![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Tayyareler | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Sayfa 3 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
ranger
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21/07/2008 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 140 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 29/04/2011 Saat 19:38 |
Resimlerde de görece?iniz gibi özellikle kanat kysmyny monte ederken kanadyn bir tarafy otururken bir tarafy oturmady bir türlü. Her türlü yapy?tyrma çabamda sonuçta di?er taraftan gelen güç yüzünden (oturmady?y için çekiyor her halükarda) ba?arysyz oldu. Bende putty ile aralary kapatayym dedim ama herhalde daha da kötü yaptym... Off... Acaip sinirim bozuldu. Birazdan kyryp toptan çöpe ataca?ym bu modeli...
http://img683.imageshack.us/slideshow/webplayer.php?id=29042011005.jpg Bu arada kit Italieri Kittyhawk MK IV Düzenleyen ranger - 15/05/2011 Saat 07:22 |
|
![]() |
|
ranger
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21/07/2008 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 140 |
![]() ![]() ![]() |
Herhalde sizde umutsuzsunuz :(
|
|
![]() |
|
ranger
![]() ![]() ![]() |
Sabah kalktym. Putty kurumu?tur biraz zymparalayyp düzelteyim dedim. Ama kapatmak istedi?im araly?yn üstünden kalyp gibi çykty putty...
![]() Düzenleyen ranger - 30/04/2011 Saat 07:18 |
|
![]() |
|
Ruhi BAYRAKTAR
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09/05/2007 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 74 |
![]() ![]() ![]() |
Sn. Ranger,
Dur bakalym hemen maketi kyrmak yok öyle. Maketçilik sabyr i?idir. Ben geçmi?te kaç defa maketi tekrar tekrar boyady?ymy bilirim. Öncelikle putty hangi marka kullanyyorsun. Benim tavsiyem Tamiya'nyn putty'sini kullanman yönünde olacaktyr. Ylgili ürünü direkt olarak yapy?tyrma yerlerine uyguluyorsun 3-4 saat sonra ise tesviye i?ine hazyr hale geliyor (Not: Bu arada bu modelde de e?er Tamiya kullanmy? isen bahsetmi? oldu?un bu durum putty'nin bozuk oldu?undan dolayy olmu? olabilir.) |
|
![]() |
|
ranger
![]() ![]() ![]() |
Ruhi bey,
Kullandy?ym putty tamiya. Putty'nin bozuk olup olmady?yny nasyl anlayaca?ym? Çok moralim bozuk sormayyn :( |
|
![]() |
|
gokce
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23/02/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 383 |
![]() ![]() ![]() |
Selam;
öncelikle Ruhi beyin söylediklerinize kulak vermenizi öneririm maketçilik gerçekten sabyr i?idir. Bu yapty?ynyz hatanyn size avantajly bir durum sa?lamasy amacyyla , yapty?ynyz hatayy kendiniz düzelterek kullanabilirsiniz. Buna göre; 1-Bu tarz birle?imlerde yüzeylerin birbirini nasyl kar?ylady?yny yapy?tyrmadan önce kontrol edebilirsiniz.Bir tarafyn açyk kalmasy ba?ka bir tarafyn kalynly?yndan kaynaklanyyor olabilir.Zympara veya törpü ile yüzeylerin birbirine yapy?tyrma öncesinde tam öpü?mesini sa?larsanyz tabip eden a?amalarda i?lemleriniz çok daha kolay bir hal alacaktyr. 2-Kullandy?ynyz putty nin rengine bakylyrsa tamiya ve yeni açlylmy? olsa gerekki kullandy?ynyz kysym aslen putty nin kendisi de?il tüpün a?zynda ilk katmanlarda ortaya çykan koruyucusu.Dolayysyyla kapatma özelli?i olmayan bir syvyla?tyrylmy? putty kullanmy? olmaktasynyz.Zympara ile bir müdahelede yüzeye tutunmadan kalkmasy çok normal. 3-Putty i yeniden sürmek isterseniz de hiç zymparaya ba?vurmadan isopropil alkol ile temizleyerek yüzeyden çykartabilirisniz. 4-Putty aslen dolgu amaçly oldu?undan , seviye farklylyklaryny önce zympara ile syfyra indirgeyip,yapy?an yüzeylerin de birbirine oturmasyny sa?ladyktan sonra verim alynabilecek bir uygulamadyr kanymca. Bu yazdyklaryma göre , hangi a?amada ne yapylmasy gerekti?ine siz karar verebilirisiniz. Kolay gelsin 3- |
|
Rivet Making Academy
|
|
![]() |
|
ranger
![]() ![]() ![]() |
Selamlar,
Oturmady?yny farkettim ama biraz kanyrtyp öyle yapy?tyryrsam olur diye dü?ünmü?tüm. Olmuyormu? demekki onu ö?renmi? olduk. Ysopropil alkol'ü nereden temin edebilirim acaba? Düzenleyen ranger - 30/04/2011 Saat 18:17 |
|
![]() |
|
gokce
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23/02/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 383 |
![]() ![]() ![]() |
Bulundugunuz yerle?im birimini yazmamy?synyz.Eger cevrenyzde Watsons ya da bunun gibi ecza ürünleri satan yerler varsa evde kullanym için 50cc lik plastik ?i?elerde satylyyor.Bunun haricinde eczanelerede bakabilirisiniz.
|
|
Rivet Making Academy
|
|
![]() |
|
ranger
![]() ![]() ![]() |
Ystanbul / Üsküdar ve Ni?anta?y'nda olabiliyorum... Watsons Ni?anta?y'nda olmaly. P.tesi ilk i? buralara bakaca?ym.
|
|
![]() |
|
balpete?i
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26/11/2007 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 386 |
![]() ![]() ![]() |
Tamiya Basic Type putty kullanyyorsunuz sanyrym. Benim de ba?yma anlatty?ynyzy benzer bazy olaylar bu ürünü kullanyrken gelmi?ti. E?er denemek isterseniz yine Tamiya'nn white putty'si var. Bu white putty bence basic type'dan çok daha iyi bir ürün. Üstelik kuruma süresi çok daha kysa ve zymparaya daha iyi geliyor...
|
|
161...
|
|
![]() |
|
Ruhi BAYRAKTAR
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09/05/2007 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 74 |
![]() ![]() ![]() |
Gökçe bey bana sormu? oldu?unuz sorunuzun kar?yly?yny gayet güzel ve syrasyyla vermi? durumda. Verilen cevaplara ilaveten putty gövdeden çam terebentin ile de çykarabilirsiniz. Bahsetmi? oldu?um ÇAM TEREBENTYNY'ni kadyköydeki hobby ve resim malzemeleri satan yerlerde rahatlykla bulabilirsiniz. Benim özellik tavsiyem DALER ROWNEY'in 75 ml lik ?i?elerde satylan ürünü olacaktyr. E?er isopropil alkolü bulmakta güçlük çekerseniz bu ürünü de kullanabilirsiniz.
|
|
![]() |
|
ranger
![]() ![]() ![]() |
balpete?i,
evet tamiya basic type putty kullanyyorum... beyaz putty'i ?imdi inceledim modelizmoda. Bakalym bir sipari?in içine bunu da ekleyelim... Demin watsons'u aradym (capitol'de varmy?) adama isopropil alkol varmy diyince bi apy?yp kaldy :) Markasyny bulmak lazym. Ya da ürünün ticari ismini... Ruhi Bey, çam terebentini sanyrym daha kolay bulunabilen bir ürün. Ona da bakalym. Peki benim merak etti?im. ?imdi ben bu putty'i çykaryp tekrar uygulady?ymda acaba bu sefer olacak my? Yani bir kysmyny sykyp öyle mi kullanayym putty'i ba?taki koruyucu syvydan kurtulmak için. Ya da whiye putty'i mi bekleyeyim... Çünkü her seferinde zymparayla birlikte kanattaki detaylary da yok ediyorum. :( Düzenleyen ranger - 01/05/2011 Saat 08:56 |
|
![]() |
|
KucukEniste
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
![]() ![]() ![]() |
Yzopropil alkol ve etil alkol için eczanelere de sorabilirsiniz. Bu yeni yönetmelikler sonrasy bir ?eyler de?i?mediyse ellerinde olmasa bile ecza deposundan getirtiyorlar. Düzenli aly?veri? yapty?ynyz bir eczane varsa yardymcy olabilirler.
Etil alkol ayryca Karaköy'de de var. Tam Karaköy'de Tünel'e giden ve otobüs duraklaryna ba?lanan alt geçitin orada büyük bir eczane vardyr. Vapur iskelesinden Tünel'e do?ru giderken direk yolunuzun üstünde kalyyor. Yçinde varillerde böcek ilacy ve de?i?ik kimyasallar da satar. Orada litrelik ?i?elerde etil alkol satyyorlar. O da i?inizi görür, üstelik izopropil alkole göre daha güzel kokar :) |
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
![]() |
|
ranger
![]() ![]() ![]() |
Hmm etil alkol de ayny i?i görüyorsa ne ala... Bakalym bugün maket i?i yatty bu durumda. Hem 1 mayys gösterileri hem pazar günü olunca...
|
|
![]() |
|
ranger
![]() ![]() ![]() |
Son durum bu? Macunu etil alkol ile söküp tekrar problemli kanat gövde birle?imini yapy?tyrdym. Bu sefer daha ba?aryly bir yapy?tyrma oldu. Sonra balpete?i'nin tavsiye etti?i white putty'i edindim ve dün ak?am uyguladym. Bu sabahta biraz zymparayla geçtim üstünden. Sanyrym daha iyi oldu de?il mi?
Artyk boyaya hazyr myyyz :) ![]() Uploaded with ImageShack.us |
|
![]() |
|
arko
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 04/03/2008 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 212 |
![]() ![]() ![]() |
parma?ynyzy gezdirdi?inizde pürüz yok ise boyaya hazyr sayylyr. resimden yorumda bulunmak sa?lykly olmayabilir.
iyi maketler! |
|
![]() |
|
ranger
![]() ![]() ![]() |
Elle kontrolü yapyyorum. ?imdilik yükseklik farky ve pürüz yok gibi... Siz zympara için hangi numaralary kullanyyorsunuz? Bende tamiya'nyn bir zymparasy var ama numarasyny ?imdi hatyrlayamadym...
|
|
![]() |
|
Ruhi BAYRAKTAR
![]() ![]() ![]() |
Kaba yükseltileri almak için (örne?in putty'nin ilk halini 800 ila 1000 numara), daha hassas ve pürüzleri gidermek için ise 1500 ve üstü zymparalary öneririm.
|
|
![]() |
|
Sayfa 3 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |