Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Tayyareler
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler
Mesaj icon Konu: Hawker Siddeley Nimrod (Airfix, 1/72) Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2741
Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Konu: Hawker Siddeley Nimrod (Airfix, 1/72)
    Gönderim Zamanı: 25/04/2011 Saat 22:47
Herkese selamlar,

Ylginç bir konuyla kar?ynyzdayym sanyrym. Malum, "camia"da genelde tankçy olarak tanynan bendeniz uçaklara sardyrdym gidiyorum. Ancak bu sefer tamamen ni?anlymyn suçu :)

Merak ediyorsanyz hikayemiz ?öyle... etmiyorsanyz foto?raflar a?a?yda. Ni?anlym sa?olsun hobime destek verdi?i için odalarymyzdan birini bu i?e ayyrdyk. Ba?ta "ortak kullanym" amacy ta?yyacak odayy ben fiilen i?gal edince, ni?anlyma da odanyn asayi?ini sa?lamak dü?tü (malum maket kuvvetleri disiplinsiz byrakyldyklary anda rahatsyzlanyp evin tamamyny i?gal etme e?iliminde). Asayi? birliklerinin kendine biçti?i bir görev de, bana hediye olarak aldy?y büyük vitrinlerin evlilik normlaryna uygun olup olmady?yny denetlemek.

Bu denetimler syrasynda, asayi? ekipleri kafayy 1/72 uçaklara takty, zira raf aralyklaryna göre oldukça ufak kalyyorlardy. "Bunlar ne böyle sinek gibi" ?eklindeki kyrycy ifadeler e?li?inde, tüm 1/72 uçaklar sürgün edilerek DVD ve malzeme konulan ufak dolaba kapatyldylar.

Tabii, oyunun ikinci perdesi de olacakty... Sineklerin intikamyny almak, Sineklerin Efendisi'ne (Bakynyz Lord of the Flies) dü?üyordu. Bu göreve ko?ulacak uygun ebatlarda ve bitti?inde büyük vitrine sy?abilecek uçak, gerekli mercilere sorularak bulundu ve akabinde kutusuyla saflarymyza katyldy.

Uzun adyyla Hawker Siddeley Nimrod, Yngiliz Hava Kuvvetlerine ait olup 40 yyly a?kyn süredir denizalty önleme, hava karakol ve elektronik harp gibi görevleri icra eden bir uçak. Kendisi Hawker Siddeley firmasynyn "Comet" isimli yolcu uça?yna kaçak kat çykylarak olu?turulmu?. 31 Mart 2011 itibariyle geçirilen ciddi kazalar ve kar?yla?ylan aryzalar sebebiyle tümü aktif görevden çekilmi? olsa da, Yngilizlerin giri?ti?i her türlü askeri faaliyete katylmasy açysyndan oldukça önemli.

"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
"Tutmayyn küçük eni?teyi!"
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25/04/2011 Saat 22:55
Kutunun boyutunu anlatmam gerekirse... zar zor sy?arak foto?rafynyn çekildi?i boyahanenin uzunlu?u 70 cm.

Kit Airfix'in yeni çykartty?y, tamamen yeni kalyp bir kit. Basym i?ini fason olarak Trumpeter yapmy?. Ynternette yazylanlara bakylyrsa gayet güzel oturuyor, detay seviyesi tatmin edici. Tek sorunlu alany çykartmalary. O konuya ilerde de?inece?iz.

Tabii geçen cuma kutuyu gören ni?anlym örümcek hisleriyle hemen tehlikeyi sezip "Yeni mi bu?" diye sordu. "Evet" dedim. "Büyük bir ?eye benziyor?" dedi. Ben de cevap vermek yerine syrytarak, a?a?yda foto?rafta bulunan gövde yarysyny gösterdim :) Evet, altyndaki 30luk cetvel, hayyr pi?man de?ilim!

Uçak yolcu uça?yndan bozulup yapyldy?y için gerçe?i 38.65 metre boya ve 35 metre kanat açykly?yna sahip. Ölçe?e vuruldu?unda, maketin ebatlary yakla?yk 54 cm uzunluk ve 49 cm kanat açykly?y demek :)

Tabii ni?anlym kendisine yapylan misillemeyi derhal anlayyp "sineklerin intikamy?" dedi. Evet evet, ben bu hatunla kesin evleniyorum :)

Pazar günü ev aly?veri?i ve dü?ün hazyrlyklary gibi fani u?ra?lardan zaman bulup kite ba?ladym. Dy? detayy oldukça iyi ve sapyk gibi bir silah yükü çykyyor. Ancak silahlaryn ta?yndy?y bölme gerçekte çok detaylyyken Airfix burayy epey sade vermi?, bu sebeple kapaly yapaca?ym. Zaten kapaklary açyp bile yapsam yere epey yakyn duruyor, altyna ayna koysam bile o silahlar görünmeyecek.

Kokpitin hali böyle oldu. Tabii ki gerçe?inin kokpiti bunun 1000 misli detayly ve o kadar syky?yk ki pilotlar nasyl tyky?yyor çözemedim. Airfix "O kadar camdan bu kadaryny görene bravo" demi? herhalde. Sa?lyk olsun.

"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
IP
erhntly
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 824
Alıntı erhntly Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25/04/2011 Saat 23:22
Hem Airfix hem 72 ölçek...Hem de evde sorun potansiyeli :)) Dejavu...
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25/04/2011 Saat 23:35
Bunun kutusunun içerdi?i plastik miktaryyla sen 72 ölçekte zyrhly tümen kurarsyn :)
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
IP
tozbek
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1151
Alıntı tozbek Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26/04/2011 Saat 13:37
Sevdi?imiz bir uçaktyr. Ancak boyu??? Bunun 144'ü yok mudur?
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26/04/2011 Saat 13:58
Varsa da ilgilenmiyorum :) Benzer misilleme için C-130 kullanylabilirdi belki, ama hatyrlady?ym kadaryyla onun boyu daha kysa, kanat açykly?y daha fazla ve vitrine o kanat açykly?yyla sy?myyordu.

Ak?am olsa ve enerjim kalsa da gidip gövdeyi kapatsam...
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
IP
ardeth
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1368
Alıntı ardeth Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27/04/2011 Saat 00:38
Fena bir misilleme olmu? bu...:)
Bu dünya fanidir sakyn aldanma, ma?rur olup tac-ü tahta dayanma, yedi iklim benim deyu güvenme...
IP
Ares
Admin Group
Admin Group
Simge

Gönderilenler: 3654
Alıntı Ares Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27/04/2011 Saat 03:00
Madem Yngiliz, esas misilleme benden gelecek:)
Ares
If you're in a fair fight, you didn't plan it properly...
IP
erhntly
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 824
Alıntı erhntly Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27/04/2011 Saat 09:32
Korkarym misilleme gaz ?eklinde yayylacak gibi :)

Hani 72 ölçek severim ama Tolga'nyn dedi?i gibi 144 ölçe?ini tercih etmeli. Neyse Emre yapsyn biz seyredelim bence, kolay gelsin.
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27/04/2011 Saat 09:34
Orjinalini yazan: Ares

Madem Yngiliz, esas misilleme benden gelecek:)

Hayyrdyr, senin ni?anlymla ne alyp veremedi?in var? :P

Aygün, fena misilleme oldu ama bitince vitrinde bir rafy tamamen i?gal edecek olmasy açysyndan beni de sykyntyya sokacak!

Dün gece uçak üzerinde biraz daha u?ra?mama ra?men kayda de?er bir geli?me elde edemedim. Gövde yarysynyn kapanmasy da, tam gövdeyi kapatacakken ziyarete gelen karde?imin "Byrak ?imdi maketi, bak Misfits getirdim onu izleyelim" gazy vermesiyle bu ak?ama kaldy. Misfits ilginç diziymi?. Ara ara Yngilizlerin espri anlayy?y zorlasa ve karakterlerden tekinin aksanyny kesinlikle anlamasam da, özellikle Amerikan men?eili "Heroes" dizisine yapylan göndermeler ilk bölümde en çok güldü?üm yerler oldu. Tavsiye ediyorum.
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
IP
KFKF
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 378
Alıntı KFKF Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27/04/2011 Saat 20:53
Emre in?allah bu raf kavgasynda 1/72 Skyraider'lere bir ?ey olmamy?tyr. Güzel bir ikili olmu?lardy.

Nimrod kiti de güzelmi?.
Koray Fenman
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27/04/2011 Saat 22:41
Yok Koray, sadece Skyraiderlar da sürgün edildi. O konuda yine e?lendim. Malum uçaklar çok iri, ni?anlymyn ölçe?i ?a?ty. Önce 1/48 109lary sürgüne yollayyp 1/72 Skyraiderlary vitrinde byrakty. Uyarynca bu sefer 109lary da geri koydu. Sonra tekrar "olmady" deyince "E bununla bu ayny boy, nasyl biri ufak biri büyük ölçek" deyip dalga geçiyorum diye kyzdy :)

Velhasyly, biraz önce gövde birle?tirme a?amasyny yusuf yusuf tamamladym. Oturmasy güzel, sadece burundaki a?yrlyklardan biraz Uhu-tac ta?yrdy?ym için burun kapanyrken biraz mücadele gerekti. Bir de yapy?tyryrken gövdenin alty bo? kaldy?yndan desteksiz kalan üst kysym ortadan açylyp atmaya çaly?yyor, burayy elle destekleyin.

Bu gece güzelce kurusun, yaryn macun zympara gi?irip devam ederim. ?imdi ini? takymyydy, flapty onlara bakayym. Airfix güzellik edip tüm kontrol yüzeylerini ayry vermi?.

Bir de sorunum var bu a?amada. Camlary gövdeyi kapatmadan takmak icap etti. ?imdi bu kadar garip ?ekilli camlar nasyl maskelenir? Öndekiler dy?a bombeli ve küre ?eklinde, arkadakiler de elips. El mahkum ince ince maske bandy kesip, bu ?eritlerde güzelce dönecek miyiz? Öyleyse, maske sevmeyen sykyntyly bünyemi çok e?lenceli bir gece bekliyor!

"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
IP
KFKF
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 378
Alıntı KFKF Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28/04/2011 Saat 22:38
Eduard bu arkada? için maske çykarmamy? my?
Koray Fenman
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.04