![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Malzemeler | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
YODA
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20/11/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 201 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 07/08/2011 Saat 16:47 |
Herkese merhaba,
Forumda vernikler ve incelticiler ile ilgili birçok ba?lyk mevcut, ancak temelde kullanylan tüm marka vernikler için kullanymy uygun olan incelticileri bir tabloda ya da tek bir ba?lyk altynda toplasak çok kullany?ly olur gibi geliyor... Örnegin biraz önce ilk defa vallejo 70510 gloss ve vallejo 73009 matt vernikleri airbrush ile kullanmayy denedim ve selulozik tiner, izopropil alkol ve ary su ile inceltmeyi ba?aramadym. Vallejo thinner dysynda bir seçene?im var my? Üzerlerinde akrilik yazmasyna ra?men bunlar laker my? Yardymlar için ?imdiden te?ekkürler. |
|
![]() |
|
balpete?i
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26/11/2007 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 386 |
![]() ![]() ![]() |
Bence kullandy?ynyz vernikleri de?i?tirin. Böylece kimya mühendisli?i alanynda yüksek lisans yapacak kadar bilgi sahibi olmak yerine modelcili?e konsantre olabiliyor insan. Ben öyle yaptym :)
|
|
161...
|
|
![]() |
|
Atilla Güç
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30/09/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 193 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: YODA
Herkese merhaba, Forumda vernikler ve incelticiler ile ilgili birçok ba?lyk mevcut, ancak temelde kullanylan tüm marka vernikler için kullanymy uygun olan incelticileri bir tabloda ya da tek bir ba?lyk altynda toplasak çok kullany?ly olur gibi geliyor... Örnegin biraz önce ilk defa vallejo 70510 gloss ve vallejo 73009 matt vernikleri airbrush ile kullanmayy denedim ve selulozik tiner, izopropil alkol ve ary su ile inceltmeyi ba?aramadym. Vallejo thinner dysynda bir seçene?im var my? Üzerlerinde akrilik yazmasyna ra?men bunlar laker my? Yardymlar için ?imdiden te?ekkürler. Sevgili Koray merhaba, Vallejo vernikler genel olarak figür boyama i?inde kullanyldy?y için, fyrça ile uygulamada çok ba?aryly sonuçlar veriyor. Sadece su ile inceltip uygulandy?ynda yeterli oluyor. Boya tabancasyna uygunlu?u pek yok. Ama fyrça ile sürmek istedi?iniz yerlerde hem iz byrakmyyor, hem de parlak ve mat sonuçlarda ba?aryly oluyor. |
|
![]() |
|
YODA
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20/11/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 201 |
![]() ![]() ![]() |
Su ile inceltmeyi ba?ardym; te?ekkürler. airbrush ile uyguladym ama Tamiya akrilik ya da testors enamel vernikler ile aldy?ym sonuclardan kötü oldu... Atilla bey zaten belirtmi? ama ya?ayarak tecrübe etmi? oldum :(
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |