![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Tayyareler | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Sayfa 4 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
KucukEniste
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 01/03/2011 Saat 21:20 |
?ubatyn son gününde tezgahymdaki yarym pembe tuhaf ?eyi de bitirip iteledikten sonra, ilgimi 1 Martta Aeroscale sitesinde katylaca?ym 2 ortak projeye yönelttim. 2 ortak proje katylymymy da Modelsitesi üzerinden payla?mayy dü?ünüyorum.
Katyldy?ym 2 projeden biri "Zerstörer" ortak projesi, 2 motorlu a?yr avcy konulu. Ba?ka bir ba?lyk altynda o proje için giri?ece?im kiti payla?aca?ym. Buradan payla?aca?ym kit ise, sava?yn müttefikler için kyrmyzy Desoto kamyoneti sayylacak P-40 ortak projesi için yapaca?ym Hasegawa P-40E. Ortak projeye hazyrlyk olarak kiti epey önceden tedarik etmi?tim. Bu süre zarfynda bir miktar detaylandyrma seti de edindim. ![]() Hasegawa, bir sürü farkly kutulama ile farkly model P-40lar çykartty. Bu kutusundan ilginç çykartma seçenekleri çyksa da, benim için P-40lar köpekbaly?y a?yzsyz bir anlam ifade etmiyor. Bu sebeple EagleCal Productions firmasynyn çykartma setini kullanmaya karar verdim. ?u an hazyr bulunan di?er ürünler Master firmasynyn metal .50 kalibre namlulary, Eduard firmasynyn cam maskeleri ve renkli zoom asit-indirme seti. "Batty balyk yan gider" diyerek bugün Ultracast'tan resin teker ve egzozlary da sipari? ettim. Bu da kysmetse yapaca?ym uçak. ![]() Evet, laf kalabaly?yyla açyly?y yapmy? olayym. Bakalym Hasegawa'nyn "gerekirse bu kalyptan her P-40 modelini çykartyryz" manty?yyla üretti?i, bir gövde yarysy 4-5 parçadan olu?an kitiyle ba?layan dansym nasyl devam edecek? |
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
![]() |
|
gokce
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23/02/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 383 |
![]() ![]() ![]() |
E bize davetiye yokmudur bu ortak proje gruplarynda efendim...
|
|
Rivet Making Academy
|
|
![]() |
|
KucukEniste
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
![]() ![]() ![]() |
Benim tekelimde de?il ki... Gir Aeroscale sitesine (aeroscale.kitmaker.net) orada Campaigns altynda gani gani ortak proje var :)
|
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
![]() |
|
nezih
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1077 |
![]() ![]() ![]() |
Emre Bey kardesim, maskesi, detay setleri fln derken maketi direk bitmis alaydiniz :P Kolay gelsin
|
|
![]() |
|
Ares
Admin Group ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04/01/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3654 |
![]() ![]() ![]() |
Emre, Hase P-40'y yaparken dikkat etmen gereken bir husus var, o da uça?yn syrty. Kokpitin arkasyna gelen sa? sol iki parçayy dy?arda yapy?tyryp takma. Gövde parçalaryna öncelikli olarak detay çizgilerini kaybetmeden yapy?tyrman lazym. Çizgileri düzgün denkledikten sonragövdeyi sa? sol birle?tir. Çizgilerin do?ru oturmasy o parçalaryn birbirleriyle birle?mesinde ufak bir açyklyk olarak yansyyacaktyr bu durumda, direkt macunluk bir müdahale kysacasy. Kanatlary da önce üst parçalary gövdeye yapy?tyryp sonra genel yapyya alt kanady ekleyerek toplarsan düzgün birle?me ve tesviye free bir yapym süreci ya?arsyn.
|
|
Ares
If you're in a fair fight, you didn't plan it properly... |
|
![]() |
|
KucukEniste
![]() ![]() ![]() |
Ufuk, mesajyndan dört saat önce aynen dedi?ini yapmy?, saat 00.30 sularynda kokpitin arkasynda syrt kysmynda bo?luk kalacak diye Rahmi'ye yakynyyordum :)
Görebildi?im kadaryyla gövde çizgilerini hizalayynca bu sefer parçalar gövde hattyna oturmuyor. Zymparayla epeyce düzeltip birle?me yerlerini de macunla iyice doldurmak gerekecek. Bu arada bu uça?y plana göre sakyn ha sakyn yapmamak lazym. Zira öyle yapylyrsa hem gövde çizgileri hem gövde hatty kayyyor parçalarda, garip çarpyk çurpuk bir ?ey oluyor. Kuru kuruya birle?tirince sorun kendini belli ediyor zaten. Nezihçim, senin gibi üs*tat de?il dandik modelciyim ben. Severim öyle alengirli ?eylere para saçyp, sonra da onlary kite takayym diye kyrk takla atmayy. Düzenleyen Emroglan - 02/03/2011 Saat 10:56 |
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
![]() |
|
nezih
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1077 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: Emroglan u.s.t.a.t sensin, benim maket yapty?ym my var hele :) du bi yapta bende de ayny maket var belki bende ucundan myncyklamaya ba?larym gaza gelip, kolay gele...Nezihçim, senin gibi üs*tat de?il dandik modelciyim ben. Severim öyle alengirli ?eylere para saçyp, sonra da onlary kite takayym diye kyrk takla atmayy. Düzenleyen nezih - 02/03/2011 Saat 13:42 |
|
![]() |
|
KucukEniste
![]() ![]() ![]() |
Aradan geçen üç gün içindeki yava? ilerlemem... zira bir yandan Battlefield Bad Company 2'de multiplayer sava?lary epey vaktimi çalyyor.
Nette bir çok yabancy kaynakta, yerli sitelerde de burada ve Özkan Türker'de bu kitle ilgili bir uyary var. Ufuk'un da hem bu konuda hem de kendi yapty?y P-40 konusunda belirtti?i üzere, Hasegawa bu kiti verdi?i gövdeden tüm P-40 türevleri yapylabilsin diye çok parçaly tasarlamy?. Bunun bize geri dönü?ü ?öyle oluyor... Kitin gövdesi ayry, kuyru?u ayry, pilotun koltu?unun arkasyndaki camly bölmeler ayry parça geliyor. E?er bu kiti yapacaksanyz, HASEGAWA'NIN PLANINDAKY SIRAYA UYMAYIN! Zira Hasegawa, önce gövdeyi toplayyn birle?tirin. Sonra kuyru?u, sonra da panelleri dy?arda birle?tirir güzel güzel takarsynyz diyor... Zor takarsynyz. Kuru birle?tirmede bile farkedilece?i üzere, parçalary gövde panellerine göre hizalarsanyz gövdeye göre hizalary bozuk. Gövdeye hizalarsanyz bu sefer panel çizgileri birbirine göre kayyyor. Plana uymaya kalkarsanyz, hem gövde hatty bozuluyor hem de panel çizgileri kayyyor, öyle mal gibi ortada kalyyorsunuz. Bu durumda ben de hem okudu?um hem de bana telkin edilen ?ekilde ilk olarak gövde yarylaryny topladym. ![]() |
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
![]() |
|
KucukEniste
![]() ![]() ![]() |
Bu da birle?me yerlerinin yakyn çekimi. Görülece?i üzere kuyruk syfyrdan gövdeye oturmuyor. Panel çizgilerine göre oturttu?um için alttan ve üstten de hizalarda kayyklyk var.
![]() Tedaviye ba?lyyoruz. Ylk olarak gövde-kuyruk birle?iminde ve cam parçasynyn birle?iminde olmamasy gereken birle?me hatlaryna macunla saldyryyoruz. ![]() Gövde çizgilerini biraz derinle?tiriyoruz, macun da kuruduktan sonra zymparayla kafasyna kafasyna vuruyoruz. Tedaviden sonra bu hale geliyor. Yine 800 zymparayla komple ovalanmasy lazym. Birle?me hatlary da hala belirgin gibi ama elle dokununca da bir ?ey hissedilmiyor. Astar atyp kontrol edece?im. ![]() |
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
![]() |
|
KucukEniste
![]() ![]() ![]() |
Bu arada macun kuruma beklemeleri syrasynda kokpiti de ayry ayry toparladym, boyadym, Eduard zoom setinden be?endi?im parçalary taktym. Gösterge paneli için dü?ündüm, kitin içinden çykany kullanmaya karar verdim. ?u an koltuk için kitten çykany zorlasam my yoksa Eduard'yn verdi?i düz plakayy e?ip bükünce ondan koltuk çykar my, onu dü?ünüyorum.
![]() |
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
![]() |
|
Blackbird
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17/09/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 660 |
![]() ![]() ![]() |
Kolay gelsin a?bi...
Battlefield'a dalacak arkada? aryyordum ben de. Çok pis helikopter kullanyrym, piyade lazymsa o i?e de soyunurum... |
|
![]() |
|
gokce
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23/02/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 383 |
![]() ![]() ![]() |
Emre kel alaka bir soru olucak ama y?yk kayna?yn nasyl bir ?ey , florosan tarzy bi?inmi??? fotolarynyn y?y?y çok güzel gözüküyor.
|
|
Rivet Making Academy
|
|
![]() |
|
KucukEniste
![]() ![]() ![]() |
Boyahanenin tepesinde florosan var o. Tabii tüm renkleri mavi tonlaryna çevirdi?inden foto?oklamak farz oluyor. Gerçi maharet antika florosandan ziyade geçen kasym aldy?ym F 2.8 lenste. Ne demi?ler, alet i?ler, Emre övünür :)
|
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
![]() |
|
KucukEniste
![]() ![]() ![]() |
Dün kokpiti toparlayyp bir araya getirdim. Bugün de kemerleri ve kafaly?y yerine takynca kokpit bitti. Foto?raflary çekmemin akabinde gövdeyi de birle?tirdim. Burun bölümü macun-zympara isteyecek gibi, bunun harici ?a?yrtycy ?ekilde iyi birle?ti. Kanopinin arkasyndaki ek parçalar oturmuyor gibiydi, onlary da Revell contacta ile yapy?tyryp azycyk Tamiya'nyn ye?ilba?ly gövel yapy?tyrycysyyla ok?adyktan sonra parmaklarymla bastyra bastyra kapattym. Yyice kurusun foto?raflarym.
![]() ![]() Kokpitte Hasegawa'nyn verdi?i gösterge panelini kullandym, belki daha iyi boyanabilirdi. Koltu?u ise Eduard'yn photo-etch setinden çykan koltukla de?i?tirdim. E?ip büktükten sonra yapy?tyryp tutturmasy biraz maceraly oldu. Renk olarak koltu?u çyplak metal byraktym. Kaynaklar ve yapylan maketlerde koltu?un kokpit renginde mi olmasy gerekti?i yoksa çyplak metal mi olmasy gerekti?i konusunda görü? ayrylyklary mevcut. De?i?iklik olsun diye çyplak byrakmayy tercih ettim. |
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
![]() |
|
onge
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14/03/2006 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 336 |
![]() ![]() ![]() |
Emre, kolay gelsin..
Makinenin white balance ayaryny floresan ayaryna getirmen belki i?ine yarayabilir. |
|
"cure" le yeah tank cho she calcar
|
|
![]() |
|
KucukEniste
![]() ![]() ![]() |
Selam Mus.tafa,
Onu da denedim ama bu sefer tavandaki ampulün sarysy patlyyor, foto?oplamak daha kolayyma geliyor. |
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
![]() |
|
KucukEniste
![]() ![]() ![]() |
SA-6 Gainful'u bitirip aradan çykartynca, artyk baydyran P-40 tesviyesine devam edip bitirdim. Ardyndan saatin 12'ye gelmesine aldyrmayyp boya atayym dedim.
Seçti?im uçak, aslen Yngilizlere verilecekken ihtiyaç do?rultusunda el konulup Amerikan hizmetinde Çin'e yollanan bir uçakmy?. Bu sebeple aslynda Yngiliz muadili renklere boyanmy?. Ben de bu sebeple boyamak için Gunze'nin "RAF Colors" setindeki Azure rengini kullanmaya karar verdim. ![]() Yalnyz burada ufak bir detay var. Uçaklar Amerika'da boyandy?y için birebir Yngiliz renkleri yerine, DuPont firmasynyn renkleriyle boyanmy?lar. DuPont'un Azure rengi ö?renebildi?im kadaryyla Yngilizlerin asyl renginden biraz daha açyk bir mavi. Ben de hem hareket ve tat versin, hem de setten çykan RAF rengi kyrylsyn diye renklerle azycyk oynadym, açtym koyulttum yaptym bir ?eyler. Uykum varken saçmalamy? olabiliyorum, zaten saçmalayarak maket yapty?ym için dert de?il. ![]() Bir iki yerde düzeltmeler gerekebilir, ancak saat "Yat artyk hayvan herif, yaryn nasyl kalkyp i?e gideceksin"e geldi?inden bu gecelik bu kadar diyorum. Yaryn kysmetse Azure rengini toparlayyp, üst kysmyn kahverengisini de yallahlayabilirim. |
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
![]() |
|
erhntly
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 824 |
![]() ![]() ![]() |
Sen yatmy? olabilirsin belki ama, bu saatte yine cevap yazdym, bu da kesin rüyama girer artyk...o yüzden mavisine bi?i dememeli bu saatte :)
|
|
![]() |
|
Sayfa 4 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |