![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
AFV | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
Ares
Admin Group ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04/01/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3654 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08/04/2011 Saat 04:49 |
Ayny dioramanyn ikinci aracy, genel toplanmasy bitti, yaryn tesviye ve boya i?ine yollanyr muhtemelen.
![]() ![]() |
|
Ares
If you're in a fair fight, you didn't plan it properly... |
|
![]() |
|
Burak Özdil
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 719 |
![]() ![]() ![]() |
Ares merhaba,
Topladyktan sonra içerisini nasyl boyuyorsun? |
|
Artyk 1/72 AFV yapyyorum (arada kaçamak yapmayaca?ym anlamyna gelmez :) )
http://miniafv.blogspot.com/ |
|
![]() |
|
Ares
Admin Group ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04/01/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3654 |
![]() ![]() ![]() |
Selamlar:)
Kamyonun ön duvary syky geçmeyle tutuyor. Dy?yna kamuflajyny attyktan sonra ön duvary söküp yan camlaryn dy?yna maske bandy ekle?tirip içinin genel boyasyny tabancayla, detay boyamalaryny ise fyrçayla yapmayy planlamy?tym; böylelikle camlary maskelemekten kurtulacaktym. Nitekim planlarym tuttu ve model bu a?amalardan bir ?ekilde geçti. Kamyonun ?asisi bana kysmen toplu olarak geldi?inden kelli tamamen sökmek haricinde müdahale ?ansymyn olamayaca?y asimetriklikler içermekteydi. Sonuca yansymasy bunun 8 tekerin tamamynyn yere basmamasy oldu maalesef. Y?in leziz tarafy dioramada kullanylaca?y için model,amortiörleri kesip hareket verme a?amasyndan kysmen kurtardy bu basmama durumu. Son durum budur, eskitme ve pisletmelerle beraber incik cincik detayynyn takylmasy için zemini bekleme a?amasyna geçti alet. ![]() |
|
Ares
|
![]() |
|
Burak Öztan
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 682 |
![]() ![]() ![]() |
E?er dio projesi de?ilde sadece model bitseydi yine eskitmeyi dü?ünürmüydün? E?er olsaydy nasyl bir i?lemden geçirir, neler yapardyn? Hakikaten ö?renmek için soruyorum. Genelde her tank modeli yapan eski yada modern dönem olsun farketmez mutlaka bu i?lemi uygulama çabasy içerisinde. Biraz kafam kary?yk bu konuda tam soramamy?ta olabilirim ne demek istedi?imi.
Model çok ho?. Kolay gelsin. |
|
![]() |
|
Ares
![]() ![]() ![]() |
?ahsen bu aleti hafif tozlamak dy?ynda pek a?yr bir i?lemden geçirmeyi dü?ünmüyorum. Tek yapyyor olsaydym maksimum alt tarafa biraz kemiklemi? çamur ve pislik yapardym.
Yeni bir teknik ö?renildi?inde bunu o dönemde yapylan her modele uygulamak do?al bir sonuç olsa da ?ahsi fikrim ki?inin tekni?i özümsedikten sonra yalnyz gerekli durumlarda kullanmasy gerekti?i yönünde. Öte yandan her modele ayny yakla?ymda bulunma çabasyna saplanylmasyny çok da do?ru bulmuyorum ki sanyrym bahsetti?iniz olay da bu. |
|
Ares
|
![]() |
|
KucukEniste
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
![]() ![]() ![]() |
Gaza gelip alaca?ym bu kamyonu ondan korkuyorum... Ben byraktyktan sonra epey yol almy? kendisi :)
|
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
![]() |
|
Burak Özdil
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 719 |
![]() ![]() ![]() |
Kamuflaj ?ahane görünüyor, özellikle geçi?ler çok iyi. Serbest çaly?mamy yoksa UHU-TAC deste?i var my? Birde siyah olarak ne kullanyyorsun? Revell 9 numara my?
|
|
Artyk 1/72 AFV yapyyorum (arada kaçamak yapmayaca?ym anlamyna gelmez :) )
http://miniafv.blogspot.com/ |
|
![]() |
|
Ares
![]() ![]() ![]() |
Tamamen serbest geçi?ler, herhangi bir soft ya da hard mask deste?i kullanmadym, gerçi paternde de ufak tefek kayyklyklar mevcut.
Siyah ve di?er iki renk Tamiya'nyn akrilik NATO renkleri serisinden. |
|
Ares
|
![]() |
|
zafer kahraman
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04/04/2008 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 138 |
![]() ![]() ![]() |
Ölçek ve marka nedir? Bu kamyondan TSK envanterinde bulunmakta mydyr?
|
|
zafer k.
|
|
![]() |
|
KursadA
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 608 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: zafer kahraman
Ölçek ve marka nedir? Bu kamyondan TSK envanterinde bulunmakta mydyr? Bu ornek Revell'in 1/35 kiti, yine Revell'in 1/72 bir modeli de var. Turk envanterinde bulunmak soyle dursun, arac zaten Turkiye'de lisans altinda da uretiliyor. Bu arac (MAN HX58/26.440 platformu) TSK envanterinde genel maksatli kamyondan cok cesitli ozel amacli silah platformlarinda tasiyici olarak kullaniliyor. Ornek vermek gerekirse B611 Yildirim fuzesi tasiyici araci(TEL) ve Kasirga fuzesi tasiyici araci(TEL) hep MAN HX platformu uzerine kurulu sistemler. ![]() ![]() Düzenleyen KursadA - 13/04/2011 Saat 16:56 |
|
![]() |
|
zafer kahraman
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04/04/2008 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 138 |
![]() ![]() ![]() |
Te?ekkürler.
Orjinalini yazan: KursadA
Orjinalini yazan: zafer kahraman
Ölçek ve marka nedir? Bu kamyondan TSK envanterinde bulunmakta mydyr? Bu ornek Revell'in 1/35 kiti, yine Revell'in 1/72 bir modeli de var. Turk envanterinde bulunmak soyle dursun, arac zaten Turkiye'de lisans altinda da uretiliyor. Bu arac (MAN HX58/26.440 platformu) TSK envanterinde genel maksatli kamyondan cok cesitli ozel amacli silah platformlarinda tasiyici olarak kullaniliyor. Ornek vermek gerekirse B611 Yildirim fuzesi tasiyici araci(TEL) ve Kasirga fuzesi tasiyici araci(TEL) hep MAN HX platformu uzerine kurulu sistemler. [IMG]http://img.blogcu.com/uploads/savunmavestrateji_kasirga_4.jpg" /> [IMG]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/01/J-600T_ballistic_missile_launching_vehicle.jpg" /> |
|
zafer k.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |