![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Tayyareler | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Sayfa 2 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
jarjarbinks
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17/06/2010 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 268 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 04/08/2011 Saat 01:58 |
Kitimiz Revellin 1/72 P-47 Thunderboltu.P-47 sevdi?imiz bir abimizdir, tu?la gibi uçaktyr, T.Hv.Kuv. envanterinede vakti zamanynda (sava?tan hemen sonra) girip çykmy?tyr.Uça?yn kanat yüzey alany, a?yrly?y , kanatlarynyn ?ekliydi vs gibi detaylary Wikipedia'dan ö?renebilirsiniz.
Ben bu maketlerle bir Fransyz "La Fayette",birde Amerikan "USAAF" uça?y modellemeye çaly?aca?ym.Kysmetse ilerde tekrar bir Türk P-47si yapmayy deneyece?im. Maketi bugun Bakyrköyde yeni açylmy? bir Hobi dükkanyndan edindim.(Capacity'nin en alt katynda yeni açylmy? olan Arma?an Hobby) Bu kaliteli bir kit, detaylar 1/72 ye göre bol tutulmu?.Kutudan USAAF ve La Fayette dekalleri çykyyor. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
"If you are going through hell keep going" Sir Winston Churchill
|
|
![]() |
|
nezih
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1077 |
![]() ![]() ![]() |
gosterge paneli komple siyah boyaniyor jarjar
|
|
Sweat saves blood!
|
|
![]() |
|
jarjarbinks
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17/06/2010 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 268 |
![]() ![]() ![]() |
Do?rudur,daha sonra referanslara bakynca bende farkettim ama revell kylavuzunda verilen renk bu (=us interior green).
|
|
|
|
![]() |
|
Clio172
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 511 |
![]() ![]() ![]() |
ah jarjar ah. ?u kalyp artyklaryny da bir temizlesen....
|
|
Hakan Yalcinkaya
M-41 "Bulldog", M-36 "Jackson" R.I.P. (2002-2011) |
|
![]() |
|
nezih
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1077 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: jarjarbinks sorun degil kutudan ciktigi gibi yapiyorum ve planda bunu gosteriyor dendikten sonra polemik cikmaz :)
Do?rudur,daha sonra referanslara bakynca bende farkettim ama revell kylavuzunda verilen renk bu (=us interior green). |
|
Sweat saves blood!
|
|
![]() |
|
jarjarbinks
![]() ![]() ![]() |
Te?ekkürler Nezih bey
e öyleyse evet efenim bende kutudan çykty?y gibi yapyyorum modelimi :) ehe ehe saygylar... |
|
|
|
![]() |
|
jarjarbinks
![]() ![]() ![]() |
Selamlar
USAF olan P-47 syrasyyla Gümü? (Model Master),Olive Drab (Tamiya) ve Ate? Kyrmyzysyna(Revell Aqua Colour) boyandy. Sonra üzerine Tamiya Clear atylyp dekallemeye geçildi. ![]() Fransyz P-47 ise Direkt olive drab'e daldyrylyp çykaryldy :P Üzerine Saryyla atylacak ?eritler falan var, onada bir aksilik çykmazsa ayny syrayla devam edece?im. Gördü?ünüz üzre USAF olan altyn gününe kysyr götüren,55 üstü ya?ly teyzeler gibi süslenmi?ken Fransyz olan ise sadeli?ini koruyor. ::) ![]() ![]() Ele?tirilere açy?ym Saygylar,Selamlar. Düzenleyen jarjarbinks - 15/08/2011 Saat 16:03 |
|
|
|
![]() |
|
jarjarbinks
![]() ![]() ![]() |
Birkaç ufak detay dy?ynda model bitti.Kanopiyi henüz yapy?tyrmadym sanyrym açyk yapaca?ym, wash konusundada hala kararsyzym.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
balpete?i
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26/11/2007 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 386 |
![]() ![]() ![]() |
Güzel görünüyor. Son fotoda kanadyn hücum kenarynda biraz zympara i?i var gibi. Bir de burundaki dekal biraz daha microsol istiyor gibi görünmekte...
|
|
161...
|
|
![]() |
|
jarjarbinks
![]() ![]() ![]() |
Zympara vurabilirim boyayy bozar my dersiniz?
|
|
|
|
![]() |
|
jarjarbinks
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() Son durum; modelin her?eyi bittikten sonra ya?lyboya-terebentinle yykama yapyp kurumaya byraktym Di?er modelde yava?ta olsa ilerlemeye devam ediyorum: ![]() |
|
|
|
![]() |
|
KucukEniste
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
![]() ![]() ![]() |
Fransyz uça?ynda neden 32 numaranyn üstünde ye?il boya syçramalary var?
Uçak temel olarak güzel görünüyor ama sanki yykama a?amasynda hala biraz abartyyorsun sanki. Acaba diyorum, terebentinle nemlendirilmi? (terebentine daldyr-azycyk ka?yt havluya de?dir fazlasy gitsin) fyrçayla kalyn olan veya gere?inden fazla akan kokan yerleri temizlesen daha güzel durur mu? Bir de uça?yn genelindeki yorgun yypranmy? görüntü Fransyz forslarynyn parlakly?yyla çeli?iyor. Belki bunlaryn üzerine çok çok inceltilmi? Tamiya Buff sykarak solgun gözükmelerini sa?layabilirsin. Epey ince bir boya olacak yalnyz, ayary kaçarsa sary sary olur çirkin durur. Balls Out'u da güzel görünüyor. Bence biraz onun da yykamasynyn ayary yer yer kaçmy? ve ufak tefek boya/maske sykyntylary var. Bununla beraber her iki uça?a da bakty?ymda önceki maketlerine göre epey ilerleme var. Bence gayet güzel gidiyorsun, aynen devam. |
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
![]() |
|
jarjarbinks
![]() ![]() ![]() |
Emre abi fransyzyn kanopisi manopisi kayboldu zaten o artyk bir deneme modeli :) Bakalym ölçüyü yakalamaya çaly?cam, ?imdi tezgahta süpriz olmayan ba?ka bir model var :)
|
|
|
|
![]() |
|
jarjarbinks
![]() ![]() ![]() |
Yine ben yine bir tutarsyzlyk, Fransyz P-47'den tam vazgeçti?im anda uzun bir süre forum forum gezerek kendimim modeli bitirmek için baya motive ettim, modelin üzerinde düzeltmeler yaptym, ve allah ne verdiyse kirlettim..
Hatta ba?ka bir sitede bir ara bir tane 1/6 my 8 mi tam hatyrlamady?ym bir Schwimmwagen vardy, ondan gördü?üm "filtreleme" tekni?ini burnt umber ve siyah ya?ly boyayla bu modelin üzerinde deneyip tek rengin getirdi?i monotonlu?unu kyrmaya çaly?tym. Schwimmwagen'i yapan ve detayly detayly foruma koyan abimizede burdan te?ekkür ederim.. ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
jarjarbinks
![]() ![]() ![]() |
Di?er P-47'yide resmen bitirdik buyrun aile foto?raflary...
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
kerkenez
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29/12/2010 Konum: Azerbaijan Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3 |
![]() ![]() ![]() |
eline saglik.
|
|
unholy war
|
|
![]() |
|
jarjarbinks
![]() ![]() ![]() |
Te?ekkürler
|
|
|
|
![]() |
|
gokce
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23/02/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 383 |
![]() ![]() ![]() |
Berk eline sa?lyk , bo?a dekali birbirinden çok ayry kalmy? gibi görünüyor buradan bilgine...
|
|
Rivet Making Academy
|
|
![]() |
|
Sayfa 2 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |