![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
AFV | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
erhntly
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 824 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 29/07/2011 Saat 21:14 |
Bakalym ilginizi çekecekmidir :)
Sevdi?im bir i? arkada?ymyn (merhaba Burak Kanto?lu) çok ho? bir emrivakisi ile Amazon dan temin edilen Pegasus Hobbies in bu kutusu elime geçti. Te?ekkür ederim kendisine. Kutu ilk baky?ta wargame edasy ile büyük kysmy snap together manty?y ile biçimlendirilmi? ancak çok güzel detaylara sahip ve herbir kit 40 civarynda parçaya sahip. Opsiyonel parçalary ile ISU 122 ve 152 nin herikisini de yapabiliyorsunuz. Ben ikisinden de birer tane yapmanyn en verimli yol oldu?una karar verdim. ![]() Parçalaryn uyumu leziz, tak çykar ?eklinde yapylmasyna ra?men takynca zor çykyyor :) ben zaten yapy?tyrdym. Palet a?a?ydaki gibi verilmi? olup, paletlere seksilik katan bu kyvrymlary elde etmek için ne çok u?ra?ty?ymy hatyrladykça ?ükür diyorum. ![]() Her ikisi de belli bir a?amaya kadar birlikte gitti ama iki tane ayny modelden yapmak bana yaramady?y için 152 öne geçiverdi sonra :) ![]() |
|
![]() |
|
erhntly
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 824 |
![]() ![]() ![]() |
Üst resimde gördü?ünüz vallejo putty sadece minik yaryklary kapamak için i?e yarayan, kullanym sonrasy yslak kulak çubu?u ile fazlalyklary alyndy?ynda zymparaya ihtiyaç göstermeyen bir mamul. Ancak tek sorun yaryklar çizik kyvamynda ise i?e yaryyor. Kitte tek macunluk yer de a?a?yda....
![]() ancak herzamanki gibi 40 parça bile olsa yapym klavuzunu takip incelemek gerekti?ini hatyrlatyrym. Macundan sonra alt ve üst kysymlary içten parça eklemek gerekti?i için tekrar ayyrmak zorunda kalmy?tym. Kitlerin taret kysmynda referanslara göre kulplar mevcut. Yapyverdim. Ancak ya i?aretledi?iniz yeri delin, ya da i?areti koyu bir kalemle yapmayyn. Y?aretler resimde oyuk gibi göründü?ü gibi sonraki karede malum oldu?u üzere boya kapatamady :) ![]() Bu arada arka fonda görülen Stalin de ayny familyadan geldikleri için ebatlaryn kar?yla?tyrylmasy için kullanyldy, kendisi bir Roden... |
|
![]() |
|
erhntly
![]() ![]() ![]() |
152 anly ?anly boyanyrken 122 hala baldyry çyplak bekliyor, bu gece birle?tirece?im sanyrym parçalarynyn kalanyny :)
![]() Kutudan renk referanslary çykmamasy eksiklik de?il elbette, muhtemel bir russian green ya da dark green olacakty, ben daha açyk olsun istedim artyk ne ye?ili ise, kutusunda uniform green yazyyor. Kiti muhtemelen a?yr eskitmelere maruz byrakaca?ym o nedennle fazla da dert etmedim . ?u anda a?a?ydaki renk do?ru renktir. True green :) ![]() |
|
![]() |
|
erhntly
![]() ![]() ![]() |
Isu 122 de di?erine yeti?irildi, russian green ile boyandy. Sanyrym boya kemikle?sin ky? kamuflajyna do?ru gidecek :)
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Unimog
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 70 |
![]() ![]() ![]() |
Çok güzel modeller, ellerine sa?lyk ****m.
|
|
Warhammer nedir ? Yenir mi içilir mi ? Buyrun; http://www.unimogtr.com/
|
|
![]() |
|
erhntly
![]() ![]() ![]() |
Daha yeni ba?ladylar :)
|
|
![]() |
|
erhntly
![]() ![]() ![]() |
Haftasonu izne çykyyorum ama bitmeyecek , yine de yol alalym biraz... Kutudan dekal çykmamy?ty, ben de bunu sorun etmedim...152 için PST kitinden aldy?ym dekali kullandym, yazy ise anla?ylaca?y üzere el yapymy... 122 için ky? kamuflajy olsun istedim, içime sindi?ide söylenemez. Bu ölçekte bu kadar oluyor deyip syyrylmaly i?in içinden :)
![]() ![]() |
|
![]() |
|
erhntly
![]() ![]() ![]() |
Merhaba,
Isu lar bu ?ekilde tamamlandy. Özellikle 122 de biraz abarttym sanyrym :) Resimlerin kalany blogda... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
erhntly
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
paranoyak
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21/06/2007 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 33 |
![]() ![]() ![]() |
Eline sa?lyk abi.
|
|
![]() |
|
Burak Özdil
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 719 |
![]() ![]() ![]() |
Eline sa?lyk, karde?ler çok ho? olmu, özellikle kar kamuflajyna bayyldym. Bu arada makinaly tüfekler overscale kalyplanmy? sanyrym? Dönemin tüfeklerini bilmem ama öyle geldi gözüme. Birde paletlerin detayy zayyf sanyrsam. Tabi sen daha iyi bilin :)
|
|
Artyk 1/72 AFV yapyyorum (arada kaçamak yapmayaca?ym anlamyna gelmez :) )
http://miniafv.blogspot.com/ |
|
![]() |
|
erhntly
![]() ![]() ![]() |
Te?ekkkürler Burak'lar :)
Kutu aslynda wargame tarzy oldu?u için paletler cidden zayyf, tek güzel görüntüyü profileden bakty?ynda veriyorlar :) makineliler evet biraz irice ama yapylacak bir ?ey yok, ama en azyndan uçlary delinebiliyor bu sayede . |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |