Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Tayyareler | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler |
Konu: Spitfirelar "ispitler" | |
<< Önceki Sayfa 3 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
KucukEniste
Üye Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
Gönderim Zamanı: 30/06/2011 Saat 10:52 |
Kanatlar konusuna ?öyle bir açyklyk getireyim. Bu bilgisayarda sadece paint var o yüzden komik görünebilir :)
Okla i?aretlenen yüzeye bakarsan bozuk ve girintili çykyntyly. Bu yüzeyin tamamen yuvarlatylmy? ve dengeli olmasy lazym, gerekirse okun gösterdi?i çöküntüleri falan macunlamalysyn. Firar kenarynda da alt-üst kanat birle?iminin hatty hala belirgin. Y?aretli alanda kendini gösteren çizgi orada bulunmamaly ve burasy hücum kenarynyn yuvarlakly?yna ters olarak keskin olmaly. Gerekirse zymparaly yüzeye açyyla tutup kullanarak bu keskinli?i sa?lamalysyn. |
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
Clio172
Üye Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 511 |
Gönderim Zamanı: 30/06/2011 Saat 11:12 |
Eline sa?lyk Berk.
Egzozlar iyi yahu, "bu da böyle kalsyn" diyelim. Delme i?i de nereden çykty ?imdi? :) |
|
Hakan Yalcinkaya
M-41 "Bulldog", M-36 "Jackson" R.I.P. (2002-2011) |
|
jarjarbinks
Üye Kayıt Tarihi: 17/06/2010 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 268 |
Gönderim Zamanı: 30/06/2011 Saat 11:42 |
Haklysyn Emre abi,yakyndan çekince kabak gibi ortaya çykyyor hatalar.Makete uzaktan bakynca bu kadar kusur gözükmüyor :P
|
|
"If you are going through hell keep going" Sir Winston Churchill
|
|
jarjarbinks
Üye Kayıt Tarihi: 17/06/2010 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 268 |
Gönderim Zamanı: 01/07/2011 Saat 00:51 |
Modele beyaz astar attym, ve sulu zympara yaptym.Ben gövdede pek tesviye hatasy yakalayamadym.Bunun üzerine öngölgeleme yaptym ve radikal bir karar alyp forslary uçaktan önce boyamayy denedim bakalym sonumuz ne olacak.Aslynda bunun sebebi enamelin üzerine akrilik boya atmak istememem ve ye?il- kahverengi gibi renkler üzerinde iyi bir beyaz ve kyrmyzy dokusu yakalayamamaktan korkmam...
Saygylar,Yyi ak?amlar |
|
|
|
jarjarbinks
Gönderim Zamanı: 01/07/2011 Saat 11:45 |
Eveet,Günaydyn!
Dün ak?am ba?lady?ym maskeleme metodu-ki bu forsu yapacak kimseye tavsiye edilmez tutmu? en aptalca yöntemi seçmi?im-gecenin ilerleyen saatlerinde maskeleri model üzerinde kysaltmaya çaly?yrken artan uyku katsayysyyla elimin ayarynyn kaymasy ve kanat yüzeylerini çizik içinde byrakmamyn üzerine bu sabah kalktym ve demin çizik diye andy?ym "yaryklary" revell contacta ve tamiya putty yardymyyla doldurmaya çaly?tym. Kuruduktan sonrada zymparaladym, daha sonrada daha önceki prosesin aynysyny uygulayyp astar üzerine ön gölgeleme attym. Ön gölgelemeden sonra modelin kamuflajyny attym ve maskeleri açtym.Ylk açty?ymda baktym ve tiki bir kyz edasyyla kendi kendime bu ne ya?öyk i?yenç olmmu? dedim. Ama zamanla gözüm aly?ty.?u an içimden oldu ya bu galiba diyorum.Hatta gözüme ho? gözüküyor-gerçe?e yakynly?y tarty?yly çünkü bu 1 numaraly uça?yn orijinal foto?rafyna ula?amadym-.Forslar büyük mü oldu sizce kafama takylan yegane ?ey o. Saygy,sevgi. |
|
|
|
jarjarbinks
Gönderim Zamanı: 01/07/2011 Saat 22:22 |
Forslaryn boyutlary kafama yatmady,onlary gün içinde biraz küçülttüm.Modelin pervanesini ve altyny boyadym.Modelde dekal kullanmyyacaktym,ama kuyrugu batyrmakta korktum açykçasy o yüzden dekal bekliyorum.
Hee bu arada post-shade'ide denedim. |
|
|
|
Clio172
Gönderim Zamanı: 02/07/2011 Saat 00:28 |
Post-shade'i forslara, yatay stabilizelere ve rudder'a da yapsana Berk.
|
|
Hakan Yalcinkaya
|
jarjarbinks
Gönderim Zamanı: 02/07/2011 Saat 01:03 |
Rudder'a ay-yyldyz gelecek onu bekliyorum,kalanyny yaryn ilk i? yaparym te?ekkürler hatyrlatma için.
|
|
|
|
jarjarbinks
Gönderim Zamanı: 02/07/2011 Saat 17:10 |
Forslara feci kyl oldum ve Forslara tekrar el attym. uça?yn rudder dy?ynda her yerine mat vernik attym sanyyrym wash falan yapmyyaca?ym buna.Son hal budur.
|
|
|
|
jarjarbinks
Gönderim Zamanı: 17/07/2011 Saat 23:04 |
Uça?y biraz eskittim,birde ay yyldyz dekalini taktym.
Dekali sa?olsun abi dedi?im bir arkada? gönderdi. |
|
|
|
jarjarbinks
Gönderim Zamanı: 02/08/2011 Saat 01:59 |
Ve MK.I'de bitti, Bursadan gol haberi aldy?yny sanan FB TV spikeri gibi seviniyorum(bkz:http://www.youtube.com/watch?v=rEMaO24xRhA).Modeldeki forslary devamly kurcalamamdy bu kadar uzun sürmesinin sebebi.Zaten model birle?tirme açysyndan baya kolay ilerliyor.
En son gecikmedeki sebep sizinde tahmin etti?iniz gibi forslary yine düzeltmi? olmam.Ama bu sefer bu düzeltmeye plastikten ba?ladym.Öncelikle forslary ve altyndaki kamuflajy söktüm.Kanat uçlarynda sadece plastik kaldy?ynda yeni ba?tan astar,zympara boya vernik......maykroskeyl vernik vs diye a?ama a?ama gittim. -Tamam artyk bu sondu mat verni?i atyp dolaba kaldyrdym maketi- Hal böyle olunca içe oyulmu? gül gibi detaylara anlamady?ym bir sebeple elveda dedim ve dolayly olarak delirme a?amasyndan geçtim maketi bo?verme a?amasyna geldim. Hatta ve hatta ?eker gibi tamiya kiti az kalsyn çöpe atacaktym. -gençli?ime verin böyle bir günahy dü?ündüm-. Modeli açykçasy dün ak?am sabyrsyzca aceleci ve uykusuz bir ?ekilde bitirmeye çaly?yrken b.k ettim(evet ders çaly?yrken falan sabaha do?ru toparlyyorum ama modelde sökmedi :)).Kanat uçlarynda baya detay kayby var.En azyndan model bitti. Saygylar yorumlarynyz ve ele?trilerinize her zamanki gibi açy?ym.. Eylemlerim devam edecek :) Berk Tüzüner |
|
|
|
Clio172
Gönderim Zamanı: 02/08/2011 Saat 16:38 |
Eline sa?lyk. Son mesajyndan önceki egzozsuz hali bana daha güzel göründü Berk.
Yykamada aileron, elevator çevresi gibi geni? bo?luklar için siyahtan daha az kontrast bir renk tavsiye ederim. |
|
Hakan Yalcinkaya
|
jarjarbinks
Gönderim Zamanı: 04/08/2011 Saat 00:14 |
Bir dahaki sefer burnt umber denerim,te?ekkürler
|
|
|
|
jarjarbinks
Gönderim Zamanı: 15/09/2011 Saat 03:05 |
Size daha önce demil?tim eylemlerim devam edecek diye..
?imdi ba?ladym Tamiya Tropik Yspit'e Sanyrym bunuda Türk yapaca?ym maske kesebilirsem.Ares bey duy bu feryady! :D Ak?am saat 6'dan bu yana Kokpiti topladym ve gövdeyi kapattym. |
|
|
|
Clio172
Gönderim Zamanı: 15/09/2011 Saat 18:15 |
O ye?il ?ey ne Berk? Önde var arkada yok... Bilmece gibi oldu ama. :P
|
|
Hakan Yalcinkaya
|
KucukEniste
Üye Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
Gönderim Zamanı: 15/09/2011 Saat 21:22 |
Orjinalini yazan: Clio172
O ye?il ?ey ne Berk? Önde var arkada yok... Bilmece gibi oldu ama. :P Zannymca birle?me hatty test boyasy :) Arka taraflar tekrar elden geçmi? gibi, o yüzden orada görünmüyor olabilir. |
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
Clio172
Gönderim Zamanı: 15/09/2011 Saat 22:50 |
Orjinalini yazan: KucukEniste
Zannymca birle?me hatty test boyasy :) Arka taraflar tekrar elden geçmi? gibi, o yüzden orada görünmüyor olabilir. Gençlik ate?iyle "egzotik bir dolgu maddesi mi buldu?" dedim bir an... :) |
|
Hakan Yalcinkaya
|
jarjarbinks
Gönderim Zamanı: 16/09/2011 Saat 01:52 |
Macun konusuna açyklyk getireyim orda herhangi egzotik materyal kullanmadym, white putty ye?il kafa kary?ymyny bölgeye daha önceden RAF interior greene sokulmu? fyrçayla tatbik etmem sonucu orda öyle bir enteresanlyk oldu.
NOT:Clio efendi verdi?in Bdger 100 LG kelek çykty! Tamam ?imdi sakinim.. Neyse dönelim modelimize... |
|
|
|
<< Önceki Sayfa 3 Sonraki >> |
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |