![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Tayyareler | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Sayfa 2 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
KucukEniste
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 19/09/2011 Saat 22:28 |
Herkese selam,
Yabancy bir sitedeki ortak proje için dün ba?ladym. Corsair (hem 2. Dünya Sava?y F4U serileri hem de A-7 Corsair IIler) temaly bu proje için stoklarymdaki tek Corsair kiti olan bu kite giri?tim. Revell kutusunda gelen kitimiz, aslen Hasegawa kalyp. Zaten kutuyu açyp çerçeveleri gördü?ünüz an Hasegawa oldu?unu anlyyorsunuz. ![]() Klasik olarak kokpitten giri?tim. Bu uçakta çok detay seti kullanmayy planlamamy?tym, ancak pilot koltu?unun zayyfly?y ?eytana uyup Ultracast resin elemany kullanmama sebep oldu. Biraz iti?tirerek yerine oturttuk. ?eytana biraz daha uyarsam tekerleri de Ultracast'tan kullanabilirim. ![]() Oturtup foto?rafy çektikten sonra "Bir enayilik var ama..." dedim, farkettim ki lövyeyi ters yapy?tyrmy?ym. Söküp düzeltmek icap etti. Neyse, onu hallettik derken bu sefer kokpitin çinko kromatyny atarken boya tabancasynda çok boya kaldy ziyan olacak diye kendimi tutamayyp acele Accurate Miniatures'yn Yngiliz Mus.tang kitinin kokpitini toplayyp boyadym. Bu aralar iyice ?a?yrdym kendimi, mevsimden herhalde. Velhasyly, kokpitin önü ?öyle oldu. Göstergeleri Arkut'tan ö?rendi?im beyaz kuru boya cinli?iyle yaptym. ![]() Bu da boyanmy? koltuk. ?imdi emin olamady?ym bir konuya yanyt aryyorum. F4U-5lerde rivayete göre yan gösterge panellerinin üstünde kalan her yer siyah boyanmy?. Zaten plana göre kokpitin yan duvarlary siyah. Fakat arka duvar bu durumda siyah my, çinko kromat ye?ili mi? Duvar siyahsa koltuk ne renk? ![]() |
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
![]() |
|
KucukEniste
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
![]() ![]() ![]() |
Bu da böyle bir ?ey oluyor...
![]() ![]() ![]() |
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
![]() |
|
KucukEniste
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
![]() |
|
KucukEniste
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
![]() |
|
mithat
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 10/11/2008 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 233 |
![]() ![]() ![]() |
Facebook'taki gibi bir be?enme butonu olsa hemen basyverirdim!.. ;)
|
|
mithat
|
|
![]() |
|
The_King
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 112 |
![]() ![]() ![]() |
Maskeleme ile u?ra?mayy seviyorsun sen. Bu makinaya kutu kapa?yndaki havalandy?y uçak gemisinin pistini altlyk olarak yapsana...Modeli çok iyi gösterir..
|
|
![]() |
|
Clio172
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 511 |
![]() ![]() ![]() |
Emre eline sa?lyk. Sevmedi?im bir uça?y bana sevdirmene az kaldy, o derece olmu?.
Kurukalem cinli?inden biraz bahsetsen? Orjinalini yazan: KucukEniste
Bu da böyle bir ?ey oluyor... Bu açyklama bitirdi beni.... :) :) Kutu kapa?yndaki ilisturasyon pek gerçekçi gelmedi bana. E?er deck'ten havalanmy?sa bir warbird'ün o kadar kysa mesafede bu kadar irtifa kazanmasy, bilmiyorum :x |
|
Hakan Yalcinkaya
M-41 "Bulldog", M-36 "Jackson" R.I.P. (2002-2011) |
|
![]() |
|
KucukEniste
![]() ![]() ![]() |
Hakan, benim de aslynda sevmedi?im bir uçak. Yazylary okuyan pek olmady?y için kendimi yormadym :)
Kurukalem cinli?inde bir ?ey yok. Beyaz kuru boyayy alyp dikkatlice dokunarak boyuyorsun. Fazlasyny parma?ynda veya kulak çubu?uyla sildin mi çykyyor. Hyzly ve kolay oluyor. Bu arada uça?yn kanadyna da vernik damlatyp batyrmayy becerdim. Bugün gözümden ameliyat oldum, artyk ne zaman u?ra?yr da düzeltirim bilmiyorum. Kutu kapa?yndaki uçaklar devriye atyyor olabilir... mi? (tabii yer saldyry roketiyle ne devriyesi onu bana sormayyn) |
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
![]() |
|
gokce
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23/02/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 383 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: KucukEniste
Bugün gözümden ameliyat oldum, artyk ne zaman u?ra?yr da düzeltirim bilmiyorum. Emre geçmi? olsun karde?im hayyrdyr , önemli bi?i yok yaaa |
|
Rivet Making Academy
|
|
![]() |
|
Clio172
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 511 |
![]() ![]() ![]() |
Bugün gözümden ameliyat oldum, artyk ne zaman u?ra?yr da düzeltirim bilmiyorum. Emre geçmi? olsun, ciddi bir ?ey de?ildir umarym..... |
|
Hakan Yalcinkaya
M-41 "Bulldog", M-36 "Jackson" R.I.P. (2002-2011) |
|
![]() |
|
KucukEniste
![]() ![]() ![]() |
Yok canym ciddi bir ?ey de?il. ?iddetli miyoptum, gözlerim de lenslere kar?y bir kaç ayda ciddi alerjik tepki verince lazer olayyna girdim. Dünden beri gayet iyiyim. ?u kimyagerlerin kullandy?y tarzda gözlüklerden edinip gözlerimi korursam makete bile ba?layabilirim :)
Aslynda hobim açysyndan iyi mi oldu bilmiyorum. Yüksek derece miyop sayesinde yakyny mikroskoplu gibi görüp süper makro yapabiliyordum. ?imdiyse neden insanlaryn figür veya ufak parça boyarken büyüteç kullandy?yny anladym, hiçbir ?ey göremiyorum! |
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
![]() |
|
KFKF
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26/08/2006 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 378 |
![]() ![]() ![]() |
Yok canym ciddi bir ?ey de?il. ?iddetli miyoptum, gözlerim de lenslere kar?y bir kaç ayda ciddi alerjik tepki verince lazer olayyna girdim. Dünden beri gayet iyiyim. ?u kimyagerlerin kullandy?y tarzda gözlüklerden edinip gözlerimi korursam makete bile ba?layabilirim :) Aslynda hobim açysyndan iyi mi oldu bilmiyorum. Yüksek derece miyop sayesinde yakyny mikroskoplu gibi görüp süper makro yapabiliyordum. ?imdiyse neden insanlaryn figür veya ufak parça boyarken büyüteç kullandy?yny anladym, hiçbir ?ey göremiyorum! Hele birde ya?yn biraz ilerlesin... En önemli maket aletin büyüteç olacak... :-) |
|
Koray Fenman
|
|
![]() |
|
KucukEniste
![]() ![]() ![]() |
Gözlerim toparlanynca devam ettim. Bitmek üzere. Tek karar veremedi?im uçu? yönünde akyntylar ve/veya ana rengin açy?yyla geçi?ler yapyp yapmamak. Bu donanma laciverti nasyl bir renkse üstüne gelen bütün renkleri görünmez hale getiriyor, çok u?ra?mak lazym. Benim gibi dandik modelcilere göre de?il bu i?.
![]() ![]() ![]() |
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
![]() |
|
ranger
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21/07/2008 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 140 |
![]() ![]() ![]() |
Çok çok ama çok güzel... ?u uça?yn üstündeki detaylary belirginle?tirme i?ini bir türlü ö?renemedim... Tabii elimde sadece fyrça var.
|
|
![]() |
|
KucukEniste
![]() ![]() ![]() |
Merhabalar,
Te?ekkür ederim. Daha önce yaptyklaryma göre bence o kadar güzel de?il ama be?endi?inize sevindim :) Detaylary belirginle?tirme i?ini zaten boyayarak de?il, ya?lyboya yykamayla yapyyorsunuz. O yüzden fyrça size tam da gereken ?ey :) |
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
![]() |
|
erhntly
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 824 |
![]() ![]() ![]() |
Merhabalar, Te?ekkür ederim. Daha önce yaptyklaryma göre bence o kadar güzel de?il ama be?endi?inize sevindim :) Detaylary belirginle?tirme i?ini zaten boyayarak de?il, ya?lyboya yykamayla yapyyorsunuz. O yüzden fyrça size tam da gereken ?ey :) Güzel olmu? yahu, bunlaryn plastik hali bile güzeldir. AFV ci olup da yapasym gelen tek uçak. Ama senin gözlerini ile ilgili geli?meler daha da güzel. Geçmi? olsun, yeni gözlerin de hayyrly olsun :) |
|
![]() |
|
oruç reis
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16/09/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 934 |
![]() ![]() ![]() |
Küçük eni?te bir sorum var ini? takym yuvalary teker cant rengi ne tür renk olacak ?
|
|
Bolu-Angara'ly Modelci
|
|
![]() |
|
mozkar
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17/01/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 174 |
![]() ![]() ![]() |
Elinize emeginize saglik.
Kanopideki maske kaliyor mu:) |
|
mete
|
|
![]() |
|
Sayfa 2 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |