Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Tayyareler | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler |
Konu: 1/48 Albatros DII - Eduard | |
Sayfa 4 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
Rahmi K.
Admin Group + + + Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1212 |
Konu: 1/48 Albatros DII - Eduard Gönderim Zamanı: 08/03/2011 Saat 23:43 |
Avenger ve 190 arasynda gidip, gelirken haftasonu WW1 uçaklary gazym nüksetti. Aslynda bu gaz durduk yerde olu?mady. Yapmayy planlady?ym seri hakkynda ara?tyrmalary hyzlandyrynca do?al olarak gaz da olu?tu. Daha sonra makalesini yazaca?ym deyip de tümüyle unuttu?um bazy çaly?malaryn aksine, ileride bu ba?lyktan yararlanyp bir yazy yazmayy planlyyorum. Bu nedenle bu ba?lyk biraz kabaca not defteri vazifesi görecek.
Kit Eduard'yn malum Albatros serisinden, ortaya oldukça güzel bir model çykartmaya yetecek kadar detay, çykartma, asit indirme ve maskelerle birlikte satylan DII modeli. Yçinden çykan çykartmalarla yapabilece?iniz modellerin tümü erken dönem DII'ler. Ecnebilerin "kulak" tabir etti?i tipte radyatöre sahipler. Yani gövdenin ön kysmynda olmak üzere, iki yanda kulak gibi görünen radyatörler. Daha sonra bu radyatörler teke indirgenip, üst kanat ortasynda bir yere yerle?tirilmi? ve son seriye kadar da bu tasarym benimsenmi?. Birinci Dünya Sava?ynda görev yapan Albatros'laryn Balkanlardan daha güneyde görev yapanlarynda ise daha verimli bir so?utma için kanat üstünde iki adet radyatör kullanylmy?. Maket erken dönem oldu?u halde Eduard, geç dönem tek radyatörlü bir kanady da kutuya eklemi?. Benim yapaca?ym uça?a bu haliyle her iki kanat da uymuyor. Eh zaten tadilatsyz, ?öyle geldi?i gibi uçan bir uçak yok gibi :) Kutu ve içeri?i kabaca ?öyle. Gövde içini ve kokpiti vs. olu?turacak parçalary açyk bir renkle boyayyp, ya?ly boya ile kabaca ilk kat ah?ap efektini yapyp, byraktym. Sanyrym bir iki güne kurur. Düzenleyen Holy Diver - 09/03/2011 Saat 00:01 |
|
|
|
Rahmi K.
Admin Group + + + Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1212 |
Gönderim Zamanı: 08/03/2011 Saat 23:46 |
Kanat üstü radyatör i?ini ne zamandyr üzerinde u?ra?ty?ym bir yöntemle hallettim. Corel vasytasyyla çizdi?im radyatörleri, asit indirme yöntemiyle ürettim.
Biraz daha boyut katmak için, daha acymasyzca eritti?im bir kopyayy da üst katman olarak kullandym. Kanat üstünde olmasy gereken yerlere yapy?tyrdym. Bu arada yapy?tyrycy olarak yine Tamiya ye?il kullandym :) Uçak Çanakkale'de görev yapmy? olan AKD1 olacak, boyama a?amasyna gelene kadar bu de?i?ebilir. Ba?vurdu?um kaynaklar vs. boyama a?amasynda belirtece?im. Zira halen ara?tyrma devam ediyor. ?imdilik bu kadar. |
|
|
|
erhntly
Üye Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 824 |
Gönderim Zamanı: 09/03/2011 Saat 00:11 |
Ben biryerleri mi kaçyrdym, Rahmi asit indirme imalatyna my yapmaya ba?lamy?... Nasyl yapyldy?yny bilmek bana ne kazandyryr bilemedim, bilmek de istemiyorum :)
Heyecanla izliyorum.. (Bu arada o kabaca ah?ap rengi umarym tadil görecektir. bamyadan sonra yanyna safranly pilav my yapylyyor ne ) |
|
Rahmi K.
Gönderim Zamanı: 09/03/2011 Saat 00:42 |
Vernikli ah?ap oldu?undan onlaryn biraz daha kyzaryp, sararmasy gerekiyor Erhan :) Bkz. Kutu resmi.
Tabi monitör ayarlary, y?yk vs. etkili. Kuramadym adam gibi bir foto?raf sistemi... |
|
|
|
tozbek
Üye Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1151 |
Gönderim Zamanı: 09/03/2011 Saat 10:38 |
Rahmi bak yine atlatyyorsun bizi. Evde imalat asit indirme hakkynda bilgi verir misin?
|
|
Rahmi K.
Gönderim Zamanı: 09/03/2011 Saat 11:23 |
Tolga, aslyny söylemek gerekirse olay pek "evde imalat" kapsamyna girecek bir ?ey de?il. Son derece tehlikeli ?eyler içeriyor. Tamiya ye?il kapak alternatifi diyerek bayyltma özelli?ine sahip ve son derece zararly bir kimyasaly yapy?tyrycy olarak kullanan ?a?kynlaryn takip etti?i bir ortamda, bu bilgiyi kapsamly olarak vermeye içim elvermiyor do?rusu.
Ama bilinmeyen bir ?ey de de?il. Pnp veya mavi ka?yt basky yöntemiyle elektronikçilerin yapty?yndan farkly bir ?ey yapmadym. Gerekli malzemelerin tehlikesiz olanlary; iyi bir lazer printer (renkli olmaz), sadece bu i? için kullanmak üzere orjinal bir toner, bakyr levhalar(0,05 ila 0,3mm), ütü ve 20. denemede sonuç almaya dayanykly sinir sistemi :) asit i?ine hiç girmeyim ama ?unlary da belirteyim; gazy çok zehirlidir, açyk havada bile rahatsyzlyk verir. Kapaly ortamda intihara tam te?ebbüs sayylabilir. Cildi yakar, suyla temasta syçrama, patlama vs. mümkün, gözler kör olur :) Sadece çok alengirli i?lerde kullanyyorum, hazyry varsa hiç ili?miyorum. Umarym anlatabildim :) Ben ev dy?ynda tüm bunlara maruz kalmayacak bir ortam tesis ettim onu da belirteyim. Düzenleyen Holy Diver - 09/03/2011 Saat 11:29 |
|
|
|
nezih
Üye Kayıt Tarihi: 02/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1077 |
Gönderim Zamanı: 09/03/2011 Saat 11:41 |
Rahmi Abi biz gravür yaparken Nitrik asit kullanyyorduk %40 suyla seyreltip. Sen ne kullanyyorsun. Kolay gelsin o maketten bende yapmak istiyorum çok güzel.
|
|
erhntly
Üye Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 824 |
Gönderim Zamanı: 09/03/2011 Saat 12:01 |
Ben dedimdi, evde kaçak teneke imalaty yapma yöntemlerini bilmek istemiyorum diye :)
|
|
onurku
Üye Kayıt Tarihi: 23/10/2005 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 440 |
Gönderim Zamanı: 09/03/2011 Saat 16:54 |
Rahmi Abi kolay gelsin. Karly bir havada bütün gün maket sitelerini dola?yrken ah?ap boyama ile ilgili bir siteye rastladym. Belki i?e yarar.
http://www.uschivdr.com/online-tutorial/ Düzenleyen onurku - 09/03/2011 Saat 16:54 |
|
Rahmi K.
Gönderim Zamanı: 09/03/2011 Saat 17:28 |
Te?ekkürler Onur, 2. yöntem benim izleyece?im yönteme oldukça yakyn. Yalnyz abiler "clear orange" kullanymynda malzemeden sakynmamy? :)
|
|
|
|
nezih
Üye Kayıt Tarihi: 02/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1077 |
Gönderim Zamanı: 09/03/2011 Saat 17:54 |
Orjinalini yazan: onurku Onur site çok iyiymi? te?ekkürler.
Rahmi Abi kolay gelsin. Karly bir havada bütün gün maket sitelerini dola?yrken ah?ap boyama ile ilgili bir siteye rastladym. Belki i?e yarar. http://www.uschivdr.com/online-tutorial/ |
|
gokce
Üye Kayıt Tarihi: 23/02/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 383 |
Gönderim Zamanı: 09/03/2011 Saat 19:41 |
bu i?in dekali oldu?unu bilmiyordum.
thx Onur ! |
|
Rivet Making Academy
|
|
tozbek
Üye Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1151 |
Gönderim Zamanı: 10/03/2011 Saat 09:32 |
Rahmi, bizimkisi göz mastyrbasyonu :) Bakma sen sordu?uma merak i?te...
Zamanynda rezin döküm denemeleri yapmy?tym. Artyk çocuk çocuktan sonra tineri bile balkonda kullanyyorum... Ellerine sa?lyk. Bu arada Onur'un verdi?i link de çok ilginç... |
|
Rahmi K.
Gönderim Zamanı: 11/03/2011 Saat 00:15 |
Sa?olasyn :)
Kokpit tamamlandy. Önceden bir DIII yapty?ymdan görünmeyecek yerlere pek ili?meden bitirip gövdeyi kapattym. Alt kanatlary da ekleyince, Albatros'un zarif gövdesi ortaya çykty. Syrada tesviye ve gergi telleri için gerekli altyapy çaly?masy var. |
|
|
|
Rahmi K.
Gönderim Zamanı: 13/03/2011 Saat 18:07 |
Gövde kontrplak kaplama efektini her panel için ayry ayry, ya?ly boya ile yaptym. Ya?ly boyanyn kurumasyny takiben efekti tamamlayacak a?amalara geçece?im.
Düzenleyen Holy Diver - 13/03/2011 Saat 18:13 |
|
|
|
Ares
Admin Group Kayıt Tarihi: 04/01/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3654 |
Gönderim Zamanı: 14/03/2011 Saat 05:51 |
Ölçeklli tahta kurusu da isteriz:) çok acaip oluyor.
|
|
Ares
If you're in a fair fight, you didn't plan it properly... |
|
CErginbas
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1160 |
Gönderim Zamanı: 14/03/2011 Saat 10:55 |
Amanyn...
Photo-etch dökmeler, ah?ap görünümü vermeler... Neler oluyor burda? Rahmi a?abey, kanatlary birle?tirirken "jig" denen olaya gireceksen foto?rafly anlarym oldukça makbule geçer. Ayny ?ekilde "rigging" nanesi için hangi yakla?ymy seçece?in de merak konusu benim adyma. Oldukça güzel olaca?y ?imdiden belli oluyor. Kolay gelsin. |
|
Üretime evet, polemiğe hayır!!!
|
|
KucukEniste
Üye Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
Gönderim Zamanı: 14/03/2011 Saat 11:15 |
Foto?optur foto?op. :)
|
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
Sayfa 4 Sonraki >> |
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |