![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Tayyareler | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
<< Önceki Sayfa 3 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
ranger
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21/07/2008 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 140 |
![]() ![]() ![]() |
Benimkinin arkasynda p400 yazyyor. Bu çok fazla ince bir zympara anlamyna my gelir?
|
|
![]() |
|
KucukEniste
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
![]() ![]() ![]() |
400 numara benim kullandy?ym en kalyn zymparadyr. Bize epey düzgün ve çiziksiz yüzey gerekti?i için size tavsiyem 400-800-1000 numaralarla genel kullanym, bulabilirseniz 1500-2000 numara ile de daha detay ve rötu? i?leridir. 400'ün altyna do?ru indi?inizde (320-220 gibi) zymparanyn yüzeyi sertle?ip di?ler kabala?yr, modelin yüzeyinde çizikler olu?turur. Bu çizikleri kalyn zymparalarla kapatmanyz zor olur.
|
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
![]() |
|
Ruhi BAYRAKTAR
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09/05/2007 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 74 |
![]() ![]() ![]() |
zymparalaryn numaralary dü?tükçe kalynlyklary artmakta, numaralar arttykça incelmektedir. 1000 numaranyn üstünü genelde otosanayiilerde bulabilirsin. öte yandan ITM Mühendislikte özellikle modelciler için hazyrlanmy? çe?itli zymparalar bulunmaktadyr. oradan da temin edebilirsin.
|
|
![]() |
|
ranger
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21/07/2008 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 140 |
![]() ![]() ![]() |
Hmm bu durumda en kaba zymparalardan birini kullanyyormu?um... Neyse artyk bu acemili?i atma modeli olarak de?erlendirilecek bir model artyk... Fazla detayyna gitmeyip boyamaya geçtim gövdeyi... Birazdan resim çekip yollayaca?ym. De?erlendirirsiniz...
|
|
![]() |
|
ranger
![]() ![]() ![]() |
Çok ba?aryly de?il biliyorum ama fena da olmamy? gibi. (biraz moral verin :) )
Daha rötu? yapaca?ym. Üst kysmy boyady?ym ye?ilde a?yry fyrça izi oldu. boyayy yeterince inceltemedim sanyyorum. Ama maskelemede 1-2 ufak hata dy?ynda ba?aryly olmu?um galiba :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Düzenleyen ranger - 07/05/2011 Saat 19:49 |
|
![]() |
|
tozbek
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1151 |
![]() ![]() ![]() |
Önemli olan modelin tekrar hayata dönmesi. Fyrçaya göre fena gitmiyor. Maskelemeye biraz dikkat. Rötü?larla daha da toparlanacaktyr.
Kolay gelsin, Tolga |
|
![]() |
|
Ruhi BAYRAKTAR
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09/05/2007 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 74 |
![]() ![]() ![]() |
Fyrça boyama için gayet güzel bir çaly?ma gözüküyor. Fyrça ile boyamada boyayy inceltmek için ya Çam Terebentin ya da Sentetik tiner kullanyrsan daha az fyrça izi kalyr. Ve boya yava?ça ve yayylarak kuruyaca?y için fyrça izileri de ço?unlukla ortadan kalkar.
|
|
![]() |
|
ranger
![]() ![]() ![]() |
Ynceltici olarak polisan'yn sentetik tinerini kullanyyorum. Çam terebentin'i bir türlü bulamadym rast geldi?im yerlerde.
|
|
![]() |
|
ranger
![]() ![]() ![]() |
Bu konik parçalar nasyl maskelenir acaba? ?imdi plana göre pervanenin koruyucu uç parçasynyn bir kysmyny kyrmyzy bir kysmyny beyaz boyamam lazym. Freehand yaparsam güzel olmayacak biliyorum. Ama maskeleme bandy ile maskelemek mümkün de?il konik parçalary. arada bo?luklar kalyyor ister istemez. Nasyl maskelenebilir bu kysymlar acaba?
|
|
![]() |
|
arko
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 04/03/2008 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 212 |
![]() ![]() ![]() |
maskeyi cam üzerinde cetvel yardymyyla ince ?eritler alinde kesip öyle uygulyyn.
ince derken 1 mm ve daha incesinden bahsediyorum bu arada... |
|
![]() |
|
ranger
![]() ![]() ![]() |
Hmmm.. Uygulamayy deneyeyim. Te?ekkürler arko...
|
|
![]() |
|
ranger
![]() ![]() ![]() |
Yahu ne zor i?mi?. Kestim banty kesmesine. Ama yinede arada bo?luklar kalyyor konik ?ekil yüzünden. Üst üste uygulayyncada düzgün bir çizgi elde etmek zor... Birde bunun di?er tarafy için maskelemesi var... Oy oy oy.
|
|
![]() |
|
ranger
![]() ![]() ![]() |
Önce kapa?y toptan beyaza boyayyp sonra my kyrmyzyyy üstüne atsam. Kyrmyzy beyazy kapatyr my acaba?
|
|
![]() |
|
Ruhi BAYRAKTAR
![]() ![]() ![]() |
eee bu hobi biraz emek ister, öyle kolay de?il :-) iki boyayy üst üste atarken bir kurala dikkat edersen iyi sonuç alyrsyn. ?öyle ki: e?er bir yere iki ayry boya uygulayacaksan öncelikle açyk rengi uygula ki üzerini koyu ile kapatmak kolay olur. ama önce koyu rengi atarsan üzerini açyk renk ile kapatmak zor olur.
|
|
![]() |
|
ranger
![]() ![]() ![]() |
O kuraly biliyorum ama yinede güvenemedim bilgime. Demekki beyaz üstü kyrmyzy olacak gibi. Emek vermesine vereyim ne kadar lazymsa :) ama bu i? emekle de?ilde biraz tecrübeyle alakaly zannymca. ?imdi maskeleme bandyny kesip deneyince yapy?kanly?yny kaybediyor. Kayyyor plasti?in üstünde çevirirken. Ya da ben hata my yapyyorum acaba. Bandy tek parça de?ilde birkaç parçaya bölüp mü uygulamam lazym?
Düzenleyen ranger - 08/05/2011 Saat 13:09 |
|
![]() |
|
ranger
![]() ![]() ![]() |
Maskeleme kysmyny es geçip pervane ucunu free hand yaptym. Çok güzel olmady tabii ama modelde ilerlemem lazymdy sykylmy?tym :)
?imdi montaj ve boyama kysymlary bitti?ine göre syra kanopi camlaryny takmaya geldi. Tabii bu montaj öncesinde kanopi çerçevelerini boyamak gerek. Kanopi maskelemek ile ilgili makaleler vardy biraz gezinelim oralarda. Sizinde bu konuda önerileriniz varsa ö?renmek isterim tabii ki :) Bunlardan ba?ka birde uca?y boyadyktan sonra kanatta ve gövdede i?lenmi? bir çok detay tek ton boya yüzünden hiç gözükmüyor. Bu detaylary belirginle?tirmek için dekal uygulamadan önce ne yapabilirim. Birazda kirletme denemesi yapmak istiyorum. Malum bu acemilik modelim. |
|
![]() |
|
ranger
![]() ![]() ![]() |
Eveet En kötü sorunlardan birisyle kar?yla?my? durumdayym... Yapacak oldu?um versiyon gere?i gövdeden kesip çykartmak zorunda bir parçayy keserken fazla derinden gitti?im için [kesmem gerekti?ini gövdeyi yapy?tyrdyktan sonra ke?fetti?im için (eksik plan incelemesi) dremelle kesmek zorunda kalmy?tym. Dremel'in frezesi kalyn gelince dedi?im sorun ortaya çykmy?] ?imdi kanapi ile gövde arasynda ~1 mm kadar bir bo?luk var. Bunun telafisi nedir acaba?
|
|
![]() |
|
ranger
![]() ![]() ![]() |
Modeli en sonunda bitirdim ama bekledi?imden çok uzak bir bitiri? oldu tabii ki. Kanopi'nin çok kötü oturmasy ve kanopinin üstüne gelen dekallerin de bu yüzden yapy?amamasy tüy dikti diyebilirim... Çok yorgunum ama yapabilirsem birazdan resimlerini çeker koyarym. Yorum gerektirecek kadar bile olmady diyebilirim..
Syrada elimde olan Zvezda marka bir AFV var onunla devam edece?im... Resimler: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Düzenleyen ranger - 20/05/2011 Saat 21:58 |
|
![]() |
|
<< Önceki Sayfa 3 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |