![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Tayyareler | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
KucukEniste
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 22/06/2011 Saat 22:44 |
Herkese selam,
Yki tane yabancy sitedeki ortak proje için ba?lady?ym bir kit. Bird of Prey yarym olarak kaldy ama bunun da vakti geçiyor ve çok yo?unum. Aradan çykartayym diye tezgaha aldym. ![]() Öncelikle Bf 110 yapmaya karar verdikten sonra bu kit ile sonradan hediye olarak gelen Dragon/CyberHobby Bf 110D gece avcysy arasynda kaldym. Konuyu ?öyle özetleyeyim... Eduard do?ru hatyrlyyorsam 372 parça. Kutudan 5 farkly uçak çykty?y için bir sürü seçenekli parça var ve PE destekli geliyor. Dragon ise sadece kemerleri PE olarak veriyor. Kutudan sadece tek uçak yapacak parçalar çykyyor, Eduard'yn pe olarak verdikleri ve daha fazla detay plastik olarak var ve neredeyse tamamy kullanylan parçalaryny sayysy 500'ün üstünde. Ba?ta "Eduard yemez" derken, Dragon'un aslen ne oldu?unu farkedince çaktyrmadan dümen kyrdym. ![]() Bu aralar a?yry yo?un oldu?umdan ve kit de karma?yk bir yapyda oldu?undan epey yava? ilerleyebilir. ?imdilik bu kadar yapabildim, foto?rafyny basarsam gaz gelir belki diye payla?yyorum. Kokpit ma?allah 2+1 daire tady yakalady?y için bir sürü parçanyn birle?tirilip ayry ayry boyaya hazyrlanmasy gerekti. Tümüne RLM 66 uyguladym. Birazdan da yatmadan önce bir süre üzerinde çaly?yp PE parçalary ekleyip detay boyamalaryny yapaca?ym. Haftasonuna kadar syrf kokpit biterse ne ala! |
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
![]() |
|
KFKF
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26/08/2006 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 378 |
![]() ![]() ![]() |
Benim de merak etti?im bir kitti. Geçenlerde SprueBrothers'da Dragon bf110 ciddi indirimdeydi. Dragon mu Eduard my diye kararsyz kalmy?tym.
|
|
Koray Fenman
|
|
![]() |
|
KucukEniste
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
![]() ![]() ![]() |
Hem Eduard hem de Dragon güzel, ancak modelciyi yoracak kitler.
Eduard kitinin ilk falsosunu buldum. Kokpit planlarda RLM 66 veriliyor. Ayryca kitin içinden gelen renkli PE setinde de kokpit parçalary koyu gri. Ancak uyaran arkada?lar da sa?olsun iyice kyllanyp tekrar baktym ve uça?yn aslynyn erken dönem uçaklary gibi RLM 02 kokpit rengine sahip olmasy gerekti?ini farkettim. Dragon kitinde de zaten renk RLM 02'ye tekabül ediyor. Y?in ilginç kysmy Eduard'yn yine ayny kalyp bazly Bf 110C ve sonradan çykartty?y Bf 110E kitinde renkler do?ru olarak RLM 02 verilmi? ve onlardan çykan PE parçalaryn da rengi RLM 02'yi tutuyor. Bu kitin boyama ?emalary a?yry detayly ve bir sürü bilgiyle doluyken kokpit renginde nasyl böyle bir hata yapylmy? açykçasy çözemedim. Ho?, geçen Canadair Sabre yaparken tecrübe etti?im gibi maket firmalary bazen bu konularda çok saçma ve bariz hatalar yapabiliyor. Bu ak?am kokpiti birle?tirir kapatyrym derken ba?a dönüp her ?eyi RLM 02 ile tekrar boyamak gerekecek. Neyse ki fazla ilerleyip kemerleri falan henüz takmadan hatanyn farkyna vardyk. Bilgilendiren arkada?lara tekrar te?ekkür ediyorum. |
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
![]() |
|
KucukEniste
![]() ![]() ![]() |
Epeydir güncelleme yapamadym zira dünya evine girmeme artyk 2 hafta kadar kaldy, onun hazyrlyklary hyzlanynca makete falan elleyemez oldum. A?amalary hyzlyca geçeyim.
Öncelikle pilotun çaly?ma alany. Maharet tabii ki genelde Eduard'yn renkli photo-etch parçalarynyn. Bununla birlikte belirtmeliyim ki kendinden renkli bu ürünlerin bu kutudaki renkleri yanly?. Yapym plany RLM 66 kokpit veriyor ve parçalar da bu ?ekilde verilmi?. Büyük ihtimalle kit G-2 kitinden sonra çykty?y için böyle bir hata yapylmy?, sizin koyu gri olan yerleri tekrardan RLM 02 ile boyamanyz gerek. ![]() Bu da arkadaki çaly?ma odasy. Bir sürü, bir sürü makineli tüfek mermisi! Siyah kutu veya çift silindir gördü?ünüz her ?ey ?arjör kutusu (telsiz grubu hariç tabii). ![]() Bu da tamamy tyky?tyrylyp gövde kapatyldyktan sonraki hali. Gövdenin oturmasy da gayet güzel. ![]() |
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
![]() |
|
KucukEniste
![]() ![]() ![]() |
SORU: BF 110LARIN DA ARKA GÖVDE-KUYRUK HATTINDA BF 109LAR GYBY BYRLE?ME ÇYZGYSY VAR MI? VARSA MAKETTE NE KADAR BELYRGYN OLMALI?
Soruyu koyulttum ki dikkat çeksin. Cevabyny biliyorsanyz ve payla?yrsanyz çok sevinirim. Bu son 1-2 gün de burun kysmyndaki makineli tüfeklerle u?ra?tym. Bu bölümü muhtemelen üst kapa?y takmayyp açyk sergileyece?im. Tüm bu kalabalyk birle?ip... ![]() Ortaya ?unu çykartyyor. Belki 20-30 parça var ama görünen bir ?ey yok. ![]() Laf aramyzda syrf bu kokpit ve burnu toplayyncaya kadar herhalde bir tane Tamiya 48 ölçek uçak biterdi! |
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
![]() |
|
Clumsy
Üye ![]() ![]() Pervane Sever Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1408 |
![]() ![]() ![]() |
Bildi?im kadaryyla evet.
Yyi maketler! |
|
-Sorumluuu...
-Yok, yoook kesinlikle sorumlu de?il canym. Olsa olsa ancak sorunlu olur! -Peki o zaman. Sorunluuu... |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |