalamaya basladim ve bu ilk proje mutlu sona ulasmis oldu. Ikinci F-16 dekallerini ve bir sonraki projeyi onumuzdeki hafta duyuracagim. 600 adet dekali paketlemek pek eglenceli degildi ama bu noktaya geldigime memnunun, dekallere dunyanin her yerinden gelen ilgi de beklentilerimin ustunde.
Turkiye'den siparis veren arkadaslarin dekalleri sanirim 7-10 gun icinde ellerinde olur. Kisa bir sure sonra da Hobbytime'dan temin etmenin mumkun olacagini dusunuyorum. Ilginiz ve yardimlariniz icin tesekkurler. ![]() ![]() |
|
![]() |
|
tozbek
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1151 |
![]() ![]() ![]() |
Ellerine sa?lyk Kür?ad... Yeni çaly?malaryny keyifle bekliyoruz.
Tolga |
|
![]() |
|
Atilla Güç
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30/09/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 193 |
![]() ![]() ![]() |
Sevgili Kür?at, dekal çaly?manyzdan dolayy size te?ekkür ederiz. Hobbytime'dan almak istiyoruz geldi?inde.
Saygylar sevgiler. Atilla Güç |
|
![]() |
|
<< Önceki Sayfa 4 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |