Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
AFV | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : AFV |
Konu: boyama-eskitme-kirletme? | |
Yazar | Mesaj |
VEDAT
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 15/11/2005 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 49 |
Konu: boyama-eskitme-kirletme? Gönderim Zamanı: 17/11/2005 Saat 21:18 |
herkese merhaba
boyama ve eskitmeyle ilgili edindiğim bazı bilgiler şunlar: model ilk önce boyanır sonra modelin renginin biraz koyusu yağlı boya sentetik tinerle inceltilerek modele tatbik edilir.sonra bir bezle silinerek boyanın girintilerde kalması sağlanır. kuruyunca yine modelin biraz daha açığı yağlı boya dry wash denen teknikle girintiler tesbit olunur. model mat vernikle boyanır ( dekale düz yüzey sağlamak için) dekaller yapıştırıldıktan sonra tekrar mat verniklenir. sonra eskitmeler yapılır. (bu eskitmenin yapılış tekniğiyle ilgili hiçbir yerde detaylı bir açıklama bulamadım) bu sıralamada bir yanlışlık var mı? sitedeki makalelerden eskitme işini az çok anladım ve beceririm diye düşünüyorum ama yine de eskitme ve kirletme mevzunu adım adım bir arkadaş bana anlatabilir mi? zahmet olmazsa |
|
Ares
Admin Group Kayıt Tarihi: 04/01/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3654 |
Gönderim Zamanı: 17/11/2005 Saat 21:54 |
Öncelikle model boyanır
akabinde parlak vernik atılır dekallenir bir parlak daha atılır dekali korumak icin wash yapılır (dekalden once yaparsanız dekaller fazla temiz kalır) bu noktadan sonra değşik yollar izlenebilir. 1- pistoleyle shading yapılır yag is kacakları yapılır mat vernik atılır, metal eskitmesi yapılr, pistole ile tozlanır 2- mat vernik atılır toz pastelle dalınır, metal eskitmesi yapılır son kat venik atılır arada kombinasyonlara da gidilebilir |
|
Ares
If you're in a fair fight, you didn't plan it properly... |
|
judas
Üye Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 772 |
Gönderim Zamanı: 17/11/2005 Saat 22:06 |
Vedat bey bu makale işinize yarayabilir.
|
|
feed the troll
|
|
VEDAT
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 15/11/2005 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 49 |
Gönderim Zamanı: 17/11/2005 Saat 23:05 |
Cevap veren arkadaşlara teşekkürler.
ben bu kadar detaylı olarak yeni başlıyor sayılırım bu işe. dolayısıyle boyama ve diğer işlemler için fırça kullanacağım. baktım beceriyorum ve sinir krizleri geçirmiyorum veya hayal kırıklığı yaşamıyorum o zaman daha bedelli aletlere yatırım yaparım diye düşünüyorum. sayın arkadaşım yazmış pistoleyle shading yapılır yag is kacakları yapılır mat vernik atılır, metal eskitmesi yapılr, pistole ile tozlanır mat vernik atılır toz pastelle dalınır, metal eskitmesi yapılır son kat venik atılır kendisine very very thanks fakat benim zaten bunların nasıl yapıldığıyla ilgili detaylı bilgiye ihtiyacım var. şu an bir tank ve malzeme siparişi verdim yarın öbür gün bende olur.ilk defa maket yapımında birleştirme haricinde bir işlem yapacağım.durum bu maalesef |
|
Erinç Özgür
Moderator Group Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 579 |
Gönderim Zamanı: 17/11/2005 Saat 23:31 |
Lütfen unutmayın, eskitme yapmak zorunda olmadığınız gibi, uçaklarda yağlıboya eskitme yapmak zorunda
hiç değilsiniz. Hele hepsini bir arada yapmak pek gereksiz olabilir |
|
Y'ar not afraid of the dark, are ya ?
|
|
carlgustav
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 12/01/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1190 |
Gönderim Zamanı: 17/11/2005 Saat 23:48 |
Vedat bey;
Tavsiyem öncelikle şu makaleme göre bir model bitirmenizdir. Sonra diğer kısımlara küçük adımlarla ilerleyeceksiniz. Müsterih olunuz. Ancak önce giriş. |
|
A critic, is a legless man who teaches running.
|
|
VEDAT
Gönderim Zamanı: 17/11/2005 Saat 23:56 |
sayın barkın bey.
benim ilk düşündüğüm , bu konuyla ilgili size mail atmaktı. ben şu andan itibaren tavsiyenize uyup müsterih olmaya çalışarak , bilgi edinme çaba derecemi biraz düşürüp gelecek olan maketi bekleyeceğim. herkeşe saygılar. yine de bilgilerinizi esirgemeyin lütfen. bizim gibi cahiliyeden. |
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |