![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
AFV | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Sayfa 3 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
ranger
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21/07/2008 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 140 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 20/05/2011 Saat 22:07 |
Uçak faciasyndan sonra (kitthawk bkz: teyyareler odasy) ba?lady?ym ikinci model. Aslynda yanly?lykla markayy bilmeden sipari? ettim ama görünene göre temiz bir modele benziyor. Görece?iz...
Anlamady?ym bir?ey var. ?imdi modelin parçalary do?al olarak haki ye?il renkte. Planda ilerleyen bölümlerde di?er parçalar için boya kodlary verilmi? olmasyna ra?men ?ase ve altyndaki parçalar için boya kodlary hiç verilmemi?. Bu demek midir ki bu parçalar oldu?u gibi kalsyn biz bunlary boyanmasy gereken renkte basyp verdik zaten? Resimlerde görünce anlayacaksynyz zaten durumu: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Düzenleyen ranger - 20/05/2011 Saat 22:09 |
|
![]() |
|
ranger
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21/07/2008 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 140 |
![]() ![]() ![]() |
Aslynda ?u linkte de görüldü?ü gibi araba toptan haki ye?il zaten :)
http://www.usarmymodels.com/AFV%20PHOTOS/M3%20SCOUT%20CAR/m3scoutcar.html |
|
![]() |
|
ranger
![]() ![]() ![]() |
?u sitede hemen hemen tüm yapym adymlaryny gösteren bir kylavuz buldum. Benim gibi bazylarynyn da i?ine yarayabilir diye bulunsun istedim mesajyn altynda... Adam iyi u?ra?my?, sonunda güzel bir i? çykmy? ortaya...
http://cs.finescale.com/FSMCS/forums/t/108337.aspx?PageIndex=1 |
|
![]() |
|
panzerjager
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 651 |
![]() ![]() ![]() |
küçük parçalarda biraz çapak temizleme i?i olacak sanyrym. parçalaryn oturma problemi de yoksa ortaya güzel bir model çykacaktyr. kolay gelsin.
|
|
![]() |
|
ranger
![]() ![]() ![]() |
Benim anlamady?ym durum ben bu ?aseyi boyayacak myyym boyamasam da olur mu :)
|
|
![]() |
|
KFKF
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26/08/2006 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 378 |
![]() ![]() ![]() |
Plasti?in rengi ne olur ise olsun, görünen her yeri boyayyn. Boyanmamy? plastik kendini beli edecek ve kötü duracaktyr.
|
|
Koray Fenman
|
|
![]() |
|
sertacs
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12/08/2009 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
![]() ![]() ![]() |
Te?ekkürler KFKF. Herhalde tüm ?ase toptan olive drab olsa gerek de?il mi? ?ase içindeki parçalaryn birbirinden de?i?ik renklerde olmasy mümkün de?il de?il mi? Planda hiç renk belirtilmemi? keza...
|
|
![]() |
|
gokce
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23/02/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 383 |
![]() ![]() ![]() |
AFV lerde gövde üzerinde kamo uygulanmy? olsa dahi , ?ase genelde baz renktedir.Altyna yatyp renk atylaca?yny pek zannetmiyorum.Araç amerikan olunca ?ase ve üst gövdenin ayny renkte olmasy zaten kaçynylmaz oluyor(aksini bilen varsa mutlaka payla?ycaktyr).
Kolay gelsin |
|
Rivet Making Academy
|
|
![]() |
|
ranger
![]() ![]() ![]() |
Çok te?ekkürler gokce. Bakalym uygulamaya geçece?iz :)
|
|
![]() |
|
KucukEniste
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
![]() ![]() ![]() |
Yapty?ynyz maketlerde varolan tüm plastik yüzeylerin mümkünse boyanmasy gerekir. Tercih yine size kalmy? ama daha düzgün ve gerçekçi bir sonuç istiyorsanyz bence boyayyn.
Sordu?unuz tipteki müttefik araçlarynda genellikle her yer "olive drab" denen ye?il renge boyanyyor. Bununla beraber ?asinin ve/veya süspansiyon yaylarynyn paslanmaya kar?y pas önleyici boyayla (yaygyn olarak siyah) boyandy?y durumlar da mevcut. Yine de bunlaryn uzun süre hizmet vermi? araçlar veya müze örnekleri oldu?unu göz önünde bulundurmakta fayda var. |
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
![]() |
|
erhntly
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 824 |
![]() ![]() ![]() |
Boyama gereklili?i kesin, gerisi detay. Altyny kaldyryp bakarlarmy bilmem ama, benim yapty?ym siyaha boyamak, biti? anynda da tozlandyrmak, ne renk olursa olsun en son a?amada, zaten toz renginde görünmesi do?al olany.
KOlay gelsin... |
|
![]() |
|
ranger
![]() ![]() ![]() |
Kirletme için tamiya'nyn üç boyalyk bir seti var. Bu uygun mudur? Bu modelde bende kirletme denemesi yapmak istiyorum aslynda. Biryerden ba?lamak lazym de?il mi? Nasyl yapylyyor bu i? kysaca.
Ps: Kysaca anlatmak mümkün de?il tabii biliyorum ama en azyndan ba?langyç için bir yol... |
|
![]() |
|
SweetChild
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16/04/2006 Konum: Denizli Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 372 |
![]() ![]() ![]() |
selamlar
modelinizin astary, gölgesi ana rengi ve dekalin bitirdikten sonra parlak vernik atyp, pastel uygulayabilirsiniz. ben de ilk defa denedim pasteli sonuç a?a?ydaki gibidir. dekal ve parlak vernikten sonra... ![]() altta parlak vernik oldu?u için ilk ba?ta parlama yapacaktyr. uygulamak istedi?imiz tüm yüzeye kalyn fyrça ile tatbik ediyoruz... ![]() ![]() tüm yüzeye uyguladyktan sonra, etil alkol ile yüzeylerdeki fazlalyklary alyyoruz. alkol ince oldu?u için pastelin da?ylmasyny ve farkly ?ekillerde efek vermesini sa?lyyor. ![]() ![]() en son mat vernik ile tüm i?lemleri sabitliyoruz. iyi modeller |
|
SweetChild
|
|
![]() |
|
ranger
![]() ![]() ![]() |
Müthi? ötesi olmu? tebrik ederim... White box çaly?masy da harika.. Pastel olarak marka ve renk ne almalyyym ne önerirsiniz acaba?
Düzenleyen ranger - 25/05/2011 Saat 14:42 |
|
![]() |
|
SweetChild
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16/04/2006 Konum: Denizli Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 372 |
![]() ![]() ![]() |
selamlar
pastel olarak ben mr.hobby nin 3 renkli kitini kullanyyorum. ama de?i?iyor, kimisi resim ürünleri satan dükkanlardaki pastelleri toz haline getirerek kullanyyor, kimisi tamiya kullanyyor ya da mig productions. burada kolayca alabilece?iniz seçene?i seçim size kalmy?, isterseniz resim ürünleri satan bir dükkandan pastel alyp onuj ilcelterek ba?layabilirsiniz. beyaz y?yk kutusu kullanmyyorum. çaly?ma masamyn üzerinde arkaya artyrdy?ym ah?aptan fon yaparak foto?raf çekiyorum :) ![]() ![]() |
|
SweetChild
|
|
![]() |
|
ranger
![]() ![]() ![]() |
Hmmm. Buralarda en kolay ula?ylabilir gördü?üm tamiya'nyn üç renki kiti gibi gözüküyor... En çok kullanylan renkler ne ola ki acaba?
?u mu dur: http://www.modelizmo.com/urunler_detay.asp?id=2343&gid=410&rnd=0,361107 Ya da http://www.modelizmo.com/urunler_detay.asp?id=2344&gid=410&rnd=5,311948E-02 Ya da gözü karartyp pastel almak lazym... Ama tek tek satylyr my ki bu meretler? Burde kuru pastel mi ya?ly pastel mi kullanylyyor acaba? Düzenleyen ranger - 25/05/2011 Saat 16:11 |
|
![]() |
|
KucukEniste
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
![]() ![]() ![]() |
Pastel kullanacaksanyz kuru pastel. Çubuk kuru pastellerden alyp kendiniz toz haline getirebilece?iniz gibi toz satylan pasteller de mevcut.
MIG Pigment aryyorsanyz Ankara'daki Hobbytime'da var. (www.hobbytime.com.tr) Ancak do?rudan kullanmadan önce denemekte fayda var. Pigmentler boya özü oldu?u için pastele göre çok daha yo?un ve etkililerdir. De?i?ik incelticilerle inceltip farkly ?ekillerde de kullanabilirsiniz. |
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
![]() |
|
ranger
![]() ![]() ![]() |
MIG pigment'i ilk defa duydum. Nasyl kullanylyyor acaba? Pastel gibi bir?ey mi o da?
|
|
![]() |
|
Sayfa 3 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |