![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
AFV | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
<< Önceki Sayfa 4 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
Lt von Witzland
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21/11/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 159 |
![]() ![]() ![]() |
O tarih için düz renk brandada feldgrau kullanabilirsiniz. Size iyi e?lenceler bize de iyi seyirler :)
|
|
![]() |
|
gokce
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23/02/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 383 |
![]() ![]() ![]() |
E siz de buyrun lütfen piste beraber oynayalym :)
Bu kadar bilgi birikimi kullanylmaly bence |
|
Rivet Making Academy
|
|
![]() |
|
panzerjager
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 651 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: gokce
Orjinalini yazan: panzerjager
gayet güzel gidiyor. özellikle arka yzgaradaki ve sol plakadaki hafif yamukluklar bana göre araca daha da gerçekçilik katmy?. yakyt bidonlaryny farkly tonda (mesela biraz daha koyu) ya da enazyndan bir tanesini farkly bi renge boyasan daha my güzel olur acaba. Selam Burak; evet ben de o fikri ?u an dü?ünüyordum.Fakat ne renk seçe?ime karar veremedim.Bir de stepnenin üzerindeki brandanyn renginde de kararsyz kaldym.Yardymmm... bidonlaryn birini dark yellow yapabilirsin belki. tam olarak bilemiyorum ama e?er uygun olursa su bidonuna çevirirsin. brandada kamoflaj olayyna girme bence. istedi?in gibi yapamazsan canyny sykar. tek renk olsun ama hafif tonlamaly olsun, üstünde ya? benzin lekeleri olabilir mesela. motoru tamir ederken örtü olarak yere serilmi? mesela, üstüne de ya? falan akmy?. |
|
![]() |
|
gokce
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23/02/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 383 |
![]() ![]() ![]() |
Selam Burak;
dönem itibariyle sary bidon sanyrym kullanmayaca?ym.Branda için khaki nin tonlaryna bakyyorum en son uygulamam pek de içime sinmedi.yeni güncellemelerle payla?aca?ym. |
|
Rivet Making Academy
|
|
![]() |
|
gokce
![]() ![]() ![]() |
Tayyare üretkrnli?inin doruk noktasynda oldu?u bu günlerde yalyz kovboy mini afv vi bendeniz , 222 ye devam etmektyim.2cm lik topun ve mg38 in detaylandyrma a?amalaryna ba?ladym.
Namlular gasoline firmasyndan (Fransa) Beyaz parçalar styren Gri bölgeler orjinal kitin parçalary. Sary renkli parçalar tamiyanyn Flakverling 38 kitinden. Prinç parçalar ise Hauler setinden. ![]() ![]() Düzenleyen gokce - 14/03/2011 Saat 22:13 |
|
Rivet Making Academy
|
|
![]() |
|
nezih
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1077 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: gokce Eline sa?lyk... yalnyz de?ilsin :) i?ten çykyp eve gidebilirsem benden de geliyor bi?iler paletli toplu... Detay setleri bu kite özel mi? Tayyare üretkrnli?inin doruk noktasynda oldu?u bu günlerde yalyz kovboy mini afv vi bendeniz , 222 ye devam etmektyim.2cm lik topun ve mg38 in detaylandyrma a?amalaryna ba?ladym. Namlular gasoline firmasyndan (Fransa) Beyaz parçalar styren Gri bölgeler orjinal kitin parçalary. Sary renkli parçalar tamiyanyn Flakverling 38 kitinden. Prinç parçalar ise Hauler setinden. Düzenleyen nezih - 14/03/2011 Saat 22:56 |
|
![]() |
|
gokce
![]() ![]() ![]() |
2cm li?in üzerindekiler hariç , aracyn üzerindeki bazy parçalar Hauler firmasynyn.AFV olayyny hyzlandyrsak diyorum artykyn.Bi de 48 olsa tadynan yinmez...
|
|
Rivet Making Academy
|
|
![]() |
|
gokce
![]() ![]() ![]() |
Stepne nin boyama denemelerine ba?ladym.
Aracyn üzerinden söktüm ve ba?ke bir zemine sabitledim. ![]() ![]() ![]() |
|
Rivet Making Academy
|
|
![]() |
|
gokce
![]() ![]() ![]() |
Ku? kafesi olan ?irin taretimizin detaylandyrma ve montajy da bitti nihayet;
![]() ![]() ![]() Düzenleyen gokce - 06/09/2011 Saat 23:05 |
|
Rivet Making Academy
|
|
![]() |
|
gokce
![]() ![]() ![]() |
Ku? kafesi taretin montajyndan önceki son hali
![]() ![]() |
|
Rivet Making Academy
|
|
![]() |
|
gokce
![]() ![]() ![]() |
Topun ?asesinde detay olarak verilen destek kiri?leri dar kaldy?yndan montajynda temiz bir sonuç elde edemedim.Biraz kafa yormakla beraber kendim yeniden yapmaya karar verdim.
Y?te adymlar... Uygun kalynlykta H tipi profil Evergreen styrene seçip , profilin tek yüzünü düzle?tirerek i?e ba?ladym. ![]() Kö?e dönü?leri için uygun uzunlunlarda bu parçayy kestim. ![]() Elimizde H profili ?imdi bu hali almy? oldu... ![]() |
|
Rivet Making Academy
|
|
![]() |
|
gokce
![]() ![]() ![]() |
Parçalary birle?tirip bo?luklaryny putty ile dolgulayyp tesviyesini tamamladym.?aseye monte ettim ki metaline kyyaslandy?ynda daha gerçekçi durmakta
![]() ![]() |
|
Rivet Making Academy
|
|
![]() |
|
gokce
![]() ![]() ![]() |
Ta?ynmanyn ve yo?un i? temposu yüzünden model yapamamanyn verdi?i birikimden 20mm lik top nasiplendi.Referans fotolara göre detaylandyrmasyna ba?ladym.
Gasoline den temin etti?im mg38 namlusunun pek de alakasyz oldu?unu farkettim.AFV Club yn Sd.Kfz. 251inden yürüttü?m MG38 1/48 ölçekte bulabildi?im ve enjeksiyon kalyp olmasyna ra?men en do?ru ve de muhte?em detay sergilemekte.Bu tarzda scretch çaly?mayy sevenler için , elde yapylmasy pek de mümkün olmady?yndan ,modeli ciddi destekleyici bir eklenti. Optik vizör gene ayny referanslara bakylarak , elde yapyldy üstüne metal kaplamasy prinç levhavadan temin edildi. Sa? tarafta bulunan mesafe ölçmeye yarayan ni?angah tertibatynyn 48lik Stg-44 (bildi?imiz MP-44 i?te )ün ana gövdesinden ?ase olu?turdum.Üzerine klipsleri ve ?u an bu fotoda görülmeyen hidrolik hortumlarynyn ve ni?angahy ekledim. ![]() ![]() ![]() |
|
Rivet Making Academy
|
|
![]() |
|
gokce
![]() ![]() ![]() |
Selamlar
nihayet 20mm lik ve ?asesi bitti, bazi kucuk eklemeler yaptim ve iste son hali; ![]() ![]() ![]() |
|
Rivet Making Academy
|
|
![]() |
|
gokce
![]() ![]() ![]() |
Panzer Grey in aslen cok koyu olmasi ve istedigim renk modulasyonu yontemini denemem icin kendi karisimimi elde ettim.3 ana renk ve diger ara tonlar yardimiyla isigin dususune gore base coat , light ve high gibi siniflandirarak renkleri actim ve modelin uzerine sirasiylan uyguladim...
![]() ![]() ![]() Düzenleyen gokce - 18/09/2011 Saat 20:05 |
|
Rivet Making Academy
|
|
![]() |
|
gokce
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() Dekaller felaket kalitesiz oldugundan daha suda iken dagilmaya baslamislardi.Kross lari kurtaramadim ben de sablon cikarmak zorunda kaldim. ![]() |
|
Rivet Making Academy
|
|
![]() |
|
gokce
![]() ![]() ![]() |
Ekipmanlrin montaji ve son toplama asamasina geldim.
Yykama,filtreleme,toz pastel ve son ontajlardan sonra nihayet bu model de sonuçlandy. ![]() ![]() ![]() |
|
Rivet Making Academy
|
|
![]() |
|
gokce
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
Rivet Making Academy
|
|
![]() |
|
<< Önceki Sayfa 4 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |