Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Tayyareler | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler |
Konu: Spitfirelar "ispitler" | |
Sayfa 3 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
jarjarbinks
Üye Kayıt Tarihi: 17/06/2010 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 268 |
Konu: Spitfirelar "ispitler" Gönderim Zamanı: 25/06/2011 Saat 18:00 |
Tekrar merhaba,
Spitfire'a bilmedi?im bir sebeple fazla ilgi duyuyorum.2.synyftada kara cahilkende ilk yapty?ym maket spitfire'dy olduk 12.synyf hala spit yapyyoruz :) ?imdi adeta bir toplu sünnet ?enli?i yaptym ve sevgili dayym Hakan Yalçynkaya'nyn (Forumda Clio172 mahlasyyla yazar kendileri) hediyesi Tamiya Spitfirela ö?renci kesemizden arta kalanla aldy?ymyz Revell Spitfire'a ba?ladym. Uçaklary (en azyndan birini) IHMPMUK'un yary?masy için Türk yapmayy planlyyorum ve bildi?im kadaryyla ikiside bizi üzmeden Türk yapylabiliyor. Elinizde ?ema ,çizim ,foto?raf veya dekal ne varsa irtibata geçerseniz,çok sevinirim Saygylar ve ?imdiden te?ekkürler Düzenleyen jarjarbinks - 25/06/2011 Saat 18:02 |
|
"If you are going through hell keep going" Sir Winston Churchill
|
|
jarjarbinks
Üye Kayıt Tarihi: 17/06/2010 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 268 |
Gönderim Zamanı: 27/06/2011 Saat 22:34 |
Dün RacingZ model grubunun toplantysyna katyldym.,Gökhan abime ve orda bulunan RacingZ üyelerinin tavsiyeleri ve yardymlary y?y?ynda modele astar attym.
Çok iyi insanlar ve çok iyi modelcilerle ba?lanty kurdum.Ancak forumlar arasyndaki sürtü?meyi,(camidaki genel olarak uzun zamandyr süregelen problemi)anlamakta emin olun ki güçlük çekiyorum... Neyse ef'nim konumuza dönelim modelimizde dün Mister bilmemkaç astar attym,bunun üzerine "bebek poposu" dokusunu yakalayyncaya kadar sulu zympara,takibende ön-gölgelemeye ba?ladym. Bugünde çaly?kan bir modelci olarak Ön-gölgelemeyi bitirdim, Faber-Castell sanatçy silgisiyle kamuflajy için maskeleme yaptyktan sonra Modelmaster RAF Ocean Grey'inden ve RAF Dark Green'inden püskürttüm. Modele parlak vernikte attym ancak fotolarda vernik atyly de?il. http://i1188.photobucket.com/albums/z420/berktuzuner/SANY0074-1.jpg[/IMG] Düzenleyen jarjarbinks - 28/06/2011 Saat 13:55 |
|
|
|
KucukEniste
Üye Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
Gönderim Zamanı: 27/06/2011 Saat 22:58 |
Kolay gelsin Berk. Giderek her modelin daha güzel oluyor. Bu sefer daha belirgin renk geçi?leri yakalamy?syn.
Y?ine kary?mak gibi olmasyn ama (tamamen ?ahsi bir fikir) di?er Spitfire'da da bir post-shading (artyk art-gölgeleme mi denir ne denir) tarzy bir ?ey dene bence. Neden dersen, bana kalyrsa ön-gölgeleme uygulamasynda genelde siyah veya çok koyu renkler kullanyldy?y için bunlar özellikle gri gibi açyk renklerin altyndan kendini çok belli ediyor ve do?al durmuyor. Uça?yn girintilerinde koyu renk ya?lyboya da kullanyrsan iyice kararyp a?yry kontrasta sahip oluyor. Senin uça?ynda da ye?illerdeki renk geçi?leri do?al ve güzel duruyor. Ancak özellikle sol kanattaki gri bölgede ön gölgeleme abartyly duruyor. Ben siyah gibi bir renkle öngölgeleme yapmaktan ziyade önce uça?yn kendi renklerini boyayyp sonra bu renkleri açyp koyultarak üstünde oynamalar yapyyorum. Sonucun daha do?al durdu?unu dü?ünüyorum. Bazy a?abeylerin gibi cahil, dirlik-birlik bozucu ve aslynda maket yapmayan bir yalancy oldu?umu dü?ünmüyorsan bir dene derim. Camiadaki sorunlara hiç girme bile, ne kadar uzak durursan o kadar iyi :) |
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
jarjarbinks
Gönderim Zamanı: 27/06/2011 Saat 23:22 |
Esta?furullah Emre abi senle ilgili öyle bir yok zaten zaten adam gibib maket yapan çok ki?i yok ben hepimizin tek çaty(sanal-çaty) altynda toplanmasyndan yanayym.Dikkat ederseniz gelen nesillerde model yapan çok çocuk yok bunun sebeplerinden biride bu bölük-pörçüklük olabilir.
Modele dönersek banada biraz abarty gibi geldi ama benim burda asyl amacym boyayy ince atmakty,oldu?u kadar oldu. Yakyn zamanda yapaca?ym Mk.1'de tavsiyene uyaca?ym ama onun renkleri biraz farkly(Dark Earth-Dark green). Artyk buna post-shade yapmam ama :) |
|
|
|
KucukEniste
Gönderim Zamanı: 28/06/2011 Saat 05:34 |
Yok yok buna daha post-shade girilmez, yaptyklaryn da bozulmu? olur. Di?erinde denersin.
Yykamayy nasyl yapyyorsun? Geçen sefer yapty?ynda a?yry abartylyydy, e?er yine yapacaksan bir üzerinden geçelim bilgilerinin nerede hata yapty?yny bulalym. |
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
Clio172
Üye Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 511 |
Gönderim Zamanı: 28/06/2011 Saat 13:41 |
Eline sa?lyk Berk. Emre'ye hem modellerindeki geli?im dü?ünceleri hem de ayny renklerin açyk-koyu varyetelerini deneme tavsiyesi konusunda katylyyorum.
Wash için az bekle derim. |
|
Hakan Yalcinkaya
M-41 "Bulldog", M-36 "Jackson" R.I.P. (2002-2011) |
|
jarjarbinks
Gönderim Zamanı: 28/06/2011 Saat 13:45 |
Geçen sefer direkt ya?ly boyayy inceltmeden girmi?tim,sonuç malum :)
Bu sefer ya?ly boyayy terebentinle (çok terebentin az boya) inceltip detaylara dokundurup, uçu? yönünde silerim,ki çok fazla yapmyycam sanyrym,ya? akyntylary için falan kullanyrym |
|
|
|
tozbek
Üye Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1151 |
Gönderim Zamanı: 28/06/2011 Saat 15:02 |
Ya?ly boya yerine Promodeller'yn su ile çykan syvy malzemesini kullanyyorum. Çaly?masy hem daha kolay hem de daha temiz sonuç veriyor.
|
|
levburkara
Üye Kayıt Tarihi: 11/12/2009 Konum: United States Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 579 |
Gönderim Zamanı: 28/06/2011 Saat 15:03 |
Berk Bey, gelisim muthis. Tebrik ediyorum. Tesviyesi de boyasi da harika olmus. Preshading konusuna katiliyorum, ama deneyip gormeniz acisindan cok faydali olmustur. Gozume ilisen bir nokta kanat onlerinde biraz boya eksikliginin olusu. Belki kucuk bir mudahelede bulunabilirsiniz.
|
|
KucukEniste
Gönderim Zamanı: 28/06/2011 Saat 22:35 |
Orjinalini yazan: jarjarbinks
Geçen sefer direkt ya?ly boyayy inceltmeden girmi?tim,sonuç malum :) Bu sefer ya?ly boyayy terebentinle (çok terebentin az boya) inceltip detaylara dokundurup, uçu? yönünde silerim,ki çok fazla yapmyycam sanyrym,ya? akyntylary için falan kullanyrym Ben ?öyle yapyyorum: Her?eyden önce düzgün bir parlak vernik atyyorum, modelin tümü parlyyor ve i?leme hazyr hale geliyor. 1. Ya?lyboyayy oldukça inceltiyorum (veya tembelli?e kaçyp Mig'in Dark Wash ürününü kullanyyorum). Gölge etkisini arttyrmak ve renk tonunda kahverengiye kayma olmasyn diye siyah kullanyyorum. Zaten renkleri genelde açyp soldurdu?um için renklerdeki koyulma dengelenmi? oluyor. 2. Ynce uçlu bir fyrça alyyorum. Belirginle?tirmek istedi?im detaya ucuyla dokunup bekliyorum. Parlak yüzeyde ya?lyboya akty?y için örne?in bir panel çizgisine dokunduysam hat boyunca ilerliyor. Bir yerde durduysa, o hizadan yine dokunuyorum. Ortalyk fazla pislenmeden tüm detaylar ve girintiler dolmu? oluyor. 3. Bazen dokunulan yerlere fazla boya gidiyor veya kenarlardan ta?ma yapyyor. Buralary temizlemek için de yine ince bir fyrçayy terebentine batyryp, fazlasyny ka?yt havluya dokundurup alyyorum. Terebentinle nemlendirilmi? fyrça gibi olunca hafifçe dokunup buralary siliyorum. Böylelikle i?lem bitiyor. Ya? akyntysy, is, vb ?eyler yapacaksam önce mat vernik atyyorum. Parlak vernikte bunlaryn aky?yny kontrol etmek daha zor oluyor. Mat vernikte de çok çok az miktar boyayla çok dikkatli çaly?yyorum, zira yüzeyin pütürlü dokusu yüzünden yapy?an boya direk kalyyor. Abartyrsan da terebentinli fyrçayla hemen temizlemek ?art oluyor. Ya?lyboyanyn en büyük avantajlaryndan biri, çok geç kurudu?u için akany kokany terebentinli fyrçayla temizlemenin mümkün olmasy diye dü?ünüyorum. |
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
jarjarbinks
Gönderim Zamanı: 28/06/2011 Saat 23:33 |
Evet ef'nim,
Dün gece en son yazdy?ym cevaptan sonra sabah 5'e kadar modelin dekalini dükülün halletim. Tatilin ba?yndan beri a?a?y yukary 8 saat kayan uyku düzenim sa?olsun.Sabah 1 gibi kalktyktan sonra modele bol bol parlak vernik attym ve Burak Kara beyin tavsiyesi do?rultusunda rötu?lar yaptym. toplaryny antenini ve pervanesini taktym. Modelin altynyda bitirdim zaten. Preshading ile ilgili söyleyebilece?im yegane ?ey Ufuk abinin Bf-109'undaki postshading'i taklit etmeye çaly?ty?ymdyr.(Tabiki taklidi bile olamady) Yaryn Clio172 bana gelecek ve uygulamaly olarak eskitme ö?retecek.Kendisine ?imdiden te?ekkür ederim Ruh halimdeki dalgalanmalar sonucu bana bir haller geldi ve en sonunda kendimi modelcililere en çok do?rultulan (ayny zamanda en abuk soru olan) "bunlar uçuyor mu?" ve "motor taksan uçar my?" sorularynyn vantilatör kar?ysynda cevaplamaya çaly?yrken buldum. Saygylar. Düzenleyen jarjarbinks - 28/06/2011 Saat 23:35 |
|
|
|
Blackbird
Üye Kayıt Tarihi: 17/09/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 660 |
Gönderim Zamanı: 28/06/2011 Saat 23:51 |
Geli?me çok bariz. Devam "bro"... Boyayy nihayet ince atmy?syn :)
|
|
nezih
Üye Kayıt Tarihi: 02/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1077 |
Gönderim Zamanı: 29/06/2011 Saat 10:18 |
Gayet iyi gidiyorsun, her modelin bir öncekinden daha iyi oluyor olacak da devam... Kolay gelsin
|
|
Sweat saves blood!
|
|
jarjarbinks
Gönderim Zamanı: 30/06/2011 Saat 03:22 |
Eveeeet modelimiz bitti Emre abinin söyledi?i wash tekni?ini oldu?u kadar uygulamaya çaly?tym.
Egzoslary taktym ini? takymlaryda ayny ?ekilde en son mat verni?i attyktan sonra maskeleri açtym. He bu arada ilk ba?ta yazdym ya 2.synyftada spit yapyyordum Lise 2 oldum hala spit yapyyorum.Orda 2.synyfy mecaz anlamda kullanmadym.Burdan buyrun :) |
|
|
|
nezih
Üye Kayıt Tarihi: 02/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1077 |
Gönderim Zamanı: 30/06/2011 Saat 09:00 |
Kanopiyi maskelerken biraz daha özen gösterirsen ve kirletmemeye dikkat edersen çok daha iyi sonuç alacaksyn
|
|
Sweat saves blood!
|
|
KucukEniste
Gönderim Zamanı: 30/06/2011 Saat 09:24 |
Selam Berk,
Yzninle benim gözümde eksik/hataly olmu? bazy noktalary yazayym. Eminim us.ta arkada?lar daha da verimli görü?ler yazabilir. Bazy yerlerde daha önceki foto?raflarda görünmeyen (veya bu aralar da?ynyk dikkatimle farkedemedi?im) tesviye hatalary göze çarpyyor. Örne?in ini? takymy dikmesinde boylu boyunca kalyp izi kalmy?, metalik boya ile iyice belli olmu?. Veya burnun altyndaki hava giri?i tamamen dikdörtgen olmamy?, sa?-sol birle?im birbirini kar?ylamyyor. Kanatlaryn hücum ve firar (ön ve arka) kenarlarynda da düzensizlikler var. Bir sonraki Spitte biraz daha yava?, dikkatli ve sabyrly ilerle ki böyle hatalar kalmasyn. Çok güzel bir model olacakken basit hatalar sebebiyle sonuç kötü etkileniyor. Pervanelerdeki metalik eskitme çok geli?igüzel durmu?. Özellikle Arkut'un uçaklaryna bakyp fikir edinebilirsin. Kendi ekseninde hyzla dönen bir pervanede yukarydan a?a?y bir çizik olmasy veya pervane uçlary yerine göbek kysmynda daha önce dökülme olmasy çok ola?an de?il. Metalik dökülmenin genelinde de bazy yerlerde "Sonradan boyandym ben!" görünü?ü hakim. Bu i?i henüz ben de tam kyvyramadym, ama boya yerine gümü? kur?un kalem kullanmak benim tecrübemde daha kontrollü ve iyi sonuç verdi. Üstelik be?enmezsen parma?ynla bile silebiliyorsun. Gümü? kalem derken de, Faber Castell ve benzeri firmalaryn kuru boya kalemlerinden bahsediyorum. Bunlaryn gümü? renkte olanlary var, kolay bulunmuyor ama güzel i? görüyor. Normal kur?un kalem gibi oldu?undan elinle bile silsen çykartabiliyorsun, abarttym dersen sil gitsin. Unutmadan belirteyim; genele metalik dökülme yapmadan önce uça?yn neresi kuma?, neresi tahta o konuyu da ara?tyrmakta fayda var. Yoksa uça?y tanyyan bir insany çok e?lendiren hatalar yapylabiliyor. Egzozlaryn arkasynyn normalde delik olmasy lazym. Bunlary bu kadar ?ekilsiz egzozlarda delmek zor ama en azyndan siyah boyayarak derinlik etkisi vermek bir fikir olabilir. Yine abartmadan egzoz isi ve tekerlerde toz bu kadar eskimi? görünen bir uça?a güzel gider. Ylk baky?ta çok ele?tiri oldu gibi, ancak bir önceki modeline göre bile epey kendini geli?tirdin. Biraz sabyr ve dikkatle temel eksiklerini kapatyrsan, boyamadaki geli?iminle kysa sürede çok güzel maketler yapmaya ba?larsyn diye dü?ünüyorum. Ellerine sa?lyk! |
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
jarjarbinks
Gönderim Zamanı: 30/06/2011 Saat 09:35 |
Terimiz so?umadan Mk.I'e geçtim.
|
|
|
|
jarjarbinks
Gönderim Zamanı: 30/06/2011 Saat 09:54 |
Merhaba Emre abi
Öncelikle ele?tirilmenin tarafymca ho? kar?ylandy?yny bilmeni isterim. Hava aly?y ve ini? takymlary konusunda hemfikirim seninle ancak kanatlar konusunda ayny ?eyi söyleyemeyece?im nerde hata gordü?ünü tam anlayamadym. Ayryca pervanemde kasten yapty?ym bir metalik eskitme bulunmamakta :) Metalik dökülmeyi kasytly olarak kapaklaryn,kapylaryn vs.'nin oldu?u yere yaptym. Egzoslaryn arkasyny Clio172 in?allah bugün delecek, (delecem vaatleriyle az maketimi eskitmedi). Bende her?eye bahane bulmu? gibi oldum ama durum ?u an bu.?imdilik oldu?u kadar diyorum, ele?tiri için te?ekkürler. Tekerleklere tozlanmayy ve egzos izlerinide yaparym aklymdan çykmy?.. Saygylar. |
|
|
|
Sayfa 3 Sonraki >> |
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |