![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
AFV | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
Burak Özdil
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 719 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 19/06/2011 Saat 22:33 |
Uzun zamandyr hava savunma sistemlerine ilgi duymaktayym. Özellikle Rus yapysy olanlara. Ancak Modern 1/72 AFV modelleri ile ilgilenmem nedeniyle ciddi bir kaynak sykyntysy çekmekteydim. Türkiye'de Modern 1/72 AFV modeli arasanyz en geni? ürün çe?itlili?i Revell'de mevcut, bir miktar da Italeri'de (?imdilerde MMY'nin Trumpeter moldellerinin yolda oldu?unu ö?rendim, 1/72 AFV modelleri konusunda ciddi bir kaynak olaca?y kanysyndayym) Ancak bunlaryn hiç birinde modern hava savunma sistemleri bulunmamakta. O yüzden yurtdy?yna yöneldim. Kar?yma Armo Model'in resin kitleri çykty.
Neyse konuyu da?ytmadan modele geçelim. Polonya Men?eili Armo Model'in 1/72 Sa-9 Gaskin modeli. ![]() Kutunun kapa?yny açty?yma plastik bir po?et içerisinde modelin parçalary kar?yma çykty. Daha önce resin detay setleri ile çok u?ra?mama ra?man tamamen resin ilk modelim olaca?y için kalitesi konusunsa büyük merak içerisindeydim. ![]() Dedi?im gibi daha önce resin model yapmadym ama parçalaryn kalitesi benim için tatmin ediciydi. ![]() Az parçaly bir model oldu?u için montaj a?amasynyn rahat geçece?ini tahmin ediyorum. Boyama konusunda henüz karar vermedim ancak 91 Irak sava?yny kafamda planlyyorum. Evet resin modellerin en sykynty veren kysmy parça temizli?ine artyk geçebilirim. |
|
Artyk 1/72 AFV yapyyorum (arada kaçamak yapmayaca?ym anlamyna gelmez :) )
http://miniafv.blogspot.com/ |
|
![]() |
|
Snake Eye
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27/08/2005 Konum: Greece Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 608 |
![]() ![]() ![]() |
Kolay gelsin Burak bey. Belki biliyorsunuz ama bu resinlerin tozu solundu?unda çok zararly bir madde. Siz yine maske kullanarak önleminizi alyn derim.
|
|
SI VIS PACEM PARA BELLUM
|
|
![]() |
|
Burak Özdil
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 719 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: Snake Eye
Kolay gelsin Burak bey. Belki biliyorsunuz ama bu resinlerin tozu solundu?unda çok zararly bir madde. Siz yine maske kullanarak önleminizi alyn derim. Te?ekkür ederim. Evet resin kesim i?leminin ciddi sa?lyk sorunlaryna yol açan son derece kansorojen bir toz açy?a çykartmakta oldu?unu biliyorum. O yüzden kesim i?lemini özellikle rüzgarly havalarda balkonda gerçekle?tiriyorum. Herkese de aynysyny tavsiye ederim. kesinlikle havalandyrma ne kadar iyi olursa olsun kapaly mekanda kesim yapmayyn, uçu?an tozlar ilk etapta korunsanyz bile sonraki günlerde tekrar havalanarak ci?erlerinize yapy?abilir ve son derece kansorojendir. |
|
|
![]() |
|
erhntly
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 824 |
![]() ![]() ![]() |
Ben de merak ediyorum neticeyi, resin ile u?ra?maya deyer mi deymezmi belli olacak,
Kolay gelsin Burak |
|
![]() |
|
Burak Özdil
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: erhntly
Ben de merak ediyorum neticeyi, resin ile u?ra?maya deyer mi deymezmi belli olacak, Kolay gelsin Burak Erhan selam, Detaylar açysyndan son derece tatmin edici bir model, tavsiye ederim. Bu arada sormak istedi?im bir konu var. Dragon'un Irak versiyonu Gaskin kitinde füze sistemi gümü? gri olarak gösterilmi?. Referans olabilecek resimlerde füze sistemleri söküldü?ü için gerçek rengi göremedim. Konuya ili?kin bilgisi olan var my? Aletin Irak versiyonunda füze lançerleri gümü? gri midir? |
|
|
![]() |
|
denizp
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 01/09/2009 Konum: United States Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 32 |
![]() ![]() ![]() |
Resin tozunun olusmasini onlemenin bir yolu da, butun kesme ve zimparalama islemlerini su dolu genis bir plastik kabin icinde yapmak (*).
Resin konusundan biraz tirsma durumum oldugu icin, ben tabi su icinde zimparalama isini de disarida ve filtreli maske takarak yapiyorum. Ne olur ne olmaz... (*): Kullanilan kabi iyice temizlemek ve baska bir sey icin kullanmamak da gerekli tabi ki. |
|
![]() |
|
Burak Özdil
![]() ![]() ![]() |
Modelin parçalaryny dikkatli bir ?ekilde temizledikten sonra montaja giri?tim. resin modeller az parçadan olu?tu?u için yakla?yk yarym saatlik bir süreçte montajy tamamlandym. Sonra kit üzerindeki tel mazlemeden yapylmasy gereken tutamak vs yaptym.
Son olarak modele Testors'un astaryny attym. Yalnyz Testors'un astaryndan çok memnun kalmadym, alternatif öneriniz var ise sonraki modellerde seve seve kullanyrym. ![]() Modelin astary bittikten ve kuruduktan sonra ana rengi uyguladym. Aslyna bakarsanyz astary atmadan önce hangi modeli yapaca?yma karar vermemi?tim, ya Rus ya da Irak versiyonu yapacaktym sonra eksik referanslaryn tamamlanmasyyla Irak yapmaya karar verdim. (91 Irak sava?y modellerine özel bir ilgim var :) ) ![]() Gövdeye kum sarysy uygulayyp ön gölgelemesini yaptykran sonra tekerleklere siyah attym. Füze kitinin rengi konusunda referans eksikli?im vardy ancak yapty?ym ara?tyrmada Irak versiyonunda Strela füze kitinin gövde rengi oldu?unu gördüm. ![]() Syrada eskitmeler kaldy. yakynda onu da tamamlayarak bitirece?im. |
|
|
![]() |
|
erhntly
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 824 |
![]() ![]() ![]() |
Uzaktan uzaktan çek, bir de beyaz fon ile yapty?yny kamufle et, Gaskin yaptym de sonra da :) Bu mesafeden detaylary fena de?il sanki...
|
|
![]() |
|
Burak Özdil
![]() ![]() ![]() |
Uzaktan uzaktan çek, bir de beyaz fon ile yapty?yny kamufle et, Gaskin yaptym de sonra da :) Bu mesafeden detaylary fena de?il sanki... Vallaha yapym a?amasynda foto?raflamak çok zor geldi?inden hiç fon ile u?ra?madym :) Detalar gayet tatmin edici ancak iyice tesviye ve astar atylmaly yoksa model üzerinde a?aç gibi çapaklar olu?uveriyor :) Model bitti. Eskitmesi biraz fazla kaçty sanki. Yanan petrol kuyusu altynda kalmy? efekti oldu :))) Foto?raflary ak?am yükleyece?im. |
|
|
![]() |
|
Burak Özdil
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Burak Özdil
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
erhntly
![]() ![]() ![]() |
Vuuu,
Güzel olmu? detaylary cidden doyurucu bir model. ELine sa?lyk. (lastikleri o ?ekilde byrakmayacaksyn ?üphesiz, bir de jantlaryn rengi bu ?ekilde mi referanslarda) |
|
![]() |
|
Burak Özdil
![]() ![]() ![]() |
Vuuu, Güzel olmu? detaylary cidden doyurucu bir model. ELine sa?lyk. (lastikleri o ?ekilde byrakmayacaksyn ?üphesiz, bir de jantlaryn rengi bu ?ekilde mi referanslarda) Detaylar gerçekten iyi, Ace yanyna yakla?amaz :) Lastiklerin jantyda kendi gibi siyah (a?a?ydaki gibi) ancak tozutacam kutulamadan önce. ![]() Referans resimleri 91'de sava? sonrasy çekildi?inden hiç tek parça Gaskin kalmamy? :) |
|
|
![]() |
|
erhntly
![]() ![]() ![]() |
Zaten ?ekilsiz bir araçmy? :) güzel güzel..
|
|
![]() |
|
KFKF
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26/08/2006 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 378 |
![]() ![]() ![]() |
Lastikleri janttan farkly bir ton ile boyarsanyz daha güzel olur.
|
|
Koray Fenman
|
|
![]() |
|
Burak Özdil
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: KFKF
Lastikleri janttan farkly bir ton ile boyarsanyz daha güzel olur. Eksitme syrasynda tonlayaca?ym. Te?ekkürler |
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |