Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Tayyareler
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler
Mesaj icon Konu: Kinetic 1/48 S-2E Tracker ve dekaller Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   2
Yazar Mesaj
tozbek
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1151
Alıntı tozbek Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04/04/2011 Saat 13:17
Çok hamlamy?yz. Astary attyktan sonra sa?yny-solunu baya?y bi düzeltmek gerekiyor :)
IP
nezih
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1077
Alıntı nezih Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04/04/2011 Saat 21:59
Orjinalini yazan: tozbek

Çok hamlamy?yz. Astary attyktan sonra sa?yny-solunu baya?y bi düzeltmek gerekiyor :)
Fotograf isteriz Tolga Abi, kurur kuru gitmiyor :) kolay gelsin
IP
tozbek
Üye
Üye
Simge

Alıntı tozbek Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05/04/2011 Saat 22:26
Yo?un isteklere kayytsyz kalamadym :)

Kutunun incelemesini yaptyktan sonra (önceki cevaplara bakabilirsiniz) modele adeta giri?tim :)
Yakla?yk bir yyldyr adam gibi modelcilikle u?ra?amady?ym için kyzymy 22.00 gibi uyutmanyn ardyndan masanyn ba?yna oturdum. Plany daha önceden incelemi?, gövdenin birle?imini "kuru" olarak denemi?tim.

Modeli açtyktan sonra syra airbrush'umu hayata döndürme çaly?malaryna gelmi?ti. Ylk airbrush'ta hayat belirtisi görülmeyince hemen elime Tamiya'nyn gri spreyi geldi. O da can çeki?mekteydi. Son bir kaç damlasy ile uça?yn iç kysmyny boyamaya çaly?tym. Ancak sa? taraf boyandyktan sonra syra sola geldi?inde tükürme emaraleri gösterip boya yerine sadece hava çykmaya ba?lady :)

Ykinci airbrush'yn hayatta oldu?unu büyük bir keyifle gördüm ve elime gelen gri ile kabin içi ile kokpiti tamamladyk.

Ymalata hyzla standart olarak kokpitten ba?ladym. Öndeki panel kabartma olarak verilmi?. Direkt siyahla boyadym. Gösterge ve di?er detaylarla hiç u?ra?madym :) Daha sonra eski Italeri kitlerini andyran düz koltuklary taktym. Kokpit kapysy, yvyr zyvyr derken bir adna kendimi gövdeyi kapatyrken buldum.

Airbrush'yn çaly?masyny kontrol etmek ve biraz da el melikelerini geli?tirmek amacyyla gövdenin çe?itli yerlerine tonlama yaparken kullanaca?ym siyahy attym.

Gaz almy? giderken bir anda kendimi gövdeyi kaparken bulmu?tum :)

Burun ve kuyru?un ucunu plastik mandal ile syky?tyrarak bu i?lemi tamamladym. Gövde birle?tirmesi, iç gri boyama ve siyah tonlama ile yakla?yk 4 saat kadar geçirmi?tim:

IP
tozbek
Üye
Üye
Simge

Alıntı tozbek Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05/04/2011 Saat 22:37
Ertesi gün kanopi takyldy. Bu arada modeli alacak arkada?lara tavsiyem kesinlikle 5-6 dolara kyyarak kanopi maskesini almalary. Yuvarlak dönü?leri maskelemek insany hele de 1 yyl ara verdikten sonra oldukça zor. Hasar tespiti genel boyama tamamlanyp bantlar söküldükten sonra ortaya çykacak. Sanyrym beraber gülece?iz duruma :)

Gövde oturmasy gayet güzel. Benim gibi hatalar yapmyyorsanyz sorunsuz ilerlemek mümkün gibi duruyor.

De?erli Kinetic ?irketinin mühendisleri yememi? içmemi?ler, kanatlar katlanyr pozisyon gibi opsiyonlary size sunmak için çaly?malar yapmy?lar. Heybetli dursun diye kanatlary açyk pozisyonu tercih ettim. Ama S-2'nin heybeti kanatlar açyk oldu?unda alenen ortaya çykyyor :) Boyutlar gerçekten ürkütücü!

Motorlar, ini? takymlary (henüz takylmady) derken syra ilk astar boyaya gelmi?ti. Bu syrada bir çok gri boyamyn kurudu?unu, bitti?ini fark ettim! Nasylsa üzeri 32 kat boyanacak, alty da beyaz olacak diye dü?ündü?üm için elime gelen ilk Gunze açyk gri ile alt katy attym. Uçak geni? kanatlary sayesinde boya boya bitmiyor!

Tabi bir hata da motorlary ve etrafyny tutan kanat parçalary için siyah panel yapmayy unutmam oldu! Buralarda ya? kaçaklary ile kat kat akyntyya sahip bir yüzey olmasyna ra?men ben de gycyr gycyr bir görüntü sunmasyny ilerleyen a?amalarda hakkyny vererek bozaca?ym :)

Bir kysmy henüz tam anlamyyla boyayy yememi? olsa da son durumumuz ?öyle:

Bakalym gerisi için ne zaman bulaca?ym, ne zaman detay çekimlerini inceleyece?im bilemiyorum...

Kaptanyn donanma uça?y seyiri bu ?ekilde...

Tabi bir de fyrsat ve önemlisi foto?raflary bulursam TAI tarafyndan modernize edilerek uçurulan S-2 uça?y 2000 yylynda ya?ady?ym muhte?em uçu? tecrübesini de burada payla?yrym...

Yyi modeller...
Tolga
IP
onurku
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 440
Alıntı onurku Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06/04/2011 Saat 07:50
Ma?allah bunda da iyi kanat varmy? abi.
IP
Ares
Admin Group
Admin Group
Simge

Gönderilenler: 3654
Alıntı Ares Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06/04/2011 Saat 11:37
Me?hur Kanatçy Tolga U.sta....

Ben bir çykayym hava alayym:)

Düzenleyen Ares - 06/04/2011 Saat 11:38
Ares
If you're in a fair fight, you didn't plan it properly...
IP
gokce
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 383
Alıntı gokce Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06/04/2011 Saat 20:06
Yessss this is it.....
ka?ynty i?e yaramy? ,top kimde ?imdi acaba
Rivet Making Academy
IP
tozbek
Üye
Üye
Simge

Alıntı tozbek Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06/04/2011 Saat 21:46
Temiz hava her türlü ka?yntyyy alyr :)
IP
tozbek
Üye
Üye
Simge

Alıntı tozbek Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09/04/2011 Saat 14:20
Çok te?ekkürler arkada?lar...

Model konusunda herhangi bir ilerleme olamady :) Ama en azyndan videoyu biraz adam ettim:)

Aslynda bu yeni montaj programynyn da bir denemesi oldu :) Biraz foto?raf ve di?er görüntülerle destekledim...
Umarym be?enirsiniz:
http://youtu.be/5KT--JGGH_A

Yyi modeller,
Tolga

Düzenleyen tozbek - 09/04/2011 Saat 14:22
IP
KursadA
Üye
Üye

Gönderilenler: 608
Alıntı KursadA Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29/04/2011 Saat 04:18
Turk dekallerini de iceren uluslararasi S-2 dekallerim bu hafta baskiya gidiyor. Haziran basinda piyasada olacaklarini umuyorum.

IP
KursadA
Üye
Üye

Alıntı KursadA Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19/05/2011 Saat 17:40
Turk S-2A/E'leri icin isaretler de iceren S-2 dekallerimin piyasaya cikmasina iki hafta kaldi. Bu dekaller genel olarak dunyanin en kaliteli dekallerini bastigi konusunda tartisma olmayan Cartograf firmasi tarafindan Italya'da basiliyor. Umarim bu hafta icinde baskilari bitecek ve haftaya elime ulasacaklar. Turkiye'deki arkadaslar direk benim sitemden (www.caracalmodels.com) satin alabilecekleri gibi Hannants'dan da satin alabilecekler. Direk benden satin alanlar icin ekstradan bir sayfalik Turkce bilgi ve yerlestirme plani da ekleyecegim.

Bu arada sirketimin ilk urunu olan MQ-9 Reaper dekalleri de bugun itibariyle Hannants'in en cok satan ilk 10 urunu listesine girmis. Incelemeleri asagida:

http://www.cybermodeler.com/hobby/decals/caracal/decal_caracal_48001.shtml

http://www.modelingmadness.com/scotts/decals/caracal/cd48001.htm

Onumuzdeki haftalarda yeni Turk dekallerini ve agirlikli olarak Turk ucaklarin dekallerini uretecek yeni markami da burada duyuracagim.

Düzenleyen KursadA - 19/05/2011 Saat 17:43
IP
KursadA
Üye
Üye

Alıntı KursadA Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27/05/2011 Saat 20:34
S-2 dekalleri bugun baskidan geldi! Kalitelerinden cok memnunum, Cartograf gercekten mukemmel bir is cikarmis. Yerlestirme kilavuzlarini bitirip satisa baslar baslamaz buradan da duyuracagim. Bu dekallerle 1/48 olcekte Kinetic/Italeri S-2 Tracker kiti icin (baska ulkelerin yanisira) oldukca dogru Turk Deniz Kuvvetleri dekallerine de sahip olabileceksiniz.

Düzenleyen KursadA - 27/05/2011 Saat 20:34
IP
tozbek
Üye
Üye
Simge

Alıntı tozbek Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28/05/2011 Saat 09:54
Ellerine sa?lyk Kür?ad. Merakla bekliyoruz...
IP
tozbek
Üye
Üye
Simge

Alıntı tozbek Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25/06/2011 Saat 23:35
Bu kiti Mayys ayyndaki Ankara Hava Kuvvetleri 100. yyl yary?masyna yeti?tirmek istiyordum. Kür?ad ile mesajla?ty?ymda dekallerin haziran ayynda basylaca?yny ö?rendim. Ama sorunun çözülmesi için sa?olsun ALPS printer ile basty?y dekalleri acil olarak yollady.

Normalde biliyorsunuz bir maketi planly bir ?ekilde pek yapamazsynyz. Veya kendi adyma konu?ayym; hiç bir ?ey zamanynda gitmez. Hyzly ilerlerseniz ve bir anda gizli el devreye girer. Günlerce hatta aylarca modelin ba?yna oturamazsynyz.

Bu kitte de aynysy oldu. Model dekallendi, parlak vernik atyldy. Ama seyahatlar, di?er konular derken ne yary?maya yeti?ti, ne de bitti :)

Tabi bu arada Kür?ad benim gibi plansyz bir modelci olmady?y için Ytalya'da ünlü Cartograf ?irketine dekalleri bastyrmy?ty. Büyük bir incelik yaparak test amaçly bunlary bana yollady. Sadece Türk Deniz Kuvvetleri de?il, bir çok farkly uçak yapabilmek mümkün.

Yki parçaly basylan dekallerin kaliteleri çok yüksek. Filmleri ince. Kolaylykla yapy?yyor. Bu arada istedi?iniz oynamayy da rahat rahat yapabiliyorsunuz. Açyklayycy bilgilerle iki farkly S-2E Tracker'y rahatlykla Türk olarak bitirebilirsiniz.

Ben de bu dekalleri yapy?tyrdy?ym ve üzerine parlak vernik uygulady?ym dekallerin üzerine kolayca yapy?tyrdym. Son durumumuz ?öyle oldu:

Kapaklar açyk olarak yapaca?ym için altta iki adet torpidoyu ekledim. Bundan sonra kalanlar:
- Mat vernikleme
- Yni? takymy ve kapaklaryn takylmasy
- Cam maskelerinin sökülmesi
- Ve becerebilirsem üst camlary ?effaf ye?ile boyayaca?ym.
- Ve yine becerebilirsem antenleri ve telleri çekip S-2E Tracker macerama nokta koyaca?ym :)

Dekaller için Kür?ad ve ?irketi Caracal Models'e tekrar te?ekkürler. Yeni Türk dekallerini merakla bekliyoruz. Ellerine sa?lyk Kür?ad...

Tolga
IP
KursadA
Üye
Üye

Alıntı KursadA Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25/06/2011 Saat 23:57
Gayet guzel gorunuyor. Sanirim bitirmek ilk sana kismet olacak. Dekalleri begendigine sevindim.

Benimkisi daha yarim haliyle tezgahta duruyor, sanirim en erken iki-uc hafta icinde bitirebilirim. Caracal Models'in ilk uc urunu oldukca basarili oldu ve bos zamanimin cogunu yeni projeleri cizmek aliyor, iki yeni proje daha dun baskiya gitti.

Yeni Turk dekal planlarina gelince, simdilik pek bir ipucu vermeyeyim, cok kisa vadede olmamakla birlikte bir seyler planliyorum.

Not: Ufak bir duzeltme: bu urunde iki Turk S-2E'si degil, bir Turk Deniz Kuvvetleri S-2E'si (uzun govde) ve bir Turk S-2A'si (kisa govde) icin gerekli isaretler var. Henuz kisa govdeli S-2A varyanti icin kit yok; ama yakinda cikacak Italeri kiti buyuk bir ihtimalle Kinetic kitinin kisa govdeli tipi olacak.

Düzenleyen KursadA - 26/06/2011 Saat 05:00
IP
tozbek
Üye
Üye
Simge

Alıntı tozbek Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27/06/2011 Saat 07:48
Demek ki elimi çabuk tutmalyyym...
Bu arada dikey stablizede siyah buzlanma önleyici yeri boyamady?ymy fark ettim :)
IP
KursadA
Üye
Üye

Alıntı KursadA Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22/07/2011 Saat 15:06
Tolga, makette bir ilerleme var mi?

Bu arada bugun ARC'de bu urunun detayli bir incelemesi cikti:

Caracal Models CD48005 incelemesi
IP
tozbek
Üye
Üye
Simge

Alıntı tozbek Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25/07/2011 Saat 12:14
Henüz yok. Tatilden yeni geldim. Sanyyorum bir kaç güne kadar ba?larym...
Yazy çok güzel. Tekrar ellerine sa?lyk.
IP
<< Önceki Sayfa   2
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma